Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Szuper lett, nekem tetszik.
Sziasztok!
Kellemes Ünnepeket Mindenkinek! Mivel aránylag sokan rendelkeznek már CNC géppel, nem lehetne nyitni egy topikot a CNC géppel készült művekről? Csak egy ötlet, hátha tetszik másnak is és akkor meg is nyithatjuk...
Szia. Egy két dolgot én is fel tudnék tölteni arra az oldalra. Szerintem is lenne rá "kereslet".
Szia! Várjuk meg Zoliék mit szólnak az ötlethez...
Sziasztok
Na végre működik a VGA generátorom Elég sokat szívtam az időzítések végett, még ASM-ben is nehéz beállítani nemhogy C-ben. Mostmár jöhetnek a betűk és számok... A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2014
Sziasztok!
Egy kis karácsonyi alkotás. Aki kedvet kapna hozzá:
Ez nagyon jó! ezt az egy képet adja, vagy fölváltva tolja a színeket?
Üdv
Szia egyelőre csak ezt a képet tudja. Persze szoftveresen tudom változtatni a téglalapok méretét, színét, pozícióját. Az a gond hogy nagyon pontosan kell időzíteni a szinkronjeleket, különben elcsúszik a kép. Elég ha csak az ujjommal hozzáérek a kristályhoz ami miatt elmászik az órajelfrekvencia, és szétcsúszik a kép vagy letilt a monitor.
Sziasztok!
Elkészült pár gitár pedál. Az összes doboz egyforma méretű, felsőmaróval lettek kimarva. A dobozok belseje öntapadós árnyékoló fóliával van kibélelve. A földelés, illetve az árnyékolás csillagpontos a bemeneti 6.3-as jack aljzatra. Se földhurok,se zúgás, se zizegés nincs. Minden úgy szól, ahogy kell. A 3 gyári pedálomat ki is szedtem a sorból, azokra már nincs szükség. (Az első kettő új feliratot fog kapni nemsoká, csak szét kéne hozzá szedni teljesen.) A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2014
Szépen van a panel elkészítve. Videót lehet látni róla működés közben?
Hogyan csináltad azt,hogy a ledek ennyire egyvonalba vannak?Valamilyen csele van?
A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2014
Gratulálok, jók és egyediek lettek a "fapedálok"! Amúgy bírni fogják a taposást? Csináltam én is már pár pedált de a dobozolás mindig problémás, mert nehéz taposásbiztos fémdobozt beszerezni/legyártani, a bolti meg ugyebár nem olcsó. Főleg az árnyékolás miatt ragaszkodtam a fém dobozhoz, bár amit írtál öntapadós fóliát elgondolkoztatott! Lehet kipróbálom...
Megosztok pár saját pedált:
Köszönöm!
Ezek nagyon jól bírják a taposást. Nem kell őket félteni. Éger fából vannak a dobozkák, 5mm vastag a fedlap, az oldalai is minimum 3-4mm-esek mindenhol. Igazából semmi reccsenés, moccanás, hajlás nem tapasztalható használat közben. Van egy műanyag dobozos (gyári) pedálom, arra nem merek akkorát taposni mint ezekre. Az recseg ropog. A műanyag dobozokon gondolkodtam én is(mert az alu öntvény nagyon drága) de úgy voltam vele, hogy ebből azért csak egyedibb. A tremoló pedálod az változat, ami megjelent itt cikkben?
Igen az itteni cikk alapján készült a tremolo.
Én egy fix kimenetes +/-5V, +/-9V tápegységet építettem mostanában (most lett kész a szoftver).
Bocsi némelyik kép minőségéért, de rokonoknál vagyok és nincs nálam az állványom. A kimeneteket 160Hz-en (160Hz*8 megszakítás) mintavételezem (ez még növelhető, de a relék sebessége miatt sok értelme nincs). Ha bármelyik mért érték a konfigurációban megengedettől eltér, a kimenet lekapcsol, hogy védje a rákapcsolt "kísérletet".
A forrasztás minősége olyan amilyen. CNC-zem a nyákokat és túl vékonyra csináltam az izolációt ezért sokszor összeforrasztottam egymás mellett futó részeket (nem vagyok rá büszke), ezért aztán kapirgálhattam.
A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2014
Szép munka!
Egy linket tudnál adni, hogy hol találtad meg, hogy a vga mit mikor küld és milyen időzítéssel?
Nekem tetszik így is. Milyen kontoller van az áramkörben amibe ennyi minden belefért?
Kösz! Tettem fel videót egy tavaly készültről. Az jobb volt, most sajnos kifogytam a ledekből. A villogás sebességét az RC tag határozza meg. Egy 555-ös IC kimenetére van kötve 3-3 led sorosan, amelyek invertálva lépnek működésbe.
david10: A ledeket egy vonalon helyeztem el, vízszintesen is segédvonalakat húztam a másik rétegen, hogy szimmetrikus is legyen. Az alkatrészeket pedig tetszőleges szögben el lehet forgatni.
Atmega328p. A progi Arduino-n alapszik, persze az optimalizáció végére nem sok minden maradt belőle.
Ügyes!
Nem gondolkoztál azon, hogy FPGA-val csinálj VGA perifériát? Ott aztán pontos időzítéseket lehet elérni. Én is hasonló projekten dolgozok, itt a Microblaze szoft processzor is FPGA-ban van realizálva, mellette pedig egyéni perifériák, pl VGA, PS/2, PWM, Timer.
Zolibá ha nem haragszol megelőztelek.
Szia látom szép nagy felbontást tudsz elérni. AVR-el ekkora felbontásnt nem lehet csinálni, legalábbis nem 16MHz-en. FPGA-val még nem foglalkoztam. Merre lehet ilyet beszerezni?
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2014
Szia
Nagyon sok leírás van a neten VGA-val kapcsolatban, néhány közülük: Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2014
Nagyon klassz! A nyákot Te csináltad?
Köszi!
Nem a nyák gyári!! |
Bejelentkezés
Hirdetés |