Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?
 
Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   1164 / 1164
(#) moele válasza proli007 hozzászólására (») Vas, 21:21 /
 
Üdv !
A huzalozásokat nem bántottam, csak kirajzoltam ahogy van kötve (így működött évek óta). A sönt csak a teljesítményt lágyítja szerintem.
Pontosítás miatt holnap még egyszer átnézem. A 22 Ω 2db párhuzamosan kötve alu profil hűtéssel fémlapra fogatva 20 W-osak. Az üzemi lámpa egyy 320 V-os erős fényű glim.
Próbaként úgy tesztelhető, hogy a fogó dugalyába két sorba kötött 230V-os izzó van aminek az ellenállása kb 180 Ω. 6 mp elég az időzítésre. Ezen alakítás nem történt én szedtem először szét. Az eredeti IC-ről csiszolva az adatok. Elvileg minden jó lenne, ha a relék nem remegnének, mégpedig az egyik segédérintkező szakítja meg a másik relé benntartását és ez így folyamatosan rezeg mind a kettő. Ha csak 6mp-re úgy maradnának akkor győzelem lenne (amit már meg is érdemelnénk !)
Az időzítő relé akkor indul, hogy ha a fogóval bekapcsolódik a készülék, csak kimondottan az idő lejártát jelzi (6mp), és az idő leteltével nem szól bele a működésbe és egy nagy fényű 230V izzót kapcsol. Addig világít míg egy új impulzust nem kap.
Következő: »»   1164 / 1164
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem