Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Gyári nyák, 2 db 18W-os csővel, kb 15 cm-ről. Az előhívás elég sok volt...
Nem értem, de mindegy.
Gyárilag fényérzékeny nyákon próbáltam 15 cm távról 2db 18W-os csővel exponálni, egyszer négy(4) másszor hét(7) percig . Előhívás mind a két esetben az 5 percet túl lépte...
Hát olyan izééé.. Olyan, hogy fekete az üvege. Semmi más . Ennyi. Akkor az volt a baj, hogy kevés ideig volt alá rakva? Rakjam 20 percig alá? 60 cm hosszúak
Jani manó!
Összefogtad a 2 fóliát, hogy ne világítsa át az UV?
Csak mindig ugyanazt hagyod ki. Mi volt a maszk???
Nem értem mit mondasz!!
Levettem a kék fóliát a lemezről, a nyomtatott vezetősávmintából 2őt összecelluxoztam, ráraktam, majd egy üveggel leszorítottam.
Írásvettő fólia, két rajz egyberagasztva celluxal.
Lefolyótisztító szerbiai valami gyártmány.
Ezt kérdeztem. Próbáld meg hosszabb idővel. Elsőnek lehet 20 perc.
Master cleaner. Lomax company gyártja, szerbiai cég.
Hány % a nátriumhidroxid_ vagy kálium hidroxid tartalma ? 15%?
Sodium hidroxid és hidrát van benne , 65 15 %-ban, ha jól olvastam le. Kalium, Natriumrol szó sincs
a sodium az a nátrium a hidroxid 15% ? nyugodtan hígitsd 5/1 ben
Valami ilyesmi. Igazad van. Naoh 65%-ban van benne !!!
Kb 5 kiskanálnyi van majd egy liter vízbe, vagy 1 literbe. nem tudom mennyi pontosan.
Ja ez por vagy granulátum ? Ezt nem olvastam (talán nem is írtad ? ) Én eddíg folyadékban gondolkoztam
Összetétele(gondolom a doboz tartalmának cucca, %ban kifejezve) :
60-75% sodium hidroxyde, 8-15% sodium nitrate, 3-5% aluminium. Granulátum.
Ebből több kell mert csak 65% os ! Kb 8gr
Nem rakok többet. Elég ez. Így lassabb, de az most nekem mindegy. Amúgy, mindjárt lejár a 20 perc..
Eddigi álláspont alapján nem jobb, mint volt. :no:
Azt csinálja hogy beledobom meglátszik a rajz de nem tisztán majd kezd eltűnni a rajz, és visszajön a sárgásság.
Mi a jelenség? Valami ilyesmi?
Hát a legfelsőbbhöz 1 picit hasonlít. Most észre vettem a rajzolat kezd kijönni, de a betűk nem olvashatók stb. Még várok.
Tedd közelebb a csőhöz és úgy csinálj egy 20 perces (akár 30 perces) levilágítást. Ha sárgás, akkor nem tudja leoldani mert nem kapott elég fényt.
Várj csak. Amikor rendesen előhívódik, akkor a megvilágított helyen vörös színű kell hogy legyen a lemez? Kezd olyanná válni néhol a lemez , meg szépül is.
Ha nem borítja hártyaszerű sárga réteg, hanem kilátszik a barnás réz, akkor okés! :yes:
Hát nem tudomm mi lesz, de az írás nem olvasható... :no:
itt valami más baj lesz ! A 20 perc levilágítás elég kell hogy legyen (nekem 100mA os ledekkel 8 perc volt az ideális !)
Én így látatlanban a fólia minőségét okolnám az eredménytelenségért!
Rájöttem. Az előhívó rossz. Lassan kirajzolódik, de 40 perce benne van..
Nos, akkor egy-két adat:
Ugyanaz az írásvetítő fólia HP laserrel nyomtatva, duplán összefogva. Az előhívó gyári 6:1 arányba bekeverve. Gyári fotólakkos nyák. 80W higanygőz letört búrával, 22cm távról-6:30 perc. Ugyanez az érték a 120W-os lámpával. Cree led, 4x200mA, 7-8cm-ről: 11perc 2x9W UVA kompakt cső, 21cm távról, 15 perc. Jól látszik, hogy a csőnek kell a legtöbb idő (nálam).
Kérd meg a gyógyszerészt, hogy mérjen ki neked 7g NaOH-t, és tegye bele egy jól záródó biztonságos tégelybe. Ezután hazamégy és egy liter vízben feloldod. Én legalább is ezt az eljárást követem, mivel nincs patika mérlegem.
De nincs sehol se patikában Naoh a faluban. Már ezt leírtam. Holnap kapok , remélhetőleg.
NaOH mifelénk méregengedélyhez kötött, nem adnak anélkül.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |