Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
A TDA1562 elég huzós áru MONO IC,autóba,szubláda hajtására éri meg talán egyedül használni ha nincs kedved kapcsoloüzemü tápot vásárolni/építeni..A VF3 audiofil végfok kevés alkatrészből,viszont a megépítése kicsit macerásabb és szimmetrikus tápegységet igényel..A döntés nálad van,de én ezt a TDA-t nem javaslom.
Ja és elfelejtettem.Az a 22/0,5 w-az izzó akar lenni vagy mi?
Bővebben: Link
Szia!
Nem igazán találkoznak a határadatok az eredeti és a helyettesítő típusokkal, úgyhogy nem lehet velük helyettesíteni. Adatlapok alapján keress hasonló tranzisztorokat vagy használd a keresztreferencia-keresőt: Bővebben: Link
Köszönöm. Akkor majd rendelek, mert a helyettesitők nincsenek nekem. Csak ezek amiket irtam.
Az a nyíl azt mutatja, hogy az a potméter. A potméter ugyanis egy olyan ellállás, amit lehet szabályozni. A nyíl a szabályzó része a potméternek. Ja *, és a potméter az a hangerőszabályzó
Így kaptam! A tápegységről +- 52 Volt jön le, A kimeneteken - 44 - 48 Voltot mérek Bár valószínűsítem hogy azért kerül a kimenetre ekkora feszültség mert a bemeneten is mérek - 17 voltot A végfok IC-k elég drágák, az a fura hogy van benne egy PAC011A és egy STK 411-240 IC de a forrasztások gyárinak tűnnek.
Egyik Pioneer a másik meg Sanyo gyártmány Egy olasz fórumba olvastam valami olyasmit hogy a PAC011A helyettesíthető STK410-030 al. De hogy egyszerre menjenek tönkre és mindkét IC nek ugyan az legyen a hibája, elég kevés az esélye. Idézet: „De hogy egyszerre menjenek tönkre és mindkét IC nek ugyan az legyen a hibája, elég kevés az esélye.” Ha közös hűtőbordán vanak és STK IC-król van szó akkor nem olyan esélytelen.
A hűtőborda GND re van kötve. Hmm hogy tudnék biztosra menni? Elég borsos ára van az IC-k nek
Ha a bemeneten 17V DC van akkor 95% esély van arra, hogy döglött az IC mivel egy nagyságrendel alacsonyabb feszültségről már teljesen kivezérelhetőek és ekkora feszültség a bemeneten nem lehet, szóval ha valami más is a feszültség forársa akkor is kinyírta az IC-ket.
Esetleg azt lehetne csinálni, hogy a bemeneten lévő DC feszt földrehúzod és ha nagy áram folyik akkor bizony elfáradtak az IC-k, de veszélyes is lehet ez a művelet, szóval csak óvatosan.
Két bemenetre már rá is forrasztottam egy egy vezetéket, egy 100 Ohm os ellenállással lehúzom és mérem az áramot.
Igazából semmi nem történt. Szétszedtem és újra összeraktam, most a kimeneten nem jelenik meg semmiféle feszültség, a Bemeneten sincs semmi, de a védelem nem tilt le.
Szólni nem szól semmi életjel, Viszont a tápfeszültség egyik oldalon 60 volt lett a másikon pedig 32.
Hello,
Szeretnék egy végfokot építeni gitár erősítőhöz és a következő IC-re gondoltam: TA8264AH. Az adatlapján csak egy teszt áramkört találtam és szeretném tudni, hogy miként tudnám életre kelteni ? Előre is köszönöm.
Lehet, hogy csak a nulla kontaktos valahol.
Pedig benne van, rögtön a 2. oldalon: Bővebben: Link
De ott csak sematikusan, hogy C1,C2. Lentebb pedig, ahol értékeket is ad meg oda az van írva, hogy csak teszt kapcsolás.
Nézd át az IC-k közelében lévő nagyobb méretű ellenállásokat is. Bár ha elszáll ,annak több jelensége is lehet a kapcsolástól függően. Azért valami életjelenséget adnia kéne... Annyira nem drága az az STK néztem
Hmm :S beledugtam egy fülhallgatót az előlapi panelba de az sem szól. Pedig az nem a végfokra van rákötve. Bár a szétszedéstől meg az összerakástól nem tudom hogy mi változott meg, de most nincs egyik kimeneten sem feszültség és nem is tilt a védőáramkör, Holnap mindenesetre darabokra szedem és kitakarítom alkohollal. Egyébként a végfokok úgy összesen olyan 9000 be lennének.
Valaki segíteni tudna ? Keresek egy 2*20 W-os erősítőnek kapcsolási és NYÁK rajzát , ha lehet alkatrészlistával is ! :pirul: :pirul:
Én építenék bele abból a pénzből másik végfokot. Az 50V hoz jó a Quad405, és abból az STK ból ítélve a táp is elég hozzá. A többit (hangszín stb) meghagynám. Csak mondtam egy ötletet...már csináltam ilyet egyszer. Az IC től jobb és megbízhatóbb sokkal. Viszont ha működnek és más baja van,akkor békénhagynám persze
Sziasztok. Egy kérdés: A Ne 5532AP művelet erősítő ennyire nem csípi a bass testet vagy valamit elkötöttem ? na meg érdekes módon csak olyan 4-5v felé érzi jól magát akkor ad szép hangot. sima 12V tápom van csak ellenállásokkal kísérletezem azért mondom a 4-5 v ot
Lehet azért nem tilt az áramkör, mert nincs DC feszültség a kimeneten, mivel ilyenkor előfordul, hogy egyszerűen elég a kimeneti tranzisztorok emitterét kivezető szál és ilyenkor már teljesen használhatatlan az egész.
Szia!
Köszi a véleményt! Ez mellett megkérdezném, miért nem jó az az IC? Rossz a hangja? Vagy nem tud annyit? Köszi!
Üdv.
Én a közeljövőben építek egy ilyen IC vel erölködőt (TDA7262) már megvan minden csak még nem volt időm rá, hogy megcsináljam. De ha kész lessz akkor tudok véleményt mondani róla.
Szia!
Én nem ezt az IC-t építem a ládába, hanem a TDA1562Q-t. Idézet: Az lehet de a legtöbb stk IC nél be van vonva a felülete egy olyan anyaggal ami nem vezet. Ezt meg is tudod nézni szakadásvizsgálóval a hűtőfelületen két ponton mérsz és semmi De nem biztos mondjuk, hogy mindegyik stk ic ilyen. „A hűtőborda GND re van kötve”
Lehet, hogy már szakadásba ment benne a végtranyó. Mivel az stk-k tranzisztorosak csak egy tokban vannak. Ja és lehet, sőt több mint valószínű, hogy az előfokod is megadta magát.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |