Fórum témák
» Több friss téma |
Hirtelen, ennyi Bár én általában beltéren használom, csak nem igazán állja útját se fal, se semmi.
Köszönöm. Első ránézésre jónak tűnik, ha minden jól megy nyáron nekem is lesz hasonló!
Gratulálok! Jól néz ki a cucc! Ne vedd rossz néven de vékonykának tűnik az a kábel. Hosszától és átmérőjétől függően nem csak az ellenállása van hatással a hsz -re de (ezáltal) a damping faktor -ra is hatással van.
Szia. Nem veszem rossz néven, én is tudom hogy vékony a kábel, ez csak ideiglenes, azzal a kábellel szoktam néha bekötni a 2.1be ha filmezek, természetesen hangositani vastagabbat használok.
Itt a "teteje"
(Dell_D520, Numark TotalControl, Behringer VMX200, Behringer CX2310, Reloop RPA1400, Castone CPA 1200B, +4db Behringer Top - 300W/db... stb)
Egész jó kis cucc! Hol használod? Mit hangositol vele? Vagy csak otthoni szorakozás?
Most itthon "pihen", bár a szomszéd nem örül :gun:
Szezonban : PartyTime! (disco, + néhány szabadtéri buli) :whistle:
Palmatex, vagy van egy olcsóbb teljesen ugyanolyan ragasztó. A neve most nem jut eszembe, de ahol ipari szőnyegpadlót kapsz ( drpadlo) ott azt is lehet venni. Lila dobozban van, árban fele a palmatexnek. Ja és borzalmasan büdös....
Ja és arra figyelj, hogy ezek kontaktragasztók. Mindkét felületet beragasztózva várni kell míg majdnem teljesen megszárad, és akkor kell őket nagy nyomás alatt összeilleszteni. Fontos, hogy nem a nyomás időtartama, hanem az erőssége határozza meg a ragasztás minőségét. Én azt szoktam, hogy gumikalapáccsal végigütöm, de olyan rendesen. Kifogástalanul működik.
Nem arra gondoltam, hanem erre. Most látom, hogy oldószermentes is van már belőle.
Sziasztok.
Valahol láttam régebben a fórumon, hogy valaki használt EW-18-HN hangszórókat hangositasra, de már nem találom a hozzázólásokat. Milyen doboz illik a legjobban az ilyen hangszóróhoz? Ha jól emlékszem Bassreflex dobozban volt. Én is ilyen hangszóróval akarok mélyládát, de nem ismerem a TS paramétereit, ha valaki tud valamit, kérem segitsen!
Üdv. Idetévedtem erre a topikra, és ha már itt járok, megkérdezném, hogy:
én belehajtogattam a 15-ös kappát egy HD15-be, ezzel elégedett is vagyok, csak hogy mennyivel másabb a fent belinkelt képen látható ládika hangja, karakterisztikája, stb.?
Nekem nagyobb féle rutse van, de nem szól olyan jól mint a HD15. Erről a kisebbről meg van szimulálció a neten freki átmenetre, szerintem ez se szól akkorát mint a HD.
Köszönöm az infokat!
És megközelitőleg hány literes ládában menne jól? és hány hz-re hangolva?
Köszönöm a utánanézegettem és megtartom a HD-t.
Még egy észrevétel igy hirtelen, és nem bántás, de bútorlapból nem lehet hangfalat építeni, főleg kültérre. (rezeg, és széthullik) Tudom, hogy drága a rétegelt, de ott van aranyközépútnak az mdf. Nem tudom hogy volt e ez már téma, mert nem olvastam az egészet vissza.
Ma csináltunk egy próbát.Egymás mellé raktuk a 4050-et és a kappát,majd párhuzamosan kötöttük őket.Nem voltak dobozban,ültek a fenekükön egy asztalon.Kis teljesítményt küldtünk rájuk,nem csak mélyet kaptak.A különbség döbbenetes! Ha a fejem beleteszem a 4050 membránjába,akkor is a mellette lévő kappát hallom! Mintha nem is szólna!
Dobozba téve a különbség szó szerint mellbevágó! Meghallgatva a 4050-et azt hinné az ember,hogy jól szól ez és hangos is,egészen addig,amig egy normális hangszórót is meghallgat,és rádöbben a különbségre.A kappa teljesen másként szól,igazi mélyeket ad és azt erőteljesen,hangosan teszi,közben pedig nem akar kiesni a membránja... Nem szabad gagyit venni,már tudom. Shalafi mondta:nem hangszóró,hanem zajkeltő eszköz... :yes:
Neked már hullott szét doboz? Mire alapozod ezt a kijelentésedet?
Nem bántás-kérdés...
Hát az én rutse-im még nem hullottak szét, pedig már kaptak hideget-meleget
Nem mondanám tul idősnek magam, de gyerekkoromban elsőknek összeeszkábált hangfalaim széthulottak. (Pl.!!! ha többször kiveszel és visszaraksz egy csavart, az már nem fog semmit.) Csak jótanácsnak szántam, és nem kötöszködésnek, mert az mdf is ugyanazon az áron kapható, és könnyebb vele dolgozni, és masszivabb lesz az egész.
Ezt is mdf-ből faragtam ki itthon saját kezüleg, és a hszóró max.35W kivehetőségével is agyon kellett merevitenem, mert rezgett. Akkor a butorlap mit csinált volna?
Reflex ládákat láttál már? Mind bútorlap. Nekem is abból van a rutse csavar+enyv. Nem esett még szét. Ha jól összerakod akkor nem esik az szét ez biztos.
Csak egy jótanácsszerüségképp vetettem fel, de ha mindenki ellenem fordul emiatt, akkor elnézést.
Igazad van,legjobb lenne a rétegelt lemez! De szegény ember vízzel főz,és ha rendesen össze van rakva az a doboz,ragasztva mindenhol és ki van merevítve tutira,akkor megteszi a bútorlap is.Le kell festeni kívül-belül,hogy a párát ne tudja magába szívni,mert az a halála,akkor tényleg szétesik.
Nem fordul ellened senki,beszélgetünk! Szép az elefántod!
Köszönöm. És tényleg csak segiteni akartam, szinte plusz többletköltség nélkül! A RÉTEGELT NEKEM IS ÁLOM MARAD!
Bár lehet hogy "kiváltságos" helyen élek, ugyanis ha megveszek egy egész tábla anyagot, akkor azt ingyen méretre szabják, ha kell akkor 2centis csikokra is
Szerintetek Ezekkel lehet valamit kezdeni? 90 lityis dobozban van két SR 2530,de sajna azok mindent csinálnak,csak szólni nem akarnak.Igazi mélyet nem adnak,közepük nincs. Keresek helyettük valamit,de nem adok 16 rugót egy 25-ös Eminence-ért.
Mázlista...
Van egy ismerősöm,aki 6-os(!) rétegeltből csinált egy kb. 80 lityis ládát,kívül-belül üvegpaplan+műgyanta erősítéssel.Van benne merevítés is,de azt lehet tapogatni,az bizony nem remeg! És örökké tart! Ez is egy megoldás. |
Bejelentkezés
Hirdetés |