Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   692 / 1679
(#) Gyozo92 válasza Doncso hozzászólására (») Jan 31, 2011 /
 
Milyen szórókat használtál a hangcsőben? A magas talán SAL? Ha jól látom, fogytán van a cined Az a VF középen? Az egyszerűen profi.
(#) SALáta válasza Doncso hozzászólására (») Jan 31, 2011 /
 
Jó lett, de mi a cső anyaga? Talán a régi cikk alapján újságpapír?
(#) Melphi hozzászólása Jan 31, 2011 / 1
 
Sziasztok
Én ebbe a kis aranyosba fogtam bele, ami ennek az érdekessége az, hogy légcsavarral van hajtva nem hajócsavarral tesztek során beváltnak tűnik.
Kicsit festés előtt áll, meg még a lécsavart is fel kel szerelni de már alakul, *** sajnos kevés rá az időm, de érdekes konstrukció ezért hát megérte a ráfordított időt.

IMG_0416.jpg
    
(#) Melphi hozzászólása Jan 31, 2011 / 1
 
Ez is a hajó.

IMG_0418.jpg
    
(#) Melphi hozzászólása Jan 31, 2011 / 1
 
És ismét.

IMG_0419.jpg
    
(#) Gyozo92 válasza Melphi hozzászólására (») Jan 31, 2011 /
 
Jól néz ki Kéne rá még pár cucc, lámpák, kamera, és víz alatt is mehetne
(#) Melphi hozzászólása Jan 31, 2011 /
 
Köszi igen gondoltam rá majd halradart+gps akarok, ha bírja a buxám.
(#) Gyozo92 válasza Melphi hozzászólására (») Jan 31, 2011 /
 
A halradar nem két fillér De ötletes. szonár is kéne rá
(#) varttina válasza Melphi hozzászólására (») Jan 31, 2011 /
 
Jó ötletnek tartom a légcsavart. Ha megfelelőképpen csillapítod a rezgését, még a halakat sem fogja zavarni. Jól gondolom, hogy az irányítást a légcsavar elfordításával fogod megoldani? Mekkora teljesítményű motor lesz rajta?
(#) Melphi hozzászólása Jan 31, 2011 /
 
Szia a rezgéssel nincs gond egyáltalán nem rezeg, először egy 180w-os moci volt rajta úgy tolta mint egy motorcsónak,csak ez ott megbukott,hogy 23A- folyamatosan necces fenntartani.
(#) Melphi hozzászólása Jan 31, 2011 /
 
Majd néznem kel valami kisebb teljesítményű nagyobb fordulatú motort.
(#) Tibi98 hozzászólása Jan 31, 2011 /
 
Sziasztok!
Kb egy éve építettem egy JLH-t, ez volt az első próbálkozásom DIY téren. 1,7A nyugalmival üzemel, csatornánként 2x10mF+470µF LOW ESR+2µF fólia kondi tápszúréssel, 24V AC trafóval.
(#) Alkotó válasza Tibi98 hozzászólására (») Jan 31, 2011 /
 
Nekem nagyon tetszik a kialakítás. Szinte a semmiből csináltad meg, és mégis hibátlan. (Kár, hogy magát az "A" osztályt nem kedvelem igazán, de ez semmit nem von le a kivitelből)
(#) Doncso válasza Erick hozzászólására (») Jan 31, 2011 /
 
Köszi, rendes vagy, de azért ez a szép munkától messze van. inkább poénnak szántam, bár ahogy szól, azért a fele se tréfa.
(#) Doncso válasza Gyozo92 hozzászólására (») Jan 31, 2011 /
 
Szia, ezek Sony/eastech hangszórók, kb 1000Ft-ért tele van velük a net, mondjuk nem azért de annyira nem rosszak, szerintem a SAL-tól meg az M'N'C -k től egy fokkal jobbak. A magasak Tesla ARN széria piezo magasai, 2,2µF olaj kondival leválasztva. Az erősítővel több melóm volt, pár kép ha érdekes : Bővebben: Link
(#) Doncso válasza SALáta hozzászólására (») Jan 31, 2011 /
 
Nem is tudom, hogy el merjem e mondani, mert még a végén hangos röhögéstől fog zengeni a HE, előtte inkább hangsújoznám, hogy poénnak szántam, amikor kipróbáltam. Na, szóval a melóhelyemen ilyen linóleumot terítettek le, ez meg annak a csévéje volt, ilyen nagyon kemény papír henger, vagy cső, pont bele lehet tuszkolni az eastechet úgy, hogy beleszorul, hát mondom adjunk már neki egy kis 30-40Hz-es szinuszt, na amíg lenn volt a földön se volt rossz mélye, de felemelve jaaj mondom, mi ez? TL-hatás? Kettővel még komolyabban zörgette a kis műhelyemet, na mondom, ráaggatok két magasat, elő a VF-et és Leonard Cohen-t, és hoppá hoppá, nagyon is kellemesen szól. Szóval ha lesz időm, kicsinosítom, és lesz belőle jó kis szobai-egyedi space-mod hangdoboz.
(#) Gyozo92 válasza Doncso hozzászólására (») Jan 31, 2011 /
 
Csak bele kéne operálnod a magasakat is. Igaz nem lesz egyszerű, mert nem találsz olyat, ami követi a henger görbületét igaz ezek után szerintem kreativitás terén nem lesz gond Hirtelen egy autós subcső jutott róla eszembe
A VF-edet már láttam ha jól emlékszem, egyszerűen tökéletes!
(#) Doncso válasza Gyozo92 hozzászólására (») Jan 31, 2011 /
 
Á, a magas nem érdekes, van még ilyen csövem, vágok egy 10cm-es csíkot, az egyik végét úgy farikcsálom majd, hogy rásimuljon teljesen a csőre, a másik végét meg belapolom valamivel, így oda be lehet már szabni a magasat, az egész kap egy "titok" bevonatot majd, illetve csinosítást, szóval vannak tervek. Örülök , hogy tetszik, köszi az elismerést.
(#) Tibi98 válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 31, 2011 /
 
Elég egyszerű, kis alkatrész-igényű és mások által jó hangúnak mondott kapcsolás, ezért is esett rá a választásom. Jó kezdőlökés volt, elsőre sikerült működőképes verziót építeni "légszerelve" ez pedig meghozta az alkotókedvet... Olyan jó érzéssel töltött el, hogy valami, amit én építettem, élvezhető hangokat csalogat elő a hangfalamból...
(#) Abukodonozo válasza hadnagyakos hozzászólására (») Feb 1, 2011 /
 
Nagyon pofás lett az órád, az állványért meg külön le a kalappal! :kalap:
(#) MolnarG válasza Abukodonozo hozzászólására (») Feb 1, 2011 /
 
Akarod mondani felületszerelt, mert furat nem sok van rajta.
(#) hackerfish válasza Melphi hozzászólására (») Feb 1, 2011 /
 
Nagyonötletes, és jól is néz ki! Nekem nagyon tetszik!
(#) t0bi válasza hadnagyakos hozzászólására (») Feb 1, 2011 /
 
Nagyon szép lett! Nem vagyok egy nagy dobozolós típus, azt ajánlom, tegyél elé egy plexi lapot és kész. Legalább látszik a munkád...
(#) Tibi98 hozzászólása Feb 1, 2011 /
 
Szintén már majdnem egy éve követtem el ezt a b. Ludwig féle Quad 405-öt, ez volt a második projektem pákászkodásom történetében. Mint látható, dual-mono felépítésben működik, +-55V-ról. (Mielőtt valaki belekötne, a Tannoy embléma, és a hátlapi CE-s matrica, egyéb funkciókat lát el )
(#) SZISZI86 válasza t0bi hozzászólására (») Feb 1, 2011 /
 
Sziasztok!

Csatlakoznék a témához saját művemmel ami jelen esetben egy erősítő.TDA8571J ic-n alapszik, elméletileg 4x40W-ot tud de ha nem is attól függetlenül meg vagyok vele elégedve.Nagyon szépen és tisztán szól, elsőre sikerült éleszteni.Az ic-t egy sikertelen lopás alkalmával tönkretett CD-s autórádióból operáltam ki.Tápként egy 300W-os ATX tápot használok (pc táp akkutöltő mószerrel tuningolva).A képeken látható 2db ventillátort egy DVD lejátszó tápja működteti.Az előerősítőként alkalmazott kütyü egy icipici gyári autós erősítő pontos mása amit az általam kézzel rajzolt nyákra építettem meg.A kivezérlésjelzőt egy AIWA deckből termeltem ki.
Ezek után csináltam egy gyönyörű dobozt majd beleépítettem az egész művet.Nem a legszebb de működik és ez a lényeg számomra.
Egy aprócska gond van vele mégpedig, hogy kikapcsoláskor pukkan.Akinek van ötlete mi lehet a gond az kérem ossza meg velem.
De lássuk a berendezést képekben!
(#) klemo86 válasza SZISZI86 hozzászólására (») Feb 1, 2011 /
 
Köss párhuzamosan a főkapcsolóval egy 10nF/2kV-os kerámiakondit, és nem fog szikrantani a kapcsoló
(#) SZISZI86 válasza klemo86 hozzászólására (») Feb 1, 2011 /
 
Szia! nem a kapcsolóval van a gond de megcsinálom.
A pukkanás a hangfalakból jön kikapcsolás után egy tized másod perccel!
(#) yohnsee válasza Doncso hozzászólására (») Feb 1, 2011 /
 
Nem röhögünk. Viszont valaki itt az oldalon már ellőtte, ez valamiféle "trash - end", de ha szépen szól, akkor csakis a kuriózum jelző a megfelelő. Régebben én is csináltam dobozokat, az a baj, hogy mindegyik páratlan volt, mert mire elkészültem eggyel, addigra elfogyott a keret a párjára. Ez addig nem is volt gond, amíg sub hangládákat csináltam.
Hajrá, egyszer nyitunk egy "különleges kinézetű dolgok" topikot is.
(#) Doncso válasza yohnsee hozzászólására (») Feb 1, 2011 /
 
Hát, olyannyira jól szól, hogy ma ismét egész nap cohen-t hallgattam a műhelybe rajtuk, én abszolut nem volt hiányérzetem, teljesen jók.
(#) yohnsee válasza pacal76 hozzászólására (») Feb 1, 2011 /
 
Köszönöm a fájlokat és az infót! Hajrá az építéssel, csak ügyesen! A végfokpanelt 1:1-ben a leírás alapján készítetted el?
Üdv
Következő: »»   692 / 1679
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem