Fórum témák
» Több friss téma |
Szia.Az R24 1ko R25 22ko R 26 690 om Sok sikert üdv szepi003
Nem engedi leszaladni a mosóport a szivattyúra,így a szivattyút is kíméli és a mosószert is jobban hasznosítja.A víz hatására megemelkedik és az üst aljában lévő gyűrűvel egy szelepet képez,röviden ennyi.
Sziasztok!
Volna egy whirlpool felültöltős mosógépem ami nem üríti az öblítő tartályt. Az öblítő programot végigcsinálja frankón csak öblítőszer nélkül. A ötleteket előre is köszönöm!
Üdv!
Van egy vörpúúúl AWT-2284/1-800 felül töltős motyógépünk. Most azt csinálja, h a programtárcsa nem ugrik át mosás közben a következő programra. Megáll és kézzel kell átsegíteni. Általában centrifugázás előtt de volt már máshol is. Le akartam szedni a gombot(kihúzni) h szilikonnal vagy WD40 el befújjam, de hamarabb eltörik int lejön. Hogyan tudnám orvosolni? Örök hála, Attila
Szia El van dugulva az öblítő tartály.Le kell venni,beáztatni forróvízbe, és nagy nyomású mosóval átmosni.Ez szokott segíteni.Vagy kiakadt a vízszelep,és nem fordul a megfelelő pozícióba.Ezt a program kapcsoló mellet találod üdv szepi003
Szia.Valószínű hogy eldugult a lég csapda,ezt kell kitakarítani.A bal oldali burkolat alatt van egy kis fehér doboz ,egy vékony gumicső csatlakozással azt kel kitakarítani.üdv szepi003
Sziasztok. Az én Whirlpool awt 2284 tip. mosógépem két hónapja halt meg (hol centrizett, hol nem). Ezért úgy döntöttem, hogy pár száz forintért alkatrészenként eladom. Az alkatrész ára alku tárgya. A fűtőszál már elkelt. A motor csapágyazva.
Sziasztok. Egy kis segitség kellene egy Indesit WIA102 hez, villog az öblités led szerintem, a három közzül a középső, és szerintem kapcsolná a motrot de nem megy. kösz mindenkinek.
Laci!
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tölletek mosógép ügyben. Wp-100-as bekapcsolása után a progi. körbe jár a szivattyúval együtt. A jelző led hármat villan. Úgy tudom, hogy ez thermisztor hiba. A thermisztor értéke hidegen 8 mega. Ez jó vagy nem? Ha jó, akkor mi lehet a hiba. Segítségeteket köszönöm.
Sziasztok!
Nekem van egy Matura Öko Jet 1100-as keveset használt, (újszerű) mosógépem, aminek a programkapcsolója rossz állítólag. Ez ügyben tud valaki segíteni?
Szia!
Ez nagyon nem jó!20Fokon,20KOhm,melegítésre csökken. Üdv.Csongor
Helló!
Talán kicsit bővebben,mit csinál,mit nem csinál?Abból,hogy állítólag rossz a programkapcsoló,számomra nem sok minden derül ki. Üdv.Csongor
Szia!
Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Holnap megcsinálom a javasolt beavatkozást és beszámolok a fejleményekről. Köszönettel! Csimaher
Helló.
Össze-vissza keveri a dolgokat, betölti a vizet aztán még mielőtt felfűtené, kiszivattyúzza. Ilyenek.
Szia Azt javaslom mielőtt beszerzed az elektronikát,előtte átvizsgálni az összes alkatrészt. / motor,fűtőtest,szivattyú,hőérzékelő,víz szelep/mert/ sokszor valamelyik hibája okozza a működési zavart.üdv szepi003
Igazad volt! A húgom bugyija teljesen eldugította a gumicsövet. Mostmár tökéletes újra.
Na gyon szépen köszönöm a tippet papa62!
Szia Szep003i!
Megcsináltam az általad javasolt beavatkozásokat és a vízszelep volt kiakadva. Azt szeretném kérdezni még, hogy mik azok a karbantartási műveletek amivel hosszabbítani lehetne eme családtag élettartamát? Köszönöm a segítséget!
Szia. Örülök hogy sikerült megjavítani. A karbantartásról annyit hogy időnként a szűrőt tisztítani,aztán ennyi.üdv szepi003
Szia!
Még egyszer köszönöm a segítséget. További szép napot kívánok! Csimaher
Mosógép vízszelepe korlátlan ideig képes nyitvamaradni ha kap áramot?
Tehát nem ég le a szelep ha pl kiszerelem a mosógépből és pl kerti locsolót vezérlek vele?
Szia Igen hosszú ideig képes működni,csak nedvesség ellen kell védeni üdv szepi003
Kaptam egy Beko 3301-es elöltöltős mosógépet. Elromlott és kirakták az udvarra. Meg is ázott párszor.
Én itthon bedugtam, bekapcsoltam, tekertem a programkapcsolón, pár másodperc és pukk. Próbálgattam mi lehet a rossz, lehúztam a motorról a kábeleket, pukk.Lehúztam a szivattyúról és a vízbeengedő szelepről is... pukk. Aztán valami lett vele, többet nem pukkant, hiába dugtam vissza a fűtőszálat, mindent. Tehát nem a fent említett dolgok a zárlatosak. De gondolom a sok próbától elszálhatott benne az a valami végleg. De érdekes hogy bekapcsolás után nem rögtön pukkant hanem kb 1 másodperc elteltével, de a programkapcsoló, programvég állásán kívül mindenhol zárlatba ment a gép. De már nem pukkan, nem is vágja le a kismegszakítót, de nem is csinál semmit, valahogy a zárlat megszűnt. Mivelhogy a pukkanás a gép közepe felől jött így gyanússá vált az ajtóretesz. De hiába méregetem, az nem (már) nem zárlatos, igaz nem is mozog, semmit nem csinál pedig megkapja a 230V-ot a csatlakozóira és mérve van valamennyi ellenállása is. Tehát az sem tűnik rossznak bár ha kézzel mozgatom a nyelvét akkor sem zárja össze egyik kimenetét sem. Gondolom így az lehetett a rossz nem?? De nyitott ajtóval is zárlatba vitte az áramkört... tehát végülis nem tudom mi lehetett a zárlatos, de tuti nem a programkapcsoló mert a pukkanó hang nem onnan jött. A programkapcsoló alatt elektronika is van, nem tudom az elszállhatott-e a kísérletezéstől. Elsőnek pukkangatott a gép, de mostmár pukkani sem akar, megmozdulni, életjelet adni meg pláne nem. Az ajtóreteszt hogyan tudom kiiktatni, teljesen kiiktatni hogy azt kizárjam?? Illetve honnan tudhatom hogy elszállt-e az elektronika (égés nincs rajta). Vízbeengedő szelep, semmi nem kap áramot, csak az ajtóretesz és abszolúte semmit nem csinál. Csak néha, mikor tekergetem a programkapcsolót akkor (de nem mindig) megindul a léptetőmotor, teker egy kicsit rajta és 20 másodperc működés után megáll. Persze a gép nem csinál semmit, csak a kapcsoló mozog. Mi lehet a baj? Elektronika? Bár ha noszogatásra, nagyritkán megindul a programkapcsoló akkor attól még lehet rossz az elektronika is nem? Mit tippelnétek egy ilyen gépre?
Azt hogyan fogom észrevenni ha a dob csapágyát cserélni kell egy mosógépben?
Egyáltalán egy zárlat tönkreteheti a programkapcsoló elektronikát?
Mellékelem a programkapcsoló fényképét, égés, semmi gyanús nem látszik rajta. Nomeg néha, piszkálódásra megy egy picit magától is. Tehát a léptetőmotor nincs megszorulva és sem leégve.
Az elektronikán egy db IC van, ezek a feliratok vannak rajta: TDA1085C KJV9631 Tehát ha feltételezzük hogy az ajtóretesz volt a zárlatos akkor pontosan mit nézzek meg az elektronikán? Bár érdekes hogy kb az 5. próbálkozásra szállt el végleg, az előző 4-et meg kibírta volna az elektronika? Akkor még így is jól bírta. De légyszi nagyon érthetően mert nem értek az elektronikákhoz. A mosógép már úgyis rossz (ajtót már csak a szentlélek tartja stb) tehát kísérletezésre nekem pont jó lesz.
Sajnos nem látom a gépet, meg nem is vagyok profi. Megnézném először is, hogy nincs-e mechanikai hiba. A motor tengelyén lévő fogaskeréken megvannak-e a fogak? Az áttéteben nincs- törött fogaskerék. Ha ott minden rendben, és a motor is működik akkor kéne vizsgálni az elektronikát. Az IC adatlapján Van kapcsolási rajz is, nézd meg mennyire hasonlít a tiédre. Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |