Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Valahol csak találsz 12 V-ot az autóban.
Helló,
elkészítettem a fent kért állapotot. Illetve még annyit változtattam, hogy a hangszín szabályzónak egy labortápegységről adtam a 12V-ot. Ha most rövidre zárom a hangszínszabi bemenetét akkor egészen elhalkul a búgás. Még mindig jól hallható de már csak kis része az eredeti állapotnak. Merre haladjak tovább? Köszi
12v ot talalok csak nekem az index voltja kell mindenkep mivel indexeléskor kel nekem csak a feszültség
Szia!
Ha kicsi árammal terheled, akkor egy dióda, egy elkó, és egy stabilizátor IC kell hozzá.
Ez LED-es kanyarfény akar lenni?
Ha igen, (vagy nem zavar a plusz 1-1,5s plusz idő, akkor egy újraindítható monostabillal meghúzott relével kapcsolhatod a B+ -t is, amit egy külön lengő biztosítékkal kihúzhatsz. A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2017
A hátsó jobb es ball indexre szeretném külön külön párhuzamosan párosítani egy egy fogyasztót csak nekem stabil feszültségre lenne szükségem .(képzeld el hogy mikor kapcsolom a ball indexet akkor kivilágitson nrkrm egy égő ) enyi kellene csak h stabil feszültséget tudjak csinalni az index tapjabol
Hogy is akkor ?parhuzamosan leszedem az index ről a +- kozzé kotok egy diodat es? Tovabb hogyan? (Ez lehet bejonne)
Pici késés nem zavarna ... tudnál konkrét ilyen alkatrészt küldeni? Lengő biztositek ?
Lehet sorosportra régifajta winchestert kötni valahogy?
Mi számít réginek?
Ha a "sorosport" SATA, a "régifajta" pedig IDE csatolós winchester,
ez jó lehet neked.
Fotók mellékelve.
Üdv! Van egy pc tápom, szeretném elindítani a pc nélkül. Eddig úgy tudtam, hogy az alaplapra menő csatalkazón a zöld kábelt le kell földelni, akkor indul el. Viszont ezen nincs zöld kábel, csak egy narancssárga, amire gyanakodtam, hogy azzal kell indítani, de semmit nem csinál, ha földelem. Emelett a táp eléggé be van terhelve szerintem, van rajta 3 cd olvasó, 1 hdd, és egy 12W-os led fényforrás, tehát szerintem ezzel nem lesz baj.
Hogyan tudnám elindítani? A válaszokat előre is köszi! ![]()
Általában a zöld. Aztán lehet, hogy nem volt a gyárnak raktáron zöld drótja.
![]() Neked milyen színű van a PS-ON csatlakozópontba bekötve? Azt kéne a földre kötni. ATX alaplapi tápcsatlakozó.
Szürke van PS On ként jelölve, azt földelve elindult, köszönöm. Eddig azt hittem, hogy azzal jelzi magát vissza a gépnek, hogy rendben van a táp, de ha jól tudom, az a Pwr Ok.
![]() A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2017
Üdv!
Látott már valaki a képen látotthoz hasonló megoldást? Egy commodore laptop, sajna nem indul, a külső tápja tilt. Ilyennel nem találkoztam, az a fekete réteg lényegében lehetetlenné teszi az alkatrészek leolvasását. Azt sem tudom oldja e valami, aceton van itthon ami nem egy hegyi levegő, de nem érdekli...
Speciális célra gyártott hibrid áramkör. Olyan mint egy IC. Ha rossz, egy az egyben kell cserélni. Nagy eséllyel kerámia hordozóra készült, az ellenállások fémgőzöléssel vannak rá felvéve.
Most nem nyugtattál meg, de köszi a választ!
![]()
Ilyennel veszik elejét a másolásnak, később pedig az ésszerű szervízelésnek. Pontosabban ez is egy megoldás, mert a fekete réteg nélkül is működik, még az sem biztos, hogy műszakilag indokolt a dolog.
Egyem a szívüket, ennyi év távlatából az esélye nulla hogy cseréljem
![]()
Nem tudom, pontosan milyen masináról van szó, talán adj neki annyi esélyt, hogy a neten megnézed, hátha valahol fellelhető a modul kapcsolási rajza.
A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2017
Valamint nem tűnik egy "agysebészetnek".
Ennél bonyolultabb cuccok visszarajzolását is csak gyakorló feladatnak szokás adni ![]()
Ha le lehet oldani róla a cuccot igen, de olyan mintha rá lenne égetve. És kétoldalas a mutatvány....
Ha epoxi alapú gyanta akkor diklór-etánnal lágyítható majd lekaparható.
A gőzt ne nagyon szívd be, mert maradandó károsodást is tud okozni! Ha már nem akarsz szaporodni akkor kicsit lazábbra veheted a vele való munkát. ![]() Ja, az alaplaptól is tartsd távol az oldószert, mert kissé duzzasztja! A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2017
Olyan mintha valami kerámia lenne, ha egyszer rászánom magam előtte kiforrasztom.
![]()
Lehet akár kerámia, üveg, vagy kő porral keverve.
Miből gondolod, hogy az a része a hibás a gépnek? Vagy az a világosszürke folt a fekete bevonaton égésnyom? Mert akkor mi lenne, ha azt a háromlábú alkatrészt próbálnád meg kideríteni, hogy micsoda és kicserélni? Vagy milyen egyéb tesztet végeztél?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |