Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tesla tekercs építése

Témaindító: finenet, idő: Júl 17, 2006
Lapozás: OK   117 / 227
(#) Fritzi91 hozzászólása Feb 17, 2011 /

Ladának a gyujtó trafójával hogy lehet meghajtani a teszla tekercset? Youtuben van róla videó, de azt nem mutatja hogy épül fel sajnos.

http://www.youtube.com/watch?v=0dulPuTLD3Q
(#) velkey válasza Fritzi91 hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

Itt egy egyszerű meghajtás hozzá, a forgó szikraköz csak ezt szaggatja. És az megy a tesla primerére.
(#) velkey válasza Collector hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

Szerinted nem lehetne ZVS-el meghajtani a tesla tekercset?
(#) Collector válasza Fritzi91 hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

Igen, és az érintésvédelmet meg kidobtuk a kukába.
Két okból is nagy a probléma a rajzzal, az első az, hogy nem működik, a másik pedig hogy életveszélyes.
Az, hogy kapsz pár centis halvány szikrácskát egyáltalán nem jelenti azt, hogy működik (nem is fog abban a formában soha sem, különben egy üvegrúd-pamutszövet párosítást is nevezhetünk tesla tekercsnek).
De ha te neked tetszik, hogy a fázist (50% eséllyel) kivezeted egy jó nagy szabad tekercsre, akkor egészségedre.
(#) Fritzi91 válasza Collector hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

Te milyen tesla tekercset ajánlanál, ami 10-15 cm-es szikrát csinál, és biztonságos is, meg nem is túl bonyolult?
(#) Collector válasza Fritzi91 hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

A bonyolult relatív. Ha skori teslája bonyolult, akkor kezdő számára semmilyet, ugyanis a többi életveszélyes.
A nem kezdők számára egy kis csöves tesla a legjobb választás, nem lehet kinyírni, és "egyszerű".
(#) Fritzi91 válasza Collector hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

Skori teslájában csak az a bonyolult nekem, hogy nyáklapot nem tudom hogy kell csinálni, meg van e valami webes áruház a szükséges kellékek beszerzésére.

Lehetséges az hogy ilyen próbapanelra összerakni a Skori mini tesla meghajtását?
http://shop3.unas.hu/shop_ordered/2179/shop_pic/unas_876031.jpg
(#) havranarpi hozzászólása Feb 17, 2011 /

A tesla secundert belehúzhatom zsugorba??
Az esztétika miatt
(#) havranarpi válasza Fritzi91 hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

[véleményem szerint bármit össze lehet rakni próbapanelon !
max nem lesz átlátható a vezetékek miatt
(#) velkey válasza havranarpi hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

Zsugorcsőbe? Elég fura lenne, de szerintem igen.
(#) velkey hozzászólása Feb 17, 2011 /

Belekezdtem megcsinálni ezt az egyszerű de mégis nagyszerű tesla tekercset, de a szekundert illetően elakadtam. Szerintetek mekkora legyen? Bővebben: Link És azt szeretném még kérdezni, hogy a csöves teslához (GU50-es) mekkora primert milyen sorközzel használtatok?
(#) pcroland válasza Fritzi91 hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

LINK . A legegyszerűbb: Fogod a nyákot, lecsiszolod súrolóporral, de nem is muszáj ha kézzel filccel rajzolod. Kinyomtatod a tervet, ráhajtogatod a papírt hátul szigetelőszalaggal leragasztod, kalapáccsal átpontozod, leszeded a papírt, összekötöd a lakkfilccel a vonalakat, be teszed vaskloridos maratóba(hestore-on kapható), lemosod körömlakklemosóval a filcet, kifúrod és kész. Most nincs kedvem linkelni, de a videók között találhatsz filces nyákgyártási módszert.
(#) velkey hozzászólása Feb 17, 2011 /

Bővebben: Link
Szerintetek ez nem tenné tönkre a GU50-et?
(#) pcroland válasza velkey hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

Működés közbeni képek is vannak szóval szerintem működik.
(#) velkey válasza pcroland hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Szereztem tegnap egy rossz mikrót ki is szedtem belőle a trafó és megnéztem a megnetronhoz menő két vezeték között az ellenállást, de 0,5 ohmot mért rajta. A 220-ra menő tekercsét is megnéztem multiméterrel, de az is 0,7 ohmot mutatott. Most rossz a trafó vagy én vagyok hülye?A GU50-es kapcsolást szeretném róla járatni.
(#) Collector válasza velkey hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Magnetronhoz menő vezeték. Tehát rámértél a fűtőtekercsre. Akkor már tudod, hogy a fűtés nem szakadt. Ellenállásmérővel meg amúgy sem lehet túl sok mindent kideríteni a trafóról, csak hogy mekkora eséllyel jó.
Ha ennyire nem ismered a transzformátorokat, akkor tedd félre a mot-ot, mert még a végén felgyújtod a házat vele.
(#) pcroland válasza pcroland hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Hello! Akkor elég lenne hét menetnyi sárgaréz szalag, mert így is elég drága lesz? Neked is a hat-hetedik menetnél van a rézsaru?
(#) Collector válasza pcroland hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Inkább rézcsövet használj, azzal egyszerűbb dolgozni.
(#) pcroland válasza Collector hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Hát nem is tudom, szerintem ez egyszerűbb, mert könnyen hajlik csak drága. Ha nem megy a beszerzése jó lesz primernek 8mm-es rézcső úgy mint a védőgyűrű? A trafónak a leszorítását, hogy oldjam meg? Ragasztó pisztollyal oda ragaszthatnám? Ma megvettem a csövet és a poliuretánt. A védő szikraközt csinálhatom kapupán csavarból? Milyen távolságra legyen a kettő egymástól?
(#) Collector válasza pcroland hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Milyen poliuretánt vettél?
(#) pcroland válasza Collector hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Soudal téli purhab. PVC-re, fára és alumíniumra jó, -10 C°-ig. 750 ml. Kötési idő 20C°-on 1 óra. Jó lesz ez vagy valami egészen más kell? Ja és egy felcsavarozható műanyag cső van hozzá aminek a végén jön a hab. Ezt használat előtt be kell kenjem olajjal, hogy ne száradjon bele?
(#) Collector válasza pcroland hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Purhab szekunderre. Szerintem tegyél inkább le az építésről, ez így nagyon hosszadalmas és kínszenvedős lesz.
(#) pcroland válasza Collector hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Nem teszek le az építésről. Tudom, hogy a szekunderbe kell a pur hab. Azt kérdeztem, hogy a pur hab szórófejébe kell-e olaj, hogy ne száradjon bele, de már olvastam rajta, hogy csak ki kell tisztítani és majd újra használható, ezekre viszont még mindig nem válaszoltál: A trafónak a leszorítását, hogy oldjam meg? Ragasztó pisztollyal oda ragaszthatnám? Ma megvettem a csövet és a poliuretánt. A védő szikraközt csinálhatom kapupán csavarból? Milyen távolságra legyen a kettő egymástól?
(#) Fritzi91 válasza pcroland hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Én nem értek hozzá, de szerintem ha ragasztod, és nem válik el a felülettől, akkor jó a ragasztó.
(#) pcroland válasza Fritzi91 hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Köszi, de nagyon erős kell legyen, hogy biztos ott tartsa, mert ha lejön és összeérnek a trafók annak csak rossz vége lesz. Holnap kipróbálom, hogy mennyire tapad meg a műanyagon. (Hátha elmondja majd Collector mivel rögzítsem)
(#) Fritzi91 válasza pcroland hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Mekkora ez kb?
(#) pcroland válasza Fritzi91 hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

Nem tudom mire gondolsz, de a tekercs ekkora.
(#) Fritzi91 válasza pcroland hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

Ja így már értem miért kell erősebb lefogatás.
Hát hogy biztosan álljon, szerintem ahhoz erősebb ragasztó kell mint a ragasztó pisztolyos.
Én amikor csináltam a tesla tekercsem, azt F.B.S nevű ragasztóval ragasztottam, nem tudom hogy itt az jó lenne-e.
Nekem csak 40 cm magas volt a szekunder.
Erről az F.B.S nevű ragasztóról annyit kell tudni, hogy tömítő ragasztó, pl autóknak az olajteknőjét is ezzel tömítik/ragasztják, mikor leveszik, és aztán visszateszik.
de biztos van ennél erősebb féle ragasztó is.
Collector majd elmondja mi a véleménye.
(#) Fritzi91 válasza pcroland hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

Közben találtam az FBS ről egy biztató gondolatot.
"Kipróbáltam egy másik ragasztót, ez az FBS

Biztosan sokak számára ismerős. Müanyagok ragasztására tökéletes de a habokhoz nem ajálom.
Gyors kötésű, a levegő nedvességtartalmától indul be a kötési folyamat. De a felületeket nem szabad vizezni.
A hbokkal az a tapasztalatom, hogy ugyan megfogja de nem tart valami erősen. És ha festeni akarod a gépet problémát fog okozni. Erre nem árt figyelni.

A műanyagokhoz viszont igen jól tapad. A hőragacs lepattant a kamerámról de ez úgy fogja a tépőzárat hogy szinte le sem lehet tépni.
De ha lenyúzom akkor szépen ovatosan maradék nélkül le tudom kapargatni.(körömmel is)

És fersze nagyon rugalmas . Használják tömítőanyagként is de szereléshez is. Gyakorlatilag egy fajta szilikon alapú ragaszó és tőmítő anyag, tubusos kiszerelésben(mint a bagolypor) Ja és Magyar termék!"

ezen az oldalon írja:http://borsodircmodell.hu/index.php?topic=772.0[OFF]
(#) pcroland válasza Fritzi91 hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

Köszi! Kipróbálom ezt akkor, hátha jó lesz.
Következő: »»   117 / 227
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem