Fórum témák
» Több friss téma |
Cikk is van :yes:
Bővebben: Link
Köszi ezt is elolvasom
![]()
Csak gondoltam megmutatom.
![]()
Jól látom, hogy egy ragasztó szalag választja el a kondik lábait a fém doboztól ? A panelek rögzítése az hogy van megoldva ?
No és az sem egy életbiztosítás, ha a kapcsolófetekkel közös hűtőn vannak a szekunder diódák. Sajnos többeknél láttam már ilyet :no:
Sziasztok!
Teljesítmény LEDhez való tápegységet szeretnék csinálni. 1W-os fehér LED-et 1 dollárért szórják az ebay-en szal, kezd aktuálissá vállni, legalább is próba szinten. Arra gondoltam, hogy ehez PC tápból kiszedett és átalakított készenléti tápokat használok. Bővebben: Link A fenti linken közölt kapcsolás azért nem jó, mert én legalább 10db 1W-os ledet akarok rárakni. Én Codegen tápokat használnék, ezek kicsit eltérnek a fenti cikkben lévőtől, lásd link. Kissé átalakítottam, a szabályzást trafó felső leágazására kötöttem (ahol alapból 17V van), és raktam rá 300mA-es áramkorlátot:lásd link. Üresjáratban szépen ott a kimeneten a 40V, de az áramkorlát nem akar működni. Próbaképpen raktam rá, egy 100 Ohm ellenállást, de az áram 400mA maradt. A két 1 Ohmos ellenálláson megvolt a 0,7V, de mégsem akart működni. Próbaképpen a kapcsrajzon lévő 6k2 helyett 5k6-ot raktam, mivel ez volt itthon. Párt másodperc után a dióda átment zárlatba a primer körrel együtt, némi hang és füstefekt kíséretében ![]() Egyébként ez a második táp amit a másvilágra küldtem, az elsőnél én balga bennthagytam a shottkyt, ami nyilván nem bírta a nagy záróirányú feszt, és szinte egyből átment zárlatba, a többit tudjátok ![]() Szóval az áramkorláthoz kell nekem egykis segítség, ill. jó lenne rájönni, hogy miért halálozzott el az FR107. Még 4 darab ilyen tápom van, és 2db LED lámpa lesz, úgyhogy még van két füstölni való ![]()
Sziasztok.
Szeretnék egy kis teljesítményű kis hely igényű ac/dc kapcs. tápegységet csinálni de nem tudom hogy álljak neki segítséget szeretnék kérni tőletek.3 feszűltség kellene nekem 220-ból : 5v 500mA 3,3v 200mA 16v 150-220mA Köszönöm szépen előre is a segítséget. (csatoltam egy sematikus rajzot hogy mihez kell ) ![]()
Olvasd el ezt a cikket. A szekundert a saját igényeidnek megfelelően tekercselheted meg.
Terminalra írtam választ, hogy mennyit segít azt nem tudom.
Egyébként nincs teljesen kizárva, hogy a tranzisztor (BC327) nem volt döglött, mivel ugyan azt raktam vissza ami az előző tápban volt. Habár úgy rémlik, hogy rámértem előtte.
A második "füstölés" után minden irányba megszakadt. Ez még mindig nem magyarázná a dióda halálát.
megnéztem adatlapban hogy kb mi mennyit fogyaszt és kicsi pluszal de ez jött ki szerintetek müködhet igy
5v 100mA 3,3v 100mA 16v 150-250mA akárhogy számolom ez 5w teljesítmény ami nem sok szerintem elbírná ez a kapcsolás ezt? ha mondjuk elő állítok 5v az elbír-e 700mA? (akkor már bele veszem a kivezérlés jelző részt is az nem fogyszt sokat.)Mert 3.3v stab kockával elő állítok és van egy miniatűr kapcsolásom ami 5v->+-12 vagy +-15v állít elő.
Szerintem jobb lenne, ha inkább normál trafós tápegységet csinálnál és stabkockákkal (78xx) csinálnád meg a kimeneti feszültségeket. A 3,3V mihez kell?
a csatolt képemet megnézted
![]()
Annak az audio processzornak kell a 3,3V? Én azt gondolom, hogy sokkal egyszerűbb lenne egy sima hálózati trafóval megcsinálnod a tápegységet, mert egy hálózati kapcsolóüzemű tápegység elkészítése, a trafótekercselés stb. elég komplikált feladat. A kimeneti feszültségeket (16V, 5V, 3,3V) egy-egy egyszerű kapcsolóüzemű step-down konverterrel, vagy esetleg disszipatív szabályzókkal meg lehetne oldani.
Szia!
A konyhapultomba egy codegen táp készenléti tápja van áramgenerátorosan átalakítva. Bővebben: Link A sec oldal alapja a csatolt file-ban.
Ha egyszerűen és olcsón akarod megoldani, keress eredeti AT tápot. +-12 V között van stabil 24 voltod, olyan áramkorlátot állítasz be, amilyent akarsz. Csak ne BC-vel, mert hiába tudná a kívánt áramot, kicsi a teljesítménye. BD13X-BD14X, TIP...
Ha a többi kacatot leszeded róla, 10-15 W-nál még a hatásfoka sem túl rossz. De akár az 5 V-ra is kötheted a LED-eket, egyenként korlátozva. Csak többet fogyaszt.
Bővebben: Link
Ez tud másik trafóval 10W-ot
Köszi!
Az a szép a dologban, hogy nekem is meg van valahol ez az ON-Semis pdf, és néztem már azt a fórumot is, úgy látszik valahogy átsiklottam a lényegen. A maradék Codegenből kettő pont ilyen, amúgy mindegy szerintem milyen a primer kör.
Köszi, de disszipatív megoldást nem akarok, és nincs sok hely sem a lámpatestben.
Ez is használhatónak tűnik, de nincs szükség szabályozható áramra. Egyszer bellövöm és kész.
A nyákon megvan opcionálisan a fix ellenállás helye.
Én ilyen tápokat használok 10W-os ledekhez. Kb 1 éve mennek olyan helyeken, ahol sokat vannak föl-le kapcsolgatva.
Milyen trafó van benne?
Azért gondoltam a Codegen tápra, mert ebből van sok ingyen. A költségvetés nagyon alacsony ~500Ft.
Neked hány darab LED megy róla, és hogyan kötötted őket? Te is a trafó magasabb feszültségű tekercsét használod?
A kapcsolgatást mennyire szereti?
Myrra vagy PNY-0515-öt trafót, de ezek erre készültek és a te költségvetésedhez drágák. Így marad a bontás és kisérletezés vagy méretezés és újratekerés.
Sziasztok!
Van valakinek ötlete, hogy lehet ezt a trafót szétszedni?
Hello
Ha van türelmed akkor hőlégfuvó kapargatás... De én egy megfelelő méretű kalapáccsal kezdenék neki ![]() Üdv!
Én egyszer próbáltam ilyet szétszedni. Hőlégfúvóval nem igazán olvadt meg az anyag, próbáltam szétfűrészelni, de nagyon könnyen reped a vas. A csévetest mindenféleképp tönkremegy ha olvasztod, ha fűrészeled. Nem várj sok sikert tőle, ez sütőben se nagyon fog szétolvadni, nagyon kemény gyantával lett kiöntve. Egyébként egy E65-ös mag található benne.
Köszönöm a válaszokat. Megpróbálom szétszedni. Nem veszítek vele semmit.
Próbáld meg mindenképp, lehet neked pont sikerül!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |