Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Csinálj egy rezonáns kapcsolótápot neki. Ha ügyes vagy és nem robbantod fel egymás után háromszor, akkor 10.000 Ft alatt kihozhatod. Ez kb egy 300-as toroid ára.
Próbálkoztam vele korábban, sajnos a felrobbantásig nem jutottam el...
Köszönöm ,de sajnos nem tudom megnyitni.
Úgylátom az Sprint Layout -os file
Feltettem neked ide: http://www1.zippyshare.com/v/71071982/file.html
Köszönöm szépen ,de amit feltettél azt telepíteni nem lehet (nem indul a telepítés) .Amúgy fent van gépen a sprint Layout de az sem akarta megnyitni azt a lay fájlt.
Pedig én tökéletesen megtudom nyitni vele.
Ezt nem kell telepíteni, mert nincs benne semmi önkibontó kabinet file. Valószinű nem csomagoltad ki azért nem indul (maga a program). A Lay file jó, ill én megtudtam nyitni ahogy most letöltöttem.
Kösz ,hogy megnézted a kedvemért,de sajnos nálam ezt írja ki.
Nálam is megnyitja, kíváncsi voltam rá Talán meg is csinálom. 8 ohmon 300 watt RMS ?
Elvileg birná...talán
Ez az Nmos 200 általam átrajzolt (izmosított) változata. +/-37V-ról próbáltam, így ösz-visz 40W tiszta szinuszt adott le 8 Ohm-ra. Egyenlőre nem áll rendelkezésemre nagyobb tápfesz, de remélem hogy +/-70V-ról majd jócskán 200W fölé megy. A hangjával szerintem nincs gond, jól szól rajta a zene.
Sziasztok!
A végerősítőt most raktam egy végleges dobozba, és most nem működik, de régen már üzemelt, utána kb 2 évet pihent és most hogy szétszedtem és dobozba raktam már világít a fault led ami papír alapján DC szintet jelzi giantsound gpa 300 kb 2003 ban építetem és vásároltam.
Nézd át a nyák-ot,hogy nem-e került valahova valami fémforgács,ami esetleg zárlatot okoz.
átnéztem mindent de nem találtam semmit de most meg
újra össze kéne rakni. ha összerakom és ugyanazt csinálja mi lehet még? a kimenetet meg a 0 át megnézem szakadás mérővel sípol az baj?
Sziasztok !
Felélesztettem a PA 300-at a sok gond után megtaláltam a baját az lm393 ic tokja kontaktos volt.Ilyennel sem találkoztam még. Az az egy gondom vele hogy a nyugalmi áramát nem bírom belőni. A leírás szerint 27 mV-ot kell mérni az R 25-28 ellenállásokon. Ha belövöm az egyik ellenállásra a 27 mV-ot akkor a többin tuti hogy nem lesz ugyanaz az érték állandóan ugrál, ez mitől lehet? Aki tud légyszi segítsen. Köszi addig is.
Hogyérted,hogy a 0-t méred? A végtranzisztorok tokjait ellenőrizd le műszerrel,hogy nem-e ér hozzá a hűtőbordához. Nézd át a vezetékelést is. A hangszóró kimenetet is ellenőrizd,hogy nem-e ér hozzá valamihez.
a tüske neve out ezt és az ahova a kondik középső vezetékét kell kötni végülis a negatív oldalt nézve
Közben rájöttem énis Az nemjó,ha úgy sípol a műszer. Rövidzáron van a kimenet valamiért. Nemkötötted rá fordítva véletlenül a tápfeszt? Ez az a végfok?
Általában 47Kohmossal. Ha sztereó akkor sztereo poti kell. De ha csak 100k potid van például, akkor azzal is menni fog.
Hát, nem feltétel de nem árt ha LOG, így van. Bár én sose néztem. engem nem zavart ha lineáris.
így kötötem be meg a ledeket csináltam meg hogy maradt a lapon is de kábelel az előlapra vittem még mindegyikből és amikor a lapkán világított az előlapon is világított a piros
minden kábelt jelöltem és ugyan oda kötöttem ha igaz
Tedd rá a mérőkédet a tranyók B-E majd B-C lábaira, sípol? Ha igen, akkor vedd ki a végtranyókat és mérd ki őket.
Ejnye! Nem vagy már friss hús, és nem tudod hogy hol a shift gomb?
Multiméter dióda vizsgáló üzemmódba, mérőzsinórok először a végranyók B-E lábaira, majd B-C lábakra, végöl C-E lábakra, mindegyiken, ha sípol, vedd ki és skori oldalán lévő tranzisztor vizsgálati módszerrel ellenőrizd, nem rossz e a tranyó. Ha rossz, értelem szerűen csé.
és ez hol van az egészen amit rajzoltam meg a képen?
én csak rajz alapján régen összeraktam nem értek hozzá ennyire )
A végtranzisztorok a hűtőbordán vannak. Az a 4db ovális.
4 láb plússz a másik 3 nak a lába akárhogyan raktam sípolt és 24 mérési egységre lement kiszedni nem tudom mer a csavart odacinezték azt majd holnap
mitől tudna tönkremenni vagy csak ez az elsőlépés aztán jön a többi is mérésre?
Azért ment tönkre,mert valószínű a dobozolásnál zárlatot csináltál valahol.Mindenesetre szedd ki a tranzisztorokat,és úgy mérd meg őket.Itt egy link a tranzisztor lábkiosztásárol.Ez szerint ellenőrizd,ahogy Doncso írta.Tranzisztor Ha úgyézed hogy nem megy,akkor jobbanjársz,ha megmutatod egy szakembernek.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |