Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
hát akkor próbáld ki. De egy tranzisztorral biztosabban behúzod szerintem.
Az csak a tranyó bétájától függ. Nem? :miaz: :pirul:
Hát tranyóval erősíteni szeretnék, akkor ott is a bétája mutatja, hogy mennyit tud erősíteni, meg a multival is ha tranyót mérsz akkor ott is a bétáját adja ki. Olvastam, de ne kérdezd, hogy hol !
Ezt mellé küldted.
Én erre kérdeztem: Bővebben: Link Tehát hol láttál com portos PIC égetőt Watt-tól?? Mert az övé párhuzamos portos
És pont ez tetszett meg, csupa SMD-ből?
Amúgy ez is éget, gondolom mindent, mivel ez is azt a szoftvert használja, mint a másik, ami párhuzamos portos: Bővebben: Link
Bocsánat ha érthetetlenül fogalmaztam. Ami a lényeg az az, hogy kb.2W-ot kéne eltüzeljek valamin, hogy a ventilátornak jó legyen így. 2W-ot eltüzelhetek huzalellenállás+zener-en is illetve más megoldásokkal is megoldható.
Ez most nagyon konyhanyelven volt megfogalmazva de nem látom sok értelmét a rajznak mivel pont a rajz egyetlen értelmes pontja lenne a kérdés. A táp és ventilátor meg magaért beszél.
Bármivel elfűtheted: ellenállat, LM317, soros dióda, zéner, stb
Köszönöm, csak valahol anno olvastam, hogy ezeknek a ventilátoroknak az elektronikájuk érzékeny és nem szereti az ilyen ellenállatos megoldásokat. Eddig mondjuk nekem egyet sem sikerült elküldeni a mezőkre, csak azért idejét láttam rákérdezni.
Nem tudom, mert simán szokták őket LM317-el szabályozni, akkor azt sem komálná.
Hát figyu, kapcsolásiból simán át lehet tervezni nem SMD-re.
Sziasztok,az lenne a kerdesem ,hogy egy unitra zatra TS 12/4 es tranzformatoron melyik a + es melyik a - ? van kep is!
Mondom, eddig nekem sem volt soha problémám velük, még ha számomra is hihetetlen dolgokon is mentek keresztül, csak azért gondoltam ezt a tévhitet rendezem a fejemben amit valahol egyszer olvastam. Köszönöm.
Transzformátornál + és -? Egyenáramú hálózati trafó? Ilyesmit is gyártott az Unitra?
Szoval az a gond hogy 4 drot jon ki belole Piros,zold,sarga,feher! es nem tudom melyik a + es - !
Nezd meg a kepet !!!
Hiába töltöd fel a képet megint, transzformátor nem egyenirányít, csak VÁLTAKOZÓ áramot csökkent vagy növekít` ! A kimenő VÁLTAKOZÓ-t kell egyenirányítani, és úgy kapsz majd +/- -t !
Jó nagy a kép, nem sok látszik belőle. Ha jól látom rajta van a rajzon, hogy melyik kivezetés melyik. A két fekete a primer, a színesek a szekunder tekercsek kivezetései. A transzformátornál nincs polaritás (+, -), maximum a tekercs kezdeteit szokás jelölni, akár + jellel is.
Én már olyat is láttam mobil töltőben hogy előbb egyenirányítják és aztán transzformálják.
Na akkor ugy fogalmazok hogy az a ket fekete szal egy az erositore es a tobbi kozul nem tudom melyiken kell aramot vezetni!
Át, persze. De nem érzed ezt egy picit nagy falatnak? Inkább a párhuzamosat próbáld ki elsőnek!
Az kapcsitáp, ne keverd ide
Ha tudod, hogy a szekunder oldalon mekkora feszt kell leadni, akkor kapcsolj oda váltakozó(!) feszt és a primer oldalon méricskélj. A beadott fesz. ismeretében, könnyen lehet áttételi arányt vizsgálni és kiszűrni a megfelelő tekercs végeket.
Van egy olyan érzésem, hogy ezt viszont szülői/hozzáértő jelenlétében kellene végezned.
ja jó
Párhuzamossal is lehet 18-as PIC-eket égetni? Később csinálnék vele USB-s égetőt..
Szerinted?
Bővebben: Link Nem olvasol, nem gondolkozol, csak kérdezel . . . Amúgy , ha a cikket elolvasnád, tudnád, hogy pont azért találta ki Watt, hogy az USB-shez a PICet be lehessen égetni valamivel
Elolvastam már az előbb, de azt hittem az a sorosra érvényes . Na, akkor puszi mindenkinek, megyek, meccsem lesz.
Ha egyszer ugyan azt a szoftvert használja, akkor valószínűleg ugyan azokat tudja égetni is.
Hali!
Bocs, hogy mindig Téged talállak meg a kritikával, de szerintem hagyd a fenébe a PIC-eket. Az ilyen "összeér a poti minden lába" típusú manőverek miatt többet fogsz elégetni, mint beégetni. A géped életének biztonsága meg a másik... De ha már mindenképpen égetőt akarsz, akkor a párhuzamosat tudom ajánlani. Bár nincs sok gyakorlati tapasztalatom benne, de a soros együtt kezeli a Vdd és az MCLR lábak vezérlését. Ez néha nem olyan jó. Amúgy mihez kéne? |
Bejelentkezés
Hirdetés |