Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   147 / 581
(#) gkari válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 8, 2011 /

Vajon a régire miért nem jó?
(#) Janó bácsi válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Márc 8, 2011 /

Jocó. Közben találtam hasonló skálát, nem kell valamire? Van belőle 3 db.
(#) habilami hozzászólása Márc 9, 2011 /

Sziasztok!
A skálaüveg pótlása elég nehéz dolog, de vannak rá technikák, hogy hogyan javítsuk ki ezeket a hibákat. R. Nagy József oldalán részletesen le van írva mindez, ha esetleg még nem olvastátok,
itt a link:Bővebben: Link

Én ez alapján készítettem el egy elég nagyméretű skálaüveget, egy Philips 950 VR-hez tartozót. Nagyon aprólékos munkával a Corel Draw program segítségével elkészítettem magát a skálát, majd egy víztiszta-öntapadós fóliára kinyomtatták tükörfordítottan egy dekor cégnél. A linkben szerepel, hogy ezt ideiglenes megoldásnak használhatjuk (a tökéletes szitanyomásoshoz képest), de mégis jobb mint a semmi.

Janó bácsi felkínált skála plexije ismerős volt számomra, erről is mellékelek képet és linket.
Bővebben: Link
(#) hatvanasjocó válasza Janó bácsi hozzászólására (») Márc 9, 2011 /

Köszönöm! Nem akarom elvenni senkitől a lehetőséget ezért egyet kérnék ezekből. A lebonyolítást prívátban megbeszéljük.
(#) Janó bácsi hozzászólása Márc 9, 2011 /

Ki akar egy jót nevetni? találtam a Vaterán egy viseltes, felújitás elötti Terta 325-öst 75000 azaz hetvenötezer Ft villámáron,Bővebben: Link Nyitólap | Személyes | Eladás | Vateraboltok | Fórum...ítség nyunyike árulja.
(#) Janó bácsi válasza Janó bácsi hozzászólására (») Márc 9, 2011 /

Na ez nem sikerült, akkor mégegyszer:Bővebben: Link
(#) Janó bácsi válasza Janó bácsi hozzászólására (») Márc 9, 2011 /

És itt van mégegy plexi tetejü "muzikcenter"150000
azaz százötvenezerBővebben: Link-ért
(#) zolika60 válasza Janó bácsi hozzászólására (») Márc 9, 2011 /

A viccek rovatban is elmenne.
(#) zolika60 válasza Janó bácsi hozzászólására (») Márc 9, 2011 /

Ez még viccesebb. Bár egy öreg barátom szerint amíg lósz@r van addig addig veréb is van.
(#) remington hozzászólása Márc 10, 2011 /

Hali! Az orion 844 rádiómban amit meg kell említsek Habilami fórumtársunktól vettem. (ez itt a reklám helye) : Az adók szépen bejönnek rajta hallgatható minden okés, csak azt nem értem hogy a varázsemet nem vezérli, csak zölden egyféleképp világít, raktam bele másikat is az is áll. Merre keressem a hibát?
(#) Janó bácsi válasza remington hozzászólására (») Márc 10, 2011 /

Szia. Elég nehéz így látatlanban megitélni a hibát, a legvalószínübb, hogy a készülék érzéketlen, gyenge, nincs annyi jel, hogy az EM4-et ki tudja vezérelni. Érzékenységi hibát kell keresni és valószínüleg az egészet ujra kell hangolni, de ahhoz szignál-generátor kell. Ha nem érzéketlen akkor a varázsszem rácskörében levő 100nF zárlatos, vagy a 2Mohm-os soros ellenállás szakadt. Üdv.
(#) bmajor válasza remington hozzászólására (») Márc 10, 2011 /

Műszerrel mérj rá az AGC jelre. Valamilyen 20 V körüli érték kell az EM4-nek ha jól tudom. Ha ez ok, akkor a varázsszem alkatrészei közül hibás valamelyik.
(#) hatvanasjocó válasza bmajor hozzászólására (») Márc 10, 2011 /

Sok az a 20 Volt! Max. -15 V
(#) bmajor válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Márc 10, 2011 /

Igen akkor rosszul tudtam Valamikor megnéztem mert nekem is kellett, de nem emlékeztem. Köszi a pontosítást!
(#) korgs2 hozzászólása Márc 11, 2011 /

Tisztelt Fórumtásrak.
Tegnap kaptam egy régi Terta 16mm-es vetítőt. Szeretnék segítséget kérni hogy kábelezési rajza van e valakinek hozzá mert valaki teljesen szétgányolta a belsejét, sőt az erősítő részét is eltüntette. Főként a motor az égő és a segédfázis kábelezésére lenne szükségem.
A segítséget előre is köszönöm: Dani
(#) mackopajtas válasza korgs2 hozzászólására (») Márc 11, 2011 /

Helló

Itt a vetitő beépitett erősitőjének a kapcsolási rajza

http://oldradio.tesla.hu/rajzok/erosito/terta%20vetitogepbe%20epitett.djvu

Üdv Macko
(#) remington válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Márc 11, 2011 /

Köszi mindegyikőtöknek, amint időm engedi megmérem az alkatrészeket
(#) remington hozzászólása Márc 11, 2011 /

Ma kaptam ajándékba egy orion 331-es rádiót. lesz vele munka, de a belső része érintetlen. A 844nek megtakarítottam a hullámváltóját, s sikerült rosszul visszarakni így most egy hullámsáv mínúszba vagyok
(#) remington válasza remington hozzászólására (») Márc 11, 2011 /

elírtam terta 331
(#) zolika60 válasza remington hozzászólására (») Márc 11, 2011 /

Képet teszel fel róla?
(#) Lázár Péter hozzászólása Márc 11, 2011 /

Ezek a finom részletek van egy pár érdekes dolog itt. A felhasználó képei teli vannak régiségekkel.
(#) zolika60 válasza Lázár Péter hozzászólására (») Márc 11, 2011 /

Ez különösen jó kép:Bővebben: Link
(#) remington hozzászólása Márc 11, 2011 /

Benne minden megvan, majdnem... a középső sztem hangerő szabályzó nincs meg, meg a hangszóróján át lehet látni teljesen üres
(#) remington válasza remington hozzászólására (») Márc 11, 2011 /

ma már mindent elírok, magas/mély szabályzó.
(#) zolika60 válasza remington hozzászólására (») Márc 11, 2011 /

Szép darab. Főleg asztalos munka lesz vele.
(#) Lázár Péter hozzászólása Márc 11, 2011 /

Egy kevés így estére, persze az oldal tartalmaz dokumentációkat is. Na hogy elálmosodtam... :gumicsirke:
(#) remington válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 11, 2011 /

Az biztos elég rozzant a háza Megvolt a teszt a csövek fűtenek varázsszem világít, de hangszóró hiányába nem szólal meg. No majd ezzel is foglalkozni kell
(#) Gafly válasza remington hozzászólására (») Márc 11, 2011 /

Jé, nekem is van hasonló
Doksi van hozzá a neten, ha véletlen nem találsz akkor adok...
Hangszóró hiányában nem csodálom hogy nem szól...
Takarítás, hátul PU állásban mint erősítő kipróbálni.
Asztalos munka.
Rádió része nehezebb, különösen ha egér család is megtekintette...
Szerencsére elég gyakori darab, alkatrész fellelhető.
(#) remington válasza Gafly hozzászólására (») Márc 11, 2011 /

Doksit most kerestem meg megvan a összes kádár könyv E-book ba Az egér csak hangszórót evett Most már annyi rádió van szépítésre javításra várva hogy egy darabig biztos jól elvagyok velük.
(#) kingpeti hozzászólása Márc 12, 2011 /

Nekem van egy Sharp SG-400H Music Centerem ahhoz kéne egy kapcsolási rajz tudna valaki segíteni ?
Következő: »»   147 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem