Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PLC kérdések
Témaindító: Thomas10100, idő: Nov 12, 2005
Rájöttem, leírom, hátha valakinek hasznos lehet még:
A PLC-n alapból meglévő be és kimenetek már előre definiálva vannak a változók között,ONBOARD_OUTPUT_BITxxx, és ONBARD_INPUT_BITxxx néven, csak ki kell választani őket a legördülő listából.A szimbólum-fizikai cím hozzárendelést csak az Interbuszra csatlakoztatott (bővítő) moduloknál kell elvégezni. üdv Máté
Helló mindenki.
A segítségeteket szeretném kérni. hozzájutottam egy Micrologix 1200 -as Allen Bradley PLC hez.Minden segítséget szívesen fogadnék Írásos dokumentumok, linkek s.t.b... A programozó szoftverével kapcsolatban volna pár kérdésem. Hogyan működik a teszt üzemmód? Pontosan miket is tud ez a plc? Siemens , Omron , Moeller plc-k programozásában jártas vagyok (I)(I)(I)(I)(I)Segítségeteket előre is köszönöm. (/I)(/I)(/I)(/I)(/I)
hello
Nekem is elkene egy kis segitseg ugyszinten pt100 jelet kellene atalakitanom 4-20mA,plc bemenetre kellene kapcsolnom.Erre a megoldasra talaltam egy ic-t xtr105p megepitettem az elektronikat de sehogy sem akar mukodni,tudna eben valaki segiteni?
Sziasztok.
Van nálam egy Crouzet Millenium 2-es mini plc. Az a problémám, hogy sehol nem találok hozzá programozókábelt. Fontos lenne, mert át kellene írni a benne talállható programot. Ha valaki tudna nekem segíteni egy rajzal, vagy ha éppen van neki egy felesleges és megvállna tölle kérem jelezze felém. Válaszotokat elöreis köszönöm.
Hello ,kérdésem volna.Hogyan lehet megoldani egy plc-n (OMRON)analóg kártyák nélkül,hogy lehessen időt módosítani de sokszor kellene és sok, kb 10db külön időzítéshez rendelt folyamat. Kivezetett poti nincs tehát mi lenne a megoldás? Én gondolok BCD inputra de van okosabb megoldás?
Hali attrax!
Idézet: „...analóg kártyák nélkül,hogy lehessen időt módosítani de sokszor kellene és sok, kb 10db külön időzítéshez rendelt folyamat.” Pl. egy NS terminállal. beírod az időt a touch screenen és kész Gondolom az nincs, ha lenne, a kérdés fel sem merült volna nyilván. Lehet BCD megoldással, ahogy írtad. Spec beviteli eszközt és sok bemenetet igényel. Lehet pár bemenettel is, pl növelés-csökkentés módszerrel. De ha nincs kijelzés, akkor ez a megoldás nehézkes. Tulajdonképpen analóg kártya, terminál vagy PC nélkül nehézkes és rengeteg felhasznált bemeneti pontot igényel. Esetleg használhatsz előre beállított időzítések közül választó módszert is... Nehéz megmondani melyik az optimális megoldás ha nem ismerjük a feladatot és a pontos körülményeket.
Sziasztok
Van egy Netztiel Automata ipari számítógép működő programmal csak a kezelőterminál tönkrement. A kérdés hogy egy éritőképernyős kezelőt szeretnék hozzá illeszteni, minden esetben fel kell programozni a kijelzőt?
Szia, semmi nincs még lefutva és nem is a pénz a lényeg.Fröccsgép vezérlésre lenne ahol ugye állandóan változtani kell a paramétereket az adott Mdarabhoz.Nem is gondoltam touch screenre. Lényeg az az hogy bírja a strapát.Köszi!
Tisztelt mindenki!
Hozzám került egy SAE gyártmányú MT-80-as HMI. Programozott ilyet már valaki?
Sziasztok!
Akit érdekel egy klöckner moeller Ps3 és Ps4 hez való adatkábel az irjon! kukac26@freemail.hu
Hello Érdeklődnék hogy ki mit tud erről a fajta plc-ről PHOENIX CONTACT IB STME 24 DI 32/4 No. 2754985 mit érdemes róla tudni milyen program nyelvet igényel stb..
*** http://www.classicautomation.com/Catalog/ProductDetail.aspx?partnum=2754985 http://viewitem.eim.ebay.hu/PHOENIX-CONTACT-IB-STME-24-DI-324--No-2...1/item *** Még a he, oldalán vagyunk, ami nem hirdetési újság !
Hello Érdeklődnék hogy ki mit tud erről a fajta plc-ről PHOENIX CONTACT IB STME 24 DI 32/4 No. 2754985 mit érdemes róla tudni milyen program nyelvet igényel stb..
Meg érdekellne az eladási ára is reálisak-e ezek az adatok használt árat írnak mindenhol : Esetleg érdekell-e valakit.. Van hozzá Busterminal is #2750154 Interbus IBS ST24 BKM-T 24VDC meg terminál blokk is 2modul van 2blokkal #: 9283103 IB STTB 24 DI 32 / 2 terminál blokk http://www.classicautomation.com/Catalog/ProductDetail.aspx?partnum=2754985 http://viewitem.eim.ebay.hu/PHOENIX-CONTACT-IB-STME-24-DI-324--No-2...1/item
szia
2754985 az nem PLC hanem egy 32 csat. interbuszra csatlakoztatható digitális bemeneti modul. 9283103 is bemeneti modul, szintén digitális, 32 csatornás. üdv
sziasztok
Nincsen valakinek Siemens S7-hez SCL nyelvhez magyar nyelvű leírása? köszi üdv
Hali Lazyboy!
Megpróbálhatod a vaterát vagy hasonló oldalt, apróhirdetést stb. Arrra számíts, hogy az eredeti ár 10-20%-ánál drágábban nem fogják megvenni, csak ha szerencséd van. De egy próbát megérhet...
Hali mindenkinek! ***
Nem tűnt fel, hogy az oldal nem hirdetőfelület ?
Sziasztok!
A kérdésem az lenne hogy tud-e valaki olyan helyet valahol az országba ahol lehet kapni utángyártott USB/MPI adapteret Siemens PLC-hez?
Hali, hát szerintem csak eredetit fogsz kapni, vagy max használtan. Volt nekem is Siemens átalakitóm, de már eladtam..
Hali!
Keresnék valakit, aki régi SR2A101FU ZELIO-t tud programozni LD-ben. Az alap progi megvan, de módosítani kellene. A progi nem bonyolult: 6(7) In és 5 Out van programozva. A feladat Budán lenne. Kábelem nincs hozzá, de az alapprogi megvan memóriakártyán. A részleteket magánban is megbeszélhetnénk, hogy a csatit ne terheljük feleslegesen...
Szevasz zsoli21!
Utángyártottat nem hiszem. Viszont a siemensen kívül más gyártók is gyártanak saját fejlesztésű ilyen eszközöket. Pl. a Helmholz. A termékeihez magyarországon is hozzá lehet jutni (mondjuk a siemens cuccokhoz is). Az AD-DA kft forgalmazza ezeket.
Ez a Phoenix un. ST kocka moduljának családjába tartozik.
Interbus-S busz kommunikációval. Ahogyan előttem is írták egy csak egy I/O modul. A Phoenix-nek van hozzá saját fejlesztő környezete (ugyanúgy mint más gyártóknak). Nagyon megbízható család. Ilyet hirdettél, adnál el?
Hello Joy!
Köszönöm Szépen az informáciokat.Igen, írj egy levelet privátban vagy akár mail címemre .Én mindenképp pénzé szeretném tenni mert nekem így semmi célt nem szolgál. Üdv
Sziasztok!
Ezek mit jelentenek és mi az előnyük,miért használjuk őket? Létradiagramban a merkereket.(Start,Stop.Alaphelyzet,Vész..) Illetve tudnátok mutatni meglévő programot amiben ezek benne vannak?
Merker=átmeneti tároló flag. Létrában összehozod a logikai kapcsolatod, aminek a kimenetén egy merker lesz, amit aztán a program más részeiben felhasználsz.
Helló Directors!
A lényeget kukac_24 már leírta. Annyival egészíteném ki, hogy egyes PLC típusokban külön memóriaterület van fenntartva ezeknek a belső használatú átmeneti tárolóknak (pl. Siemens S7). Más PLC-kben viszont nincs kifejezetten ilyen nevű memóriaterület, de természetesen abban is vannak átmeneti tárolónak használható biteyk, byte-ok stb. (Pl. Omron). Ugyanakkor pl. Siemens S7-ben átmeneti tárolónak lehet más adatterületet is használni, pl. DB-t (adatblokkot). A funkciója teljesen ugyanaz lesz, csak nem a merkernek nevezett adatterületen lesz. Idézet: „Illetve tudnátok mutatni meglévő programot amiben ezek benne vannak?” Itt találsz olyat...
Sziasztok
Szeretnék érdeklődni, hogy melyik az a program amivel lehet windows xp alatt is S5-ös PLC-t programozni? Sajnos elfelejtettem a nevét.
Előttem szólókat kiegészíteném én is, ha nem haragszotok.
A merkert úgy tudod használni mint egy relét. Tekercseket tudsz fel rakni, és azok tetszőleges érintkezőit.
Kérdések tapasztaltabbaktól Omron PLC-ről:
- digitális bemenetet hogyan lehet használni analóg jelszint mérésére (pl feszültség-frekvencia átalakítót számlálni?); - digitális kimenetet hogyan lehet PWM-nek programozni (fix frekvencia, változtatható kitöltési tényező)? Mikrovezérlőnél erre vannak az ADC és PWM funkciók. |
Bejelentkezés
Hirdetés |