Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   1294 / 3986
(#) proli007 válasza yisrael hozzászólására (») Ápr 21, 2011 /

Hello!
Ha a tápláló feszültség egyen, az egy más kérdés, mert akkor PWM szabályzó kell. De az izzónál, nincs egyen és váltófeszültségű. Tehát biztos, hogy egyenfeszültség van (lesz)? Mert a 2x20W az 3,3A és mi fogja azt táplálni? Aksi? És ha nem aksi, hanem hálózat, akkor meg minek az egyen.. De ezek csak kérdések, mert valamilyen választ csak ez után lehet adni.
üdv! proli007
(#) slave557 hozzászólása Ápr 21, 2011 /

Sziasztok, vannak ilyen biztosítékaim, a kérdésem, hogy az egyikben nincsenek azok a kicsi golyók, az baj? Kicseréljem? vagy tulajdonképpen mire jók azok?

Válaszokat előre is köszi
(#) ujfalusi válasza slave557 hozzászólására (») Ápr 21, 2011 /

Ha a talpán lévő szemre gondolsz akkor az ki van égve.
Kicsi golyó ez így értelmezhetetlen.
(#) slave557 válasza ujfalusi hozzászólására (») Ápr 21, 2011 /

Úgy néz ki, hogy az alja és a teteje fém, a középső rész porcelán, és belül van egy szál, és a szál körül vannak ezek a kis golyók (beletöltve), nem tudom mi célt szolgálhat...
(#) kadarist válasza slave557 hozzászólására (») Ápr 21, 2011 /

Szia!
A kvarchomoknak szikraoltó szerepe van és még hűti is a szálat üzem közben.
(#) janikukac hozzászólása Ápr 21, 2011 /

Bővebben: Link
Szerintetek ez működik. Valójában hogyan? Elmagyaráznátok mit ír a csávó ott angolul? Remélem nem nagy OFF. :yes:
(#) slave557 válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 21, 2011 /

Akkor kicserélem, köszi
(#) MaTe193 válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 21, 2011 /

Inkább a NyÁK-os topicba való...Lényeg a lényegben:Szerintem be kell színezni a felszínét majd határozottan letörölni.Nem látom sok értelmét.Ha folyasztószert is használsz,akkor az úgy is leszedi.
(#) David.zsombor válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 21, 2011 /

Ez szerintem a Szép is jó is de minek? című topikba való...
(#) wolverine14 hozzászólása Ápr 21, 2011 /

Sziasztok építettem egy erősítőt , és ha bekapcsolom halk susogás hallatszik, és ha jelet adok rá, akkor a zene halk, és recseg.A potit jobbra-balra tekergetem, de a susogás állandó hangerővel szól. Mi lehet a probléma?
(#) zolika60 válasza wolverine14 hozzászólására (») Ápr 21, 2011 /

Azért egy rajz arról, hogy mit is építettél nem ártana.
(#) janikukac válasza David.zsombor hozzászólására (») Ápr 21, 2011 /

Hát jó, okés. Csak érdekesnek találtam.
(#) wolverine14 válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 21, 2011 /

Ezt építettem meg: Bővebben: Link ,de a panelhez csak beültetési rajzot kaptam, és panel rajzot.
(#) GxxANC válasza kendre256 hozzászólására (») Ápr 21, 2011 /

És körülbelül mekkora ez a tranzisztorokon maradó feszültség? Vagy ez tranzisztoronként, meg kapcsolásonként eltérő?
(#) wolverine14 válasza wolverine14 hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /

Valaki? valami halvány ötlet, hogy mit ellenőrizzek?
(#) janikukac hozzászólása Ápr 22, 2011 /

Helloka ! LM317T-t kell-e hűteni 24V és 200mA terhelésnél? Ha igen, akkor inenn : Bővebben: Link melyikkel?
(#) Doncso válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /

Mekkora a be és a kimenő fesz?
(#) wolverine14 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /

Most már rájöttem a hibára, a tápegységben meghalt az LM317t.
(#) janikukac válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /

24 V bemenő, a kimenő meg azt hiszem 21.

Akkor 3v*0,2A amit hővé kell alakítani, ez 0,6w, szerintem nem kell hűtés neki. Ha mégis akarsz, akkor elég a legkisebb alu lemez lap.

Okés ! Vicsys azt mondta nem kell, ugy mint te, de egy másik ember pedig azt mondta a fórumon, hogy kell, mert ez majdnem 5 w...

Vic tudja mit mond, hallgass rá. De egyébként ha 3v a ki és bemenő fesz közötti különbség, ezt megszorzod a terhelő árammal, ez ugye 0,2A , akkor megkapod, hogy mekkora teljesítményt kell eldisszipálnia. Ez jelen esetben 0,6w, semmiképpen se 5w

Okés, de azért egy kis bordát rakok. A nyákja egy órája készült el, de nincs alkatrész..
(#) qvasz2 válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /

1: Jani@ szabályozható tápot készül kreálni. A kimenő feszültsége tehát nem 21V, hanem 1,2V - 21V.
2: Még a bemenő feszültséget sem mérte meg, csak annyit írt, hogy egy kütyüből bontja, amiben egy 24V-os stabIC volt. Vagyis kb. olyan 27V körüli lehet.
Bővebben: Link
(#) David.zsombor válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /

És ha leszabályozza mondjuk 5v ra?
(#) Doncso válasza qvasz2 hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /

Hát erről eddig szó nem volt! Akkor persze, hogy kell rá borda. Ebben az esetben helytálló lehet az 5W disszipáció, nade honnan kellene tudnom mit akar ha nem írja? mindössze annyit írt, hogy be 24 ki 21 200mA áramon.
Idézet:
„Helloka ! LM317T-t kell-e hűteni 24V és 200mA terhelésnél? Ha igen, akkor inenn : Bővebben: Link melyikkel? ...... 24 V bemenő, a kimenő meg azt hiszem 21.
Ennyi volt az össz infó. Ebből az következik, hogy 24v-os tápot akar stabilizálni, fix 21v-os kimenő feszre és áramra. szó nincs leszabályzásról.
(#) Doncso válasza David.zsombor hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /

Ez nem volt kitétel.
(#) qvasz2 válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /

Elég kelekótya a fiú . . .Ezért nagyon nehéz neki segíteni. Mivel még ő maga sem tudja mit akar, csak kapkod össze-vissza.
(#) Doncso válasza qvasz2 hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /

Majd megnyugszik.
(#) janikukac válasza qvasz2 hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /

Köszi ! :szomoru1:
Sajnálom, akkor a kérdést biztos félreérthettem... Akkor most mi is van?
Következő: »»   1294 / 3986
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem