Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   549 / 1385
(#) frecsko válasza elektromos hozzászólására (») Feb 6, 2011 /
 
Tehát a hőfok toner por fajta függő. Nekem Xerox nyomim. Utána lehet valahol nézni, hogy mennyi az egyes toner-poroknak az olvadási pontja? Vagy ezt ki kell kísérletezni?
(#) pcroland hozzászólása Feb 6, 2011 /
 
Jó estét! Lefújtam egy új nyákot (10x15cm) ! Nagyon jó lett! Próbáltam úgy ahogy Zoli Bácsi videóján van. 20-30 centiről sűrű sorokban. Most olyan súrolóval csináltam mint a videón csak az enyém egy nyélre van erősítve. Ázsia Centerben vettem. Kivágtam minifúróba való mini flex koronggal, lecsiszoltam, letöröltem, fújtam. Néhány pötty van, de az szerintem azért mert ahogy fújtam lejött pár kis darab a fújó fejről. Szóval most már működik a dolog, ki kísérleteztem.
(#) slogan válasza tubby hozzászólására (») Feb 6, 2011 /
 
Az SMD fúrók azért nem látszanak ,mert bottom oldalon vannak
(#) agressiv válasza gulasoft hozzászólására (») Feb 7, 2011 /
 
Én nem nyomdával csináltatom ezért a nyomtatás ideje elhanyagolható és jó lámpával a világítás pár perc. Próbáltam a vasalásos megoldást is, de nem valami szép ami még nem zavarna, de sajnos vékony, vagy túl közeli vezetősávoknál nem elég részletes.
(#) gulasoft válasza agressiv hozzászólására (») Feb 7, 2011 /
 
Tegyél magad elé egy 20-ast. Nézd meg jól a nyákot, ha ezt nem nyomdai filmmel meg tudod csinálni, akkor írd meg a nyomtatód típusát, és a hordozó típusát, valamint hogy hogy csinálod, mert ezt az életben nem ragasztod össze két fóliából ilyen pontosan.
Ezt a nyomdai filmről bármikor, akárhányszor reprodukálom.

img002_2.jpg
    
(#) elektromos válasza frecsko hozzászólására (») Feb 7, 2011 /
 
Erről nem tudok, hogy valahol is le lenne írva, hogy melyik toner por, milyen hőfokon olvad meg úgy, hogy nyákgyártásra jó legyen. Amúgy pár lézer nyomtatónál már láttam, hogy 180 fok van írva a henger fölé. Ezért nem értem, akinek sikerült 130 fokon laminálnia. Nekem soha nem sikerült. Ezért jó lenne, ha mindenki megadná a nyomtató típusát, és mekkora hőfokkal sikerült a nyák készítése. Ebből legalább lehetne tájékozódni.
(#) frecsko válasza elektromos hozzászólására (») Feb 7, 2011 /
 
Van valakinek olyan hőmérős kapcsolási rajza amivel tudom a 230 C-fokos mérés végezni?
(#) elektromos válasza frecsko hozzászólására (») Feb 7, 2011 /
 
Majdnem ott vagy, ha veszel egy olcsó multimétert, mely tud 3-400 fokig mérni, és adnak hozzá szondát is.
(#) (Felhasználó 37481) hozzászólása Feb 7, 2011 /
 
Sziasztok!

Megterveztem magamnak egy szép kis maratókádat. Hasonló amit már itt többen meg is építettek. A kérdésem csak annyi lenne, hogy mivel ragasztottátok össze? Sima szilikon vagy FSB (vagy mi?) esetleg valami speckó ragasztó? Nátrium-perszulfáttal szeretnék maratni és nem szeretném, ha egyszer csak elfolyna az anyag

A kádat valószínűleg üvegessel vagy plexissel csináltatom meg. (nem bízok a saját kézügyességemben)

Köszönöm a segítséget!
(#) gulasoft válasza (Felhasználó 37481) hozzászólására (») Feb 7, 2011 /
 
Én is üvegessel csináltattam. Mond meg neki, hogy erősen maró folyadék lesz benne, szerintem fogja tudni mivel rakja össze. Nem biztos hogy jó az üveghez az ami plexihez elég volt. (A plexi könnyebb)
Arra figyelj, hogy az akváriumfűtő beférjen, és valami nagyobbat vegyél, mert télen nehéz 45 fok körül tartani, meg nyáron is sokáig tart ha egy alulméretezettet raksz bele, és legyen helye a levegő csőnek, meg találd ki hogy hogy szorítod az aljára a csövet. Én hozzákötöttem egy csík járólaphoz, az leviszi az aljára, csak nem mindegy mekkora lesz keresztmetszet.
Szerencsére az üveges 2 házzal lakik odébb, de így is tervet kért. Valamit skiccelj neki, mert ennek magasnak szélesnek de kicsi mélységűnek kell lenni. 2 centi belső átmérő bőven elég, a fűtőnek meg kell a végébe egy zseb.
Minél szélesebb annál több lötyi kell bele, Az enyémbe kicsit több mint egy liter kell.

felül.PNG
    
(#) (Felhasználó 37481) válasza gulasoft hozzászólására (») Feb 7, 2011 /
 
Megterveztem cad-ban. Ennél pontosabban nem tudok neki majd adni. A fűtőszál megvétele még odébb van, de a levegőztető már perforáltan várja a bevetést.

Csak ez a fránya illesztéssel bajlodok egy ideje, hogy mi legyen. Na majd mondom neki, hogy jól rakja össze.

Köszi a segítséget
(#) gulasoft válasza (Felhasználó 37481) hozzászólására (») Feb 7, 2011 /
 
Az az ő dolga. Az enyémbe rakott kívül középre egy merevítést, és van egy elég kasa talpa amin nagyon jól megáll.
(#) dörmi válasza frecsko hozzászólására (») Feb 7, 2011 /
 
Szia!
Az egyik barátomnak mostanában próbáltuk a Xerox nyomtatóját. Az olcsóbb T..cos laminálóval, át alakítva a hőfokszabályzása 130-200°C. Utántöltőt tonner, 180°C,150gr műnyomópapírral, 100x160mm nyáklemezt 8-10 szer átengedve, szinte tökéletes nyákot eredményezett. Őt perc meleg vizes áztatás után szépen egybe lejött a papír. A 120gr papírral nem sikerült. A hőfokot azt multiméterrel mértük,úgy hogy azt nem tudom mennyire megbízható.
(#) J-O-E válasza gulasoft hozzászólására (») Feb 7, 2011 /
 
Az a kérdésem "gulasoft" ha nem gond, elküldöd a LAY vagy PNG-ben a rajzolatát a panelnak? Megpróbálnám Laminálóval ezt a panelt elkészíteni, így jobban megkülönböztethető a két technológia közötti minőség, hátha nem is olyan jelentős.
(#) frecsko válasza elektromos hozzászólására (») Feb 7, 2011 /
 
Negyedik multimétert nincs kedvem venni
(#) slogan hozzászólása Feb 7, 2011 /
 
Urak !

Erre esetleg valaki ?

Köszi !
(#) kipi0804 hozzászólása Feb 7, 2011 /
 
Üdvözlet mindenkinek!
Az lenne a kérdésem, hogyan tudom úgy kezelni a nyák felületét , hogy olyan legyen mint a "gyári"? Gondolok itt a vezetősávok lakkozottságára és a forrszemek kémiai ónozására.
A válaszokat előre is köszönöm!
(#) gulasoft válasza kipi0804 hozzászólására (») Feb 7, 2011 /
 
Olvass sokat.
Keress az galvánónozásra és lötstopp-ra.
(#) gulasoft válasza J-O-E hozzászólására (») Feb 7, 2011 /
 
pdf jó?

80-as.pdf
    
(#) kipi0804 válasza gulasoft hozzászólására (») Feb 7, 2011 /
 
Köszönöm a gyors választ! Egy jópár fórumot már végigolvastam, bíztam benne, hogy valaki megkönnyíti a dolgomat és rámutat a megfelelő oldalra, mivel 455 oldalt végigolvasni nem semmi. A tanácsot megfogadom, és mégegyszer köszönöm.
(#) J-O-E válasza gulasoft hozzászólására (») Feb 7, 2011 /
 
Persze csak példa szerűen írtam a formátumot, amint van időm Laminálom és lefotózom a végeredményt.
(#) lóri válasza Attila86 hozzászólására (») Feb 8, 2011 /
 
Nem akarom elhagyni, csak meg akartam érteni a lényegét ( DGnd és AGnd).Én nem szeretem az smd-t ,ezért más lesz a nyák, és ha nem kell, akkor nem rakok bele. Gondolom, ha nem kéne , nem raktad volna bele.Az R3, az azért van , hogy el tudd vinni alatta a vezetőt?
Köszi: Lóri
(#) Attila86 válasza lóri hozzászólására (») Feb 8, 2011 /
 
Idézet:
„R3, az azért van , hogy el tudd vinni alatta a vezetőt?”

Igen.
(#) mazso1988 válasza lóri hozzászólására (») Feb 9, 2011 /
 
Esetleg a kész áttervezett nyáktervet megmutatod majd?
Kíváncsi lennék milyen lesz smd alkatrészek nélkül, az Lcd-t is ugyan úgy rátervezed majd mind az eredetiben van?
(#) gyulank hozzászólása Feb 9, 2011 /
 
Sziasztok!
Vettem egy ilyenlaminálót, és nem tudom mit tegyek vele, mert eddig úgy olvastam, hogy csak reszelni kell egy kicsit, és kész, viszont ez teljesen más megoldással van készítve...
A 2 henger rögzítve van egy műanyag sapkában forog.
Kapott már ki valaki ilyet? Hogy oldotta meg? Mik kellenek hozzá, és hol beszerezhetők az alkatrészek?
Ha valaki tud megoldást, kérem írjon!
(#) ZSozsóó válasza gyulank hozzászólására (») Feb 9, 2011 /
 
Szia!

Ez a "lid"l-ös gép nem? Én semmit nem csináltam vele, olyan szépen "megeszi" a nyákot, hogy ihaj! A hőkapcsolójkát ki kell venni, mert túl alacsony hőmérsékleten kapcsolja le a fűtőszálat én egy sima diódát erősítettem a hőterelő lemezre és multiméterrel mérem a nyitófeszt. Hőmérővel bekalibráltam, manuálisan kapcsolgatom ki be a fűtőszálat, motort pedig az alacsony fordulatszámot biztosító helyzetben rögzítettem. Tökéletesen működik nálam!
(#) gyulank válasza ZSozsóó hozzászólására (») Feb 9, 2011 /
 
Ez az amit belinkeltem, és onnan is rendeltem. Nem tudom, hogy neked mi a lidülös. Szerintem nagyon közel van a 2 henger, és nagyon feszülne, ha esetleg bele is menne a nyák. Simán biztos nem megy bele. Nem akartam kipróbálni, nehogy leégjen a motor, vagy felkarcolja a nyák a gumit, stb...
(#) ZSozsóó válasza gyulank hozzászólására (») Feb 9, 2011 /
 
Nekem pontosan ez a mechanika van(a végén már készség szinten szedtem szét és raktam össze akár becsukott szemmel is,azért merészeltem azt állítani, hogy ez a lidl-ben nemrég kapható akciós lamináló) és tökéletesen átmegy még a vastag is. próbáld ki. Ha annyitól leégne a motor régen rossz lenne...Megnézed a képeket, az IM7011 -en p, meg pár kép előtte,azon láthatod az enyémet. Egyszer véletlenül átszippantotta a 4007-esemet is...semmi baja nem lett tőle. Eléggé rugalmasak a hengerek.
(#) gyulank válasza ZSozsóó hozzászólására (») Feb 9, 2011 /
 
Milyen képek? Hol? (IM7011) Midet? (4007)
Amúgy ha bekapcsol felszáll egy füst, aztán nem látszik, hogy füstöl, de rettentő büdös égett gumiszag van tőle. Ez elmúlik, vagy mindig ilyen marad?
(#) ZSozsóó válasza gyulank hozzászólására (») Feb 9, 2011 /
 
Van egy kis fényképező ikon a jobb felső sarokban, arra ráklattyolsz és meg lehet nézni a régebben feltöltött képeket. IMG_7011 meg előtte egy pár darab. Észre fogod venni, mert a műanyag idomok nem egészen olyanok,mint a tiéd, de egyébként ugyanaz a móka. 1N4007-es dióda, a görgőkön akartam mérni a hőmérsékletet vele, de nem tudtam rendesen eléggé hőállóan rögzíteni, és menet közben elengedett a görgők meg azt is átszívták. A füst majd elmúlik. ha kicsit túlhevíted nyákkészítéshez (mert így alapban kevésnek tűnik nekem), akkor is lesz, de elmúlik idővel, de legalábbis minimális lesz.
Következő: »»   549 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem