Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Egyébként én is a Kácsá-tól vásárolom a csatlakozókat azon egyszerű oknál fogva, hogy máshol nincs ilyen. (Hátha küldenek valamit ajándékba, hogy reklámozom őket.)
Például egy ilyen méréshez kell a "kétszertízmilla"...
Igen... és a szemükbe nézve szinte a lelkükbe lehet látni. Némelyikből olyan értelem sugárzik mintha beszélne, a másik meg olyan buta, mint a föld. Van amelyik alapból gyűlöli az embert, örüljek, hogy megtűr maga mellett. De volt olyan amelyik mellett ott kellett lennem szüléskor, jött utánam mindenhová és keservesen nyávogott, aztán felkísértem a padlásra és akkor megnyugodott. Őt valószínűleg egy róka, vagy kutya foghatta meg, a többi anya nevelte fel a kicsinyeit. Olyan állományunk is volt valamelyik évben amelyik megfogta a fácánt és a kisnyulat. A fekete rigót, galambot, verebet ezek is leszedik a fáról éjszaka. Meg volt a "Szőrmók". Az minden délben ebéd után bejött, aludt két órát az ágyon, majd kiment. Ez csak neki volt megengedve. Egyszer egér motoszkálást hallottam a műhely fölött. Csak annyit kellett neki mondani, hogy gyere Szőrmók. Egy villanás alatt kikapta a lyukból, elharapta a gerincét, letette és rám nézett, hogy... ennyi volt, szóra sem érdemes.
Ezek archív felvételek a "macskák" albumból : )
Ezek nem hobbi macskák, hanem vadállatok. Szétrágnák a házat az egerek ha nem lennének. A csúcsállomány 32 db macska volt, de tavalyelőtt például csak három... akkor rengeteget küzdöttem az egerekkel. Ha csak 5-6 db van, akkor még motoszkál egér a padláson, de előbb-utóbb megfogják. Ez a tíz körüli az optimális létszám, az idén még nyomát nem láttam betolakodóknak. Csak hát esznek, mint a sáskák... egy kutya-konzerv a reggeli, fél kiló macskatáp az ebéd, fél kiló baromfi párizsi a vacsora. Szerintem egész nap csak az estét várják. De nem lehet megsimogatni egyiket sem - még nekem sem állnak meg - de ez így van jól. A szelíd macskák itt nagyon rövid életűek.
Még van négy, de azok nem szeretik a nyilvánosságot
![]()
Ő nem hirdetett sem frekvenciamérőt, sem olyasmit amivel kondit lehetne mérni. Nem tudom mit láthattál.
Én is megkerestem a manuálját (bár én csak most kezdtem el nézegetni, miután szóba került, hogy ezzel lehet kapacitást mérni).
Ha jól veszem ki, a generátor: 10Hz-20kHz, fix 10Vpp négyszögjel. A frekimérő is valószínűleg ebben a tartományban mér, 5 digit pontossággal. De ipari. Talán mert kvarcstabil, ami nagy szó a mai világban ![]()
Te Jani!
A Dynalco F-16- ról van szó?
Szeretném töröltetni magam és az összes hozzászólásom!
Köszönöm... és Kellemes Ünnepeket Kívánok!
Már többször írtam, hogy nem ismerjük még az alapokat sem. Azt is néhány napja írtam le, hogy a vákum permeabilitása 1.257 e-6 Vs/Am. Tehát "A" és "B" pont között pontosan ekkora induktivitás mérhető ha légszereled az alkatrészeket. Ha nyákon vezeted, akkor különféle fóliasávok kialakításával lehet "szabályozni", azaz csökkenteni ezt az induktivitást. Légszereléssel is lehet , de kisebb mértékben. A pF-jaid is ott vannak, hiszen ez csak a felület és a távolság függvénye. Most megint sakkot adtál magadnak szerintem.
A műszakilag tökéletes "valami" végén az jön ki ami belemegy a bemenetén. El sem hinnéd, mivel a jelek szerint még nem tapasztaltad, hogy nincsenek torz felvételek. A hangmérnök keze nyomát és a stúdió technikai színvolát magán hordozza minden felvétel és mind másképpen szól, de nincs élvezhetetlen minőségű zene ha jó a lejátszó berendezésed. A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2020
Szerintem Te is visszaolvashatnád amiket leírtál, egészen HTA30-tól kezdve.
Nem bántani akarlak ezzel, csak megjegyeztem.
Sajnos sok minden ki lett moderálva, de a megmaradt hozzászólásokat visszaolvashatja bárki. Szerintem senki nem bántott téged (sem) miután readonly üzemmódba tettek.
Ez a csak a magánvéleményem, mint ahogy az is, hogy folyamatosan írnak oda olyan emberek akiknek ugyan nem hobbijuk (és ezt még ki is hangsúlyozzák), de mégis jobban értenek hozzá. De ezzel sincs semmi gond.
Éppen ezt nem szeretném, hogy ebben a topikban éljék ki magukat. Megígértem, hogy itt nem lesznek acsarkodások és ha csak rajtam múlik így is lesz.
A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2020
Ez nem csöves erősítős topik, nyissanak maguknak újat ők is.
Köszönöm... és gratulálok az egy perceseidhez, jó ötlet volt!
Köszönöm, ez jó ötlet! A kezdő "elektrósokba" fogok írni...
![]()
Köszönöm a korrekt választ!
Azért bízom benne, hogy az utolsó három mondatodban nem rám céloztál...
Kedves Moderátorok és Topi!
A "Kábeli zűrzavar..." topic - átmenetileg - van lefagyasztva, de már a kilencedik hónapja. Nem lehetne esetleg újra kiolvasztani? Szeretnék írni oda (talán, vagy esetleg) és megígérem, hogy nem fogok soha többé senkibe belekötni és ki fogom kerülni, hogy velem kötekedjen bárki is. Így > @ görbüljek meg ha nem úgy lesz ![]()
Nálam így nem talál semmit ilyenkor.
Ja.... bocs. Már látom az idézőjelt ![]() Ahhhhh... szuper, köszönöm szépen! A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2020
Segítene valaki? Hozzászólás keresésben, hogy kell beírni a nick-et, ha space van közte?
Pl.: user:izé izé A két "izé" közé mi kerül? Köszönöm!
Nekünk így működik az 1kHz-es szinuszjel generátorunk. Katt-é az ötlet, én csak a manuális részét végeztem a munkának. Mint láttad a felharmonikusok elvesznek a -110dB-es zajban. A THD mértéke csak opampok torzításán múlik, tehát simán el lehet érni a -140dB-t.
Még egyszer köszönöm mindenkinek és most meghatódtam, hogy ennyien szerettek még annak ellenére is, hogy időnként át tudok menni "vaddisznóba".
Köszönöm, hogy ennyien mellém álltatok és maradok, mert nekem is rossz éjszakám volt emiatt a balhé miatt.
Ezután próbálok csak olvasója lenni a zűrzavar topic-nak ![]()
Ez. Majd meatek elbeszélget highand-dal a kábelek hangjáról.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |