Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » CRT képernyő
Sajnos már egy ideje "remeg" a CRT monitorom?Nem tudom van-e értelme javításával foglalkozni, ha igen milyével lehet baj? vagy kuka
Előre is köszönök minden segítséget
Fuggolegesen remeg?Akkor fuggoleges elterites szerintem.
Azt, hogy kuka vagy sem, erdemes javitani vagy sem, Te kell eldontsd
Egyszer sikerült remegős képernyőjű TV-t javítanom a kontraszt/fényerő potméterek cseréjével, mivel ezek szerint az eredetik kontekthibásak lettek.
Olyan eset is volt, hogy a TV belsejébőt kifujattam kompresszorral a port, és valamivel jobb lett a képminőség célszerű lenne ezzel kezdeni a javítást. Remegést okoz az is, ha pl. hálózati trafót raksz a képcső közelébe, érdemes még megnézni az eltérítő tekercsek mechanikai épségét is.
Altalaban valamelyik elko (ki)szaradasa okoz ilyen tuneteket...
Nem tul bonyi megtalalni, de turelem az kell hozza(es par cserekondi, a probalgatasokhoz...)
Először kösz a hamari választ. Direkt semmi mágnes, trafó, egyéb nem volt (nincs is ) a közelében. Megpróbálom a javaslataitokat!
Többnyire az, amelyik melegedő alkatrész, vagy hűtőborda közelében van. Szerintem járasd néhány órát, azután kikapcs és keresd, melyik langyosabb.
Vagy keresheted funkcionárisan is: az eltérítésnél, és a tápjának pufferelkójának cseréjével... stb.
Továbbá: nagyon kényelmes módja a hibakeresésnek a "Kalte" vagy más fagyasztóspray.
Merem ajánlani mindegyikőtöknek! A gyanús elkót lezúzmarásítani,majd figyelni a hatást.
Szia!
Nos,igen:szűkszavú voltam. A tapasztalatom az,hogy az egyébként egészséges elkóknál nem vehető észre változás a készülék működésében. Amennyiben a betegebb (kapacitáscsökkent,szivárgó,stb.) elkót lehűtöd,úgy a hiba erősebben jelentkezik,nagyon látványosan. Persze 100%-ban ez sem jön be,de úgy 90...95-ig igen.
üdv! Szerintem lehet még esetleg a lemágnesező ák környékén a hiba. Ha van rajta degauss, próbáld ki hogy változtat e rajta valamit kattan e a relé stb
Köszi de már próbáltam a remágnesezést, nem segített :no: . Viszont kicserlétem 3 db-ot kondit de a remegés marad, de csökkent. Igaz egy kicsit meg is takarítottam
Van egy LG 19" másféléves monitorom. Bekapcsolás után ahogy kezdi elérni az üzemi hőmérsékletet, kezd sötétedni a kép és veszít az élességből is. Mivel lehet itt a gond. Képcső, vagy elektronika. Kontakt hibára is gyanakszok, mert azután jelentkezett, hogy áthelyeztem a monitort.
Nos, kicseréltem egy rakás elkot, de a remegés maradt. Azt hiszem ez már így is marad . Egyébként kösz minden segítséget
Szia !
Ha bemelegedett a monitor a nagyfesztrafó oldalán állítsd be a fényerőt és a fókuszt. Finoman tegerd meg egyiket és látni fogod melyik melyik. Ha három poti van akkor a felső kettő a fókusz és alső a (VG2), azaz a fényerő. Üdv!
Helló.
Lenne egy problémás moncsim. A képe jó(éles, kontrasztos), de nincs rajta igazi fekete. A fekete olyan sötétzöld színben úszik. Pl win botoláskor, a logónál a fekete inkább sötötzöld. Menüből már nem tudok levenni több zöldet, mert akkor az eredetileg zöld színű részek nem lesznek zöldek + a kép ronda lesz. Szétszedtem, a cső végén lévő panelon van 3 poti 2 együtt és egy egy kicsit arrébb. Próbáljam ki ezeket, vagy máshol kell állítani rajta?
Hali!
Az a 3 poti a 3 színt állítja? Ha igen lehet, hogy segít, ha a zöldhöz tartozót lejjebb veszed, de csak óvatosan! Máskülönben jók rajta a szinek? Nem zöldes árnyalatú? (Mert ha nem, akkor nem biztos, hogy az segít)
Amúgy nem zöld a képe, csak egy kicsit világos, pedig minimumra la van véve a fény.
Talán egy nagyon picit zöldes, alig észrevehetően, osd menüből nem korrigálható. u.i: Most mondták el, hogy mit kellene állítanom rajta, inkább hozzá sem fogok. Jó ez így. :yes:
Nekem is van egy rssz monitorom, jóvolna megjavítnai, mert joljönne a műhelybe.
kapcsoltam ki a montort, valami eszembejutott és rögön visszakapcsoltam, erre hátul valami mintha szikrázott volna és többé se kép se hang(bár hagfal nem is volt rajta ).A képcső jó de fűtés nincs rajta. A zöld kontroll LED sem világítt, olyan mintha beselenne szúrva a konnektorba.
Nekem is van egy rssz monitorom, jóvolna megjavítnai, mert joljönne a műhelybe.
kapcsoltam ki a montort, valami eszembejutott és rögön visszakapcsoltam, erre hátul valami mintha szikrázott volna és többé se kép se hang(bár hagfal nem is volt rajta ).A képcső jó de fűtés nincs rajta. A zöld kontroll LED sem világítt, olyan mintha beselenne szúrva a konnektorba.
Hali!
Biztosítékok jók? A nyák nem égett meg? (Előfordulhat olyan, hogy a nagyfesz közelében elég a vezetősáv)
Sziasztok!
Nekem 2-t is idétlenkedik a moncsim. Mindkettőt új kora óta (egyébként 2-4 éves, nem tudom pontosan). Az egyik: ha a háttér fekete, az egérmutató (illetve tetszőleges fehér dolog) körül egy holdudvar látszik. Ez lesz az, amit itt is írtatok, hogy kell keresni egy fókusz potit, és megpróbálni (de óvatosan)? A másik: időnként gondol egyet, és sípolni kezd, nem olyan hangos, de azért idegesítő. Ha kap egy-két kisebb pofont, abbahagyja, de nincs garancia arra, hogy nem fogja újra kezdeni hamarosan. Máskor meg órákig nem szól semmit. Köszi! Spikk Szerk.: egy 19"-os AOC CRT monitorról van szó.
A 2. jelenséget, a táp trafója csinálhatja, megoldása mechanikai jellegű, vagyis meg kell akadályozni a rezgést, ami a hangot gerjeszti. Fesz alatt óvatosan nyúlni bele.
Köszi! Holnap - ha az Asszony hagy egy kis szabadidőt -, megnézem belülről. Majd referálok, hogy mi az eredmény.
Szia!
Nem csináltam semmi ilyesmit, egész hétvégén felsőbb utasításokat hajtottam végre. Nem baj, meg fogom nézni, csak azt nem tudom, hogy mikor. Ha sikerült, beszámolok a tapasztalataimról. Kösz! Spikk
Itt a nyár, kint meleg van, én beteg vagyok (himlő) nem mehetek porba,napra stb. vagyis nem dolgozhatok kedvemre a pincében, udvaron. Akármennyire is nem fűlik a fogam a visszarajzoláshoz, nekiálltam. Mire meggyógyulok addigra kész leszek.
Miközben a katódsugárcső lábkiosztását kerestem, megtudtam, hogy a TUNGSRAM ezt a csövet orvosi és ipari felhasználásra gyártotta, már szűkül a kör, hogy mi lehet ez. Közben visszafejtettem a cső végén lévő panel rajzát is. Érdekes módon a cső 7-es lába, vagyis a G4-es elektróda nincs bekötve. A kis panelen lévő 3 tranzisztor a G2-es elektródát vezérli, a többi elektróda közvetlenül a nagy panelre van bekötve. Előzmények:Bővebben: Link
Vissza is fejtettem a rajzot.El sem hiszem, hogy ilyen gyorsan kész lettem vele. Most éppen tanulmányozom. Már nagyjából értem, mi miért van benne. Az már biztos, hogy csak 1 fajta tápfeszültséget igényel, és a nagy panel állítja elő a többi feszültséget.
U.i.: Valaki ki tud segíteni egy TUNGSRAM M17-11GM katódsugárcső adatlappal? Amit az elektroncső.hu-n találtam azon nem látszódik jól a lábak kiosztása. A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2015
Megpróbáltam beszkennelni, nem sikerült, ezért írom:
1. g1 2. k 3. f 4. f 5. g1 6. g2 7. g4 Láthatóan hiba van a katalógus lapon, innen nem tudom eldönteni, melyik az igazi. Valószínűleg az 1. láb a G1, mert ez van közelebb a katódhoz, gondolom, de nem biztos. A G2 utáni rács G3 az anódra van kötve, lehet, hogy ez lesz a másik G1. De ezen nagyfesznek kell lenni, így el tudod dönteni, hogy melyik az igazi G1, ill. az a (anód), mert ilyen nevű láb nem szerepel a listában. Adatok: Uf= 11 V If = 68 mA Max adatok: Ua =14 kV Ug2=350 V Ug4=500 V tipikus üzemi adatok: Ua=13 kV Ug2=350 V Ug4=50 ...400 V -Ug1=46 - 91 V 625 soros felbontásnál, katód vezérlés esetén: Ua=13 kV, Ug2=200...350 V, Uk kb. 47 V A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2015
Köszönöm.
Az anód nem a katódsugárcső oldalán lévő ,,papucs"-ra van kivezetve? Olyan lehet, hogy a G4-es elektróda nincs bekötve? |
Bejelentkezés
Hirdetés |