Fórum témák
» Több friss téma |
Én a hangfalban lévő, hangváltóra gyanakodnék, vagy az erősítőben száradt ki egy-kettő kondi. A hangszóróknak semmi baja nem lesz ha mindíg van használva ill. tisztítva.
És azt hogy lehet megoldani? Mármint a tisztítást! És honnan tudom hogy melyik kondi van kiszáradva??
Hali ha a kondi lábainak töve fehér oxidációs akkor érdemes cserélni. De az erősítő kitakarítása majd kontakt sprével történő befújása (a csatlakozókat is) segíthet talán.
![]()
Oké! Köszi a válaszodat! Megpróbálom... hátha!
![]()
halli lenne egy kerdesem csinaltam vegerositot tda20300-al. mindent jol csinaltam ATX-es tapra kotottem,es nagyon bug
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
mar sikerult megoldani a problemat nem volt GND kotve az ic hutobordajara.
![]()
Hali!
Egy olyan gondom lenne, hogy hogyan tudom szúrni a trafó búgását, hogy ne lehessen visszahallani a hangszóróból, meg hallom a ventinlátoromat ahogy pörög, ezt is a hangszóróból, vasmagos tekercsel lehet valamit kezdeni?
Üdv mindenkinek...
Olyan gondom van hogy építettem egy TDA7294 es ic ből egy stereo erősítőt.Nem mondom nagyon szépen szól.De van vele egy kis probléma.Búg mint állat.A tápfesz 2x24V váltó.Egyenirányítás után lessz kb 35V,4700mikrós kondi a pozitív és a negatív oldalban is szűrésnek.De valami miatt búg.Kipróbálltam másik trafóval is de azzal is búgott.Kérlek segítsetek.
Szerintem földhurok!
Nézd meg h minden föld egybe van kötve!
Megoldódott a probléma.Nincs brummogás csak csend.Az volt a baj hogy rossz földet adtam neki.A trafómon van négy vezeték.A két középsőt közösítettem ez lett a föld, a két szélsőt meg rávittem a greatz-re.Így nem brummog,de kevesebb lett a teljesítménye(hallom hogy kevesebb a hangerő).Egyik probléma után a másik... Ha valaki tudja ez miért lehet lécc írjon!!!THX
hali
ez milyen erősítő nyáktervei lehetnek tudna valaki segíteni mert ezt csak kaptam hogyha van kedvem akkor csinályam meg köszi
Sziasztok!
kezem ügyébe került egy toroid trafó, mely 10centi(átmérő)X4,5cm (magas) 1.5kiló súlyú. +-15 voltot vagy 30voltot szimplán és +-12voltot vagy 24voltot szimplán tud leadni, egyenirányítás és puffer nélkül. kérdésem az lenne,hogy milyen erősítő áramkört tudnátok hozzá ajánlani (tranzisztorosra gondoltam,mert ic-sek 50wattnál többet nem tudnak kisajtolni a +-15voltból -ha igen,cáfoljatok meg ![]() Teljesítményben minél nagyobb annál jobb a szlogen, 80watt feletti érdekelne(ha lehetséges +-15voltból ennyit kihajtani, és jó lenne,ha nem lenne az erősítő panel nagyon drága) ,úgyis addig hajtom,amíg bírja a trafó ![]() Van valakinek hasonló toroid trafója?mennyi wattot tud leadni üzembiztosan ez a darab?(súlyból és méretből lehet következtetni?) Köszönöm szépen a válaszokat!
Most akkor a trafó 2*15VAC és 2*12VAC? Mert akkor sorbakötöd és máris 2-27 ami ből 2*37VDC és akkor már esélyesebb egy jobb erösítő.
hello!nem lehet sorbakötni,mert a legnagyobb tekercs a +-15voltos, és ebből a tekercsből ágazik le a +-12voltots.nem különállóak(közös a földjük....)azé köszi
köszi a fájlt de tudnátok magyart adni mert nem tudok angolul
meg hány wattos lenne ez az erősítő és milyen trafó kéne hozzá köszi mindenkinek
Valamelyuk regi RT-ben vagy HE-ben benn evolt a cikk, tobb eszben.
A megepiteset ABSZOLUT nem ajanlom, ez egy nagyon speci dizajn, meg a tapasztaltabbak is elbuknak rajta.
ja és hogy lehet lemérni hogy hány wattos egy erősítő mer nekem va itthol egy de nem tudom hogy hány wattos annyit tudok hogy össze van kötve a házimozival és kettő Jamo E350 hangfallal és ha 45-ösön van a hangerő a 60-ból akkor már torzít
köszi
Ne vedd készpénznek, de én úgy emlékszem, így kell:
Leméred a kimeneti csúcsfeszültséget 0dB (775mV) nagyságú bemenő jelnél. Ezt elosztod 1,4142-vel(gyök2), így megkapod az effektív feszültséget. Most jön ohm törvénye. I=U/R tehát I=Veff/hangszóró impedanciája Ha ez is megvan, jöhet a teljestmény számítás: P=U*I Ennyi. ![]()
Nincs valakinek egy 40w erősítő tranzisztoros ami +-40v-al megy? Mert most van egy 140Va trafóm 2X28v ehhez kelene.
ok köszi
és melyik RT-ben van benne az erősítő mert én azért megpróbálkozok vele igaz tapasztalat nem sok mert még nem is tanulom a szakmát de elszántság az van kösz
Gabor488,
Ez pont jo lesz neked! http://sixtek.uw.hu/st151.html PB, Ez nem azon mulik hogy van-e elszantsagod vagy nem. Ha ennyire makacs vagy csinald nyugodtan, de annyit elore elarulok hogy egy komplett sztereo Alexander erosito korrrekrul megepitve minumum 30-40 ezer Ft lesz...
ok köszi
és ha nem sikerül megcsinálni akkor hol lehet ilyet kapni? köszi
bocsi megnéztem az oldalt és nekem nem ilyen nyákok vannak itthol készen mint ami az oldalon amit mutattál
Lehet én nézte el de ez 100w
![]() ![]() ![]() ![]()
ja és még azt szeretném megkérdezni hpgy kb 50voltos hűtőventillátor létezik e mer az erősítőn nem találok 12voltot csak 52voltot
hali fureszk
nekem ez a számítás valohogy nem jönn össze kiszámolnád nekem? 775mv-on az erősítő 26 voltot ad le 4ohm-ra köszi |
Bejelentkezés
Hirdetés |