Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő probléma

Témaindító: proksa1, idő: Márc 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   14 / 85
(#) oldman válasza sturbi hozzászólására (») Ápr 15, 2007 /

Érdekes a gondolat és elvileg még működhet is.
Ami kérdés, a kompezáló tekercsben indukálódó HF -el mi lesz?
Ha fesz generátorról táplálod - rövidzár
Ha áramgenerátorról - ??
A vas munkapontja (torzítás) hogy alakul?
A kompenzáláshoz szükséges többlet teljesítmény tovább rontja a hatásfokot.
Ezzel együtt megérdemelne egy kísérletet, természetesen mérésekkel alátámasztva!
(#) Kallai Csaba hozzászólása Ápr 16, 2007 /

Hellósztok!Van nekem ez az erősitőm és azt szeretném kérdezni hogy nem e lehet ugy megoldani hogy pl. 1x50W agyon ki .Tehát hogy csak egy bemenetel és egy kimenetel legyen
(#) szabi83 válasza Kallai Csaba hozzászólására (») Ápr 16, 2007 /

Idézet:
„Van nekem ez az erősitőm”

mégis, milyen?
(#) isamisa válasza Kallai Csaba hozzászólására (») Ápr 16, 2007 /

hidalás pl...
(#) Gábor488 hozzászólása Máj 6, 2007 /

Lenne egy fontos kérdésem. Itt van két kapcsolás (elméletben ugyan az). Na ehhez kellene nyák terv meg beültetés meg aki megépítette annak a tapasztaltai hogy szól meg ilyenk. Ahol ez a kapcsolás volt ott az volt írva hogy ez van a castone meg a siva végfokokban. Nem tom hogy ebben mennyi a valóság alap.

Várom a válaszokat.

Üdv.:Gábor
(#) Moderátor hozzászólása Gábor488 hozzászólására (») Máj 6, 2007

Legközelebb JÓ helyre írd! ez nem az első alkalom volt!
(#) roland8lsm hozzászólása Máj 7, 2007 /

Sziasztok! Szeretnék építeni 1 sub-ot, az itthon már meglévő trafóhoz (2x24V, 190VA) és hangszóróm, találtam is egy számomra megfelelő rajzot de rajz alapján +-40V kell nekem viszont +-33V van...
a rajz:
http://www.redcircuits.com/Page100.htm

jah és 4ohmra lenne
előre is köszi a sgítséget!
(#) sixtek hozzászólása Máj 7, 2007 /

Az ST151 az 4..8Ohm-ig terhelheto, es +/-30...40V tap kell neki
(#) proksa1 hozzászólása Máj 7, 2007 /

VF2 topik, +-30W 4 ohm 100watt. (amugy kb max 40-45ről lehet járatni szal a 33V nagyon jó neki, meg teljes kivezérléskor ugyis esik a feszkó)
(#) chipi hozzászólása Máj 7, 2007 /

Sziasztok!

Hát szomorúan mondom, de kinyírtam ma egy ic-t, de foggalmam sincs, hogy hogyan tudta az áramköröm kinyírni, de mind egy 2eft elúszott Vennem kell majd egy új ic-t, mivel sztereo a rendszer 2 ugyan olyan áramkört építettem az egyiken elszált a másikon nem, az megy rendessen, de a toroid trafó az morod egy kicsit, amikor elszált a másik akkor nagyon erős búgás volt és utána füst

Itt a nyák rajta

Egy LM3875 ic-t használtam a kapcsoláshoz.

(#) isamisa válasza chipi hozzászólására (») Máj 8, 2007 /

hi
A nyákterv jó. A diódahid is jó szerintem.
Nem tudom hogy ment tönkre, lehet alapból hibás volt. Ez szinte egy elnyühetetlen IC! Túlfeszvédelem, rövidzár, meg miegyéb...

Én azért azt a 27K-t kiveném onnan.
Ahogy látom a nyákon alakítottad ki a csillagpontot.

Az én Gain Clone-om
(#) Peti_85 válasza chipi hozzászólására (») Máj 8, 2007 /

Tuti hogy az ic volt szar!!!
Én egy TDA7294-el jártam pont így!
Vettem egyet kb. 1000-ért! Ugye abban is van mindenféle rövidzárvédelem, meg ilyenek, meg a tápfeszt is bírja 40 V-ig!
Hát én adtam is neki kb. 39-et! --> El is pukkant!

Occóó volt!

Bár egy másikat, meg a polaritásfelcserélés miatt öltem meg! NEM SZERETIK!

Peti.
(#) chipi válasza isamisa hozzászólására (») Máj 8, 2007 /

Szerinted akkor szedjem ki belőle a 27K ellenállást? Lehetséges, hogy az vitte ki? Mert a másik nyákon igaz ott még nem szált el az IC (huh!) De a toroid felmelegedet eléggé. Nem lehet, hogy valami rövidzár lenne? Vagy felbúrúl a dióda hidam?
(#) chipi hozzászólása Máj 8, 2007 /

Megnéztem a nyákot és nem találtam rajta zárlatot, akkor itt valami más lesz a hiba, csak nem tudom, hogy mi, nem merem azt megkockáztatni, hogy kiszedem a másik áramkörből az ic-t és beleteszem mert elszálhat szerintem az is. :pardon1:
(#) roland8lsm hozzászólása Máj 10, 2007 /

Sziasztok! szeretnék építeni 1 végfokot stk4151-el de a rajzon a 6os lábhoz az van írva hogy mute, megnéztem adatlap szerinti rajzot is, ott is csak ennyit találtam, oda mit kell kötnöm hogy szóljon?
(#) isamisa válasza roland8lsm hozzászólására (») Máj 10, 2007 /

szerintem benne van az adatlapjában. Valszeg 5V-ot vagy ilyesmi....

chipi: szerintem is tuti csak az IC volt a rosz. De a toroidoknak sem szabadna ám forrónak lenniük. Ot valahol zárlat van. Jók a hagfalaid??
(#) roland8lsm válasza isamisa hozzászólására (») Máj 10, 2007 / 1

télleg bent van
nem értem eddig hogy nem vettem észre, pedig nem 1x olvastam át... -5V-ot ír
(#) proksa1 hozzászólása Máj 15, 2007 /

Van egy autos erősítő nálam (SAL2070) full mosfetes, 2db IRFZ44 az inverter részben, a végfokok pedig IRF540-el mennek, a tulaj szerint egy fordított táp után halt meg. Az inverter TL494 alapú, kicseréltem de ugyanugy világít tovább a piros protection lámpa. a műszer szerint a tranyók jók benne( a TL494 körül a védelem meg nemtom mien tranyok 2N3904,2N3906-ok.) Mi lehet a probléma? a fetek a gate-re nem kapnak vezérlést. Gondolom ez a protection tiltás miatt van. Please segítsetek elég sürgős lenne
(#) proksa1 hozzászólása Máj 15, 2007 /

A TL494 kimenetén nincs jel, de a Ct kondira rámérve látom az 51kHz-es frekit, tehát tutira a védelem bénítja, zárlatba egyik FET se ment át, akkor azok mindenképp jónak kell lenniük ugye?
(#) Programmer hozzászólása Jún 16, 2007 /

Üdv mindenkinek. Szeretnék egy egyszerű erősítőt(jobban mondva talán csak végfokot). Követelmény a szép hangzás. Olvasgattam az A osztályú erősítőkről, de pénzhiány miatt most csak meglévő cuccből tudok építkezni. Tehát van egy 16V 160 VA transzformátorom, ami két darab 20 W os hangfal meghajtásáról kéne gondoskondjon. Lehetséges mondjuk egy A osztályú 2x10W ebből a trafóból? Vagy mit tudtok ajánlani? IC is jó lesz hangzásban? Ez lenne a legfontosabb...
(#) szabi83 válasza Programmer hozzászólására (») Jún 16, 2007 /

akkor 16VAC-d van ?
(#) Programmer válasza szabi83 hozzászólására (») Jún 16, 2007 /

Lehet, hogy rosszul mondom. Szóval szekunder fesz az 16 V a diódák után. A trafó oldalára meg az van írva 160 VA. Ez nem azt jelenti hogy 16 V mellett képes kb 10 A leadására? (Vagy most nagy hülyeséget mondok??)

PS: Mostmár abban sem vagyok biztos amiben eddig az voltam.

értem!

A class 10W -hoz ez a trafó kicsi!

tda8560Q 2*20W 4ohm ~1000ft

--vagy--

tda7265-s végfok ic ami ~600FT
2*25W 8ohm.

és

ezt 2db 1n5408 as diódával + 2 db 4700uf/25V

üdv
(#) Programmer válasza szabi83 hozzászólására (») Jún 16, 2007 /

Jelenleg is van egy TDA 8560Q val épített végfokom és nem igazán vagyok vele megelégedve. Valahogy a basszus nem az igazi. Egyéb egyszerű amit tudnál ajánlani? (az IC ben nem igazán hiszek )

vf3
(#) Peti_85 válasza Programmer hozzászólására (») Jún 16, 2007 /

Szia!
Találtam neked egy nagyon fajin kis erősítőt!!! Ezt neked találták ki! 16 Volt kell neki pont, az előbb írtad, hogy nem tetszett a basszus, hát ebbe még basszkiemelő is van!!!
Jó minőség, nagy egyszerű kivitelezés, nem kell hozzá előfok!!!
Ezt egyszer én akartam meg csinálni, de aztán nem csináltam meg valami miatt..
De majd most te! És akkor elmondod hogy milyen jóóó!
Na hali
<----Katt a "linkre"!!!
(#) Gab_Bee hozzászólása Jún 25, 2007 /

Sziasztok! Ne kövezzetek meg ha hülyeséget kérdezek, de van olyan hogy egy tranzisztoros erősítőben "elfárad" a tranzisztor?
Névlegesen egy Kenwood erősítőről van szó, amit mikor megvettünk szépen halkan (a skálán 6-os szinten) halgattuk és nagyon szépen szólt! Mostmár igen csak fel kell (14-16-os szintre)venni hogy ugyan úgy szóljon mint az előtt! Megnéztem a Végtranyókat benne és párba vannak (sz.tem mert 4*100W-os) 2db 2SC4467 Silicon NPN Triple Diffused Planar Transistor(Audio and General Purpose) és 2 db 2SA1694 Silicon PNP Epitaxial Planar Transistor(Audio and General Purpose) ! az utóbbit azt nem tudom hogy hol lehetne beszerezni!
Szal a kérdés az lenne, hogy szerintetek a végtranyók kicserélése megoldaná a problémát, vagy nem?
Köszönöm a válaszotokat!
Üdv Gab_Bee
(#) Gery válasza Gab_Bee hozzászólására (») Jún 25, 2007 /

Hello
Azt nemtudom hogy a végtranyo elfáradhat de viszont a hangszóró igen! Szal ha az eredeti régi hangszorók vannak azóta rajta SZERINTEM az a ludas.De majd az okosabbak majd megmondják a frankót
(#) Gab_Bee válasza Gery hozzászólására (») Jún 25, 2007 /

Háát.. a két torony hangfal az 2 éves! (nem lett vele diszkózva!) a mélyláda meg 3 hónapos.. ennyiö alatt csak nem fárad meg!
(#) Gery válasza Gab_Bee hozzászólására (») Jún 25, 2007 /

Ennyi idő alatt mondjuk sztem se....
Következő: »»   14 / 85
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem