Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Olyankor nem.
De az újabbakon előfordul, hogy menüből lehet indítani a lemágnesezést.
Tehát ezt vegyem úgy, amelyik TVben nincs relé a PTC körül, az csak áramtalanítás után mágnesozza le magát?
Ha a relé a PTC-re van kötve, akkor az a készülék minden készenlétis bekapcsoláskor képes lemágnesezni. Mert ugye van olyan készülék, amelyiknek a tápegységében más célból van relé.
Mondjuk eddig sose figyeltem meg hova van kötve, viszont sok TV-t bontottam már, de igen kevésbe volt csak relé. Szóval a PTC csak hidegen tudja adni az áramot a tekercsre. Ha stanbyba van, akkor a PTC meleg. Ma szedted szét két TV-t is, mindkettőbe a PTC doboza meg volt picit olvadva, egyik hibás is volt, csere után működött. Egyébként ha lezúzom a tekercs dugóját a nyákról, és úgy kapcsolom be a TV-t, nem lesz semmi baja, max a színek lesznek hülyék nem?
Az ilyen jellegű lemágnesezésnek éppen az a lényege, hogy a váltakozó (AC) lemágnesezőáram egy maximális értékről gyorsan, fokozatmentesen lecsökkenjen egy nagyon kis értékre. A pozitív hőmérsékleti együtthatójú ellenállás pedig éppen jó erre a célra. A lemágnesező áram felmelegíti és ettől megnő az ellenállása, ezzel együtt az átfolyó áram lecsökken. Takarékossági okokból kapcsoltatják relével a PTC-t, hogy készenlétben ne fogyasszon, ne melegedjen. Igen, tekercs nélkül is bekapcsolhatod.
Hozták ezt a TV-t, áram alá helyezem, nem hallom a lemágnesezést, és be se kapcsol. Szétkaptam a TV-t, látom gajra van a PTC. Lehúztam a tekercset, gondoltam, majd érdekes színek lesznek, de nem... Érdekes.
Itthon is van egy TV, amin enyhe színes foltok vannak. Elég ha párszor hideg PTCvel lemágnesozom?
Igen, legtöbbször elegendő, ha nem, akkor jöhet a külső, tekercses lemágnesezés.
Helló!
Van egy 12 éves Panasonic TV-nk (TX-25CK1), amely a mai napon elromlott. A bekapcsoló gomb folyamatosan villog és furcsa sípoló hangot ad a TV. Én egyáltalán nem értek a TV szereléshez, de az interneten keresgélve belebotlottam a TV feltételezhető hibájába: a sorvégtranzisztor mehetett ki. Holnap vinnénk szerelőhöz, de attól félünk, hogy túl sok pénzt fog kérni a javításért. Körülbelül mennyibe kerülhet a sorvégtranzisztor cseréje? Megéri egyáltalán megjavítani? Már 50.000 Ft alatt egész jó LCD TV-ket lehet kapni, így ha sokba kerülne a javítás és a tartóssága is megkérdőjelezhető, akkor elgondolkoznánk egy új TV vásárlásán. Mit gondoltok? A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2014
Hallottam már róla, de nem tudom pontosan hogy csinálják. Valami nagy tekercset huzgálnak a képernyő előtt... vagy mi
Szerezz egy 400V-os mágneskapcsoló-behúzótekercset és kösd a hálózatra! Vigyázz, mert gyorsan túlmelegszik vasmag nélkül.
Hát az kicsi.. Azzal hogy? Nekem olyan volt az elképzelésem erről, hogy egy ócska TV lemágnesező tekercse is megteszi, ami olyan nagy mint a képernyő.
Ha akkorát használnál, akkor nem lenne sokkal jobb az eredmény, mint a sajátjával, plusz az a tekercs csak PTC-vel működik. A kis tekercset körkörös mozdulatokkal, a képcsőtől egyre távolodva kell mozgatni.
Megnéznék róla egy videót...
De előbb kipróbálom a kihülős PTC-s megoldást párszor A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2014
Az úr egy nagy tekercset használ, de a kicsivel is így kell: Bővebben: Link.
A Funai televízión a piros szin nem teljesen tünik el, hanem vékony vízszintes vonalakra bomlik. Hidegen jó néhány percig utána semmi. Ha melegen indítom ujra a képernyő teljesen piros és kikapcsol.
Van bőven Tv-s topik és az infó is kevés, azt sem tudjuk, hogy CRT, vagy LCD tévéről van-e szó!
Régi képcsöves. 12 éves. Olvastam, sok prolémát és választ. Az én problémámmal nem találkoztam, ezért kezdtem uj bejegyzést.
Sziasztok! Samsung CZ-21H12T típusú tv menüjébe, nem tudok csatornát keresni, mert azt írja nem hozzáférhető. Korábban azt a választ kaptam, hogy hotel módban van. Hogy lehet azt kikapcsolni?
Szia!
Vagy gyerekzárban van. Ezt nem jelzi ki a menüben? A hotel módot a szervizmenüben tudod kikapcsolni: Bővebben: Link.
Szia!
Köszönöm a választ. Gyerek zárra én is gondoltam, de amikor próbáltam kikapcsolni azt sem engedte ugyan azt írja ki mint a csatorna keresésnél.
Valahogy nem akar belépni. Display gombbal mit csinál a tévé? Van mikor színt tudom állítani( normál, szokásos, mérsékelt stb) vagy nagyítani tudom a képet. menü nute power gomb világos Legrosszabb, hogy nincs előttem a tévé netten próbálok segíteni .
Most nem az a kérdés, hogy az x gombbal mit csinál a tévé, hanem a leírás szerint kell belépni a szervizmenübe. Tehát a kiindulási alap az, hogy készenlétiben van a készülék. Ekkor gyors egymásutánban meg kell nyomni a display, menu, mute és a power gombokat. Ekkor szervizmódban bekapcsol a tévé. A többit a leírás szerint.
Display gombot nem tudták, hogy melyik. Látatlanban én sem.
Átmentem megnéztem a gyerek zár volt bekapcsolva. Úgyhogy most jó a tévé.
Ezek szerint nem nálad volt a tévé. A display gomb az, amelyikkel ki lehet jeleztetni a csatornát, annak a nevét, a programszámot. Info-gombként (i) is ismeretes.
Igen nem nálam volt. Jó ismerőseim tudják, hogy rádió és televízió műszerész az egyik szakmám így kérik a segítségemet. Szívesen segítek is, mert szeretem az elektronikát, de rutin az nincs annyi így néha nagyon el tudok akadni egy-egy tévével legjobban akkor amikor távjavítás van. Mondjuk ezt te is tudod milyen
Sziasztok!
Hoztak ma hozzám egy ORION T20-S LCD TV-t azzal a problémával, hogy hang van kép nincs. Viszont mikor indítottam, hogy megnézzem ténylegesen akkor a led pirosan világított és akármit nyomtam, próbáltam bekapcsolni akkor is úgy maradt. Szóval szerintem táp hiba (is) lehet, és gondolok arra is, hogy talán ezért is nincs kép, mert nincs meg a megfelelő táp. Segítsetek nekem kérlek titeket, hogy sikerüljön. Hol és mivel kezdjem a hibakeresést? Köszönöm a válaszokat előre is!
Az alkatrészek kimérését kellene elvégezni a táp , és az inverter panelen is .
|
Bejelentkezés
Hirdetés |