Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1570 / 3614
(#) KTobi válasza Rober_4 hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Itt egész délután szakadt. Hol hiányzik belőle? Hova küldjem?
(#) Rober_4 válasza Rober_4 hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

A két kép a Magastátráról készült. A tavaji március közepén. Látni, hogy a hó lényegesen több ugyanazon a hegyen mint most. De a tapasztalataim is azt mutatták, hogy tavaj, akárhová mentem mindenütt fél méteres hó volt a Tátrában, idén viszont csak a sípályákon, és ott is olvadt. Sőt egész Szlovákiában semmi. (persze még eshet)
(#) Rober_4 válasza KTobi hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Bocs volt egy kis képfeltöltési problémám, így előbb lett a válasz, mint amire válaszoltál...
(#) Rober_4 hozzászólása Márc 3, 2011 /

Kérdésem a következő:
Az interaktív tábla beüzemelése film szerint, csak egy "usb" (utp?) csatlakozó kell a táblába, és ezen kívül semmi. Se projektor, se tápegység. De megtanulhatom, hogyan kell betenni a számítógépbe a cd-romot. Most akkor mi van?
(Kaptunk egy interaktív táblát, és szeretném beüzemelni, és még a tápegységet sem találjuk, bár van rajta tápcsatlakozó, csak egy usb kábelt, meg egy cédét, meg valami távkapcsoló szerűséget kaptunk hozzá, pedig nem volt olcsó)
Erős kételyeim vannak, hogy usb-kábelről megvalósítható lyen fényerő
Bővebben: Link
(#) DuMatyi válasza Rober_4 hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Nem baj, a pályázati pénz ki lett fizetve, K.R. meg majd épít hozzá kapcsolóüzemű tápot.

Baján az interaktív táblához kellett projektor. A tábla csak az "érzékelést" végzi, nem kizárt, hogy elég neki az USB táp.
(#) Rober_4 válasza DuMatyi hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Aha, megy usb-ről. De azért szerintem az egésznek a sava borsa, hogy hova és hogyan teszem a projektort. Na ezzel szenvedünk most...
(#) Ricsi89 válasza Rober_4 hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Akkor ha beállok a tábla elé, akkor nem látok semmit, mert beárnyékolom a projektort? Akkor ez max pálcával mutogatásra jó, de ahhoz meg minek kell érintésérzékeny tábla? És ha a projektor nincs rendesen beállítva, akkor félrenyomsz a táblán? Vagy minden indításkor kalibrálni kell a táblát? Én nem bírom felfogni, hogy ennek így mi értelme van?
(#) Rober_4 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

És ha belegondolsz 250ezerből+projektor árból, akkora lcd tévét lehet venni, hogy kilóg a teremből. (No ha még érintőképernyős is lenne)
Jó dolog egyébként, csak luxus. Majd a hetes feladata lesz óra előtt kalibrálni a táblát! Nomeg jellemző tanármondatok a XI. századból, ha elront valamit: Már megint elkalibrálta valaki a táblát szünetben!
(#) Ricsi89 válasza Rober_4 hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

250k volt egy ekkora érintőpanel? Mert ha úgy nézzük, akkor csak az, meg egy vetítővászon. Megérteném a dolgot, ha egy kijelző lenne, előtte egy érintőfelülettel, na de nem így.
(#) _ampervadasz_ válasza Rober_4 hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Szia Róbert.

A tábla önmagában egy kapacitív úton működő érintőfelület, ehhez egy egyszerű kontrollert kell csatlakoztatni és ennyi. Semmilyen külső tápegység nem szükséges neki.
Ehhez a táblához még kell egy projektor és semmi más.
(#) Rober_4 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Persze, csak van rajta egy tápegység csatlakozó is...
Nomeg semmi leírás, csak a szoftvertelepítésről. Egyébként ehhez "toll" kell, hogy rajzoljon az ember rá. De ember legyen a talpán aki hajlandó projektorral megvilágítva percekig beszélni.
Viszont az első dolgom az lesz ha kész lesz, hogy rajzolok rá egy ajtót, azt kinyitom, oszt kimegyek rajta és csá! :wave:
(#) Rober_4 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Hát már falraszereltük. Meg nem is látszik át, van vagy 5cm vastag...
(#) Rober_4 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Nem. Már beszéltem a karbantartókkal, felfúrnak a plafonra egy szekrényt, aztán felteszem rá a projit. Még a távolságokkal és a szögekkel, trapézkorrekciókkal kísérletezem egy kicsit...
(#) _ampervadasz_ válasza Rober_4 hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Idézet:
„az első dolgom az lesz ha kész lesz, hogy rajzolok rá egy ajtót, azt kinyitom, oszt kimegyek rajta és csá!”

Ez nagyot ütött.

A projektor fénye ellen meg napszemüveg, vagy a "vászon felé" nézel miközben mutogatsz.

Elvileg ennek két funkciója van, vagy a tollal, kezeled, vagy a "vászon" felületét taperolod és úgy használod.

A projektort érdemes fejjel lefelé, a plafonra egy konzollal felrögzíteni, és úgy ráállítani a vászonra.
A kábelezés lesz majd körülményes, viszont mikor megfordulsz ( nem a táblával állsz szemben ) akkor ha párat előre lépsz sem vakítana meg, nem úgy mintha az az asztalon lenne.
(#) _ampervadasz_ válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Szerintem az nem zavarja ha "szemben" áll a táblával, annál inkább szerintem az, amikor szemben áll a projektorral és az optikából kijövő erős szúró fénnyel kell harcolnia.
(#) _ampervadasz_ válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Értem már, ez nagyon tetszik, bár erősen helyigényes.
(#) Rober_4 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Az a baj, hogy ha ilyen olcsó készülékeket használnának az oktatásban, akkor nagyon leromlana a terepjáróeladási statisztika...
(#) zolika60 válasza Rober_4 hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Ettől nagyon szomorú lennék én is.
(#) DuMatyi válasza Rober_4 hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Sőt, ha nem mindenhol Windows alapú szoftvereket. Állítólag az APEH-ben már linux alapú a rendszer.
(#) zolika60 hozzászólása Márc 4, 2011 /

Egy kis reggeli étvágygerjesztő:Bővebben: Link
(#) jdani hozzászólása Márc 4, 2011 /

Lassan 5 éve vagyok hobbista, de most is csak véletlenül fedeztem fel valamit. Sokszor nézem meg a témában lévő összes képet, és eddig sohasem tűnt fel, hogy a kép neve után ott van egy (H) link. Most is csak véletlen mentem rá a H betűre, csak kapkodtam, és csak néztem hogy jé, ez egy link, ami a képhez tartozó hozzászóláshoz küldd
(#) zolika60 válasza jdani hozzászólására (») Márc 4, 2011 /

Látod vannak itt csodák.
(#) vilmosd hozzászólása Márc 4, 2011 /

Na fel a hangerot. Egy kis elektronikus muzsika.
(#) DuMatyi válasza vilmosd hozzászólására (») Márc 4, 2011 /

(#) vilmosd válasza DuMatyi hozzászólására (») Márc 4, 2011 /

Ennek a szerkezetnek az az erdekessege, hogy tobb mint 5000 orat dolgoztak vele a fiuk, mig kijott ez a cucc mukodokepesen. Azert szep munka. Esetleg spanyolul itt az oldal, es ott meg van egy masik is. Ez amerikai, es ezen 13000 orat dolgoztak a tervezok.
(#) Rober_4 válasza vilmosd hozzászólására (») Márc 4, 2011 /

Mármint ez nem számítógépes animáció?
(#) vilmosd válasza Rober_4 hozzászólására (») Márc 4, 2011 /

Nem. Az elso Spanyolorszagban van kiallitva, a masodik a gringoknal. Mukodo gepek.
(#) DuMatyi válasza vilmosd hozzászólására (») Márc 4, 2011 /

A gringo az mit jelent?
(#) pucuka válasza DuMatyi hozzászólására (») Márc 4, 2011 /

Fehérembert
(#) DuMatyi válasza pucuka hozzászólására (») Márc 4, 2011 /

Na de a gringoknál mit jelent? Amerikát? A spanyolok / portugálok kikre értik, hogy gringo-knál van?
Következő: »»   1570 / 3614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem