Fórum témák
» Több friss téma |
A 150dB már nagyon durva.
Biztos, hogy 2x200 igazi Watt kell? Hallottál már ilyet? Mire kell? Kisebb lendülettel, nagyobb körültekintéssel indulj neki a dolognak... Az általad kinézett hangszóró 8ohmos, az erősítőd 2x85W-ot küzd ki magából 8ohmon. 2x120W-ot tud 4ohmra... (mondjuk szerintem nem, de mindegy, tudni kell, hogy még ők is hazudnak) Üdv Inhouse
A 130 is durva...én tudom,mert tudok annyit csinálni.Igaz,hogy nem kell hozzá hangszóró,fülvédő annál inkább
Köszi!
És kiegészítésként az egy szem akusztikaigirl-ünknek. Decibel - logaritmikus mérőskála (az amerikai A. G. Bell nevéből képezve). A decibel (dB) igen gyakran használt fogalom az (elektro)akusztikában: decibelben szokás megadni a különféle fizikai mennyiségek (hangnyomások, feszültségértékek stb.) arányát, s decibelben arányítják egymáshoz a hangintenzitást és az elektromos teljesítményt. A decibel viszonylagos érték. Ha viszont a decibelskála nullpontját az emberi hallásküszöbnél rögzítjük (amikor is a fájdalomküszöb 130 decibel), akkor az úgynevezett Fon-skálához jutunk. A fon a hangosság mértékegysége.
Szia!
Itt találsz rengeteg hangfaltervet. A hangfaltervekhez vannak konkrétan ajánlott hangszórótípusok is. Itt pedig részletesn, érthetően el van magyarázva a hangfaltervezés lépésről - lépésre, és minden ami azzal kapcsolatos. Továbbá itt is található rengeteg hangfalterv. Ezzel talán segíttek a választásban. Üdv.: Kistotti
Voltatok mar Autohifi hangnyomas versenyen ?
Most szombaton: holnap Budaorson lesz az Auchan kozeleben. Vasarnap pedig Tokolon a volt repteren. 150dB mar igazan faj, hanyinger kerulgetett amikor eloszor ereztem. - masnap pedig fejfajas. (
150dB az már elég komoly... sőt veszélyes is :felkialtas: Hosszabb ideig ekkora hangnyomáson való tartozkodás komoly halláskárosodáshoz vezethet. Nem csoda, hogy nem érezted magad túl jól. Hiszen 120-130 dB a fájdalomküszöb. Felette a szervezet különböző módon probál jelezni, hogy ez neki nem tetszik. Sőt a nagyon magas hangnyomás (180-190 dB) akár végzetes is lehet az emberi szervezetre.
Szerintem a 150db "deadlyroberta" részéről csak egy szám volt,nem volt mögötte tudatos akarás Aki esetleg kíváncsi az elméletre,annak ajánlom figyelmébe
ezt!
Még a mikroshopos elmegy ,de javarészt monacor hangszórókból van építve. A sal füzet semmit nem magyaráz el. Érdekes módon ugyanabba a dobozba 2-3 különféle hangszóró ,hangváltó is jó. Az csak egy legó. Az eredmény is játék.
Tisztelt Ptesza! Esetleg hangváltóterv készült ehhez az összeállításhoz? Ha igen akkor nagyon megköszönném ha megosztanád.
Szia.
Még nem készült hozzá ,de feltudom vázolni az elképzelésemet , a pontos adatok nélkül. A mélyszekcióban egy kellően nagy tekercs sorosan ami azt az óriási kiemelést kisimítja .Utána egy méretezett zobel tag. A magasnál egy másodrendű váltás,és az érzékenységek illesztése. Meghallgatás, esetleg mérés után még lehet pár dolgot tenni.
Kíváncsian várom,hogy miként lehet eltüntetni azt a "pár"oktáv szélességű +7dB kiemelést egy elsőrendű váltóval...
Biztos nem figyeltem,bocsi! Megkeresem!
Heló ! Kinek mi a véleménye erről a hangszóróról. Nekem tetszik és árban is feltűnően jó! Vajon mi állhat az olcsóság mellett? Bővebben: Link
Ja és hogy HiFi célra B5 ös höz szerintetek jó lenne ? Ha nem is 200 meg 400 ,de 100W ig biztosan szépen szól....vagy mégsem
Hát én személy szerint Hi-Fi célra ez lenne a legutolsó hangszóró amit megvennék, ez nem arra való. Ha csak Hi-Fi célra akarsz hangszórót akkor ennyi pénzért vannak nagyon jó hsz-ek is, de persza ha másra is kell akkor mérlegelni kell hogy mi a fontosabb.
Ez inkább egy gitár combo -ba lenne jó szerintem, mert szélessávú.
A mélyátvitele viszont nem túl jó a frekvenciamenet alapján.... Ha jó hangfalat akarsz, akkor ne szélessávú hangszóróban gondolkodj, hanem inkább egy jó mélyközép hangszóróban, és egy jó csipogóban.
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni abban a kérdésben, hogy ha van 2db 100 wattos hangszóróm és azokat összekötöm párhuzamosan, akkor a terhelhetőségük változik, vagy marad 100 watt?
Sziasztok!
Teljesen új vagyok a fórumon, de már olvastam itt sokmindennel kapcsolatban. A következő dologban kérnék segítséget. Van egy Sony-Ericsson MPS-70 speakerem (1.kép), amiről levágtam a telefonos csatlakozót és az a tervem, hogy csajom laptopjához megcsinálom USB+Jack (3.5) kapcsolattal kishangszórónak, ugyanis láttam egy videót, ahol ez működött. Az USB adja a kakaót, a jack meg a hangot. Viszont ott akadtam most el, hogy az usb-ben 4 ér van, (a 2. képen felül, zöld, fehér, piros, fekete), ami pedig a speakerből jön abban 5 ér (a 2. képen alul, piros, kék, átlátszó, fekete, zöld). Én úgy gondolom, a fekete és piros lesz a power (+, -), zöld és kék a hang (L/R) az átlátszó pedig a föld talán. Az USB-n pedig ha jól tudom akkor a piros a +5V, fekete a föld, a fehér és a zöld pedig az adat +/-. A kérdésem csak annyi lenne, hogy ezeket hogyan kell rákötni a jack-aljra, hogy működjön az elképzelésem?
Hello!
2 egyforma hangszoró párhuzamos kapcsolásnál az impedancia a felére csökken, a teljesítmény duplázódik. Tehát kapsz 1 darab terhelést az erősítődnek. pl. 2db 8 ohm -os 100w-os hangszoró párhuzamosan kapcsolva eredményez 1db 4 ohm -os 200W-os terhelést. De ettől egy darab hangszoró ugyanúgy marad 100W-os, csak a kettő együtt alkot egy darab 200W-os "hangszórót".
Hali nekem meg az az elképzelésem hogy nem kapna a jack kimenetnél akkora erősítést hogy megfelelően szóljon. Szerintem nem szólna hangosabban mint a laptop beépített hangszórója. De ha nem igy van valaki nyugottan megcáfolhatja.
Most nemigazán értem.USB-n nem szoktak analóg jelet továbbítani. Egyébként a piros és fekete adja az 5V-ot. Gondolom szét kellene venni a dobozokat és megkeresni a bemeneteket és a gnd-t.
Sziasztok!
Az olcsó kategóriás 2 utas hangfalakkal kapcsolatban lenne a kérdésem. Ugyebár ezekben van egy mély-közép 40-50W körüli hangszóró (8ohm) és egy aktív 5-10W csipogó (8ohm). Szűrő gyanánt meg csak egy kondenzátor szolgál a csipogó javára. A kérdésem meg az lenne így, hogy az eredő impedancia 8ohm marad vagy 4ohm lesz? Teljesítmény értékeket csak a példa kedvéjért adtam.
Megpróbálom leírni ,remélem úgy ,hogy érthető tudok lenni.
Ha a mélyközép és a magas előtt is van valamiféle vágás , akkor az nemcsak a frekimenetet vágja ,hanem az impedancia menetét is vágja a hangszórónak.Tehát az impedanciája csak abban a sávban látszik amelyikben dolgozik. A képen egy 2 utas hangdoboz teljes impedancia menete látszik.
Ha jól értem az én esetemben csak a vágástól számítandó a csipogó impedanciája is? Akkor a hangfal is lényegében 8ohm-os marad (a szűrő nélküli mély-közép impedanciája érvényesül). Most valahogy általánosan akarom venni a dolgokat, mivel nem szándékszom nagyon belebonyolódni.
Ez nem ilyen egyszerű. Ha a zöld csíkot megnézed alaposan akkor leolvasható , hogy a 20Hz-20000Hz tartományban 5-és 30 ohm között változik a hangdoboz impedanciája, holott a doboz 8 ohm -os. Az első 2 púp a mélyközép a 3. púp a magas hangszóróé.
Azt meglehet mondani ,hogy ez a hangdoboz akkor nyúzná meg az erősítőt legjobban ha 10000 Hz-es sinus hangot adnák rá, mert ott 5 ohm-körüli az impedanciája.
Idézet: „Azt meglehet mondani ,hogy ez a hangdoboz akkor nyúzná meg az erősítőt legjobban ha 10000 Hz-es sinus hangot adnák rá, mert ott 5 Ω-körüli az impedanciája.” Na igen, pont erre akartam kitérni. Ez lett volna a fő gond, hogy egy 8 ohm -ra tervezett erősítőt egy ilyen hangfal tönkretehet-e? Persze senki nem konstans frekvenciájú szinusz hangot hallgat de azért azt se lehet tudni, hogy egy adott zene stílus frekvenciái mennyire közelítik meg ezt a pontot. Vagy ez a félelem alaptalan?
Sziasztok!
Olyan kéréssel / kérdéssel fordulnék hozzátok , hogy egy vadonat új MNC Eclipse 2 250W 8 ohm megér-e 5ezer FT és hogy valami adatlapot tudtok - e róla ? Csak szobába kellene. Köszi Tibi
Hello!
2 éve már voltam itt a hangfalaimmal, és akkor kiderült, hogy mekkora "hazaárulást" követtem el velük még akkor tudatlanul. Bővebben: Link Az akkor leírt típusjelölésben most elbizonytalanodtam, és ezért szeretnék kérni kis segítséget, hogy mi lehet a pontos típusa, ugyanis lehet eladásra kerül. Ehhez is kérnék segítséget, hogy mennyit érhetnek így. Kis leírás a képekhez: Az eredeti mélyközepeket újra kell peremezni, mindkettőnél 100%-ban szétmentek, még ha az egyiken nem is látszik annyira. A csipogó mindkettőben egyforma, de már nem eredetiek. Ők már így beépítve kerültek hozzám. A mélyközepek helyett jelenleg ezek vannak beépítve : Link Már tudom, hogy ez nagy hiba volt, a fent linkelt hsz.-em után már megkaptam a fejmosást miatta. A csatlakozók a hátlapon külön vannak, tehát külön lehet bekötni a magasakat, illetve a mélyközepeket. A mélyek körüli ronda kör azért van, mert egy cm-el kisebbek a most benne lévő SAL-os hangszórók, mint az eredetiek. Emiatt ha majd esetleg visszakerülnek bele az eredeti mélyek, akkor lehet kell mely egy pici csiszolás alattuk. A jobb oldalin lévő fehér elszíneződést Technokol ragasztó okozta, de azt hiszem, hogy le lehet szedni róla. Ilyennel még nem találkoztam, és ezért is bizonytalanodtam el a pontos típusát illetően. Az egyik csatlakozó fele le van törve, de ettől ugyanúgy lehet hozzákötni vezetéket, nem befolyásolja a működést. Mindkét doboz hátlapján ugyanaz a sorozatszám? szerepel a csatlakozók alatt. Egyébként a dobozok sarkai nincsenek letörve, ebből a szempontból hibátlanok. A választ előre is köszönöm!! |
Bejelentkezés
Hirdetés |