Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Persze! Te leszel az első!
Ha van elég nagy nyákom akkor holnap meg is csinálom
én is tervezem a megépítését... csak még nem jutott rá időm.. majd azért számolj be ha kész hogy milyen lett......
Ez az!! Köszi szépen! Holnap akkor csinálom is!
nekem megvan méretarányosan.. igaz word-ben felteszem háta érdekel mást is...
csak ki kell nyomtatni a méret stimmel.. magam állítottam be...
Ezt szeretném megépíteni:
Link De nem tudtam kellőmértékbam minőségben lekicsinítani a nyákot. Amit pedig hozzá csináltam azzal pedig nem megy. Valakinek nincs hozzá egy méretarányos rajz vagy esetleg LAY formában? Előre is köszi Üdv. link javítva --szabi83
Jah, és a ledek világítanak, tehát áramenerátorosba megy át.
PCB!
Az általad tervezett táp nem akar menni dualban, azaz sorbakötve a kettő, mintha kettős tápot hoznék létre egy erősítőnek! a hibajelenség: Az egyik tápnál a maximális feszültséget be lehet állítani, de a másiknál csak 4-5 voltig maximum. Ez miért van?
Sziasztok !
Nem építette meg véletlenűl valaki a #84910 számú hozzászólásban publikált tápot ? Jónak tűnik!
Szia !
2N3055 "szakadt", nem vezet át. P1 értéke jó ? P3 szabályoz ? Műveleti erősítők működjenek rendesen. De mondom lehet az LM324 is megadta magát. Odáig jussál el, hogy a T2 emitterén a feszültség szabályozható legyen. A mostani állapotban ha T3 jó, akkor a kimeneten 26V- tól 35V -ig lehetne szabályozni, de ez sok legnagyobb fesz T1 Bázisán 26,5V lehet. ! Üdv!
szia..
hogy érted, hogy nem lesz jó a 2N3055? akkor te mire tippelsz mi okozhat ilyen hibát? mer én már nem tok semmire gondolni...
Szia !
A (T3) 2N3055 nem lesz jó ! Másrészt a Feszültség szabályzóhoz tartozik egy trimmer poti is, ennek beállítására is a maximum feszt kell tudni állítani. Az alapban nem tűnik jónak, hogy 27-31V közt mozog csak. T1 bázisát kb 1V.... 26V -ig kell tudnod szabályozni. Tranzisztorok bázisa és emittere közt kb 800mV különbségnek kell lenni. Azt jelenti például hogy T1 B 36V akkor az E 35,2V T2 B 35,2V - E 34,4V T3 B 34,4V - E 33,4V Hasonló arányokkal kell látnod, csak kisebb feszültségeken mert 36V az a csúcs, ennyinek nem szabad kifolyni egyik Emitteren sem. Elméletileg a legnagyobb fesz T1 Bázisán 26,5V lehet. LM324 -nek is lehet vége lett. Idézet: „27V-os zénert 1.5W-osra, a 220Ohm-os ellenállást pedíg 450 Ohm-osra cseréltem, mert 36V tápfeszt tudok csak neki adni,” Ez csak az LM324 tápfeszét állítja be. Ilyen problémát nem okozhat.
télleg az jutott még eszembe, hogy az nem lehet a hiba oka, hogy 27V-os zénert 1.5W-osra, a 220Ohm-os ellenállást pedíg 450 Ohm-osra cseréltem, mert 36V tápfeszt tudok csak neki adni, és azt írta nekem X Sügi X, hogy neki is 36 körüli a fesz. de tudta ellensúlyozni egy nagyobb zenerrel meg nagyobb ellenállással, és gondoltam akkor nekem is jó lesz az...
sziasztok...
megmértem: T1 emitter fesz. P1 potitekergetéskor változik 27-31V (körülbelül) az összes többi potira nem reagál semmit... T1-en mért adatok: emitter: 31,1V kollektor: 35,5V (36,2V) T2-őn mért adatok: emitter: 35,7V bázis: 31,1V kollektor: 35,8- 36,2 T3-on mért adatok: bázis: 36,0V (35,8V) kollektor:35,8V (36,2V) emitter: na és itt 0V :no: ez jó? mer szerintem ez azt jelenti, hogy nem vezet át... a bekötések nekem jónak tűntek...de mégegyszer átnézem... köszi
Szia !
9. lábon azért nincs fesz mert nincs kimeneten sem, ez onnan egy visszacsatolás. (Ez jó igy) Amiket mértél az elvileg jó, Azt mérd meg még, hogy T1 emitterén hogyan változik a feszültség testhez képest ha a potikat tekered. Ellenőrizd a 2N3045 és 3055 bekötését, jó-e. T1 emitter feszültsége eljut a 2N3054 bázisára ? ...stb kövesd le a rajz alapján. Üdv!
nah megmértem a dolgokat.
9-es lábán nincs fesz. legalábbis a földhöz képest nem mértem semmit :no: 10-es lábán 7.8 volt van akkor ha a P2 max.-ra van tekerve ha minimumra visszatekerem akkor 0V 8-as lábon 26.4V-van 1-es lábon változik legérdekesebben a feszültség: oda vissza tekertem a potit, min:20V max:26,6V második mérésre már 22V- 26,8V-íg lehetett állítani harmadjára 19V-26,5V-íg... azt hogy a T1 átvezet e azt meg nem tom hogy kell mérni, mert még ilyet nem mértem sosem... azt megmértem, hogy a földhöz képest a tranzisztor kollektora felőlli oldalon ugyanannyi Volt van mint a tranzisztor emitter oldalán... remélem ebből már többet tudsz te is mondani... bár nekem fura, hogy nincs fesz. a 9-es lábon köszönöm a választ előre is :yes:
helloo
félreértettél.. még nem mértem meg, lehet, hogy elírtam, de azt akartam írni, hogy megyek és megnézem, de még nem voltam. Természetesen megosztom veletek az eredményeket, mivel egyébként nincs értelme a méricskélésnek
Szia !
Nem feltétlenül. Mérési tapasztalatokat megoszthattad volna, mert igy ... Üdv!
helloo.
megnézem a lábakon lévő feszeket... de ha rossz lenne az IC akkor nem kéne neki melegedni? mer nem melegszik..
Szia !
LM324 (1) 9-es lábán mennyi fesz van ? (2) 10-es lábon mennyi fesz van ? változik-e a P2 forgatására ? (3) 8-as lábon mennyi fesz van ? T1 átvezet, vagy sem (4) 1-es láb feszültsége változik-e a P1 forgatására ? .....stb Ha nem kötöttél el semmit, akkor valszeg az IC rossz. Üdv!
Nem kell vele vesződni, minden be van scannelve...
sziasztok...
bekapcsoltam a PCB féle tápomat, és már nem szállnak el a diódák( kY 712-es fémtokos 10A-es diódát tettem bele mert ez volt itthon ), viszont ha a műszert rákapcsolom a kimenetre és mérem akkor 0V van a kimeneteten, és egy ideig az áramkorlátot jelző led is világít... feljebb tekertem a potit, és elaludt, de ugyanúgy nincs fesz. Hiába tekergetem bármelyik potit akkor sem... nem tudja valaki mi okozhat ilyen hibát? vagy mit nézzek meg, hogy jó e... egyáltalán, hogyan kellene szakszerűen éleszteni ezt a tápot? köszönöm
Megnezem megvan-e az a szam (a 90-es evektol eleg hianyosan vannak meg), ha megvan bescannelem
Sziasztok!
A Rádiótechnika 1994/11 számában megjelent egy 0..35V 3A – 5A-es tápegység, ha valakinek megvan, és fel tudná rakni a cikket, nagyon megköszönném. akkor nem is vagyok olyan hülye csak nemtom hogy jó helyen keresgetek köszönöm
Szia !
1N4007 1A -es dioda Idézet: „ha megmérem műszerrel a bemenetet ahol 10000ľF-os kondi van akkor a műszer kb 1 másodpercíg rövidzárat "sípol", de utána elhallgat...” Meg is válaszoltad magadnak a kérdést! Az elkó egy rövidzár egészen addig amig nem töltődik fel. Diodának lyant válassz, ami 6A többet bir . Üdv!
én kaptam még mindkettőt...
Hódmezővásárhelyen Biztos akkor még szerencsém volt.. |
Bejelentkezés
Hirdetés |