Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tesla tekercs építése
Ladának a gyujtó trafójával hogy lehet meghajtani a teszla tekercset? Youtuben van róla videó, de azt nem mutatja hogy épül fel sajnos.
http://www.youtube.com/watch?v=0dulPuTLD3Q
Itt egy egyszerű meghajtás hozzá, a forgó szikraköz csak ezt szaggatja. És az megy a tesla primerére.
Szerinted nem lehetne ZVS-el meghajtani a tesla tekercset?
Igen, és az érintésvédelmet meg kidobtuk a kukába.
Két okból is nagy a probléma a rajzzal, az első az, hogy nem működik, a másik pedig hogy életveszélyes. Az, hogy kapsz pár centis halvány szikrácskát egyáltalán nem jelenti azt, hogy működik (nem is fog abban a formában soha sem, különben egy üvegrúd-pamutszövet párosítást is nevezhetünk tesla tekercsnek). De ha te neked tetszik, hogy a fázist (50% eséllyel) kivezeted egy jó nagy szabad tekercsre, akkor egészségedre.
Te milyen tesla tekercset ajánlanál, ami 10-15 cm-es szikrát csinál, és biztonságos is, meg nem is túl bonyolult?
![]()
A bonyolult relatív. Ha skori teslája bonyolult, akkor kezdő számára semmilyet, ugyanis a többi életveszélyes.
A nem kezdők számára egy kis csöves tesla a legjobb választás, nem lehet kinyírni, és "egyszerű".
Skori teslájában csak az a bonyolult nekem, hogy nyáklapot nem tudom hogy kell csinálni, meg van e valami webes áruház a szükséges kellékek beszerzésére.
Lehetséges az hogy ilyen próbapanelra összerakni a Skori mini tesla meghajtását? http://shop3.unas.hu/shop_ordered/2179/shop_pic/unas_876031.jpg
A tesla secundert belehúzhatom zsugorba??
Az esztétika miatt ![]() ![]() ![]()
[véleményem szerint bármit össze lehet rakni próbapanelon !
max nem lesz átlátható a vezetékek miatt ![]() ![]()
Zsugorcsőbe? Elég fura lenne, de szerintem igen.
Belekezdtem megcsinálni ezt az egyszerű de mégis nagyszerű tesla tekercset, de a szekundert illetően elakadtam. Szerintetek mekkora legyen? Bővebben: Link És azt szeretném még kérdezni, hogy a csöves teslához (GU50-es) mekkora primert milyen sorközzel használtatok?
LINK . A legegyszerűbb: Fogod a nyákot, lecsiszolod súrolóporral, de nem is muszáj ha kézzel filccel rajzolod. Kinyomtatod a tervet, ráhajtogatod a papírt hátul szigetelőszalaggal leragasztod, kalapáccsal átpontozod, leszeded a papírt, összekötöd a lakkfilccel a vonalakat, be teszed vaskloridos maratóba(hestore-on kapható), lemosod körömlakklemosóval a filcet, kifúrod és kész. Most nincs kedvem linkelni, de a videók között találhatsz filces nyákgyártási módszert.
Bővebben: Link
Szerintetek ez nem tenné tönkre a GU50-et?
Működés közbeni képek is vannak szóval szerintem működik.
Szereztem tegnap egy rossz mikrót ki is szedtem belőle a trafó és megnéztem a megnetronhoz menő két vezeték között az ellenállást, de 0,5 ohmot mért rajta. A 220-ra menő tekercsét is megnéztem multiméterrel, de az is 0,7 ohmot mutatott. Most rossz a trafó vagy én vagyok hülye?A GU50-es kapcsolást szeretném róla járatni.
Magnetronhoz menő vezeték. Tehát rámértél a fűtőtekercsre. Akkor már tudod, hogy a fűtés nem szakadt. Ellenállásmérővel meg amúgy sem lehet túl sok mindent kideríteni a trafóról, csak hogy mekkora eséllyel jó.
Ha ennyire nem ismered a transzformátorokat, akkor tedd félre a mot-ot, mert még a végén felgyújtod a házat vele.
Hello! Akkor elég lenne hét menetnyi sárgaréz szalag, mert így is elég drága lesz? Neked is a hat-hetedik menetnél van a rézsaru?
Inkább rézcsövet használj, azzal egyszerűbb dolgozni.
Hát nem is tudom, szerintem ez egyszerűbb, mert könnyen hajlik csak drága. Ha nem megy a beszerzése jó lesz primernek 8mm-es rézcső úgy mint a védőgyűrű? A trafónak a leszorítását, hogy oldjam meg? Ragasztó pisztollyal oda ragaszthatnám? Ma megvettem a csövet és a poliuretánt. A védő szikraközt csinálhatom kapupán csavarból? Milyen távolságra legyen a kettő egymástól?
Soudal téli purhab. PVC-re, fára és alumíniumra jó, -10 C°-ig. 750 ml. Kötési idő 20C°-on 1 óra. Jó lesz ez vagy valami egészen más kell? Ja és egy felcsavarozható műanyag cső van hozzá aminek a végén jön a hab. Ezt használat előtt be kell kenjem olajjal, hogy ne száradjon bele?
Purhab szekunderre. Szerintem tegyél inkább le az építésről, ez így nagyon hosszadalmas és kínszenvedős lesz.
Nem teszek le az építésről. Tudom, hogy a szekunderbe kell a pur hab. Azt kérdeztem, hogy a pur hab szórófejébe kell-e olaj, hogy ne száradjon bele, de már olvastam rajta, hogy csak ki kell tisztítani és majd újra használható, ezekre viszont még mindig nem válaszoltál: A trafónak a leszorítását, hogy oldjam meg? Ragasztó pisztollyal oda ragaszthatnám? Ma megvettem a csövet és a poliuretánt. A védő szikraközt csinálhatom kapupán csavarból? Milyen távolságra legyen a kettő egymástól?
Én nem értek hozzá, de szerintem ha ragasztod, és nem válik el a felülettől, akkor jó a ragasztó.
Köszi, de nagyon erős kell legyen, hogy biztos ott tartsa, mert ha lejön és összeérnek a trafók annak csak rossz vége lesz. Holnap kipróbálom, hogy mennyire tapad meg a műanyagon. (Hátha elmondja majd Collector mivel rögzítsem)
Nem tudom mire gondolsz, de a tekercs ekkora.
Ja így már értem miért kell erősebb lefogatás.
Hát hogy biztosan álljon, szerintem ahhoz erősebb ragasztó kell mint a ragasztó pisztolyos. Én amikor csináltam a tesla tekercsem, azt F.B.S nevű ragasztóval ragasztottam, nem tudom hogy itt az jó lenne-e. Nekem csak 40 cm magas volt a szekunder. Erről az F.B.S nevű ragasztóról annyit kell tudni, hogy tömítő ragasztó, pl autóknak az olajteknőjét is ezzel tömítik/ragasztják, mikor leveszik, és aztán visszateszik. de biztos van ennél erősebb féle ragasztó is. Collector majd elmondja mi a véleménye.
Közben találtam az FBS ről egy biztató gondolatot.
"Kipróbáltam egy másik ragasztót, ez az FBS Biztosan sokak számára ismerős. Müanyagok ragasztására tökéletes de a habokhoz nem ajálom. Gyors kötésű, a levegő nedvességtartalmától indul be a kötési folyamat. De a felületeket nem szabad vizezni. A hbokkal az a tapasztalatom, hogy ugyan megfogja de nem tart valami erősen. És ha festeni akarod a gépet problémát fog okozni. Erre nem árt figyelni. A műanyagokhoz viszont igen jól tapad. A hőragacs lepattant a kamerámról de ez úgy fogja a tépőzárat hogy szinte le sem lehet tépni. De ha lenyúzom akkor szépen ovatosan maradék nélkül le tudom kapargatni.(körömmel is) És fersze nagyon rugalmas . Használják tömítőanyagként is de szereléshez is. Gyakorlatilag egy fajta szilikon alapú ragaszó és tőmítő anyag, tubusos kiszerelésben(mint a bagolypor) Ja és Magyar termék!" ezen az oldalon írja:http://borsodircmodell.hu/index.php?topic=772.0[OFF] |
Bejelentkezés
Hirdetés |