Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Vajon a régire miért nem jó?
Jocó. Közben találtam hasonló skálát, nem kell valamire? Van belőle 3 db.
Sziasztok!
A skálaüveg pótlása elég nehéz dolog, de vannak rá technikák, hogy hogyan javítsuk ki ezeket a hibákat. R. Nagy József oldalán részletesen le van írva mindez, ha esetleg még nem olvastátok, itt a link:Bővebben: Link Én ez alapján készítettem el egy elég nagyméretű skálaüveget, egy Philips 950 VR-hez tartozót. Nagyon aprólékos munkával a Corel Draw program segítségével elkészítettem magát a skálát, majd egy víztiszta-öntapadós fóliára kinyomtatták tükörfordítottan egy dekor cégnél. A linkben szerepel, hogy ezt ideiglenes megoldásnak használhatjuk (a tökéletes szitanyomásoshoz képest), de mégis jobb mint a semmi. Janó bácsi felkínált skála plexije ismerős volt számomra, erről is mellékelek képet és linket. Bővebben: Link
Köszönöm! Nem akarom elvenni senkitől a lehetőséget ezért egyet kérnék ezekből. A lebonyolítást prívátban megbeszéljük.
Ki akar egy jót nevetni? találtam a Vaterán egy viseltes, felújitás elötti Terta 325-öst 75000 azaz hetvenötezer Ft villámáron,Bővebben: Link Nyitólap | Személyes | Eladás | Vateraboltok | Fórum...ítség nyunyike árulja.
Na ez nem sikerült, akkor mégegyszer:Bővebben: Link
És itt van mégegy plexi tetejü "muzikcenter"150000
azaz százötvenezerBővebben: Link-ért
A viccek rovatban is elmenne.
![]()
Ez még viccesebb. Bár egy öreg barátom szerint amíg lósz@r van addig addig veréb is van.
![]()
Hali!
![]() ![]() ![]()
Szia. Elég nehéz így látatlanban megitélni a hibát, a legvalószínübb, hogy a készülék érzéketlen, gyenge, nincs annyi jel, hogy az EM4-et ki tudja vezérelni. Érzékenységi hibát kell keresni és valószínüleg az egészet ujra kell hangolni, de ahhoz szignál-generátor kell. Ha nem érzéketlen akkor a varázsszem rácskörében levő 100nF zárlatos, vagy a 2Mohm-os soros ellenállás szakadt. Üdv.
Műszerrel mérj rá az AGC jelre. Valamilyen 20 V körüli érték kell az EM4-nek ha jól tudom. Ha ez ok, akkor a varázsszem alkatrészei közül hibás valamelyik.
Sok az a 20 Volt! Max. -15 V
Igen akkor rosszul tudtam
![]()
Tisztelt Fórumtásrak.
Tegnap kaptam egy régi Terta 16mm-es vetítőt. Szeretnék segítséget kérni hogy kábelezési rajza van e valakinek hozzá mert valaki teljesen szétgányolta a belsejét, sőt az erősítő részét is eltüntette. Főként a motor az égő és a segédfázis kábelezésére lenne szükségem. A segítséget előre is köszönöm: Dani
Helló
Itt a vetitő beépitett erősitőjének a kapcsolási rajza http://oldradio.tesla.hu/rajzok/erosito/terta%20vetitogepbe%20epitett.djvu Üdv Macko
Köszi mindegyikőtöknek, amint időm engedi megmérem az alkatrészeket
![]()
Ma kaptam ajándékba egy orion 331-es rádiót.
![]() ![]()
Ezek a finom részletek van egy pár érdekes dolog itt. A felhasználó képei teli vannak régiségekkel.
Ez különösen jó kép:Bővebben: Link
![]()
Benne minden megvan, majdnem... a középső sztem hangerő szabályzó nincs meg, meg a hangszóróján át lehet látni teljesen üres
![]()
ma már mindent elírok, magas/mély szabályzó.
Szép darab. Főleg asztalos munka lesz vele.
![]()
Egy kevés így estére, persze az oldal tartalmaz dokumentációkat is. Na hogy elálmosodtam... :gumicsirke:
Az biztos elég rozzant a háza
![]() ![]()
Jé, nekem is van hasonló
![]() Doksi van hozzá a neten, ha véletlen nem találsz akkor adok... Hangszóró hiányában nem csodálom hogy nem szól... Takarítás, hátul PU állásban mint erősítő kipróbálni. Asztalos munka. Rádió része nehezebb, különösen ha egér család is megtekintette... Szerencsére elég gyakori darab, alkatrész fellelhető.
Doksit most kerestem meg megvan a összes kádár könyv E-book ba
![]() ![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |