Fórum témák
» Több friss téma |
Szabálytalan vételezés a neve, szerződés szegő tevékenység ! Azonnali szerződésbontás lehet a következménye !
Vigyázz mert te is megkapod, hogy nem segítőkész a hozzászólásod...
Segítek Neki ! Abban, hogy ne kelljen gyertyával világítania a villanyóra leszerelése esetén !
Szintem nem a kismegszakítót kapcsolta le, hanem az előtte levő FI-relét.
Szabálytalan. De én még egyetlen háznál nem láttam belső ellenőrzést eon részéről!
Az áramutak változása miatt az ÉV relé old le. Két megoldás lehetséges:
- Két mágneskapcsoló kell, az egyik a nappali áramot kapcsolja a mosógépre, a másik a vezéreltet, és ezeket úgy kell vezérelni, hogy egy kis holtidővel történjen az átkapcsolás, tehát megfelelő késleltetés míg az egyik elenged, és csak kis idővel utána húz meg a másik. - A másik lehetőség: még az ÉV relék elé kell bekötni az átkapcsolót, és kimenetére kell egy ÉV relé. Mivel az ÉV relék előtt még közös a nulla, ezért ilyenkor azt nem is kell kapcsolni. De egy szem mosógép esetleg nem éri meg a kockázatot. Van aki az egész lakást kapcsolja erről itt olvashatsz A dolog jogi oldala meg szolgáltató, ill. szerződés függő. Ha olyan országban, ill. városban akarod megvalósítani ahol ez a szerződésed szerint nem tilos, akkor semmi gond, máshol viszont jelenthet némi kockázatot a dolog. A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2018
Érdekes dolgok történnek... Családi házban "elmegy" a villany, a családfő nem elérhető, a feleség kihívja az Elmü-t. Mérőkig minden rendben, látszólag minden jó. Ha már itt vannak, megnéznék mi a baj ? Megnézték... Felfedezték a trükkös átkapcsoló automatikát. Jegyzőkönyv, kikapcsolási lap, szerződésbontás...
Aha! Te már láttál, hallottál ilyenről?
Igen, láttam a jegyzőkönyvet a kikapcsolási lapot .
Elég felelőtlen az a családfő, aki nem oktatja ki a család többi (erre alkalmas) tagját a fűtéssel, gázkészükélekkel, elektromos készülékekkel, vízvezetékkel, kapcsolatos teendőkre. Különben ha nincs otthon, ne adj isten valami történik vele, akkor senki sem tud visszakapcsolni egy kismegszakítót, nem tudja senki a kazánt újraindítani, nem tudja a víz főcsapot elzárni ha spriccel a falból a víz stb...
Ezt kellene bele venni a Nemzeti Alap Tantervbe:
Idézet: „ne adj isten valami történik vele, akkor senki sem tud visszakapcsolni egy kismegszakítót, nem tudja senki a kazánt újraindítani, nem tudja a víz főcsapot elzárni ha spriccel a falból a víz stb...”
Azt azért be kell látni, hogy Skori által leírt jelenség nem csak szerződésszegés esetén szokott fellépni.
Ha a szolgáltatókat kicsit is zavarná, hogy másra is használják a vezéreltet, akkor csak akkora kismegszakítót tennének fel, ami csak egy bojlert bír el. Az más kérdés, hogy az egész házat átkapcsolni azért sok problémát rejt, sok készülék nem díjazza a bármilyen rövid idejű átkapcsolási időt, (PC, stb...)eleve a bojler miatt 8-10A el kevesebb áll rendelkezésre az egész háznak, ... Viszont az egyre jobban gépesített házak, működtetését tényleg nem ártana mindenkinek elsajátítani, de akinek évekig nem kell pl. befűteni, az még ha ki is lett okítva nagy valószínűséggel, elfelejti a mikéntjét....
Ugye, csak tréfálsz, amikor ideológiát próbálsz gyártan ia szerződésszegéshez? Ez pont olyan, mintha azt mondanád, lopjuk el, hiszen nem őrzi senki.
Lehet az az átkapcsolási idő nulla is... Csak írd be a google-ba, hogy: "az átkapcsoló".
Komolyan nem értem minek ezen lovagolni folyamatosan. Le lett írva többször is: szerződésszegés (a legtöbb szolgáltató esetén). Ha még 20-szor le lesz írva attól változik valami - nem. Innentől mindenki a saját kockázatára tesz bármit is. Amúgy pedig inkább a szakmai részével kellene foglalkozni a dolognak, a jogi részét meg egy jogász fórumban meg lehet vitatni. Egyrészt nem biztos, hogy minden országban ezek a szabályok, másrészt ezek akár változhatnak is - de teljesen mindegy mert az nem elektronikai kérdés - hanem jogi. Ez pedig nem jogász fórum, hanem elektronikai.
A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2018
Szerintem semmi ideologikusat nem írtam, és ahogy a hozzászólásomból kiderült nem tartozom az átkapcsolás pártiak közé. Te viszont szakmabeli vagy, mond meg miért nem csak 10A-el biztosítják a vezéreltet, senkinek nem lenne lehetősége kapcsolgatni! A lopás hasonlat meg egyenesen súlyosan sántít, hisz a szolgáltató által biztosított A-t nem átlépve, azt mérve, fizetve használja aki használja. Csak van egy vitatható/ideje múlt kikötés, hogy legyen fix bekötés, ezt szegi meg aki megszegi....
Sziasztok!
Ehhez az átkapcsolás témához; Az ELMÜ-ÉMÁSZ nál lehet "eltérési engedélyt" kérni. Azaz lehet a házad 2 árszabásos ! Nappali/éjszakai áramról, s nem fognak kikapcsolni. Persze felhivják a figyelmet , hogy ez az irat legyen a fogyasztásmérők mellett jól láthatóan?
Hali!
Medig lehet még ezt az átkapcsolós témát fokozni? Aki akarja csinálja/csináltassa. Ő gondja, vagy nem gondja, haszna, vagy nem haszna, baja, vagy nem baja. Velem is megoldatták már több helyen. Ésszel, és szakszerűen kell megcsinálni.
Annyival biztosítják a vezéreltet, amennyire szerződés lett kötve.
Tisztelt kolegák, hozzászólók. Tudják önök, hogy miért van egyáltalán ez a vezérelt áram? És miért kell ezt bejelenteni, hogy mennyi a fel vett teljesítmény. Az oka az, hogy a villamos hálózat teljesítmény felvételét, illetve leadását, elég nehézkes szabályozni. Nos amikor a hálózatban hirtelen fellép energia plusz. Mondjuk egy nagy fogyasztó megáll, hogy ne kelljen erőművet leállítani, bekapcsolják ezeket a berendezéseket. Az országos villamos elosztóban a mérnök kiszámolja, hogy mennyi fogyasztót kell neki bekapcsolnia, és megnyomja a gombot. Főleg most a napelemek terjedésével lett ez még inkább nehézkes ez a szabályzás. Nos az áramszolgáltató azért adja olcsóbban, hogy ő tudja ezzel szabályozni a saját dolgait. Nem azért, hogy nekünk fogyasztóknak jó legyen. És azért tiltott az átkapcsolás, mert a mosógép, ecetera fogyasztása így kiszámíthatatlan. Nem véletlen bojler, hőtárolós kályha és egyéb hőtermelő berendezésekre adnak engedélyt.
Szerintem ezt mindenki tudta eddig is, aki itt olvasgat, miután már sokszor le lett írva ebben a témában, de köszönjük, hogy ismét emlékezettél rá mindenkit!
Nem vitázni szeretnék, de a bojler és a hőtárolós kályha is rendelkezik saját termosztáttal amik lekapcsolhatják az eszközt, hiába van vezérelt áram, így jóformán ezek fogyasztása is kiszámíthatatlan.
Idézet: Ennek semmi értelme, valószínűleg kevered az igényelt teljesítménnyel. Csak a mi példánkból kiinulva, ezt kb. minden nap meg kellene tennünk. Ha megy a vegyestüzelésű kazán, a bojler kismegszakítója le van kapcsolva. Ha nem megy, vissza van kapcsolva. Ezen kívül nyáron hol ennyit, hol annyit megy a bojler fűtése.„És miért kell ezt bejelenteni, hogy mennyi a fel vett teljesítmény.” Ha nekem adnak 10 A-nyi vezérelt áramot, akkor a bekapcsolt időszakban 0 - 10 A között változhat a terhelés attól függően, hogy éppen az oda kapcsolt fogyasztók igénylik-e a szolgáltatást vagy nem.
Ez igaz! De ők, nem teljesen ezzel számolnak, mert te 10-ből egy lehetsz. A többi ember normálisan használja. Ja és hát itt MW okkal játszanak, nem a te kis 1800w dal. sok sok bojler.
Sajád magad kevered ellentmondásba. Ha senki nem használja "normálisan", jelentsen ez a te felfogásod szerint bármit is, akkor is kijön egy átlag, azzal pedig lehet számolni.
Szerintem, meg egyszerű! Mindenki elbeszél a másik mellett. Lényeg, büntetik, ha rájönnek. Én 30 év alatt nem hallottam róla, hogy bárkit is megbüntettek volna. De ha van jóakaród, akár fel is jelenthet.
Kérjük a jogszabályokba ütköző tevékenységre buzdítást mellőzni!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |