Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Szia!
Inkább PICKit2 -t építs, vagy vegyél, esetleg PICKit3 -at vagy ICD3 -at vegyél. Az ICD2 -t a Microchip 2010 szeptembertől nem támogatja, a megjelenő újabb kontrollerekkel már nem lesz kompatibilis... COM vagy LPT portos programozót nem ajánlom, ez a két port kihalóban van, főleg laptopokon. A jelszintek már nem azonosak a régebbi konstrukciókkal.
És USB-hez nem lehet olyan értékű COM portot építeni ami teljessen ugyanaz mint az alaplapi COM port? Mert nekem van egy programozható cdi gyújtáselektronikám és a készítője azt mondta, hogy ez csak alaplapi COM portal tud kommunikálni!
Nem lesz teljesen ugyanaz. Fizikai képtelenség.
Újabb fejezettel gyarapodott a PICula projekt (Ismerkedés a PIC18 mikrovezérlőkkel) : I2C soros I/O
A fejezet tartalma: * Az I2C kommunikációs csatorna * Az I2C egység felépítése és működése o Az SSPCON1 regiszter o Az SSPCON2 regiszter o Az SSPSTAT regiszter * I2C támogatói függvények * I2C kommunikáció az LM75A digitális hőmérővel (lm75_i2c.c) * Két hőmérő kezelése az I2C buszon (2xlm75_i2c.c) * AT24C04 típusú EEPROM írása és olvasása (at24c04_i2c.c) Hosszú tanakodás után úgy döntöttem, hogy saját függvényekkel kezelem a projekt alapjául szolgáló DB-DP113 PICDEM2 kártya I2C perifériáit. Ebben ugyan nincs hibavédelem és a multi-master üzemmódot sem támogatja, de cserébe egyszerű, mint a faék, és áttekinthető. Ismerkedéshez pont elég... A Doxygen-nel dokumentált támogatói programkönyvtár és a mintaprogramok gyüjteménye itt található.
Szia!
Nagyra értékelem fáradozásodat... Az igazi kihívás két 16F / 18F kontroller közötti I2C kapcsolat. A slave oldal megvalósítása nem egyszerű. Még az assembly application note -ból is kétféle kering a net-en...
Relokálható módban szeretnék fordítani, és ezzel kapcsolatosan nemtudom az
Idézet: Eddig nem volt sem időm, sem ingerenciám hozzá, hogy foglalkozzam vele. Itt most elsősorban a kártyán eleve meglevő perifériák lekezelése volt a célkitűzés.„Az igazi kihívás két 16F / 18F kontroller közötti I2C kapcsolat.” Egy jövőbeli projektben egy PIC18F4550 master és 2 db PIC24HJ slave van tervbe véve.
Például így:
A programban pedig biztosítani kell egy globálisan elérhető hi_isr és egy lo_isr eljárást, ami retfie utasítással zárul. A hi_isr végén használható a retfie fast is, ha ez ERRATA szerint nem ellenjavalt...
Nekem egy PCI-os LPT portom van, ezt használom LPT égetőhöz, de van ilyen COM-os is, illetve olyan, amin van mindkettő. Ezek egyenértékűek az alaplapival, és nem is egetverően drágák, valamint hosszabb távon is hordozhatóak, amíg lesz PCI slot az alaplapokon. Persze jó kérdés, hogy a PK2 mellett van-e létjogosultsága. Egyelőre a tapasztalatom az, hogy igen, de ez a tendencia a PK2 felé mozdul egyre inkább.
Köszönöm a választ, de még egy kérdés maradt.
Milyért töltesz fel 0 val néhány programmemóriabeli sort?
Idézet: Helykitöltőnek. A GOTO utasítások ugyanis a 0x000, 0x008, 0x018 vektorok azonos értékkel eltolt címeire kerülnek. Például 0x800,0x808, 0x818. S természetesen a 0x000 címen elhelyezkedő bootloader (vagy ami miatt eltolod a kezdőcímet) ugyanezekre a címekre kell, hogy ugrasson. „Milyért töltesz fel 0 val néhány programmemóriabeli sort?”
Na, még ez is! Bár nekem szerencsére nincs a felsorolt régi típusokból..
Heló! Igen a tranzisztorok bc337-ek és működnek mert amikor vezetékdarabbal a bázisát felhúzom 5 v ra akkor világítanak a ledek. Én csk a pic re tudok gonvdolni mert a megfelelő lábain nem tudtam mérni semmit lehet hogy a pic a hibás, de még fordított tápot sem kapott
Örömmel jelentem, hogy a PICCOLO projekt-hez is elkészült az I2C soros I/O c. fejezet.
A fejezet tartalma nagyjából megegyezik az itt leírtakkal. Az egyetlen különbség, hogy itt az AT24C04 EEPROM helyett 24FC515 (vagy 24LC515) típust használunk, ami nagyobb kapacitású és ennek megfelelően kétbájtos címzésű. A Doxygen-nel dokumentált támogatói programkönyvtár és a mintaprogramok gyüjteménye itt található.
Valami egyszerű programmal kéne letesztelni, hogy a PIC jó-e, és nem a program nem belevaló.
Assembly programokban a címkéknek, definiált változóknak stb. maximálisan mekkora lehet karakterhossza, amit az MPLAB kezelni tud?
Üdv! Akkor ez jó lenne mindenféle PIC-es dologhoz? olyan mintha gyárilag lenne az alaplapon?http://www.zonacomputers.hu/webaruhaz/shop.product_details/284-soro...-card/
Az LPT része biztosan, a COM nagy valószínűséggel.
Végülis COM1 van a gépemen csak ki kell vezetni PCI helyére de nem ilyen PCI-os hanem alaplapon van direkt egy COM1 tüskesor és egy kábellel kell vinni a gépház hátúljára de mondják, hogy új alaplapokon eltérőek a COM portok nem adnak megfelelő feszt...!
Az alaplapi COM jó, azt használom én is. Tök mindegy milyen feszt ad ki, mert a JDM-et el kell felejteni, megfelelő illesztés esetén meg ez a tényező nem érdekes. Nézz fel az oldalamra, van egy WCOM_v4(vagy v5), azt szerintem érdemes megépíteni. Sok PIC-et lehet vele égetni és PK2-t is lehet vele építeni később. Még nincs cikk hozzá és nyák sem(illetve van már az is, ha kell), de nem túl bonyolultak. Az égetők élesztése cikkben keresd a rajzukat! Bővebben: Link
rendben van köszi! Megnézem! De az LPT portos jobb lenne nem?
Szeretnék köszönetet mondani azoknak akik segítettek a fórumon.
Hála a válaszoknak ez lett a végeredmény
A mellékelt NYÁK ugyanaz mint a te kapcsolásod?
Jah bocs látom már, hogy nem ugyanaz kicsit sem! De melyik lenne jobb a tiéd vagy ez?
Én ezt nem tudom megnyitni, kérlek olyan formátumban tedd fel, amit a böngésző kezel!
Az én verzióm még nem került fel, másikat még nem láttam, ha jól rémlik. Hogy jó-e nem tudom, nem teszteltem...
OKÉ majd keresek valamilyet és majd írok a fejleményekről
Mit keresel? Ha kell letölthetővé teszem, csak mond meg melyik égetőt választottad, mert csak a v4-hez van nyák...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |