Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézershow építése

Témaindító: sportcipo, idő: Júl 21, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   69 / 138
(#) epyn hozzászólása Feb 17, 2011 /

Elkészült a második is.
Egy bontott alulemezre csavarozva a holnapi teszthez.
(#) Noo válasza szlaci001 hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

Igen, mindenképp jelzem hogy mire jutok. Egyelőre csak az egyik test esztergálása van meg. Arról felteszek egy képet most.
(#) Noo válasza epyn hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

Úgy látom lassan összeáll a dolog. Csak így tovább!
(#) szlaci001 válasza epyn hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

Alakul ez szépen! Jó lenne ha már itt járnék, de hát ami késik az nem múlik, csak várni kell rá.
(#) epyn válasza szlaci001 hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

A jó bor titka hogy ne igyák meg mielőtt megnemesedik.
Erre mondjuk várni kell.A tükörtartóra csak akkor ha veszel egyet.
(#) szlaci001 válasza epyn hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Na jahh! Nem akarok nagyon magam elé menni, majd ha megy a rendszer úgy ahogy már nekem is tetszik akkor ráérek majd a tükörtartókkal foglalkozni. Addíg elég egy szín is. Persze a várakozást nem tétlenül gondoltam!!
(#) Szebence válasza epyn hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Noo és epyn:

Jók lettek a tükörtartók, nekem tetszenek. Magának a tartónak, amit közvetlen a dobozhoz rögzítetek, körülbelül milyen széles és magas a tartó? kb 30mm széles és 40mm magas?
(#) epyn válasza Szebence hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Mire gondolsz?
Nekem a galvó X(horizontális) tükréhez igazodik minden,ez 28mm-en van,tehát úgy van kialakitva a konzol,hogy a dichró központja ebben a magasságban van.
A többi meg szabadon választható,de a kis méret nem hátrány.
(#) epyn válasza epyn hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Valahogy igy
(#) Szebence válasza epyn hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Értem, rendben!
A jövő héten lehet megpróbálkozok én is összehozni egy ilyet. Tudom, hogy még a galvo-s rész sem jó, de párhuzamosan csinálom vele ezt is. Szerintem egy olyan konstrukcióval próbálkozom, mint ami neked van.

Amilyet Noo csinált... Na én a múltkor ilyet modntam neked msn-en. Mikor még nem tudtam, hogy van az egész, mikor nem tudtam, hogy két rugó tartja az egészet és az állító csavarok, azok csak hozzá érnek a dichro-t tartó lemezhez. Én ekkor azt a konstrukciót gondoltam ki, mint amit Noo is csinált, mert hiába, hogy a három csavar fixen benne van mindkét lemezbe, minimálisan lehet állítani a szöget, annyit engedni fog, annyi "kotyogás" van a menet és a csavar között, viszont mivel három csavar fogja, így fixen lehet rögzíteni a beállított dichro-t, befeszül a három felfogatási pontnál.

Nagyon kíváncsi vagyok Noo tapasztalataira a dichro tartójával kapcsoaltosan.

Szerk.: Az utolsó képet nézve, jó ötlet, hogy a horizontális tengelhyzez csinálod a tartókat, mert így a lézerek is alacsonyabban lehetnek, nem kell még pár mm-rel magasabb alutömböt, modult csinálni nekik.
(#) epyn válasza Szebence hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Észre vettem,gyakorlatilag nincs lehetőség dönteni a dichrós lapot.De szerintem Noo nem árult el minden részletet,amig Ő sem próbálta ki.Várjuk meg a fejleményeket.
Amit csináltam,az egy oltári majmolás,semmi eredeti ötlet nincs benne.Ugyan ilyen a gyári is amit 50-60 dolcsiért veszel,csak az persze úgy néz ki,mint amit emberi kéz csak a csomagoláskor érintett.
Többszöri próbálkozás után jutottam el idáig,semmi értelme agyalni,amikor ott az eredeti,csak ügyesen le kell utánozni.
Ennél soha,de soha nem csinálsz jobbat,aki mégis,mutasson be egyet.
A DAC-oddal kapcsolatban,meg el ne keseredj,ne add fel!
Csak ahogy telectro is mondta:a galvókra vigyázz,inkább helyettesitsd egy műterheléssel.Égjen a nyák,mint a tekercs,mert azt az életben nem tudod kicserélni.
szerk.:
Hogy melyik tengelyre irányotod a sugarat,mindegy.
Csak ha a vertikálisra lősz,át kell forditani az egész konstrukciót "jobbosra"
A magasságot meg a legkevesebb állitani.
(#) Noo hozzászólása Feb 18, 2011 /

Üdv mindenkinek!
A tartóm úgy van megcsinálva, hogy csak a fix elemben van menet. A másikban pedig csak egy furat. A két elem közt rugó lesz beépítve, ez fogja feszíteni, hogy ne lötyögjön. Ez még hiányzik a képről.
Amúgy epyn megoldása is nagyon szimpatikus nekem, egyedül a fokozott biztonság miatt döntöttem a kicsivel "bonyolultabb" megoldás mellet. Az ő megoldásával lehet a legnagyobb felületet kihasználni a dichron. Viszont számomra ez elég sérülékeny lenne mert olyan vagyok, hogy előbb utóbb nekiütnék egy csavarhúzót vagy valamit ami biztos töréshez vagy karcoláshoz vezet és rendelhetnék másikat.
(#) telectro hozzászólása Feb 18, 2011 /

Találtam egy nagyon profi gyári cuccot. Lehet másolni...
(#) epyn válasza Noo hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Benne van a Murphy,az biztos.
De aki hid alján lógva dolgozik,jobb ha nem tapogat forró csavarokat,nem igaz?
Mondjuk,a biztonság,ahogy erre értetted,nálam nem fő szempont.Mit érek el vele,ha semmit nem érek el az egésszel?Legyen kezes,jól és pontosan állitható és ami a fontos:Stabil
Nekem bevált,máséhoz meg nem akarok negativ kritikával szólni.Vagyis megtettem,de egyből utána próbáltam mentegetőzni is.Elnézésed kérem ezért.
(#) Noo válasza epyn hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Volt negatív kritika? Nekem nem tűnt fel
(#) epyn válasza telectro hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Bocs,de már megtettem,hónapokkal ezelőtt a fejembe másolta magát a 3D-s tartó.
Amúgy,nem kötekszek,de ez amilyen szép fényes,olyan nehezen is lehetne beállitani,annyi a fészek,a marás és a csavar rajta
(#) epyn hozzászólása Feb 19, 2011 /

Csináltam egy körülbelül jó sikerült fotót az összekevert kék és zöld lézerekről.Az elsőn maxon,a 2. képen félgőzzel mentek a lézerek.
A kék a függőleges csik szerű valami,a kerek kis "paca" pedig a zöld lézerem profilja.
A sugarat egy tükörrel vertem vissza,az igy keletkező távolság 10 méter.Messzebre sem változik az összetett profil,csak növekszik kissé az átmérő
Sajnos elfelejtettem egy mérőlécet tenni mellé,de szemre nagyjából 6mm átmérőjű volt,ezen a 10 méteren.
Maga sugár szemből egész szép hideg fényű(de ez nem jelenti azt hogy meg ne égetne,mert átkozott meleg)a kék nem túlzottan lóg ki,sikerült elég jól beállitanom a kis akryl lencsét.
Scannelésnél,animálásnál pedig ezt a kis hibát gyakorlatilag nem lehet észre venni.Erre bizonyiték egy videóm ,1 hónappal ezelőtt készült,akkor még DVD dichrókkal
(#) Szebence válasza epyn hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Remélem hamarosan én is eljutok idáig...
Csak most nagyon ideges vagyok, mert egész nap a DAC-ot csináltam, egyszerűen nem tudom, valami nem jó, nem tudok nyákot csinálni... Szerintem veszek új előhívónak való szert. A nyák egyik oldalát elsőre sikerült megcsinálni, a másik oldalát kb 4 vagy 5x fújtam le P20-szal, fotóztam le és hívtam elő. Előhívás soha nem úgy sikerült, ahogy kellett volna... Már tiszta ideg vagyok emiatt. Közben ezzel párhuzamosan megcsináltam az áramgenerátor nyákját is... Jól felidegesített ez is, mert netről vannak az alkatrészek és nincs minden amit megrendeltem. Nem értem, hogy megvettem midnent, pipáltam a papíron, hogy mit tette a kosárba, erre megnézem másnap, volt egy csomó ami nem volt a kosárba... Amíg nem csomagolták be, háromszor rendeltem utána, de két alkatrész így is kimaradt... Nagyon mérges vagyok...

Szerk.: Nagyon jó a videó!!
(#) epyn válasza Szebence hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Mi az a két alkatrész?Remélem nem egy kondi vagy egy ellenállás?
Nem kell feltétlen ragaszkodni az értékekhez,ha megmutod a hiányt,megoldjuk.
A nyákot,meg próbáld már meg más technikával is.
Nem értek a fotózáshoz,de nem biztos hogy a vegyszer rossz.
(#) Szebence válasza epyn hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Megveszem boltba, nem arról van szó. Csak megint az van, hogy nem tudok haladni, áll az egész ilyen kis apróságok miatt... Egyébként a 3+1 áramgenerátor 4-4db IC-je és heli potija.
Majd hétfőn megnézem a helyi boltba őket, ha nincs akkor meg Pestről betudom szerezni, úgy is kell más is.

Most a vegyszerre gyanakszom, mert már régi, nem olyan állagú mint újkorába. Most vastagabb réteget fújtam P20-ból a nyákra. Holnap délelőtt megpróbálom megint.
(#) epyn válasza Szebence hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

Csináld meg újból,csak ideges ne legyél ez miatt.
Annyit nem ér.Meg annál rosszabb lesz.Ha nem megy,tedd félre későbbre.Kinek van kedve mindig ezt csinálni?Nem csoda hogy néha kiborul a bili Nálam is,csak én akkor a tettlegességig megyek,valaminek törnie kell.De ne akarj az én példám után menni,mert mindig megbánom,ha ideges vagyok.
(#) Szebence válasza epyn hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

Így vagyok vele én is, csak a későbbiekben ár nagyon kevés idő lesz rá. Na de ne OFF-oljunk tuváb. A délelőtt folyamán megpróbálom megcsinálni.
Jó éjt!
(#) Noo válasza Szebence hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

Milyen generátort csinálsz? A c4r0 féle? Ahhoz van kiegészítés ami a leírásban is van és saját tapasztalat is.

A nyákkal kapcsolatban azt írtad, hogy 4-5 alkalommal fújtad le. Szárítót használsz? Vagy csak szobahőmérséklet? A vastag p20 nem lesz jó.
Mondtam, elérsz msn-en gyorsba, ha tudok segítek. Ne kapkodj mert abból soha nem lesz semmi jó.
(#) telectro válasza Noo hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

Nekem ilyen a c4r0-as, szerintem tökéletes, egyszerű kevés alkatrész, stb...
Szóval én maximálisan meg vagyok vele elégedve. Eddig még egy diódát sem nyírt ki nekem, nem úgy mint a SZUPEr féle...

100_4999.JPG

(#) telectro válasza epyn hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

Már annyit mondtam neked, hogy használj egy piros pointert hozzá. Kibelezed, majd bele a kék diódát és tökéletes kerek pontot ad.... Majd fotózok az enyémről csak most éppen minden cucc szét van szedve.
(#) epyn válasza telectro hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

Hiába,bármilyen lencsét is használok,a csik,igy vagy úgy,de megmarad.Egyébként pointer lencsét használok,nem a gyári előtét lencsét.
Minden egyes méter után változik a vetitett folt.Nagyjából 3 méteren van egy pont a jelenlegi beállitásokkal,ahol a legszebb a profil.Utána pedig szépen megnyúlik és csik lesz belőle.Sok lencsével próbáltam,még két tagúval is,az eredmény mindig ugyanaz volt.
Ezt a hibát,kizárólag korrektorral lehet eltűntetni,5-8%-os veszteséggel.Prizma,vagy fast axis lencse.Egyiket sem egyszerű beszerezni.Pénzt viszont nem adok ezekért,az optikai elemek drágábbak a lézerdiódánál.
Nekem egyenlőre megfelel.Ha lesz pénzem,veszek egy kék DPSS-t.
(#) péter71 hozzászólása Feb 23, 2011 /

Sziasztok. Eddig négy zöld pointert füstöltem el, valószínű a tápom hibája miatt. Vettem most kettőt, és szobahőmérsékleten nem vilgít egyik sem. Ha ráteszem a radiátorra akkor mennek. Mi lehet a bajuk?
(#) epyn válasza péter71 hozzászólására (») Feb 23, 2011 /

Valószinűleg hiás beállitás esete forog fenn.
Egyáltalán,semmi gyenge zöld fény nem jön ki az ablakon?
Szemből közvetlen azért ne ellenőrizd,inkább világits vele közelről egy fehér papirlapra.
Lehetséges,hogy csak nincs beállitva a szerkezet és pont kimaradt a "meo"-zásból.
Melegre ne tedd,se be a fagyasztóba,csak annál rosszabb lesz
(#) epyn hozzászólása Feb 23, 2011 /

Közben,megkaptam az USB DAC-ot,nem volt rajta garancia zár,gyorsan szét is csavaroztam.Ime a belseje.
Roppant érdekes az egész,az összes alkatrész értéke fel van szitázva a nyákra,és igy akár a DMX-et is be lehetne utólag forrasztani.Kérdés,fel-e van erre programozva a controller?
(#) Szebence hozzászólása Feb 23, 2011 /

Pár hete beszéltük Epyn-nel a lézereim áramforrását.
Tőletek is szeretném megkérdeni, mi a véleményetek, a lézerek áramgenerátorait lehet-e hajtani kapcsolóüzemű tápról? Jelen esetben PC tápról lenne szó. Van-e valami kizáró ok, tapasztalat, ami miatt nem ajánljátok?
Következő: »»   69 / 138
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem