Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vásárlás, hol kapható?

Témaindító: Gamo, idő: Okt 14, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   234 / 441
(#) Doky586 válasza _vl_ hozzászólására (») Jún 11, 2013 /

Tehát eKontha ha találok parkolóhelyet: akkor jó 3km gyaloglás vagy 700Ft; a HEstore-t ismerem, de az előrendeléses, és én szeretem ha lehet a boltban rögtönözni (is); a RET az tudtommal a KörösiCsomán van, vagy Te mit tudsz? (a RET-nél még akkoriban vásárolgattam amikor a Margit híd pesti hídfőjénél laktak nagy raktárkészlettel úgy 20éve)
(#) _vl_ válasza Doky586 hozzászólására (») Jún 11, 2013 /

1.5 az a 3... kb. 5-6 sarok. Elárulom: sokkal többet fogsz sorban állni a Konthában, mint amennyi időben a távolság gyalog a Nagyvárad térig... különösképp, ha a boltban próbálsz "rögtönözni". Ha előre leadod a rendelést, akkor végülis nem lehetetlen 15 perc alatt végezni velük, de a 90-es években, amikor még nem volt netes rendelés, volt, hogy 3-4 ember volt előttem, de >1 órát álltam sorban...
A RET-nek Bp-en csak átvevő telephelye van (egyébként szegediek), náluk csak a netes rendelés játszik, egyik nap megrendeled, másnapra fent van, ahol írtad, ott lehet átvenni. Az egyik legkorrektebb társulat, egyébként. A HEStore ugye hasonló, csak ők budapestiek
(#) Doky586 válasza _vl_ hozzászólására (») Jún 11, 2013 /

1.5 + 1.5 = 3 ha jól számolom.. (oda-vissza)
köszi az infót.
A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2013
(#) Hp41C válasza Doky586 hozzászólására (») Jún 12, 2013 /

Kontha - 2. zóna (265 Ft/óra) és 1. zóna (175 FT/óra) határa.
Lomex - 4. zóna (440 Ft/óra), de a Dózsa György úton kívül már 2. zóna.
Bővebben: Link
2 db BKK jegy 1. zóna, 2. zóna, 4. zóna
700 darabonként 240 perc, 158 perc, 95 perc,
600 gyűjtőjegyben 205 perc, 135 perc, 81 perc.
A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2013
(#) Doky586 válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 12, 2013 /

Ezért reméltem hogy tudtok itt dél-Pesten (Nagykőrösi út környéke) vagy Gyálon egy kicsi alkatrész boltot, mert az Allee mellett 10 méteren belül két ilyen bolt is van, errefelé pedig 10 kilométerenként egyről se tudok..

Egy 300Ft-os tételért nem éri meg ugyanennyi (vagy több) parkolódíjat (vagy BKV jegyet) fizetni főleg ha hosszú sorbanállásra lehet számítani.

Egyébként a Lomex is ilyen hosszú sorbanállásos tipus ? ahol a "-Hopp még ezt a három db ellenállást kérem ezen kívül" kérésre "-várjon, húsz percen belül összegyűjtjük" a válasz?
(#) Frankye válasza Doky586 hozzászólására (») Jún 12, 2013 /

Igaz, hogy nem dél-Pest, hanem Belváros (parkolás gyakorlatilag lehetetlen, ha van is hely, iszonyat drága!), de gyors, udvarias kiszolgálásra számíthatsz itt.
(#) Hp41C válasza Doky586 hozzászólására (») Jún 12, 2013 /

... csak egy megoldás van: Nem egyesével kell venni az alkatrészeket.
- Lomex -nél lehet e-boltban vásárolni. Össze kell állítani a listát, leadni a megrendelést. Értesítenek, ha lehet érte menni. Kiszállítást is lehet kérni (Tételenként csomagolva kapod az alkatrészeket). Csak érte kell menni - nem a boltban kell sorban állni, hanem a nagyker részlegnél.
- Jó időpontot kell választani. Délután 3 ... fél 4 után lesz mindenhol hosszabb sor.
- Kontha: Le lehet adni listát, meglehet beszálni, mikorra lesz kész. Akkor csak a sorodat és a aszámlázás idejéig kell parkolni.

Néha a parkolási díj és az utiköltség is kijön a vásárolt alkatrészek boltok közötti árkülönbözetből...

Jut is eszembe egy boltocska - csak láttam, de nem vásároltam ott még soha. Kispest, Ady Endra út és a Hunyadi utca sarkán van.
(#) Doky586 hozzászólása Jún 12, 2013 /

Köszönöm az eddigi válaszaitokat!

Most egy új kérdésem lenne.:
Régebben (úgy 20éve) amikor még elektronikai eszközök összeszerelésével is foglalkoztam egy cégnél, akkor a csatlakozók lábaira jellemzően műanyag (vagy gumi?) csövecskéket húztunk szigetelés végett a vezetékekre a forrasztás eltakarására, ma pedig kizárólag zsugorcsöveket látok Lomex-eKontha -nál.

Azon műanyag csövecskék amit használtunk igen rugalmasok voltak, a forrasztott vastagabb részre rá lehetett húzni, akár átmérőjük duplájára is kitágultak. És a legfőbb: eldugott helyre is simán be lehetett őket tolni. Némelyikük hőálló is volt, némelyiküket megolvasztotta a páka.

Kérdésem: hol kapható ilyen rugalmas műanyag csövecske? gondolom folyóméterre
Mert zsugorcsövem van ugyan, de hőlégfúvóm nincs; öngyujtót nem tudok használni készülék belsejében ahol amúgyis vigyázni kell hogy a 1-2mm-rel arrébb levő vezeték ne olvadjon szét; a pákasimogatós módszer se jó ha csak alig és egy oldalról férek hozzá. Félórás munkával se jó ötlet emiatt jobban szétszedni egy készüléket hogy jobban hozzáférjek.
Emiatt volt jó a rugalmas műanyag szigetelő-csövecske, szerintem zsugorcsővel ez nem helyettesíthető.

Trafótekercseléskor is ilyet húznak a kivezetésekre impregnálás előtt.
(#) kristikoma hozzászólása Jún 12, 2013 /

Sziasztok! Tudtok Békéscsabán olyan üzletről, ahol árulnak tömítő karikát, pont olyat, mint Pesten az O-Ring Kft forgalmaz? Köszönöm előre is a válaszotokat!
(#) Mengyán válasza kristikoma hozzászólására (») Jún 12, 2013 /

SKF? Ha netán mégsem (nem jártam Csabán vagy 15 éve ilyen célból), autós boltokkal próbálkozz.
(#) kristikoma válasza Mengyán hozzászólására (») Jún 12, 2013 /

Köszi, bár mintha valaki ezt mondta volna, de csak körülhatárolta. Szóval köszönöm!
(#) Doky586 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 13, 2013 /

Köszi, a nevére nem emlékeztem, szóval mipolán cső..

Viszont mintha nem árulnák kiskereskedelmi boltokban ilyet. Amiket találtam azok ipari környezetben vannak, nem készültek olyan emberkékre akik 1-2m -t vennének, de targoncás kamionrakodás megoldott.

Vagy a műanyag mipolán (Ø2/2.5mm) helyett inkább szilikon-csövet (Ø2/3mm?) használtok ?
(#) kameleon2 válasza Doky586 hozzászólására (») Jún 13, 2013 1 /

Szia! Tudom, hogy írtad, de a zsugorcső miért nem jó? kb 500Ft egy gázlángos melegítő, aminek a lángját le lehet vinni egészen a szúrólángtól a "nyaldosás" állapotába, ami már szinte semmire nem jelent veszélyt. Nyilván hőlégfúvó az igazi, de abból is van olcsó. Esetleg körülnézhetsz Itt is... de itt is.. De lehet, hogy megpróbálkoznék a sarki villanyszerelési boltban, mert a hőtárolós kályhákhoz és a villanybojlerekhez, de még a halogén izzókhoz is napi szinten kell ilyen cső.
(#) Doky586 válasza kameleon2 hozzászólására (») Jún 13, 2013 /

A tippjeidet köszönöm, megnézem őket.

Olyan érzésem van mintha olyanoknak kellene mesélnem akik még sose használtak mipolán csövet. Vagy olyanoknak akik sose használtak kalapácsot, és indokolnom kellene miért jobb mint a csavarhúzó nyelével beverni egy szöget..

Idézet:
„kb 500Ft egy gázlángos melegítő, aminek a lángját le lehet vinni”

Az OBI tipusú kemping főzőre gondolsz?
A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2013
(#) granpa válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jún 13, 2013 /

Azé' a szilikoncső az igazi néki.
(#) kameleon2 válasza Doky586 hozzászólására (») Jún 13, 2013 1 /

Idézet:
„Az OBI tipusú kemping főzőre gondolsz?
neeeeem ...Ilyenre gondoltam, pontosabban erre. Használtam és használok mipolán csövet is, de nem szeretem. Sőt ha a helyzet úgy hozza kábel szigetelés is megteszi, mert jobbak a villamos tulajdonságai adott felhasználás mellett. Ami miatt nem szeretem, az az UV stabilitás hiánya és az öregedési keményedés.
(#) kameleon2 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jún 13, 2013 1 /

Ha figyelted ugyanarról beszéltünk - én sem a mipolánt javasoltam éppen a szigetelési és hőállósági tulajdonságai miatt. Az általam javasolt gázláng mivel butánról működtetem - egyáltalán nem kormol, főleg nem a legalacsonyabb fokozaton. Még el sem szineződik a zsugorcső.
(#) tomika1234 hozzászólása Jún 15, 2013 /

Sziasztok!

Szükségem lenne egy abszolut forgójeladóra, ami több fordulatot is tud kezelni.
Fordulatok száma, kb 100, egy fordulatos pontosság: jb 360/egy fordulat.

Talalaltam mar parat, de mind 400 euro korul mozogtak. Nekem kb 40-50 ezer forintom lenne ra.

Nem tudjatok hol talalok ennyiert?

Koszi
(#) PIC hozzászólása Jún 16, 2013 /

Sziasztok!

Műszerdoboz előlapra szeretnék venni fehér és átlátszó matt öntapadós fóliát. Voltam 3 KES-papírírószer boltban és egyéb helyeken is, de sehol nem kaptam. Budapesten tud valaki valahol ilyet? Köszönöm előre is.
(#) kameleon2 válasza PIC hozzászólására (») Jún 16, 2013 /

Szia Én papír írószerben, Office Depotban szoktam Avery A4-es etikettet venni. Erre öntapis átlátszó füzetborítót - tekercsben. A Conradnak van fémszínű - lézerprinterbe is jó etikettje is A4-ben. Nyilván a fehérre tintasugarassal full színes nyomatot is lehet csinálni, vagy lézerrel például negáltat (fekete alapon fehér felirat).
(#) Gabi hozzászólása Jún 16, 2013 /

Sziasztok,

alumínium vagy műanyag műszerdobozt keresnék 300mm-es vagy nagyobb mélységgel. Amit eddig találtam azoknak 250-nél megáll a mélysége. Köszi
(#) PIC válasza kameleon2 hozzászólására (») Jún 16, 2013 /

Köszi szépen az infót! Az Office Depotban ha jól látom minden kapható. Ezekre gondoltál?
- Öntapadós átlátszó füzetborító tekercsben
- Etikett (Fehér öntapadós papír)
Sajnos az etikett nem rendelhető A4-esben de talán még ez a méret is megfelel. A conrad meg nem rossz, de kicsit drága az én pénztárcámnak.. 745 1db A4-es lapért...
A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2013
(#) vicsys válasza PIC hozzászólására (») Jún 16, 2013 /

Én csináltam már azt is, hogy kinyomtattam vastagabb lapra és vékonyan lefújtam lakkal. Az is jó lett.
(#) kameleon2 válasza PIC hozzászólására (») Jún 17, 2013 /

Van A4-es is, csak lehet, hogy a webáruházban nincs... Törökbálinton szokott lenni. Füzetborítót pedig vehetsz olcsóbban is, csak vigyázz, mert ha túl vékony, sokat fogsz vele szenvedni. Én mindig a kiprintelt A4 öntapira teszem egyből a fóliát és az előlapon vágom méretre. Érdemes egy kicsit túlméretesre hagyni a szélét, hogy az igazítás könnyebb legyen.
(#) fakóló hozzászólása Jún 19, 2013 /

Sziasztok! Keresek NJU7201L55 feszültségszabályozót, tudja valaki hol szerezhetem be?
(#) geld77 hozzászólása Jún 19, 2013 /

Sziasztok!

Hol lehet venni Hirose DF9-31DP (apa) és DF13-40DP (anya) csatlakozót amit házilag lehet szerelni?
(#) kameleon2 válasza geld77 hozzászólására (») Jún 20, 2013 /

Esetleg ChipCAD Lomex TME?
(#) _vl_ válasza kameleon2 hozzászólására (») Jún 20, 2013 /

Vagy inkább Farnell/FDH... náluk tutira vannak Hirose termékek.
(#) tomat5 hozzászólása Jún 20, 2013 /

Sziasztok
ATMEL at42qt1012 touch sensor ic-t szeretnék vásárolni BP-en. Eddig csak webshopban találtam, de a szállítási költség miatt nem éri meg megrendelni. Tud valaki üzletet ahol lehet kapni? Köszi.
(#) _vl_ válasza tomat5 hozzászólására (») Jún 20, 2013 /

FDH: Bővebben: Link
Illetve az Atmel disztribútoránál is rákérdezhetsz: Bővebben: Link
Következő: »»   234 / 441
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem