Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Valószínűleg, mert a lap tetején a PDF-el próbálkozik. pedig a lap alján a Get manual-lal kéne. :yes:
Sziasztok!
Szeretnék megépíteni egy alkonykapcsoló áramkört. De nem vagyok tisztában valamivel. A rajzon van egy jelölés, hogy fényelem. Ez milyen alkatrészt jelölhet?
Fotó dióda.
Sziasztok!
Vettem egy HI5812 -t (jó drágán) Az adatlapjából másoltam ki a csatolt képet. Nem, értem, mi az a sok kondi, meg azok a fejjel elfelé álló háromszögek. Rákerestem, ez az "egyenértékű feszültség" (egyenpotenciál) jele. Egyszerűen kössem össze az összes fejjel lefelé álló háromszöggel végződő vezetéket és kész? Vagy mit csináljak velük? Előre is köszönöm! Zoli
Sziasztok! Tudnak valaki segíteni nekem?
Nagyon jó ez a kapcsolás, viszont én nem fogok fénycsöveket használni, hanem 2db 12V/20Wos halogént,a terráriumom világításához/melegítéséhez. Namármost, miként módosítsam a már említett kapcsolást, hogy ezt igy kivitelezni tudjam? A választ és a segítséget nagyon köszönöm előre is
És egy kapcsolási rajzot ha tudna vki csinálni, a módosításból, akkor nagyon megköszönném, mert elég kezdő vagyok
Üdv Mindenkinek! Meg tudná nekem valaki mondani hogy a mellékelt kapcsolásban a Cx és az Rx értékének mennyinek kell lennie, ez mitől függ és hogy a képletben mi mit jelent? Előre is köszönöm!
Az adatlap 8-ik oldalán olvashatsz az RC-tag hatásáról.
Hello!
Nem igazán tudom, miért jó számodra ez a kapcsolás, ha nem is akarsz fénycsöveket használni.. De mi lenne az általad helyesnek tartott működés? Minden esetre, ha 12V váltó a tápfeszültség, akkor D1 Diac nem használható, valami UJT-s megoldást kell alkalmazni. üdv! proli007
Jónapot
azt szeretném megkérdezni hogy 3 fázisú villanymotornak hogy lehet meghatározni az indulási amperfelvételét? 10 kw-os amúgy
Máshol már ne kérdezd meg, mert a modik nem veszik jó néven. Bővebben: Link Itt válaszoltam.
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, ha megépítem ezt.:http://www.hestore.hu/prod_10029551.html ennek elvileg ugye mennie kell 12V-ról nem? És jelszintnek elég egy DVD kimenete? Elôre is köszi.
A jelszintel szerintem nem lesz gond, de ahogy írja is az adatlap: Tápfeszültség: max. ą10 .. ą35 V
A 12volt épphogycsak elég neki, viszont akkor tuti nem lesz meg a 2x50watt, de nem is az a baj, hanem, hogy a ą az kettős tápra utal, tehát pl +35 volt 0volt -35 volt. Tehát sima +-12voltról nem fog menni. Ha mindenáron 12voltosat akarsz akkor Bővebben: Link ezt javaslom, nekem 2x22wattos módban megy és elég nagyot szól.
Értem. Köszönöm a választ. Szerintem ennél maradok.:http://www.hestore.hu/prod_10029003.html Szerintem nekem ez a legjobb választás az én esetemben.
Ez is jó, ilyenből is van erősítőm, a TDA1554/8q-t azért ajánlottam mert kb ugyan ezt tudja és annyira minimális az alkatrész idénye, hogy akár légszerelássel is összerakható.
De a fórumban is vannak egyszerű nyákok, sőt itt meg is lehet rendelni. Bővebben: Link
Köszi a mellékelt képeket. Azt szeretném még kérdezni, hogy a TDA3654(HSS8649 2) is egy ilyen erősítô IC? Még egy régi tv-bôl bányásztam, de nem találtam róla semmit.
Ui.: Neked szépen szól? Van itthon 1 pár B3010 HIFI bassreflexes dobozkám, ezzel jó lenne-e?
Az nem végfok IC. Inkább a függőleges eltérítés áramkörben van.
Ahoz bőven elég lesz és ilyneket hajtok vele megbírkózik a feladattal, 12volt 105watt kapcsolóüzemű táp, 10Amperes Graezt és 20000µF kondi a táp. Az alacsony tápfesz miatt hajlamos 6ampert, vagy töbet is levenni, erre figyelni kell. (De ez mindegyikre igaz.)
Ezt fogom megrendelni. 1mm-es fúróval jó ha kifúrom nem? 50K-s potit tegyek be, vagy nagyobbat?
Szerintem jó lesz, a fúró is, meg a poti is, bár biztosabb, ha utánanézel a fórumában.
Arról lenne szó, hogy a 12V egyen feszültségű izzó fényerejét szeretném változtatni, úgy, hogy amikor reggel világosodik, akkor a fényereje úgy nőjjön ahogy a kinti fény nő, és amikor este sötétedik, a fényereje úgy csökkenjen ahogy a kinti fény csökken. ez lenne a működés.
Hello!
Mindig is foglalkoztatott ez a dolog és most úgy gondoltam megkérdezem: Van ugye ez a kapcsolás ventillátorokra. Ez miért szükséges? Ha csak egy potmétert kötnék be a ventilátor elé,az miért nem jó úgy?
Mert nehezen viselné a szükséges áramot.
Azért használjuk azt az áramkört amit linkeltél mivel az egyszerű potenciométer nem bírná azt az áramot amit a ventillátor felvesz. Azzal az áramkörrel szépen tudod változtatni a feszültséget és ezáltal a ventillátor forgásának gyorsaságát.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |