Fórum témák
» Több friss téma |
Ha valamelyik tápágon van akkor 1-10µF lehet.(Ez könnyen kimérhető)
Ha a pad-je, vagy a via nem szakadt fel, akkor pótlás után jó kell hogy legyen.
Szerencsére találtam ebay-en ugyan ilyen hibás panelt, de ott úgy tűnik meg van a hiba. Remélem rajt lesz még a kondi amikor megjön!
Sziasztok!
Egy mennyezetlámpa 5x12V35W G4 típusú halogén izzóval szerelve,egy 230/ dc12V 210W-os táppal. Olyan frankón szigetelték-nyomták meg a 12V kimeneteket,hogy megmelegedtek,majd a lámpatest fém belsejéhez érve zárlat,és a táp halála lett a vége. Ugyanilyen tápot nem találok ebayen,pedig ez is egy kínai vacak a feliratok alapján. 2db j13009 amp tranyót már kicseréltem,de találtam rajta egy zénert is,ami szintén sérült.Ezeken kívül az összes diódát,ellenállást,és egy 30Vkörüli diakot jónak találtam.Varisztorok szemre nem sérültek,nem tudok velük mit kezdeni. A zénerre a következő van írva:C3VO STvagy 5T lehet? Lefényképeztem mindent,úgy van ráírva,ahogy a papírra leírtam.Lehetséges,hogy egy 3V-os zéner lenne?Köszi előre is! A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2018
Sziasztok, Több év után sikerült az alin belefutnom, szerintem egy adag fake IGBT-be. Tegnap bontottam ki, mert az előző adag elfogyott. A szitázás szemmel OK? de a lábak 0,54 mm helyett, csak 0,3 mm vastagok. Próbáltam utánakeresni, de már a bolt is megszűnt, ami árulta. FGH60N60SFD egyébként, de hegesztő inverterbe már biztosan nem fogom berakni.
Igen, annak tűnik!
Komolyabb áramot, ilyennel tudsz mérni.
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2018
Köszi,akkor rendelem is már.
Ha mégsem lesz jó a táp,akkor végsőnek azt gondoltam ki,hogy a halogén izzókat kidobni,helyettük G4 led ,és valamilyen tápot bele. Csak ac,vagy dc legyen a 12v-os táp? A cél a minél nagyobb fény elérése.
Hogy hamis-e, az majd csak akkor derül ki, ha a régi helyére berakod, és elfüstöl.
Üdv!
Egyik topik kapcsán jutott eszembe, nagyon régen az egyik RT újságban, vagy évkönyvben ismertettek olyasmit, hogy a tirisztor, mint nagyteljesítményű inverz tranzisztor. A jelölt szavak biztosan szerepeltek a cikkben, nem biztos, hogy ebben a sorrendben. Majd' felejtem: Ha valaki tudná az évet, lapot? A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2018
Üdv! Ez érdekes lehet, hogyan akadályozzák meg a lavinaeffektust. Fordítva, hogy tirisztort tranzisztorból, az gyakran használt megoldás, főleg a sokféle vezérelhetősége miatt.
Régen volt, annyira nem is ragadott meg a dolog, hogy bármilyen alkalmazásomban fennforoghasson a megoldás, csak emlékszem ilyesmire is.
Szintúgy érdekesség volt 723-as stab IC-vel "A" osztályú füles erősítő készítés...
Van egy halom bontott alkatrészem. Már van mérő szerkentyűm is. Szelektálom, csoportosítom és a rosszakat kidobom. Meglepő dolog, hogy alig van rossz tranzisztor a bontottak közt. Megkeresem az adatlapjukat és el is mentem, "hirtelen" időkre. Sok akad amiről semmi adatot nem találok. Amiből egy...kettő van nem izgat, de amiből sok van ...
Az A1100 típusú tranzisztor ilyen. Van legalább egy tucat és mér a keverékben is akadhat. Van ötletetek, egy adatlap beszerzésére. Titkos helyetek? Köszi!
Általában 2SA az ilyen jelölések igazi megfelelése, próbáld így azonosítani.
Például
Köszönöm! Áruld már el, milyen keresőt használsz. Többször észre vettem, hogy a Google nem a barátom. A 2SA1100-ra sem hozott egy találatot sem.
Szerencsére mindegyik sokkal jobb h21e paramétert tud, mint az adatlap. A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2018
Nincs mit... Opera és segédcsapata
Na ez érdekes. Ezután az Operával is operálok. Mindenesetre köszönöm!
Ez azért nyilván nem böngészőfüggő dolog. Jó keresgélést!
Meg lett a másik panel, amin ugye le volt félig lökve a kondi, és 10uf. Nagyon ráéreztél. Igaz amiről hiányzott az nem működik kondival sem, így más baja is van valahol.
Nézd át hogy megvannak-e a tápfeszek.
Ahogy látom, a mérőpontok jelölve vannak. Esetleg még azt, hogy nem sérült, szakadt fel úgy a panel, hogy furatgalvánt is vitt magával? Már láttam ilyet.
Mikroszkóppal nézegettem, de még nincs meg a hiba oka. A kondi padok nincsenek felszakadva. Nem tudom mi lehet a gond vele. Amúgy annyira nem gond, mert a hibás ebay-ről érkezett tökéletes, így a probléma megoldódott.
Szerintem sem böngésző függő hanem inkább attól függ, hogy mely "országból" indítod a keresést. A munkahelyemről (amely Magyarországon van) keresgélve többségében német nyelvű találatokat kapok mert németországi a cég szervere. Itthonról (szintén Magyarországról) ugyanarra rákeresve elsősorban magyar nyelvűek a találatok mert hazai az internet szolgáltatóm. Természetesen más linkek tartoznak a különböző keresésekhez.
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2018
Udv mindenkinek!
Teláltam egy ,valószínű hibas alkatrészt és nem talaltam az interneten semmi róla. Arrol a kis biztosíték szerüröl van szó,amire az van irva T337a. Segítséget előre is köszönom. Sada!
Én suppressor-nak nézem. Hány Voltról jár a kütyü? Mellette a 7 lábú, az valamilyen stab vagy táp-IC? Amúgy "hogyan" hibás?
A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2018
Akár supressor, akár az SMPS Schottky diódája, ha hibás lenne egyáltalán nem lenne tápfesz...
A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2018
Igazából ez szivattyúknak a program kapcsolója,anyit kertek cseréljem ki ezeket az alkatrészeket ,ha betudom szerzni.
Bekarikázták meilyket ,én csak a kivitelező vagyok..csak nem tudom azonositani/beszerezni. Segítséget előre köszönöm!
Szia!
Más a gyártójuk, egyébként ugyan az a kettő. A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2018
Az áruk nagyon más,az LM741 ic 2200Ft,csak azért kérdeztem.
Talán mert ezek még "békebeli" típusok. Kiválthatóak ma kapható jobb fajtákkal.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |