Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Nem baj, ha telós, csak lássuk a hibás képet.
Szia!
Valószínű, hogy a képcső lemágnesezését végző PTC-ellenállás ment tönkre. Le kellene venni a hátulját és belekukkantani.
Ilyen gyenge kép,de hátha segít.
Megnézem amint hozzáférek. Abban tudsz segíteni, hogy ez kb. hol található? Bár ha hangja volt akkor lehet hogy látható...
Köszönöm! Megnézem, nem vagyok tv javításban jártas,igaz a segítségeddel már sikerült a régi Panasonicomat helyrehozni.
A tápegységnél, a hálózati résznél szokott lenni egy fekete vagy fehér kocka.Bővebben: Link
Bővebben: Link
Amire jutottam: a tv-n elkezdtem szórakozni a kontraszt és fényerő kombinációval.5 perc múlva villant egyet, sötétebb lett a kép és élesebb.A fényerőt maxra tekertem, de még akkor is picit sötét a kép.Kikapcsoltam vártam egy kicsit majd újra bekapcs és megint homályos a kép.Várok vele megint 5 percet és sötétebb, de élesebb.Még ha kínai tv lenne szemet hunynék felette, de egy európában készült modell és ilyet produkál
Na.Kimértem a Tevion sorkimenő tranzisztorát.Azt tudom,hogy ez egy NPN tranzisztor,de mivel kölcsön van nálam egy multiméter amin nincs hfe mérő ezért a dióda mérésnél mértem a tranzisztort.Az értékeit sajnos nem tudom értelmezni,mert nem vagyok műszerész,de hátha valaki itt tudja,hogy jó-e a tranzisztor.
Szóval:Bázis és Kollektornál az eredmény:416,Emitter és Kollektornál az eredmény:425 Most akkor jó a tranzisztor vagy sem??? Köszönöm a választ előre is.
A kondit csak te tudod, hogy milyen öreg volt. Cseréld ki ugyanolyan kapacitásúra, de nagyobb feszültségűre, szerintem jó lesz úgy.
Utánaolvastam, ez elvileg a 230-at adja rá a demagnesztizáló tekercsre, és ha felmelegedett akkor szétkapcsol. Tehát ha hibás, szakadást kell mérnem rajta?
Ezek bizony jók.Sorvégtranzisztornál nem szoktuk a bétát mérni.Most,hogy kint van a tranzisztor,köss be egy 60W/230V-os izzót úgy,hogy az egyik vezeték megy a sorvégfokban a kollektor helyére,a másikat pedig az emitter helyére/testre/.Ha ezzel megvagy,indítsd el a TV-t,és mérj feszültséget a kollektorban.Az izzónak világítania kell.Írd meg mit mérsz.Légy nagyon óvatos,a TV nem játék.
István
Ha fölmelegedett,akkor megnő az ellenállása,lecsökken a tekercsen átfolyó áram.Ha kiveszed,rázd meg ha zörög,kuka.Ha nem zörög,pattintsd le a tetejét,két korongot találsz benn.Ha valamelyik oldala meg van égve,szintén kuka.Vagy szimplán cseréld ki,nem egy ökör ára...
István
Helosztok.
Orion T1420 mtx en minden programon zaj van, adást nem vesz. Tunerhiba? Vagy csak nem kommunikál az uc i2c-n a tunerrel?
Ha sokáig megy és ugy kapcsolom ki és vissza akkor megmarad a fényerő olyan mint ha valaminek be kellene melegednie.
Lehet, hogy a sortrafó vacakol, vagy a képcsőpanelen van valamiféle szakadozás.
mértem ezt az ellenálást (4,5 Ohm)nincs szakadás
Ezeknek van hangolófeszültségük, vagy mindent I2C-n intéznek?
Ezt cserélni kell, nem mérni. Mérd meg a lemágnesező tekercset is , meg az egész lemágnesező kört, hogy nincs-e valahol szakadás.
A főkapcsolót is megnéztem az sem volt jó.Kontakt hibás.Kiszedtem és simán két vezetékkel összekötöttem,de semmi.Ugyan azt csinálja,csak indulna,de nem indul5-6 alakalommal olyan a hangja mint amikor lemágneseződik és ezzel ennyi.Azt értem,hogy bekötöm az izzót az egyiket a kollektor helyére a másikat meg az emitter helyére és világítania kell,de a multiméterrel hol mérjek feszültséget?Az egyik tapogató a kollektorra és a másik?Gondolom,hogy váltakozó feszültségre kell tennem a multimétert,ott ahol a 230-at mérem.Igaz?Köszi előre is a választ.
Egyenfeszültséget kell mérned a kollektor és az emitter között.
Alkatrész híján elnapolódik a csere.Viszont az az érdekes,hogy a legutolsó bekapcsoláskor hibátlanul üzemelt,viszont(kb4-5 hónap hálózatból kihúzva) állás után egyből ez a hiba fogadott.
Bizonytalankodik, tehát cserére szorul.
Köszi.Ha megvan írom az eredményt.
Van 3 mini biztosíték azokat is megnézem.Hátha...
Egyik minibiztosítékot kiforrasztottam.Ez egy MP 315-ös mini biztosíték.Gondolom ugyan úgy kell mérni mint a hagyományos biztosítékot.Ha nem sípol akkor rossz.
Szia mindeggyiket mert tul nagyméretek vannak az ,uj képcsövel,és összéb szeretném venni a képet ,amennyiben lehetcséges.
Vízszintesen is meg függőlegesen is nagyobb? Mert másként kell csinálni az egyiknél is meg a másiknál is.
Igen, nagyobb épp hogy félig láthato a 12-es karika a tv-n,és a sassin nincs honann,álitani rajta ami volt azt be állitottam,de még kéne.Nagyon jo lenne ha tudnál ,segiteni ebben is mert már nagyon idegesit a tv,hogy nem megy ugy ,ahogy én szeretném.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |