Fórum témák
» Több friss téma |
szia
Igazából erre nem tudom a választ.De javasolnám ogy vegyél erre a célra egy kütyüt.Lehet kapni nem is drágák. (Power Over Ethernet tápfeladó) Vagy talán hátha itt valaki tud segíteni.Sajnos én nem butaságot pedig nem akarok irni..Bővebben: Link
Elég régóta van egy cikk itt az oldalon POEről. Ott nézze meg.
Némi információ a témakörben: Bővebben: Link
Üdv mindenkinek,úgy gondolom megoldódott a problémám!
Most nézem hogy amit veszek AP-t az POE-es. Tehát nem kell semmit alakitani,egyszerűen a POE kis fehér dobozba dugok egy utp kábelt a gépből,majd egy utp-t amit viszek a tetőre,és a kis doboznak adok egy tápkábelt. Ugye jól gondolom? Bővebben: Link
Jól gondolod, itt már minden előre meg van oldva. Csak össze kell dugnod és már működik is.
Üdv mindenkinek,tudna nekem segiteni valaki az AP-m beálitásaiban?
Sajna nem vagyok ilyen téren egy zseni,ja és most csinálom elősször.
Szia,konkrétan már ott elakadtam hogy a böngésző cimsorába beirom a 192.168.1.1-et és semmi.
Ez egy új router? Mert akkor az IP-cím beírása után be kellene jönnie egy jelszókérő panelnek. De lehet, hogy meg lett változtatva az IP-címe és akkor ez már nem érvényes. Nyomd meg hosszan a router hátulján lévő reset gombot, amivel visszaállítod a beállításait és az IP-címét is.
Ez egy új AP.senki nem használta még.No de ehhez kell internet kapcsolat?
Összedugod a géppel a routert (pl. 1-es LAN csatlakozó) és beírod az IP-címet.
Na betolok a gépbe egy háló kártyát mert lehet az alaplapi hálórésszel van gond.
Lehet, hogy a Windows-t is konfigurálni kell a csatlakozáshoz. Leírás: Bővebben: Link, azon belül is a "Chapter 3 Configure the PC" fejezet.
192.168.1.254 -et kellett volna beírnod a böngésződbe, miután közvetlenül csatlakoztattad a LAN -okat. Az user name, és a password is: admin.
Akkor ehhez neki nem szükséges router, az AP elé? Mert ő csak AP-n keresztül szeretne netezni.
Amit kadarist ill. pucuka írt, én is írtam neki, persze nem itt.
Ez egy Access Point, tehát ő fogja szolgáltatni a vezetéknélküli internetet másoknak, vagy éppen magának egy távolabbi helyről
Persze, ha internetezni akar akkor több lehetősége is van. De először konfigurálnia kell, az meg csak igy teheti
Akkor beszéljünk arról, hogy mi is az az Access Point: Bővebben: Link
A videóban inkább csak a hálózat/net megosztásról volt szó.
Most pedig jön egy lehet hülye kérdés. Access Point, csak Access Point-hoz tud csatlakozni, vagy tud egy wifis routerhez is? Pl.: wifi routeren meg van osztva a net, majd ehhez csatlakozik az AP wifin keresztül, az AP-hoz meg a gép UTP-vel.
Hálózati értelemben véve a wirelss router vegy az USB wireless adapter csatlakozik a hozzáférési ponthoz. Ha AP-hez csatlakozol, akkor nem kell további osztó-útválasztó eszköz, mert az AP megoldja ezt a problémát. Ez a hozzáférési pont éppen arra való, hogy a vezetékes hálózatodat vezeték nélkülivé tedd. A videóban erről is szó esik és ott minden lényeges kérdést megtárgyalnak.
Csak el kellene olvasni az általad linkelt doksit. Abban minden le van írva, hogy mikor mire hogyan kell használni. AP -nek, Biridge -nek, átjátszónak.
De az első lépés a konfiguráció, annak megfelelően, hogy milyen funkciókat kell teljesíteni, és ez csak az UTP portján keresztül közvetlenül lehetséges. A számítógépen is be kell állítani a hálózati kapcsolatoknál a TCP/IP protokollt, ha esetleg még nem lenne bekapcsolva. Mindezek után a modemet az UTP portján összekötve lehet internetezni, WIFI -n keresztül. (már ha így konfiguráltad)
Kérlek olvasd el a kadarist által linkelt User Manual -t.
Így van, azon az általad megadott címen lehet elérni a konfigurációs felületet és beállítani az AP-t.
Csak, hogy nincs modeme, meg internet előfizetése.
Mással osztoznak a neten wifin kersztül. Eddig USB-s wifi adapterrel netezett. Elmennék hozzá szívesen, hogy megpróbáljak segíteni személyesen, csak kicsit messze lakik. Elolvastam a manualt, csak távsegítségben nem vagyok túl jó.
Ebben az esetben jobban járt volna egy antennás rúterrel. Az AP-t meg a vezetékes internet-forrásnál kellene felszerelni, ami szórná a netet azoknak, akik igényt tartanak rá.
Itt ajánlották neki az AP-t, szerintem azért is vett azt. Egy hozzászólással feljebb megtalálható laacika első hozzászólása, ahol feltette kérdését.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |