Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Lapozás: OK   891 / 1319
(#) Zadam009 hozzászólása Jan 19, 2011 /

Sziasztok,
Olyan problémám van, hogy ha az ICprog-ban megnyomom az "Open file" gombot egyből kilép a progiból. Jelenleg az 1.06 b verziót használom de a többinél is ezt csinálta és már több helyről is letöltöttem. Tudna esetleg valaki magyarázatot adni rá?

Előre is köszi a választ!
(#) spepe válasza Zadam009 hozzászólására (») Jan 19, 2011 /

Hello!

Kicsit OFF de szerintem próbáld ki a WinPic800 nevű progit. Én is ICProg-ot használtam de ez szerintem jobban működik, nekem jobban bejött.
(#) vilmosd válasza dinokal hozzászólására (») Jan 19, 2011 /

Kosz
(#) attila1 hozzászólása Jan 19, 2011 2 /

Sziasztok.Bocsánat,ha nem ide való a következő problémám,de a kontrollerekhez nem értek,viszont lehet,hogy ilyesmi probléma lehet. Nézzétek meg a következő linket. Köszönöm előre is mindenkinek!

Bővebben: Link
(#) icserny válasza attila1 hozzászólására (») Jan 19, 2011 /

Legfeljebb az AVR - Miértek, hogyanok témakörbe való volna, ha a mikrovezérélő programját szeretnéd módosítani.

De föltehetőleg nem erről van szó, hanem a hangérzékelő analóg kört kellene leellenőrizni.
(#) attila1 válasza icserny hozzászólására (») Jan 19, 2011 1 /

Szia. Kivettem a panelt amin a mikrofon van az alaplapból,és úgy sem változott a szitu.Ebből gondoltam,hogy a procival lehet a bibi esetleg.
(#) trudnai válasza attila1 hozzászólására (») Jan 19, 2011 /

Bocsanat, hogy kozbe szolok, de az ugy tunik nem AVR, hanem egy MCS51 csaladba tartozo joszag. Szerintem itt probalkozz meg elso korben:

8051 programozása bascommal
(#) Baxi hozzászólása Jan 19, 2011 /

Hi Mesterek!

Átgörcsöltem a PIC-es panelt.

A gondom most az lenne vele hogy a rárakott prg nem indul el rajta akkor ha a pk2 le van húzva róla.
De mihelyst rárakom a PK2 akkor elindul azaz villogtat egy ledett a RB7 porton. PK2 persze be van dugva a gépbe is USB keresztül, de viszont szoftveresen nincs vezérelve a PK2(debug-olva)
Ha nincs rajta a PK2 akkor egyfolytában világit a led
Van valakinek tippje mi lehet vele?
A kapcsolási rajzott csak így tudtam "összegányolni" C. Makerben mert nincs benne pic, de a lényeg kivehető.
A panelterv pedig iilyen lett.
Segítséget előre is köszönöm.
(#) attila1 válasza trudnai hozzászólására (») Jan 19, 2011 1 /

Üdv. Sajnos lövésem sincs a programozáshoz.A kérdésem mindössze csak annyi lenne,hogy az említett hibajelenség okozója lehet a proci?És ha igen,hol lehetne megnézni a proci programtartalmát?
(#) watt válasza attila1 hozzászólására (») Jan 19, 2011 /

AJánlottak két topicot, ott kérdezd meg, ez itt off!
(#) watt válasza Baxi hozzászólására (») Jan 19, 2011 /

Mikor nincs rajta a PK2, hány volt van az MCLR-en?
Az LVP bitet letiltottad?
(#) Baxi válasza watt hozzászólására (») Jan 19, 2011 /

Hi,

Na letiltottam és most már úgy megy ahogy kell.
Köszönöm a segítséget, nem tudtam hogy ebben van ilyen. Idáig csak a 16f876A-val birkóztam és abban nem volt ilyen single -supply ICSP eneable bit dolog.
Egyébként ez/az mire jó?

Köszönöm a segítséget.
(#) watt válasza Baxi hozzászólására (») Jan 19, 2011 /

A 876A-ban is van, a 7-es bit a konfigszóban...

Arra való, amit idéztél. Egy tápfeszültséggel is lehet programozni, korlátozottan.
(#) erdoszoli hozzászólása Jan 20, 2011 /

Sziasztok , jó regggelt.
Bocsánat hogy eltüntem, és meg se köszöntem az építő hozzászólásokat. Tegnap újra sikerült foglalkoznom ezzel a 485ös kapcsolattal, és sikerült összehozni. Megoldás az USB-RS485 átalakító és a panelen lévő SN75176 IC közé egy 10ohmos ellenállást berakva teljesen hibamentes lett a kommunikáció. Még úgy is hogy amikor vétel és adás funkció között váltok szinte 0 idő várakozás sem kell, simán lefut minden. Eddig a jó hír
Viszont újabb problémám annyiban akadt hogy program közben felülírnék egy EEPROM adatot, majd ha a program körbeért, és indulna előről egy újabb ciklus akkor a default adatot olvassa ki az EEPROMból nem pedig azt amit menet közben beleírattam. Menet közben kiküldöm PC-re a beleírandó adatot, hogy egyáltalán sikerül e a számítás olyan eredményre amit szeretnék tárolni és a válasz igen, viszont új ciklusnál még mindig a "régi" adatot olvassa vissza. Ez miért lehetséges?
(#) erdoszoli válasza SmithWebster hozzászólására (») Jan 20, 2011 /

SZia , nekem ez úgy hangzik mintha folyamatosan engedélyeznéd a beírást, és így lényegében amíg nem változik a beírandó adat addig folyamatosan A betüt írkál.
Bocsánat ha roszul gondolom
(#) kissi válasza erdoszoli hozzászólására (») Jan 20, 2011 /

Az írás végét leellenőrzöd ( lehet, hogy olyan gyorsan kezdődik elölről, hogy nem tudta még beleírni, most nincs előttem az adatlap, de én ms-os nagyságrendre emlékszem, azalatt pedig simán újraindulhat a hurok! )?

Steve
(#) erdoszoli válasza kissi hozzászólására (») Jan 20, 2011 /

Kis programrészlet a számítás után :

ee_iras(temp,id_addr);
delay_ms(50);
_usart_putc(temp);

Ekkor a terminálban a számítás eredményét szépen megkapom... de ha pl a program legelején ugyanígy kiküldöm az "ujonnan" beolvasott értéket akkor még nem stimmel... , de ki próbálom nagyobb késleltetéssel.Bár az ee_iras() funkcióban benne van hogy addig nem lép tovább amíg be nem fejezte az írást.
(#) arotik hozzászólása Jan 20, 2011 3 /

Szeretnék vásárolni lap-topot , nem csucsminöséget, olyant amivel az unokám 3-4évig elvan.árba 120 körüli. Milyen paramétereket figyeljek, mert minden üzltbe mást mondanak.És megéri olyant vásárolni amely már 7 verzio van , vagy érdemes külön megvenni.A tosibára monják nagyon melegszik stb.Köszönöm a segitséget
(#) Moderátor hozzászólása arotik hozzászólására (») Jan 20, 2011

Talán egy számítástechnikai fórumon tudnak segíteni. Ez nem az a hely...

Nem tudom, milyen PIC-et használsz, de a PIC16F88X-nél azt láttam, hogy max. 6 ms az írási/törlési idő ! Úgy látom Te 50 ms-ot vársz, ha ekkor nincs meg, akkor vagy nem jó az írási szekvenciád, vagy később felülírod ( program nélkül nem lehet tovább találgatni ! ) !

Steve
(#) spepe hozzászólása Jan 20, 2011 /

Hello mindenki!

Egy kis ON-OFF Találtam egy ilyen igen hasznos dolgot Bővebben: Link Áramköröket lehet vele szimulálni.
(#) erdoszoli válasza kissi hozzászólására (») Jan 20, 2011 /

18f2420 A PIC tipusa, szerintem is alapból többet vártam , mivel még az írás befejezésére is figyeltem a rutinban. Nah de idő növeléssel se jártam sikerrel, viszont a program legelején van egy feltételes dolog, miszerint ha az eprom bizonyos részén az alaphelyzetbeli 0xFF van akkor betölti ezt a default beállitást, különben nem. Egy kalibrálás során ez a "jelzőbájt" átírásra kerül, így elgondolásom szerint ha újból vizsgáljuk akkor már nem 0xFF-et olvas és nem töltődik be a default. Ezt az 1 sort kiszedtem , beágyaztam máshova és így most működik , de azért kíváncsi lennék hogy milyen hiba lehet ezzel a sorral.

if ( (ee_olv(setup_addr))==0xFF) { mem_def(); } else {....}
(#) trudnai válasza spepe hozzászólására (») Jan 20, 2011 /

Kutya jo
(#) watt válasza spepe hozzászólására (») Jan 20, 2011 /

Néhány éve ismerem, szoktam is ajánlani. Néha nem árt felhozni, mert hasznos, bár nem ebben a topicban lenne a helye, hanem inkább a kezdő topicban!
(#) Baxi hozzászólása Jan 20, 2011 /

Hi Mesterek!

Elkészültek a PIC-es teszt panelok, csak gondoltam megosztom veletek

DSC_0065.jpg

(#) robotech hozzászólása Jan 20, 2011 /

Üdv!

MCP79410-es RTC áramkörből rendeltem korábban egy darabot próbaképpen a Chipcad-től, nagy előnye az ára, 200ft-ért kapható,és az adatlap alapján a PCF8583,PCF8563-hoz nagyon hasonlatosan lehet kezelni I2C-n.
A gondom az az, hogy rátettem egy 32.768Khz quartzot 22PF-os kondikkal a testre lehúztam, de gondolom az oszcilláció nem akar elindulni, mivel a másodperc regisztert beolvasva semmi változás nem mutatkozik.

Kérdezném, hogy valakinek van tapasztalata ezekkel az IC-kel, és az oszcillátor illesztésével?
Azt tudom ,hogy a PIC-eknél is ha 32768-al akartam volna hajtani nagyon nehézkesen akartak elindulni, már akkor sem indult el rendesen az oszcilláció, ha a forrasztóónban lévő forrasztógyanta a két láb között maradt...
Lehet, hogy ez ilyen Microchip specifikus probléma,hogy a kis frekvenciájú kvarcokkal nehézkesen indulnak el a termékeik? (összehasonlításban pl: a PCF8583 mindíg elindult órakvarccal, bármilyen ronda volt a forrasztás...)
(#) cszotyi válasza robotech hozzászólására (») Jan 20, 2011 / 1

Helló!
A megoldás az adatlapban található meg.
Idézet:
„4.1.1 RTCC REGISTER ADDRESSES
0x00h – Contains the BCD seconds and 10 seconds.
The range is 00 to 59. Bit 7 in this register is used to
start or stop the on-board crystal oscillator. Setting this
bit to a ‘1’ starts the oscillator and clearing this bit to a
‘0’ stops the on-board oscillator.”

Szerintem ez a sor jó! Kérdés: mi van ténylegesen a függvényeidben, illetve írtad, hogy az FF byte átírásra kerül --> akkor mit vársz ?!

Steve
(#) trudnai válasza erdoszoli hozzászólására (») Jan 20, 2011 /

Nekem teljesen zavaros mit szeretnel. Elobb kuldtel egy kodot, ami kiir az eepromba, de kozben olvasasrol beszelsz... Utana egy if..else sort, amiben szamomra ismeretlen fuggveny hivasok vannak -- gondolom ezek sajat figgvenyek?

Szoval mi a kerdes es hol a kodreszlet ami nem mukodik rendesen? (Ne csak egy sor legyen, hanem az a kod ami a hibat produkalja -- nem kell nekunk az egesz, ha tudsz csinalni egy olyan kivonatot ami a hibat tartalmazza, de onalloan fut, akkor az is jo)
(#) watt válasza Baxi hozzászólására (») Jan 20, 2011 /

Nekem tetszik! Jó programozást!
Következő: »»   891 / 1319
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem