Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Bakman válasza zoolio hozzászólására (») Dec 27, 2024
Az egy hibás konstrukció, nem te vagy az első: Bővebben: Link. A gondod némileg más, mint a többieké de vizsgálat nélkül csak tippelgetni lehet, valószínűleg nálad is a tápegység részében lehet probléma.
(#) zoolio hozzászólása Dec 27, 2024

Hajdu Smiley SY120R típusú bojler önállósítja magát

Sziasztok!
Hajdu smiley SY120R típusú bojler önállósítja magát és elkezdi "nyomkodni" a saját gombjait.
Mi lehet a gond (és a megoldás), esetleg kontakthibás a panel?
(#) Bakman válasza Ronin hozzászólására (») Jan 12, 2024
El is kell olvasni amit írnak, de a kedvetekért leírom röviden. Tervezési/gyártási hiba van a smiley típusú bojlerek vezérlőjében. Két opció van:

A: megjavítod a vezérlőt.
B: kicseréled a vezérlőt.

Ha már adtam kiindulási pontot, legalább nézzétek meg.
(#) Bakman válasza rickardo hozzászólására (») Jan 11, 2024
Itt találsz bővebb infót: Bővebben: Link. Most már egészen biztosra lehet mondani, hogy egyszerűen hibás kostrukció.
(#) rickardo hozzászólása Jan 11, 2024
Sziasztok,

Hajdu smiley SY120R bojlerem van idestova 3 éve.Mindjárt az első éven belül garanciában javíttatni kellett a kijelző random ugrálása miatt.
Most pedig a következő gondom van vele:A fűtőbetétet kapcsolgatja az elektronika felfűtéskor ki be,ki be kb.másodpercenként(hosszú ideig csak a kattogást hallani) amig el nem éri a kívánt hőfokot.
Nincs valakinek ötlete,tapasztalata mi lehet a gond?Lehet,hogy cserélni kellene a vezérlő elektronikát?
Előre is köszi a válaszokat!
(#) Bakman válasza VIM hozzászólására (») Nov 2, 2023
Gyaníthatóan ez egy gyenge konstrukció, mások is írnak ilyen hibát/hibákat: Bővebben: Link az egy és két csillagos hozzászólások között.
(#) Szl9 hozzászólása Nov 1, 2023
Sziasztok!

Van egy fél éves Hajdu smiley SY120R villanybojlerem. Eddig teljesen hibátlanul működött, 2 hete viszont azt vettem észre, hogy másodpercenként ki-be kapcsolt a fűtés. Mivel éjszakai áramon van, arra gyanakodtam, bár a relé a villanyóra szekrényben nem kapcsolgatott ki-be, bejelentettem az eon-nak, ki is jöttek, újrakötötték az órát, bár most volt frissen cserélve, de szerintük nem azzal van a gond. Viszont a hiba megszünt. Eddig. Majd 2 napja újra kezdte a ki-be kapcsolgatást. Az eon azt tanácsolta, mérjem ki legközelebb, hogy megvan-e a 230V, hát nem igazán 225-ről sűrűn leesett 220-ra, 214-re, de volt 209V is. Amikor lassan csorgott le, azt bírta a bojler, de hirtelen leesésnél mindig kikapcsolt, majd be. Megint kihívtam őket, megint mindent átnéztek/újrakötöttek. A vezeték az óra és a bojler között is vadi új, közvetlen a bojlerig megy. Tegnap viszont megint elkezdte a bohóckodást, most viszont nem volt hatalmas áramingadozás, 230-ról leesett 225-226-ig, ott lekapcsolt a bojler, majd visszament 230-ra, aztán bekapcsolt és ez ment másodpercenként. A bojler 2 részes, a felsőben egy 6.66A-es fűtőszál van, az alsóban 3,33A-es. Összesen 10A, az (éjszakai)órám is 10A-es, de állítólag bírnia kell, nem is csapta le egyszer sem. Viszont az volt az érdekes, ha az alsó résznek a beállított hőfokát levettem, hogy ne fűtsön, akkor csak a felső rész a maga 6.66A-vel egyetlen kikapcsolás nélkül végig felfűtött, majd mikor befejezte, az alját visszaálltva szintén hibátlanul fűtött az is. Van sejtésetek, hogy merre kellene keresni a hibát? Csak hogy kit hívjak, az eon már 2x volt kint, de nekem gyanús, hogy ez nem bojler hiba, potyára nem hívnék szerelőt. Mivel fél éves, nem hinném, hogy nagyon vízköves lenne, ill. digitálisan kiírja a hőfokokat, fent 40 körül volt, lent pedig 25 fokos volt a víz és 65 fokra van állítva mindkettő (tudom sok, de így sem mindig elég a melegvíz, sok a kacsa a családban), tehát a hőfok érzékelőre sem gyanakodnék.

Köszi, Szl
(#) Vakondgyerek hozzászólása Dec 24, 2022
Sziasztok!

Hajdu smiley SY120R típusú bojlerem van, 2,5 éve vettem, az első naptól az a jelenség,
hogy amikor az alsó és a felső fűtőáramkör egyszerre áram alá kerül,
akkor letilt az elektronika és újraindul kb. 5 másodpercenként.
Így persze jóval tovább tart felmelegíteni a vizet, mert amint bekapcsol a felső fűtés is,
azonnal kikapcsol mindkét relé. Legutóbb már E-03 hibaüzenet jött fel,
mert a relék érintkezői gyakorlatilag elszenesedtek a rengeteg kapcsolástól, cserélni is kellett mindkettőt.
Ha úgy programozom az elérni kívánt hőfokot, hogy csak az alsó vagy csak a felső fűtés kapcsoljon,
akkor gond nélkül, folyamatosan fűtenek, de amint egyszerre kéne fűteni alul és felül,
azonnal kikapcsol és újraindul az egész.
A fűtőáramkörök rendben vannak, külön-külön kb. 6,4 és 3,3 ampert vesznek fel.
Mi lehet a probléma (gondolom, a vezérlő panelen)?

Előre is köszönöm.
(#) Jana4950 hozzászólása Nov 19, 2022
sziasztok
80 literes Hajdu smiley bojlerem van.16 honapja vettem. minden átmenet nélkül a következő hiba jött elő. Bekapcsol mindkét fűtőszál kb. 5-6 másodperc után kikapcsol a kijelzővel együtt. Újabb 5-6
másodperc után bekapcsol a kijelző, mindkét fűtőszál és ismét kikapcsol. Ez folyamatosan ismétlődik.
Semmilyen hibakódot nem ír ki. Próbálkoztam áramtalanítással de semmi eredmény.

Tapasztalt már valaki hasonlót?
(#) Jana4950 hozzászólása Nov 19, 2022
sziasztok
80 literes Hajdu smiley bojlerem van.16 honapja vettem. minden átmenet nélkül a következő hiba jött elő. Bekapcsol mindkét fűtőszál kb. 5-6 másodperc után kikapcsol a kijelzővel együtt. Újabb 5-6
másodperc után bekapcsol a kijelző, mindkét fűtőszál és ismét kikapcsol. Ez folyamatosan ismétlődik.
Semmilyen hibakódot nem ír ki. Próbálkoztam áramtalanítással de semmi eredmény.

Tapasztalt már valaki hasonlót?
(#) karcsi43 hozzászólása Jún 1, 2022
Hajdu smiley szervizperiodus visszaállítása, nullázása, hogy kell tudja valaki? Állítólag kódot kell beírni csak nem tudjuk hogy is kell pontosan csinálni.
(#) karcsi43 hozzászólása Máj 28, 2022
Hali! Kérdésem az lenne hogy a bojler belsejében lévő műanyag csövet „melegvíz bekötőcső/merülő cső ki hogy nevezi, hogy lehet a legegyszerűbben kiszedni, interneten nem találok róla videót, tudom hogy egy kis fémkarikával van odaszorítva a csonkhoz, megkell vágni fűrésszel vagy csak egyszerűen belülről elkezdem ütögetni és ki is jön, nem cseréltem még ilyen, csak érdeklődöm aki már csinálta hogy jön ki a legegyszerűbben, hogy a csonkot ne barmoljam szét. (hajdú smiley bojler van szó, most fog lejárni a 2 éves szerviz már emlékeztetett és szeretném azt is ki cserélni nem akarom megvárni míg szétmegy majd valamikor, amúgy akinek van tapasztalata kb meddig bírja ez a cső)
Az előző bojlerünkbe nem volt ilyen cső ezért nem ismerem ennek a csere módszerét.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem