Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Dobozolási technikák, műszerdobozok
Lapozás: OK   63 / 88
(#) Bakman válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 19, 2015 /
 
Annyira nem kritikus, persze függ a választott feliratozási technikától. Pl.: Bővebben: Link. Az előlap teljesen fóliázva van, nagy ráhagyásokkal, amit, mint az a képeken is látszik, az előlap belső felére hajtogattam. Az eleje még most is tökéletes, sőt, a "fóliabillentyűzet" is bírja. Én nem oldottam le az előlapról a festéket.

Apli 01228 -as fólia (lézernyomtatóba való). Teljesen fehér, minimálisan átlátszó, szükség esetén át is lehet világítani akár egy normál fényerejű LED-del is.
A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2015
(#) Alkotó válasza Bakman hozzászólására (») Júl 19, 2015 /
 
Nekem jut a kritikus hálátlan szerepe...
A készüléked rendben van, de ha már szóba hoztad, akkor megnéztem kimondottan a felületi egyenetlenségek szempontjából is.
Az elvárások lehetnek eltérőek, és általában nem is szükséges a maximumra törekedni, de mégis érdemes meglátni a nyilvánvalót.
A felületed durván nem egyenletes. Lényegesen jobb eredményt értél volna el, ha a meglévő festéket eltávolítod, vagy megcsiszolod.

Milyen díszkeretet használsz a kijelzőhöz, és hol jutottál hozzá?
A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2015
(#) Bakman válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 19, 2015 /
 
Kíváncsi voltam, észreveszed-e. Azok a kidudorodások nem az előlap miatt vannak, hanem felragasztás közben valamilyen piszok került a fólia és az előlap közé, ez egyértelműen az én bénaságom. Egyébként élőben nagyon jól mutat a többi része, egyedül ott van két kis pukli. Gondolkodtam már rajta, hogy újrafóliázom, de még csak eddig jutottam el. A keretet és a kijelzőt bontottam egy szemétre szánt gépből. Pontosabb forrást nem tudok, pedig más méretűre nekem is szükségem lenne.
(#) Alkotó válasza Bakman hozzászólására (») Júl 19, 2015 /
 
Szerintem, ne nyúlj hozzá. Esztétikai dolgokban egyáltalán nem kell mindig a tökéletességre törekedni. Sőt, a "tökéletes" meghatározása sem mindig egyszerű.
(#) myskaba hozzászólása Aug 5, 2015 /
 
Sziasztok!

Alu műszerdoboz/lemez vágásához tudtok javasolni Budapesti céget. Különböző csatik helyét szeretném szépen és pontosan bevágatni.

Köszi.
(#) granpa válasza myskaba hozzászólására (») Aug 5, 2015 /
 
Esetleg berajzolás, fúrás, kireszelés? Vagy nagy tömegben kell?
(#) Zoli_bácsi válasza varttina hozzászólására (») Aug 5, 2015 /
 
Nagyon ajánlom a Wery Well nevű akril festéket. Jól tapad és szép felület fújható vele. Nem utolsó sorban nyák lemezen strapabíró. Én az FR4-re fújtam és nagyon jól megáll rajta.
(#) szucsistvan123 hozzászólása Aug 8, 2015 /
 
Üdv!
Van valakinek valami ötlete, hogy hogyan lehetne kezelni egy vas lemezből készült dobozt, hogy ne rozsdásodjon? (festés nem jó, mert a fémnek kell látszani). A lakk is kiesett.
Köszi!
(#) Bakman válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Aug 8, 2015 / 1
 
Igazábol a tüzihorganyzás az, ami hosszútávú és jó eredményt ad, ha nem 3 x 3 x 1 m-es doboz, még olcsón meg is úszhatod. Egy trükk van benne, a felület kb. olyan lesz, mint a mellékelt képen.

Horgany.jpg
    
(#) mark.budai válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Aug 8, 2015 / 1
 
Én pont tegnap szembesültem ezzel a problémával. Egy előlapot készítek, de igényesen szeretném feliratozni, és erre otthoni körülmények közt nem sok esély van, egy műszernél elmegy az öntapadós papírra nyomtatott előlap is, de ami most készül, kicsit komolyabbat akarok.
Kitaláltam, hogy acél előlapot gyártok, és felvasalom a feliratot rá. De egyrészt a feliratot is védeni kell, másrészt pedig az acélt is kell védeni az oxidációtól. Van itthon egy fújós lakkom, kb két éve, amiről azt hittem, hogy egy használhatatlan sz.r, de tegnap megcsiszoltam egy lemezdarabot, és ráfújtam. Ennyire szépen még életemben nem sikerült lakkozni valamit. Igaz jó drága volt, egy 150ml-es flakon 1500Ft.
(Át is helyezhetnének minket a dobozolós topikba)
(#) szucsistvan123 válasza Bakman hozzászólására (») Aug 8, 2015 /
 
Egy csöves erősítő fém burkolatát kellene lekezelni. (300x200x50mm)
A tüzihorgany nem tetszene. (olyan lenne mint az eresz! )
Inkább valami házilagos módszer kellene. Vagy esetleg a galvanizálás működhet?

mark.budai:
A lakkozáson gondolkodtam én is, de arra jutottam, hogy egy alkalomra drága a lakk, és attól félek, hogy lepattogna.
Köszönöm a válaszokat!
(#) _BiG_ válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Aug 8, 2015 /
 
Csiszolás és foszfátos passziválás, majd lakkozás. Matt szürke felületet ad.
Ilyen passziváló kotyvalékot festékboltban lehet beszerezni.
(#) szamóca válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Aug 8, 2015 / 1
 
Ezt nem egészen értem. Azt írod, oxidvédeni szeretnéd, de a fémnek kell látszani, tehát csak transzparens bevonat jöhet számításba. A Lakk ilyen, de Te ezt a lehetőséget nem kívánod alkalmazni.
(#) kaqkk válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Aug 8, 2015 /
 
Csináld a dobozt rozsdamentes acélból ,az nem igényel felületkezelést .
(#) szamóca válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 8, 2015 /
 
Az szép lehetne, de szerintem egy már meglévő kasznit akar kezelni. Egyébként ha fémes bevonat is szóba jöhet, elvitetheti lekrómoztatni.
(#) tamasgal hozzászólása Aug 24, 2015 /
 
Sziasztok! Tudtok valakit ajánlani aki el tudna nekem készíteni 2db készülék (erősítő) előlapot? Semmi faxni, szálhúzott alura gondolok de minimum 5mm vastagságú.
Köszönöm
(#) Tomi94 hozzászólása Szept 10, 2015 /
 
Sziasztok!
Saját használatra építenék egy kis célműszert, régi magnók-erősítők átvitelének mérésére. Az egész egy felújítási projektből megmaradt donor CT-506-os deck dobozába épül, lényegében egy RCA-DIN illesztőegységből (többféle gépre felkészülve), egy precíz Deprez-műszeres, dB-ben kalibrált kijelzőből és egy 20..20000 Hz között működő oszcillátorból áll.
Előlap elkészítéséhez mit javasoltok? Képet a jelenlegi állapotról nem tudtam most csinálni, az elektronika már benne van a dobozban, de az eredeti előlap nincs rajta a dobozon. Abból nem is tudom megcsinálni, ugyanis már eladtam külön gyűjteménybe készülő darab felújításához.

Így arra gondoltam, hogy valami fehér műanyag előlapot kellene készítenem hozzá, amit utána feliratoznék. Ahogy a képen jelöltem, az egyik fele kb. egy az egyben ugyanaz, tehát 4 nyomógomb, Jack-aljzatok (igaz, csak 2), potméter és a két műszer. (Csak persze más feliratokkal, mint az eredetin..) Az oszcillátor blokk részre pedig szintén pár nyomógomb és potméter kerülne.
Kérdésem tehát: ehhez milyen anyagot lenne célszerű beszerezni? Ami nem túl drága és törékeny, valamint általános barkácsszerszámokkal (fúró-fűrész-reszelő) viszonylag igényesen megmunkálható?
A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2015

elolap.jpg
    
(#) papus51 válasza Tomi94 hozzászólására (») Szept 10, 2015 / 2
 
Szia!
Pl. alumínium lemez. Alapozóval majd akril festékkel lefújva a kívánt színre. Utána a vasalásos nyákgyártásból ismert lézernyomtatós garfikát rálaminálod és lefújod vékonyan színtelen matt akril lakkal.
Nekem így sikerült:

2.jpg
    
(#) ktamas66 válasza papus51 hozzászólására (») Szept 10, 2015 /
 
Szia!
Azt szeretném kérdezni, milyen festéket használtál, mert amit én próbáltam az nem nagyon szerette a meleget.
(#) Zoli_bácsi válasza papus51 hozzászólására (») Szept 10, 2015 /
 
De szép lett! ez nekem nagyon tetszik. Igényes kivitelezés. Az LCD-nél még én alkalmaztam volna egy vékony dísz keretet.

De még egyszer is mondom, nagyon szép kivitelezés!
(#) papus51 válasza ktamas66 hozzászólására (») Szept 10, 2015 /
 
Alapozónak Super Spray Very Well primer alapzó. Ezt ajánlják alumíniumra.
A festékben már nem vagyok biztos, mert több fajta is van itthon, de most, hogy jobban nézem, lehet, hogy simán az alapozóra ment a laminálás.
A grafika CorelDraw-ban készült, Samsung M2022-vel, gyári tonerrel lett nyomtatva, és eyess féle, síma másolópapíros transzferrel vittem át. Ha nem ismered a módszert, ez úgy működik, hogy kinyomod síma másoló papírra tükörben, majd alkoholos ecsettel kissé benedvesíted a papírt a hátoldala felől, majd ráfekteted a lemezre és mehet a vasaldába (nálam ez nem vasaló, hanem lamináló volt).
Utána finoman megszórtam színtelen, matt akril lakkal.
(#) szamóca válasza papus51 hozzászólására (») Szept 10, 2015 /
 
Komolyak, azok a potigombok!
(#) papus51 válasza szamóca hozzászólására (») Szept 10, 2015 /
 
Meg is kérték az árát.
(#) Kovidivi hozzászólása Szept 29, 2015 /
 
Sziasztok!
Van egy órám, ami hőmérsékletet is mutat. A DS18b20 szenzornak is gyártok egy kis dobozt, hogy az óra elektronikája ne fűtse az érzékelőt. 3 ér köti össze (2 is elég lenne, de most ez nem lényeg...) a két dobozt. Milyen csatlakozót ajánlanátok hozzá? A doboz 3D nyomtatott lesz. Olyan csatlakozó kellene, amit nem lehet rosszul bedugni. Jack csatlakozó jó is lenne, de az olyan furcsa... Vagy nem? Mit gondoltok?
Vagy esetleg valami előregyártott kábel is szóba jöhetne, pl. jack apa-apa, és akkor mindkét doboz kapna egy aljzatot. 2.5mm-es méretben talán nem is lenne annyira csúnya.
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2015
(#) Kovidivi válasza Kovidivi hozzászólására (») Szept 30, 2015 /
 
Megterveztem már a jack csatlakozós megoldást. Az árnyékolás a GND, a középső csatlakozó a jack dugón az adat, a hegye pedig az 5V. Szerintetek csatlakoztatáskor lehetséges, hogy tönkremegy a szenzor? Ahogy elkezdem bedugni, először a GND érintkezhet a szenzor +vs lábával (ez még nem lehet gond), ezután data-> +vs (ha éppen kommunikálni akar az óra, akkor itt 5V lesz), és gnd->data (ez sem hiszem, hogy gondot okozhatna, mivel csak a felhúzó ellenállást söntöli gnd-re), és csak ezután lenne megfelelő a kontaktus: 5V->+vs, data->data, gnd->gnd.
Szerintetek ez így megbízható?
(#) Helios hozzászólása Okt 10, 2015 /
 
Sziasztok!

Tudna valaki javasolni olyan céget, amely viszonylag elfogadható áron tud lemezt hajlítani, illetve csatlakozó helyeket kivágni? Suta vagyok a fém-munkához. Előre is köszi!
(#) gernerakos hozzászólása Nov 1, 2015 /
 
Üdv!
Oda jutottam, hogy 2 db, 3mm széles, 65mm hosszú led csíkot kéne elhelyeznem egy Alu doboz előlapján. Mivel nem szeretnék ennyit reszelni, fűrész meg nem lesz egyenes és szép, arra gondoltam, egy nagyobb, szögletes "lyukat" vágok az előlapra, ebbe olyan sötét plexit teszek, mint amilyenek a VFD kijelzős gépeken vannak. E lyuk mögé tenném a led sorokat, így sokkal kulturáltabb lenne. Olyan bajom van, hogy nincs ilyen plexim, és sehol se lehet kapni. Ezt kéne valahogy helyettesíteni. Erre van ötletetek?
A válaszokat előre is köszönöm!
(#) ktamas66 válasza gernerakos hozzászólására (») Nov 1, 2015 /
 
Én itt vettem kb. 0,5mm2-es maradék darabokat (persze csak abból lehetett választani amiből volt maradék). Bővebben: Link
(#) szucsistvan123 hozzászólása Nov 6, 2015 /
 
Üdv!
Megépült az LCM3 műszerem, és már csak be kéne dobozolni!
Ebben kérem a segítségeteket/ötleteteket. A gyári doboz túl drága, (postaköltséggel) Igényes dobozt szeretnék. Ti miből, és hogyan készítenétek?
(#) JZoli válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Nov 8, 2015 / 1
 
Mi egy hibás régebbi típusú multiméter dobozába építettük bele, egész jó lett. Sajnos képem nincs róla.
Következő: »»   63 / 88
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem