Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1135 / 1679
(#) zoly15 válasza TNPsoft hozzászólására (») Jan 27, 2014 /
 
Szia!
Én 2010-ben cseréltem Li-ion cellákra a csavarbehajtóm akku packját, azóta is kifogástalanul megy, én is cellánként töltöm őket.
(#) tomi52 válasza TNPsoft hozzászólására (») Jan 27, 2014 /
 
Hú! Ez az ötlet már az én fejemben is megfordult (akkus fúró), csak még nem vágtam bele. Megerősítettél, hogy nem hülye ötlet!
(#) Schnitt válasza Attila86 hozzászólására (») Jan 27, 2014 /
 
Erről az a kis assembly rutin jut eszembe, amit még középsuliban írtunk a tanár szórakoztatására. Abban merült ki a működése, hogy ha valaki megnyomta a ctrl, az alt, vagy a del billentyűt, és a progi belső véletlenszám generátora éppen páros számot dobott, hozzácsapta a másik két billentyű scan kódját, és finom kis restart lett a dologból (linux)
(#) quint válasza Istvanpisti hozzászólására (») Jan 27, 2014 /
 
Ez a projekt nekem nagyon tetszik Gratulálok hozzá! Nem akarsz belőle egy cikket írni? Valószínűleg hihetetlenül sokat tanulhatnánk a hw/sw megoldásokból.
(#) Istvanpisti válasza quint hozzászólására (») Jan 27, 2014 /
 
Szia !
Köszönöm, hogy reagáltál, Te vagy az egyetlen akinek tetszett, emiatt nem tudom érdemes lenne-e ebből cikket írni, ha nincsen érdeklődő.
Nem saját találmány, hanem ez a leírás inspirált az elkészítésben, amit elektronika oldalról egyszerűsítettem, és kiegészítettem az USB-s PC kapcsolattal.
(#) enree válasza Istvanpisti hozzászólására (») Jan 27, 2014 /
 
Szerintem mindenképpen megérne egy cikket! Nagyon szép munka, én pont egy töltőn töröm a fejem...
(#) quint válasza Istvanpisti hozzászólására (») Jan 27, 2014 /
 
Biztos tetszett másoknak is, csak szégyenlősek voltak, ezért nem mertek hozzászólni Bevallom, engem a projekt átfogó szemlélete ragadott meg. Ügyes, hogy működik önmagában is, de egy különösen izgalmas rész az Atmega - Delphi - Excel kapcsolat, ami az egészet egy sokkal magasabb szintre emeli. Tényleg örömmel tanulnék belőle, ha egy - jó hosszú - cikkben készítenél nekünk egy szamárvezetőt Talán még a bedobozolás hiánya miatti bűnödre is feloldozást kaphatnál
(#) Csupasz válasza Istvanpisti hozzászólására (») Jan 27, 2014 /
 
Pedig valóban készíthetnél róla egy cikket, amely alapján akár utánépíthető is lehetne ( persze csak ha publikus ).
Gratulálok hozzá, de a dobozt valóban hiányolom....
(#) denon888 válasza Istvanpisti hozzászólására (») Jan 27, 2014 /
 
Szerintem sok mindenkinek tetszik. Többek között nekem is.
Ha publikálnád, sokan után építenék, véleményem szerint.
(#) Kovidivi válasza Istvanpisti hozzászólására (») Jan 27, 2014 /
 
Szia!
Szuper lett!
Van kedved átjönni egy másik témába, beszélgetni kicsit a töltődről? Én is ilyet szeretnék építeni egyszer. Nagyon érdekes a témája szerintem. Mondjuk itt: Bővebben: Link?
Ami érdekelne első sorban, milyen képlettel számolod ki a kapacitást?
Köszi!
(#) sargarigo válasza Istvanpisti hozzászólására (») Jan 27, 2014 /
 
Ejj no! Annyi minden zajlik itten kérem, hogy nem tudunk mindenre azonnal reagálni! Hidd el, nem ő az egyetlen akinek tetszik! A cikk mondjuk nekem nem jutott eszembe, de nagyon pártolnám én is! Szóval van itt érdeklődő!
(#) Istvanpisti válasza sargarigo hozzászólására (») Jan 27, 2014 / 1
 
Hűha!
De nagy lett a mozgás!
Próbálok mindenkinek egyszerre válaszolni, mert sok idő lenne külön-külön, éppen fejlesztek egy kütyüt és nagyon érdekes Bővebben: Link.
Ha ilyen nagy az érdeklődés, akkor megpróbálkozok valamikor egy cikkel, de ez elég időigényes dolog és abból elég kevés van nekem. (ha esetleg lehetne 36 órás napokat kérni, az jó lenne).
Valahol már leírtam, hogy mivel hobbista vagyok, és nem ebből élek, emiatt publikusak a dolgaim, ha valakit érdekel, de pont a hobbista mivoltom miatt ne várjatok profi, termék jellegű kidolgozást, ez az oka, hogy sokszor nincsenek dobozok, mert megelégszem a funkcionalitással, bár jó lenne néhány dolgomat teljesen befejezni, csak sajnos elcsábítanak az új kihívások, mint szirénhangok Odüsszeuszt.
Egy szó, mint száz, igyekszem összeszedni a gondolataimat és próbálok írni egy cikket.
Nem tudom ki emlékszik rá valamikor 2013. decemberében Bővebben: Link feltettem ide egy régi RC autó átépítésének dolgait (Androidos telefonnal távvezérelhető lett), ami tetszett is több embernek, ekkor engedtem a "tömeg" akaratának és megírtam a cikket még decemberben. Azóta várom, hogy van-e vele valami baj, vagy megjelenik-e, de nincsen semmi visszajelzésem róla. Ez nem szemrehányás, várok én türelemmel, de örülnék egy üzenetnek, hogy pl. nézzük, vagy valami hibát találtunk javítsd ki. (Olvastam a GYIK-ben az ide vonatkozó részt)
Szóval megvárnám az előző (első) cikkem kifejletét és csak utána fordítanék az akku kisütő cikkre energiát.
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2014
(#) lobbooo hozzászólása Jan 28, 2014 / 7
 
Sziasztok! Egy jó barátomnak készítettem ezt a mini szettet.
(#) pjg válasza lobbooo hozzászólására (») Jan 28, 2014 / 1
 
Gyönyörű munka!
(#) kocsgab002 válasza lobbooo hozzászólására (») Jan 28, 2014 / 2
 
Lehetnék én is barátod?
Gratulálok, tényleg nagyon szép, igényes munka.
(#) Istvanpisti válasza lobbooo hozzászólására (») Jan 28, 2014 / 1
 
Szia !
Gyönyörű lett, gratulálok !
Lehet valamit tudni a műszaki és egyéb paraméterekről?
(#) vicsys válasza lobbooo hozzászólására (») Jan 28, 2014 / 2
 
Ez igen! Minden elismerésem! Adoptáláson még nem gondolkodtál? Tudok gügyögni...!
(#) lobbooo válasza Istvanpisti hozzászólására (») Jan 28, 2014 / 1
 
Köszönöm! A rear-ek 40W-ak, Wharfedale mélyközéppel, a doboz mérete meg a hangszóró gyári, Diamond 9 rear mérete. A center szintén Wharfedale mélyközép, 60W-os, és szintén a Diamond 9 gyári center méretére készült. A front Monacor mélyközép, 60W-ak, itt a kezem megvolt kötve, mert a barátom akinek a szett készült, szerzett egy leégett kocsmából két dobozt, ami nem csak meggyulladt, de bő vizzel el is oltották , és abból lett ilyen a front, rettentő sok munka hozzáadásával, de ő ragaszkodott ehhez a dobozhoz, ugyhogy befogtam egy kicsit őt is a munkába , hogy ne legyen buta a két hangszóró benne, azt az íves elólapot én szerkeztettem külön rá. Monacor DT99 az öt magas hangszóró, 3000Hz-en vannak keresztezve 12dB-es váltókkal. A sub Wharfedale SW15W dobozméretére készült, mert a belevaló hangszóró van ebbe is, 150W aktív váltóval beépített erősítővel.
(#) lobbooo válasza vicsys hozzászólására (») Jan 28, 2014 /
 
Köszönöm!
(#) sargarigo válasza lobbooo hozzászólására (») Jan 28, 2014 / 1
 
Ezek gyönyörűek!
Nem akarsz kisipari munkát vállalni? Pár ilyennek tudnék én is helyet csinálni. Na most szembe dícsértünk egy páran
(#) sargarigo válasza Istvanpisti hozzászólására (») Jan 28, 2014 /
 
Az a verda pedig jó kis gép lett! Várjuk a fejleményeket!
(#) lobbooo válasza sargarigo hozzászólására (») Jan 28, 2014 /
 
Köszi! Dehogynem tudok, 3 év alatt ez a 8-dik 5.1 szett amit elvállaltam, szeretek ezzel foglalkozni! Ha érdekel keress meg privátban és megbeszéljük.
(#) Szammer válasza lobbooo hozzászólására (») Jan 28, 2014 / 1
 
Hát ez olyan, amit megszoktunk tőled, gratula. Vagy igenjó lehet a barát, vagy igen sok pénze van rá (Erről korábban beszéltünk.)
Így tovább!!!
(#) dudassandor1 válasza lobbooo hozzászólására (») Jan 28, 2014 / 1
 
A gyönyörű munka mellé már csak gratulációm hiányzik! Gratulálok!
(#) lobbooo válasza Szammer hozzászólására (») Jan 28, 2014 /
 
A legjobb barátom, már gyerekkorom óta
(#) Zoli_bácsi hozzászólása Jan 29, 2014 /
 
Itt a ki mit építettben volt egy olyan kütyü, ami egy TV hátuljára szerelt LED sort tartalmazott. Az áramkör figyelte a TV kép változásait és ennek megfelelően világítottam meg a TV mögötti falat.

Valahogy így tudnám körülírni, hogy mit is keresek. Kérem, aki tud valamit erről segítsen. Ezt szándékozom megépíteni.
(#) pinvik válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Jan 29, 2014 /
 
Itt egy fórum téme erről, Youtube-on is lehet találni videót Ambilight clone építéséről.
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2014
(#) Gardener89 hozzászólása Jan 29, 2014 / 3
 
Sziasztok. Ezt a kis apróságot szeretném bemutatni, ajándéknak készült a szintén világító bigyó kedvelő barátnőmnek. Az elektronika igen elhanyagolható benne (5 alkatrész) viszont jó kis forrasztási gyakorlat volt az 1 mm-es drótok összeillesztése. A lényeg az hogy egy darab gombelemről működik és a hely szűke miatt a kapcsoló funkcióját egy jumper látja el. Szép napot mindenkinek!
(#) janimester hozzászólása Jan 29, 2014 /
 
Üdv. Most csinálgatom a dobozát a "szimmetrikus" XL4005-ös step down converter tápegységemnek. Még várok ebayről két modult , egyik lesz a bal a másik a doboz jobb oldalán és mind két panel ic-je egy nagy alumínium bordán fog csücsülni egy közbülső réz betétre ráforrasztva majd azt rögzítve a bordára. A potik ki lesznek vezetve oda kb. ahol a forgatógombok vannak, és még a ledek is ki lesznek majd valahova vezetve. Ami benne lesz még két bizti aljzat mindkét tápegység panelnel és hátul egy EMI szűrős hálózati csatlakozó aljzat külön üvegbiztivel. A hangfal csatlakozóra gondoltam hogy azok lesznek a táp kivezetések mivel egyszerűen oldhatók és akár a multiméter tüskéjét is befoghatom vele. Várom a tippeket ki hogyan alakítaná.
(#) vicsys válasza Gardener89 hozzászólására (») Jan 29, 2014 /
 
Tedd fel a youtube-ra, mint ingyen energia generátort.
Következő: »»   1135 / 1679
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem