Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Piaggio NRG, nekem is ilyen van csak kékbe, király egy jármű
![]() ![]() ![]() Neked mennyit eszik százon? Müszi Idézet: „Neked mennyit eszik százon?” 10 kiló tápot. ![]()
Majdnem,ez egy Typhoon.
![]() ![]()
Üdv.
Valakinek van ötlete, hogy, s miért van eldőlve Kőbánya-Kispest-en, az épülő Köki Terminálnál az ott lévő már mióta nem használt piros toronydaru? "Nagyon" nincs függőben, és amikor ott megyünk a gyorsforgalmin, akkor mindig nézzük, hogy mennyire dőlt meg tegnap óta, vajon mikor fog rádőlni a gyorsforgalmira?(mert arrafelé dől) És ez nem érdekel senkit? Halottam, hogy egy méretileg hasonló toronydaru havi bérlési díja 1-2 millió Ft, és azóta úgy ott van, hogy rá sem néztek? :eek2: ..még a macskája is ugyanott van.
Ma volt a suliban a farsang, és egy hülye Pistikés vicc alapján én voltam a : Csillagfejű csavarhúzó!
![]()
Amennyire tudom, ki is lehet mosni. Sőt az eldobható porzsákokhoz 10-enként adnak egyet.
Max IZGULAT van nálam. Persze nem sexuális, hanem most teszteljük majd apámmal a munkám... :pirul:
Bakker nem működik.
![]()
Nyilván akad ott egy kis hiba. De abban inkább a kezdő kérdések-be tudunk segíteni.
Nah, a sors úgy hozta, hogy nem tudtam befejezni a cuccomat, de megtanultam mindent holnapra, SŐT az informatika verseny munkát is befejeztem, úgyhogy, holnap egész délelőtt izzítom a kis Fahrenheitom..
![]() ![]() ![]()
Megnyertük a XVI. kerületi technika versenyt és ma volt a fővárosi. Lépegető robotot kellett építeni. Ahogy elnéztem az egész kit-t hestore-tól vették. A modell motort, mindent. A 18 csapatból 4-5-nek lépegetett a robotja. Mi is köztük vagyunk. A Fazekasban volt a verseny megrendezve. Jövőhét szerdán eredményhirdetés. Drukkoljatok!!! Ha lenne rá vevő írnék cikket róla pár módosítással. Valaki még volt innen a hobbielektronikáról a versenyen?
![]()
Töröld le és telepítsd újra a mozilla-t. Nekem meg el is tűnt egyszer, nem lehetett új lapot nyitni.
Nekem is pont ez volt. Nem ment a youtube, de más igen. Letöltöttem a 1x.xxx adobe flasher-t és most megy, szerencsére. Te is töltd le a legújabb adobe-t.
Sziasztok!
Új külsővel, régi belsővel jelentkezek! ![]() Vasárnap óta olyan rosszul voltam, hasmenés, hányinger étvágytalanság és ráadásul még fejfájás plusz a rossz/nem alvás miatt még a hátam is megfájdult. Mára végre elmúlt minden bajom, egyre jobban vagyok. Már csak a kiesett folyadékot kell pótolnom, mert eléggé ki vagyok száradva. A családban mindenki átesett ezen a betegségen, egymás után mindenkin előjött.
Gyájj, ez ennyi ideig tart? Én ma keveredtem bele.....
![]()
Igen, ma mondhatom azt, hogy jól vagyok már, van végre étvágyam is. Ezelőtt már ha csak az ételre gondoltam már rosszul voltam. Ma már végre tudtam enni rendesen.
Sziasztok.
Egy olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy egy kajakot ami 5,1m hosszú és 0,5m széles, hogyan lehet szállítani autóval? illetve, ha nem megoldható, akkor hol tudom meglesni a diesel árfolyamot? Erről a benzinnel ellentétben nem kapok infót. ![]()
Szerintem tetőcsomagtartón elmegy. Vittem már rajta 6m-es gerendákat is. Egy átlag autó 4,5m Elöl hátul kilóg kicsit.
![]()
Személyautónál (helyesebben, zárt kocsiszekrényű jármű esetén) - tudomásom szerint - tetőcsomagtartóra rögzített rakományra a jármű előtt és mögött 40-40 cm túlnyúlás van megengedve, tehát ha pl. 4.3 m hosszú az autó, akkor középre helyezve éppen megfelel. Hátulra azért köss egy piros rongyot.
Köszönöm mind a kettőtöknek a gyors válaszadást, egy kicsit megkéstem a válaszadással de megteszem.
![]() Nemigen akarok problémát okozni, mert egyenlőre nem saját járművel lenne szállítva, illetve végig autópályán ( M1<- M0 <-M5) így a kamerák látómezejében még bizonyíték is készülhet. Lehet, hogy marad a kisteher, szerencsére a dízel úgy is olcsóbb még úgy is, hogy az autópálya matrica viszonylagosan ezer forinttal drágább. Egy kérdés még: Mi a véleményeket az E85 -ről. Tudomásom szerint használható "hagyományos" autóban is benzinnel keverve egy bizonyos arányban, továbbá várható ,hogy hamarabb kell olajat cserélni, illetve egy két szűrőt kicserélni, mert az etanol egy picit megpucolja a motort és itt most 500km -ről van szó. Ha nem megfelelő arányban, vagy tisztán van adagolva, akkor várható a motor műanyag alkatrészeinek rövidtávú károsodása is. Nálam ez amolyan légből és internetről kapott teória, valaki igazítson ki kérem, ha rosszul tudom. Köszönöm. ![]()
Szia. Upsz lemaradt.:
A holtankoljak.hu-n csak 95 -ös benzint látok, semmi dízel, gáz, E85. kicsit ügyelten vagyok az ügy kapcsán. ![]() Még egyszer köszönök miden törekvést. ![]()
Megvan!
![]() ![]() Még egyszer köszönök minden törekvést. ![]()
Jó kérdés ez az E85. Egyrészt örülünk, mert van bio-üzemanyag, másrészt pedig mintha sokasodnának a hozzá kapcsolódó problémák: termőföldek kihasználása élelmiszer-termelés mellőzésével (pedig a népesség egyre csak nő), több helyen erdőt irtanak, hogy legyen hely az alapanyag termesztésére. Előállításának energiamérlege alig jobb, mint a hagyományos tüzelőanyagok esetén; klímavédelemről pedig csak akkor beszélhetünk, ha olyan helyen termesztik az alapanyagát, ahol azelőtt semmi nem volt. Illetve, nagyobb arányú keverés esetén jönnek az ismert indítási, üzemeltetési problémák is.
Épp tegnap olvastam, hogy a németeknél nem nagyon megy a terjesztés, az autósok többsége nem hajlandó ilyet tankolni. Őszintén szólva, én sem: az autómat benzinnel tervezték, tesztelték, így inkább a kilóméterekkel spórolok, nem etanollal. Persze, kinek hogy tetszik.
Az a dolog, hogy megeszi a műanyagokat nem igazán igaz. Olvastam pár helyen már emberektől, akik tisztán ezt etetik a kocsival, pici trükközéssel a vezérlőben és tökéletesen megy az autó vele. Na jó 5000-es fordulatszám környékén és afelett lehet kicsit gyengébb.
![]() Annyi biztos, hogy hidegindításnál jelentkeztek a gondok, mert az alkohol hidegben nem úgy párolog, mint a benzin. Ilyenkor sokkal több kell belőle, mint normál esetben kellene. Ha jól emlékszem itt a fórumon is van pár ember, aki tudna erről mesélni, mert ők is átalakították az autót és így járnak. Egy bizonyos határig lehet keverni is a benzinnel, minden átalakítás nélkül, de nem fogsz annyival jobban járni, mintha tiszta benzinnel mennél. Mellesleg meg ha kiszámoljuk, hogy etanolból több kell, mint benzinből, akkor a 100km-re számolt árban majdnem ugyanott vagy etanolból, mint amennyiért benzint vettél és akkor még át sem kell alakítani semmi.Tehát amennyivel olcsóbb az etanol, annyival kell több belőle. Persze ha a pénz nem számít, csak a környezetvédelem a lényeg, akkor hajrá. ![]()
Sziasztok!
Van egy kezdő kérdésem: Hogyan tudnám innen a fájlokat, letölteni? Bővebben: Link Például ezt a forrást: Bővebben: Link
Épp tegnap kellett behúznom a haver kocsiját. Hát mikor mondta, hogy semmi baja, csak etanollal tankolt, és lehet, hogy kevesebb benzint tett bele, akkor majdnem mondtam neki, hogy nekem meg 400Ft-nyi üzemanyagom elment a te behúzásoddal, legközelebb ezt is számold bele a költségekbe.
![]() Teljesen egyetértek veled, semmivel sem olcsóbb, hisz többet fogyaszt a kocsi, meg gyengébb is, legalábbis az információim szerint, bár még nem próbáltam a gyakorlatban. |
Bejelentkezés
Hirdetés |