Fórum témák
» Több friss téma |
Persze. Az LM741C például a TI -nél -55 - +125°C hőmérséklet tartományt jelent. Azért ez nem piskóta dolog.
Nézegesd csak több gyártó adatlapját. A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2018
Szia én csak itt néztem https://hqelektronika.hu/termekek/?keres=lm741&skat=[/url]
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2018
Gondolom, nem valamiféle járműbe (autó, tank, repülő, űrrakéta, műhold) kell beépítened.
Itt a hestore-ban 74 Forintocska a 741-es.
És tegyük hozzá, ránézésre bőven megfelel abba az áramkörbe, ahova egy faék is elmenne..
Sziasztok Azt szeretném megkérdezni ,hogy mivel lehet helyetesiteni a kepen lathato kondenzatort. Capacitor Plastic 1200pF, 4000VDC 10% Sprague Type 430P522, Tektronix Part # 285-1040-00
Es meg ezt is.Capacitor 0.0068µF ( 6800 pF ) 4KV Erie CM SeriesTektronix Part # 283007100 Koszonom A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2018
Minden adat ismert, ennek alapján kell keresni. Nyom nem látszik rajtuk, miből gondolod, hogy hibásak? Elég nehézkes beszerezni, kapcsolóüzemű tápok zavarszűrőiben az Y-kondik 4-5kV-osak, szerencsével lehet 6,8nF-ost is találni (3,3...4,7nF szokott ott lenni).
Ujra kell epitsem.A modul U550 A kapcsolasi rajzon.Gyantaval le van ontve.
A Junost 401 fekete-fehér kis TV sokszorozója mehetne oda, az is 3-szoroz.
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2018
Ezz nem lenne gond.Az a baj hogy a modulban meg vannak mas alkatreszek hibasok.
Akkor az egyik lehet polipropilen,a masik keramia?
Sziasztok!
Hangkártyám bemenetén tlaálható egy TO92 szerű tokozott alkatrész, viszont annál valamivel kisebb, csapottabb.. Furatszerelt. A felirat rajta: 39546F Meg tudná nekem mondani valaki mi lehet ez? Bővebben: Link A csatolt képen a két BC560 kmellett látható kis alkatrész az.
Japán gyártmányú tranzisztor - Hitachi, vagy Toshiba - ők szerették főleg ezt a tokozást.
Ha megméred, kiderül. A lábkiosztás a felirat felől nézve: E-C-B.
Valóban úgy néz ki, BE nyit 451mV,
CE nyit 731mV Köszönöm!! Honnan lehetne ilyet szerezni? Az a gondom, hogy meg lett kicsit tolva a kártya bemenete, így INStrument állásban túlvezérlődik nagyon hamar. Szkópon szépen látom itt a klippet. A BC560 bázisán is. Kiegyenesedik a szinusz csúcsa. A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2018
Próbaképp oda is tehetsz valami BC-t, hogy kiderüljön ő-e a hibás. Nem lehet annira különleges fajta, legfeljebb kis zajú típus. Persze csak tipp - rajz nélkül...
Sajna nem találok semmiféle rajzot róla. Annyit tudok amit kimértem multiméterrel.
Bár megmondom az őszintét nem tudom hol keresnek az emberek service manualokat, csak a google-el tudok operálni (amúgy tascam us-2x2 usb kártya) Már írtam a supportnak is, de érdemben nem tudnak segíteni távolról. Jut eszembe. A Line bemenetnek látszólag nincs baja, az nem klippel. Ugyn az a csatlakozó, csak egy kapcsoló vált át. Miután ezen a tranzisztoros történeten átmegy a jel, egy NE5532A kapja meg, ahol szintén klippel a jel. Lehetséges, hogy az ő FET-es bemenete szállt el és bolondítja le a tranzisztoros fokozatot? A tranyókat annyira nem érzem érzékenynek, ellenben a FET-ekkel. A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2018
5532 nem FET bemenetű, csak kiszajú típus.
Lehet, hogy a gain control résznél szállt el valami.
Service manual lelőhely: Elektrotanya
Sziasztok,
Időjárás állomásban a 3 lábú 7330A feliratú tranzisztor forma alkatrész mi célt szolgál a betápon? Közvetlen az elemek pozitív oldalán van. Köszi!
LDO 3,3 V feszültségszabályozó
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2018
Köszi, erre gondoltam, de abból csak a 7805 és társait láttam eddig. Köszi!
Egy inverterben szerettem volna tranzisztort cserélni, találtam a fiókban BD901 feliratut.
Megnéztem teszterrel, hogy jó-e, a videón látható dolgot kaptam eredményül. Vagy NPN vagy PNP, attól függ honnan nézem. Biztos van rá valami magyarázat amit én nem tudok. Segítsen valaki értelmezni. (na meg az a védő-dióda honnan jött be a képbe?) A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2018
Ez egy Darlington-tranzisztor, csomó beépített kiegészítővel. Teszterrel nehéz kimérni... Bővebben: Link.
Hello! Van adatlapja is..
Kösz a választ meg a linket.
Akkor ez most NPN vagy PNP? A linken azt írja: NPN darlington, de a bekötésénél PNP rajz van. BOCS. kinagyítottam a képet, már látom, hogy NPN. A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2018
Igen, azt megtaláltam én is, csak a kimérésnél bizonytalanodtam el.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |