Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Szabi mester!
Cikket mikorra várhatjuk? Szép lett, tetszik.
befejeztem a tápegység/akutöltő keverékemet
tápegység része: stabilizált: 12V ; 5V ; 1.25-22V stabilizálatlan: 24V akutöltő része: 9mA ; 20mA ; 50mA ; 120mA ; 250mA ; 500mA stabIC-k re épül (1x 7805 ; 1x 7812 ; 2x lm317t) nekem a célnak megfelel csak a feliratozáson kéne javítani valamit
Elkészült az akutöltőm. Ez a jól ismert Lm358-cal felépített töltő. Ez az első olyan munkám ami be van dobozolva, és valahogy kiisnéz. A doboz régi kazetta tartóból készült, pc-táp csatival van megoldva az összekötettés, modellakumlátort töltök vele.
Képeket méreteztem. Tök homályosak, alig lehet látni rajtuk valamit, ráadásul bazinagyok voltak... Így kicsiben még talán jobban látszik...
Nekem tetszik! Jó ez a pc-tápcsatis megoldás!
Hi!
Gratulálok a lézerhez, szép munka, én is gondolkozom hasonlón, de ez nagyon megtetszett. Megköszönném ha egy rajzot tudnál adni, mert a www.electonics.extra.hu oldal nem elérhető, legalábbis nálam. szerk: sorry, elírtam a linket...
Szia!
Gratula a cucchoz, jó lett, meg a légpárnás is nagyon jó! A légpárnásról mesélnél? Milyenmotorokkal megy, mennyi ideig,milyen sebességel, földön és vizen.... Egy videot nem teszel fel rólla működés közben? Kiváncsi vagyok rá!
Persze, hogy nem elérhető, kimaradt egy "r" betű. Helyesen www.electronics.extra.hu.
Sziasztok! Elkészült a labortápegységem, melynek paraméterei: 0-24V, 0-12A, állítható áramkorlát.
Trafója 250VA-es, 2db digitális Ledes panelműszer van benne, 4db 2n3055 teljesítménytranyó disszipálja el a keletkező hőt.
Nagyon tetszik! A doboz nagyon király lett!! Milyen kapcsrajz alapján készítetted el?
(nekem is olyan forrasztóállomásom van )
Idézet: „nekem is olyan forrasztóállomásom van” Én meg olyat koppintottam le
Amator viszonyok kozott profi munkanak latszik! Mar csak a forrasztasokra lennek kivancsi Egyebkent gratulalok nagyon jo lett!
Bravó, nagyon jó lett!
Nekem a legjobban jobb oldalon teszik a hűtése a tranyóknak! Olyan mint a végfokkokban. A kapcsrajzra én is kiváncsi lennék!
Köszönöm... A táp doboza bontott műszerdoboz, munkahelyemen selejtezék, egy számítógép alaplapja volt benne régen, a kapcsirajzot a fórum labortápegység készítése részében megtalálhatod, csak "erősebb" egyenirányító, nagyobb teljesítményű és kissebb ellenállású áramérzrékelő ellenállás lett beleépítve, a forrasztóállomást meg 5 éve nyüstölöm és nem veller, de nagyon szuper! ( A nyák lemezeket vasalós technikával készítettem, és a forrasztások is szépek )
még nem nagyon próbáltam ki a lépárnást az biztos hogy lebeg azt már próbáltam sőt! 2kg ot elbír vagy többet és még igy is lebeg
az emelőmotor egy 180 as modellmotor egy 6cm*2cm es pc ventivel kb 10 percet megy (mert az emelömotor sokat eszik és az lemerül 10 perc alatt a többi kb 25perc) van rajta 5x1100mAh Nicd aksi(emelömotornak),4x700mAh Nicd(2db tolomotornak) , 4x 2000mAh Nimh (vagy 2cella li-ion a vevőnek) 40*30 cm alapterületű vizen még nem próbáltam (ma fogom mivel most töltődott fel) sebességét szint ugy nemtudom kb 10-15km/h ra saccolom (ha lenne egy nagy szabad pálya ahol lenne elég helye felgyorsulni) videó lessz csak nem tudom hova töltsem fel 2mb ba nem sokminden fér bele
grat szép lett nagyon !
Tedd fel a videot a You tube-ra és add meg a linket.
Akkor nem foglal helyet a HE szerverén és hosszabb videót is feltehetsz.
Tetszik a légpárnásod!!!
Mekkora(hány wattos) motor emeli fel???
Ezt találtam a neten. Ötletes designtermék...
LED asztal
Hali!
Tetszik ez a töltő nekem is. Grat! Kapcsolási rajzot tudnál mutatni?
Elkészültem a POE "moduljaimmal"...
(nem is annyira 1szerű ez az rávasalós nyákgyártás, de gyorsabb mint a kézel rajzolós..) Az 1ikről kép...
180 as modellmotor
7.2V on 5A eszik kb 35-40W
Hali
A 1864. hozzászólásban már bemutattam a házilag készített TDA erősítőmet. Akkor még egy összefoltozott tápról működtettem, de most végre elkészült a táp Ugyanaz a táp, mint akkor, csak egy kicsit kicsinosítva, dobozolva és tuningolva. Az egyenirányítást egy gyári grace-híddal oldottam meg, és egy 4700µF-es 25V-os kondi a puffer (egyenirányítva és pufferelve 23-24V-ot ad le). De beszéljenek helyettem a képek:
hello!a 25voltos kondi nem lesz kicsi?azt túl szoktál méretezni rendesen.nehogy vmi baj legyen(szétdurran).ajánlatos 2x akkorát rakni,mint amennyi áram folyik rajta át(vagy nagyobbat).amúgy jól néz ki!grat!
Érdekes konstrukció
A 230-as kábelt kihúzás ellen azért védeni kéne!!! Meg legalább 35V-os kondit belerakni Én is régebben pácoltam a fadobozaimat Amúgy jó
A feszültség érték tökéletesen megfelel, mert a gyárban +- 10% tűréssel készítik a kondikat szóval ez gond nélkül elbírja a 28V-ot, de mivelhogy egy erősítő tápja így én még raknák bele még egy ilyen kondit mert nem valami bivaly az a trafó, de lehet, hogy megtévesztő a fénykép.
Ennek az asztalnak a tetején valami folyadék van.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |