Fórum témák
» Több friss téma |
Az I2C alapvetően egy nyákon levő alkatrészek közötti kommunikációra van kitalálva. Minden más alkalmazás a szabvány (nem ajánlás, mert a kettő nem ugyanaz) megerőszakolását jelenti. Nagyobb távolságra van kitalálva az RS485, szimmetrikus csavart érpáron. Ezt pedig nyákon belül nincs értelme használni.
Alapvetően nem az IC-n múlik, hanem azon, hogy mennyi zavart szed össze a környezetből a vezeték. Idézet: „PCWH fordítóhoz” Az mi? Idézet: „se kép, se hang” Felhúzó ellenállások megvannak? Gondolom rövidek az I2C vezetékek(nyák)?
Szia!
Próbáltad már a mintaprogramokat a Microchip honlapján? Én azt eléggé jó kiindulási pontnak tartom. Ajánlom a Bővebben: Link vagy a Bővebben: Link linket. Egyébként ha elkészül a panelrjaz szívesen felteszem. Üdv MaGor
Ajánlom figyelmedbe trudnai hozzászólását és az előzményét: Link
Idézet: „Az mi?” CCS fordító, így már gondolom sejted. De hogy mit akar CCS-el 18F nél, amikor ott a C18, azt már nem tudom.
Sziasztok!Segítség kellene...
Rendeltem 20db max6956ost,nem volt olcsó,és nem tudom öket használni.I2C vel kommunikál,de nem tudom összehozni a pic16f877-el.Van valakinek valami ötlete,hol keressem a hibát?A kapcsolás bitos hogy jó...Az oscillátornak mennyire van hozzá köze?Lehet hogy az órajel körül van gond? Köszönöm elöre is a válaszokat!
Ennyi információból mégis hogy találjuk ki, hogy mi lehet a hiba?
Egyszerre egyel próbáltad? Ha az megy, akkor lehet feltenni a többit, amíg bírja a vonal! A gyanúm az, hogy bármennyit nem biztos, hogy fel lehet fűzni, de ne rohanjunk ennyire előre, próbáld ki egyel!
Eddig csak 1el próbáltam,7bites a cimzése(ebböl 3 fix)tehát 16db csatolható egy vonalra.2 napja szenvedek vele,de semmire se haldtam!
Kapcsolási rajz? Van felhúzó ellenállás? Betartod a protokollt? Esetleg kód, ami jól fel van kommentezve, hogy lássuk szerinted mit kéne ott csinálnia a programnak?
Helló!
Tudtok nekem olyan IC-t ajánlani, ami I2C-n keresztül vezérelhető, meg bír hajtani 6db ilyen fajta relét (Link) és lehetőleg nem túl drága? Válaszotokat előre is köszönöm, Arpy
Köszi!
Végül találtam egy IC-t (PCA9536), ami elbír majd remélhetőleg 1 relé áramát, 1 lábra pedig megy majd 3 relé egy tranzisztoron keresztül, mert azokat úgyis egyszerre kell majd kapcsolni minden esetben, így éppen elégséges a 4 láb. (Viszont ezt az MCP-t megjegyzem, még máskor jól jöhet, mivel elég jó áron van.)
Sziasztok! Készül egy áramköröm, ahol kb. 112db LED-et kellene működtetnem 16 lábról. A vezérlő adott, azt nem válthatom ki és nem cserélhetem. I2C alkalmas lehet ennyi információnál? Ha nem, akkor a LED-eket ki kell váltanom LCD-re, de 16 LED akkor is marad, így eleve kevés a 16 láb. Sajnos a méret is kicsi, így a sok tok is gondot jelenthet. Lehet, hogy a fától nem látom az erdőt, biztosan lehet rá megoldás. A LED-ek java része 14 szegmenses kijelző (6db) a többi sima LED. A 6db kijelzőt (3 dupla) tudnám esetleg LCD-re cserélni. Mellékelem miért probléma - képként...
Folyamatos multiplexelésre nem biztos, hogy elég, bár nem lehetetlen, de ha beteszel egy PIC-et a meghajtásra, akkor a nyers adatok átférnek, 20cm-en belüli hosszon, és a többit a PIC már kipakolja.
Kicsit kevés az infó egyébként, hogy pontos választ lehessen adni. Pl. mit jelent az, hogy a vezérlő adott? Minek a vezérlője és milyen vezérlő?
Ha lehet multiplexelni, és még nem kész a panel, akkor Charlieplexing. Ha nem muszáj, biztosan nem hajtanék statikusan ennyit. PIC lábakat egy-egy emitterkövető tranzisztorral megerősíteném és ennyi.
Egyébként I2C is megfelel. MCP23017-nek három címkiválasztó lába van, vagyis maximum 8 chipet fűzhetsz fel, így kaphatsz 8*16=128 kimenetet. De pl. 74HC595-öt, vagy inkább TPIC 6C595N-t is megnézném a helyedben, ezek egyszerűen láncbafűzhetők, nem kell hozzájuk semmi protokoll, és gyorsabban is kezelhetőek.
74HC595 esetleg? Nem I2C de mukodik.
Sziasztok,
Elég rég volt itt hozzászólás, de talán valaki tud válaszolni. Raspberry pi-n használok egy mcp23017 i2c-s portbővítőt. Minden tökéletesen működik, 1 apró bosszantó dolog van csak. Az A bankot beállítom kimenetnek, a B-t nem használom, marad default. Beállítás: i2cset -y 1 0x21 0x00 0x00 Majd ezután szépen dolgozik is, pl: i2cset -y 1 0x21 0x12 0xFE De egy idő után (most kb 4 óra), "elfelejti", hogy kimenetre van állítva. Ekkor újra beállítom, hogy kimenet legyen, és megy tovább... A kapcsolás teljesen egyszerű, a megfelelő lábak vdd-re, gnd-re, és az i2c. Nem használok ellenállást sehol. Mi lehet a gond, találkozott már valaki ilyen problmával? köszönöm
Az I2C busz vezérlő jelei nyitott kollektorosak / nyelőelektródásak. Az SDA és az SCL vonalra kellene egy-egy felhúzóellenállás (2k7) a Vdd felé.
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |