Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Igen saját. Bármit meg lehet róla tudni, hisz nem titok! Most egy lendkerekes PC-vel próbáltam, ezt az ábrát 14-el rajzolta az NLS progi szerint, feljebb nem tudtam menni, mert a gépből ez volt a max ami kijött. Itt találsz pár képet, rövid leírást a komplett művemről. Az alu házat most cseréltem vasra, hát jobb egy fokkal, de igazi véleményt akkor tudok mondani, ha majd ugyanazzal a géppel járatom, mint az alukat. Bővebben: Link
Ügyes! Jó viszontlátni, az általam tervezett PD szabályzó panelt. Úgy látom a panel két oldalát felcserélted az eredeti tervhez képest. Véletlenül vagy direkt?
Hááát így alakult! Nem figyeltem oda, de még egyszer nem akartam megcsinálni! De működik így is csak macerás állítani!
Egyre jobb.Milyen tükröket használsz?Nagyon sok múlik a súlyukon.
Ha már rögzitettem,itt egy video a 20kpps kinai galvómmal,3 szinben.
Szia!
Zsír a videó! Müanyag alapra felgőzölt tükrök vannak rajt. Nem a legprofibb, de szinte nincs is súlya.
Újra itt! Laci, remélem hamar helyre jön az ujjad és gőzerővel tudod folytatni a scannered. Néztem a videód, és a belinkelt képeket, nagyon tetszik a scannered.
Hogy a pár napja feltett kérdésedre válaszoljak, igen, beadtam a derekam, a hét elején vettem egy galvo settet. A mai nap már nem állok hozzá csinálni a DAC kábelét, de majd ez fog következni... A 10 eres LPT vezetéket kibővítem 12 eresre. Ha meglesz ide írom a fejleményeket.
Működni fog remélem a kéz most már. Amúgy nem vagyok megelégedve az új motorokkal, nem igazán sikerültek jól, kicsit szorosan járnak, és bent marad sok a tempóból. De majd a következő! Ahogy írtam, van egy 2m-es kábelem, igaz csak a jövő héten tudnám küldeni, mert pénteken megyek csak haza.
Persze sok eszem van mert közben fejlesztem ezt is,LED nehogy maradjon szabadidőm!
Azthittem ezeket a szabadidődben csinálod.
Nagyon ügyes munka az a ledes lámpa.Hatásos effektet tol a népre.
Persze szabadidőben, de pihenni nem sok marad. De legalább nem kocsmába költök. Na mondjuk kapok ezért is. A vas galvó test amúgy jóval jobb, mivel hogy szorosak lettek a motorok, és így is látványos a javulás. A tekercsek beragasztása nem sikerült igazán jól lehet hogy szétszedem az egészet kifúrom a tekercseket és gyártok bele másikat. Egy próbát megér.
Nagyon jó lett a ledes világítás, ez amolyan led shine diszkófény több leddel? Bővebben: Link
A kábelt majd privátban megbeszéljük, most nagyon el vagyok havazva, nyákokat kell határidőre gyártanom, úgy számoltam, hogy hétvégén kész lesz, de megdöglött a gépem... Egyelőre megpróbálomkiegészíteni még két érrel és úgy letesztelni, egyátalán működik-e, illetve be tudom-e "kalibrálni", hogy megmozduljonak a galvok.
Ha jól van összekötve a PC és a DAC,akkor azonnal működnie kell.
De figyelni kell kimenet helyes bekötésére is.Jártam már úgy hogy rossz helyre kötöttem,felszisszent az egyik galvó és végkitérésbe rándult.Másodpercek alatt felmelegitette a vas befogatót. Szerencsém volt,mert nem égett le a tekercs.Szóval csak nagyon figyelmesen. De ha jól emlékszek,beálltak nullpontba a tükreid,talán nem lesz gond.
Na jahh! Én rendszeresen a galvo tekercseit forditva dugom rá a PD panelra. A jelenség ugyan az mint nálad volt. Persze ha a sima tüskesor helyett ezt használnám Bővebben: Link akkor nem lenne ez a gond. Van otthon belőle vagy 20 db, de "majd figyelek rá" gondolat volt építés közben.
Ez meg még rosszabb.A forditott polaritást egyáltalán nem birják,fogalmam sincsen miért.
Régebben 10/9 galvótekercset igy sütöttem meg,mert pont odafigyeltem rá.Ami épen maradt,azt meg a végfok égette szét,mert ugye ha már volt,miért ne 100W-os IC-vel kisérletezzek?
Legszebb dolog a maximalizmus ! A PD panel végfokjait konkrétan egy 100W-os 24V-os izzóval terheltem, és járattam 10 órát. Ha azt kibírta, szerintem mindent. És teszteltem is ám +- 24 helyett olyan szépen odaadtam neki a 48V-ot hogy na. Az összes elko, lelépett a nyákról, na akkor lett gyanus hogy valami nem jó. Persze a műveleti erösítőket is dobhattam ki. Na de a végfok az bírta!! Vannak ilyen lámaságaim ha nem alszom eleget.
Amig van mit turkálni a fiókban,addig füstölhet az IC,puffoghat az elkó.Alap dolgok ezek,azon jobban meg szoktam elpődni,ha valami elsőre működik
Meglepő módon mostanában mindenem indult elsőre! Csak én ugye ügyes vagyok, és megpróbálom jobbá tenni, na akkor szokott jelentős lenni a kár ! Hú lépek mert mindjárt ébresztő!
Sziasztok!
Ahogy itt a fórumon javasoltátok, megcsináltam az LPT kábelt. Most be van forrasztva mind a 25 érintkező, úgy, hogy ha egymásba dugom a kábelt, akkor a benne lévő vezetékek végei egymásba záródnak. Szerettem volna kipróbálni a DAC-ot és a galvo szettet, de nem tudtam működésre bírni. Kicsit furcsállom, hogy a hétvégén újratelepítettem a windows-t (így az NLS programot is) és mielőtt még rákötöttem volna a DAC-ot a gépre, az NLS-be már ott szerepelt a DAC0832-es dac. Még win tlepítés előtt, mikor először indítottam a programot, akkor nem volt ott, csak miután rákötöttem, na mindegy, lényegtelen, amolyan érdekesség. Próbáltam állítgatni mindent, de nem sikerült elindítani a galvo-kat. A DAC-on méregettem párat, közvetlen az LPT csatlakozó után, ilyen 0,5 és 4,5V közötti értékeket mértem. A tápot megkapja a dac. Felteszem ide a dac nyáktervét, amit sprofan kolléga tervezett meg nekem két oldalas nyákra. Szerk: Próbáltam állítani a címzést, alaplapi LPT csatlakozóm van, annak a címe 378, de nem működött. Ahogy fentebb is írtam, XP op rendszerem van.
Szerkesztettem a hozzászólást, azt írta, ha újabb file-okat töltök fel, akkor törli a jelenlegieket, ezért módosításkor feltöltöttem még egyszer azt a kettőt, amit eredetileg is (ami az előző hozzászólásban is van) utána meg, amit még hozzá akartam csatolni, de valami miatt nem rakta hozzá.
Tehát, még ezt akartam, egy kép a nyákról, ha valakinek nincs Sprint Layout-ja.[OFF][/OFF]
Én személy szerint köszönöm a nyáktervet, lehet, hogy még hasznosítom.
Az NLS-ben alapból szerepel a 0832 támogatás. Nem csak a csatlakoztatás után. Kábeles téma: Mint ahogy írtam is az én kábelem apa-apa. Ott ugy néz ki a bekötés, hogy ha egymás mellé fektetem a két csatlakozót akkor teljesen egyforma. Ha megpróbálnám összedugni, akkor ugye átfordul az egész. Szerintem itt lehet a hiba.
Szívesen, szerintem jól van megtervezve, de még működni nem működött, akkor valószínű a kábelezés miatt...
Még szerintem az este folyamán bekötöm fordítva a kábelt.
Én is most álltam neki egy újabb galvófejlesztésnek. Remélem jó hatásfoka lesz. Ha lesznek eredmények akkor közzéteszem.
A vas alatt milyet értesz? Valami bontott hangszóró lágyvas?
Sajnálom, hogy még mindíg nem megy! Nem találtam a nyákban hibát. Kérdés: a fehérrel jelölt 0832 az a panel alsó felén van, a másik pedig a tetején? Csak mert a sárga az alsó alkatrészek, a piros meg a felső alkatrészek színe. A kábel csatik számozva vannak, ha az 1 az 1 el... van kötve akkor jó. A 378 címzés pedig jó, az kell ennek a proginak.
Önindító behuzó tekercs vasmagját használtam. Várjuk a fejleményeket, és ha esetleg van kérdés, akkor bátran!
Önindító behuzó tekercs vasmagját használtam. Várjuk a fejleményeket, és ha esetleg van kérdés, akkor bátran!
Célszerü megnézni az alaplapi porton melyik az 1 es láb és az alapján kötni a DAC 1 es lábára.
Halványan bele van ütve az alaplapi portba, DAC nál meg kapcsolásbol lehet azonosítani. Kapcsolásnak mennie kell, én is ezt hazsnálom. XP alatt NLS-el futot tökéletesen, viszont tört mambával csak Win 98 on! (Csak azért irtam mivel sokat szenvedtem ezzel én is, mire rájöttem.) Lehet a moduláción modosítani kell majd, nekem az nem ment tökéletesen, viszont ha egy szint akarsz csak használni, akor elég csak az 1 es pin röl jelet hozni, mamba és popelscen alat az a TTL jel. NLS alat ezt nem teszteltem. (Ha jól emlékszem NLS alat nem volt baj a modulációval, az eredeti kapcsolás szerint)
Megoldottam, hogy kábel nélkül, közvetlen az alaplapra rátudom dugni a DAC-ot. Amíg így sem működik, addig a kábellel nem is foglalkozom.
Szerk.: Igen, így van, a fehér színnel jelült dac0832-es IC a panel alján van, minden más alkatrész pedig a rendes, alkatrész felőli oldalon.
Tényleg, abból is lehet bontani. El is felejtettem.
Nézd át az ic lábakat, hogy megvan-e a táp. És a nyákot is, hogy nincs-e szakadás. Én ezzel szívtam múltkor, Volt egy hajszálvékony szakadás.
Szerk: Nekem feltűnt, hogy a bal oldali 0832 vcc és gnd direktbe össze van kötve. Ez jó így?
Úgy néz ki találtam egy hibát a nyákon, pedig beforrasztáskor ezt mindig ellenőriztem... Ugye az alkatrészek túlnyomó többségét mind a két oldalon be kell forrasztani és az LPT csatlakozónál a 2-es láb megvan forrasztva, viszont nincs kontakt a hozzá tartozó vezetősáv és a tüske között. Mindjárt korrigálom a problémát, utána írok.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |