Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Hali mindenkinek!
Készítettünk egy órát fotomen32-vel alias Jánossal. Gondoltam megosztom, ne csak mindig vicsys órát lássatok Az órát fotomen tervezte és én programoztam. A lelke egy PIC 16F884, és mellette egy RTC IC. Semmi portbővítő. Az óra közepén hétszegmenses, körülötte pedig 60db SMD LED (kék). A hátulján 4 db SMD gomb a beállításnak. Ébresztője is van. És elemje is, ha elmenne az amper . Itt egy : Videó Mellékelek egy képet is.
Hali !
Tetszik az ötlet, hogy raktatok köré 1led/sec kijelzőt ! Kapcsrajz/nyákterv ha nem szigorúan titkos, jöhetne esetleg Az az ötletem támadt, hogy ha ilyet építenék, egy plexi vagy üveg félgömböt próbálnék szerezni és abba bele applikálni, és úgy fel a falra. Sztem úgy nagyon ütősen nézne ki. A honnan persze jó kérdés.. de nem lehetetlen belebotlani sztem valami ilyen "bilibe". A videóban az a füst ugye 1 cigiből jön, nem valami áramkörből? Vagy az is fícsőr, és az óra tud füstjelekkel is időt mutatni? Gratula még1x. Edga'r
A terveket még nem tudom.
Ha jobban megnézed nem füst, nem élek vele és az áramköreim sem. Csak a fényképező szeme így látja a gyorsan villogó (multiplexelt) LED-eket. Mert nem csak az emberi, de a fényképező szemét is becsapja
Igazából, az a része izgatna, hogy a 60db ledet milyen módszerrel hajtod egyenként ? Azok hogy vannak kötve?
Ha én csinélnék ilyet, azt hiszem úgy szeretném hogy egyik percben sorban gyulladjanak ki, a következőben meg egyenként aludjanak ki szépen sorban. Gondolom nem 60db I/O lábat használtál el ezekre.. erre lennék kiváncsi h milyen módszerrel hajtod. Az elv is elég szavakban, a konkrét kapcsolást úgy sem tudnám használni teljesen, mivel én AVR párti vagyok Edga'r
Sziasztok!
Volt egy kis időm és mivel szükségem volt egy szegélynyíróra, gyorsan összedobtam egyet . Nem egy nagy durranás, annyira nem foglalkoztam a külcsínnel, de elég szuperul működik. Lehet látni hogy hátul van egy főkapcsoló, és ha húzom a kart, csak akkor pörög ha az be van kapcsolva. Amúgy, amint lehet látni egy flex, maga a fűnyíró. Azt úgy kaptam, hogy rossz volt a kapcsolója, és nem volt hozzá korong felfogató. Hát ide tökéletes. Maga a vágóél az bovden, bár ha nagyon hozzáér a betonhoz akkor még az is szétmegy. De természetesen nem arra van , csak helyenként ahova a fűnyíróval nem tudok elmenni, oda tökéletes. Egyedül a védőburok, hiányzik, így eléggé hányja a füvet. Még nem támadt jó ötletem, hogy azt hogy tudnám egyszerűen megcsinálni, addig is így használom. Pár kép róla:
Gratula! Nagyon tettszik. Szeretnék látni képeket a hátuljáról is, ha nem túl szégyenlős a panelod...
Nagyon tetszik az órád, esetleg lehetett volna ilyen 30cm-es átmérőbe csiánálni, meg nagyobb hét szegmenses kijelzőkkel és akkor lehetne falióra. Ja igen, úgy macerás lenne az ébresztő funkció. Akkor oda megy egy távirányító
Grat még egyszer!
Már tudom mi maradt ki
Pedig szó is volt róla, hogy a LED-ek úgy mennek. Nah azt majd holnap beleprogramozom. A ledek mátrixba vannak kötve 4x15. Konkrétan ennyi. És így egyesével lehet őket hajtani.
akkor egyre gondoltunk
4x15ös mátrix? Akkor 19 I/O láb végülis ?
Így van 19 láb.
Legyen róla egy kép, ha már van aki hátulról szereti. De nem leszólni, mert ez a prototípus. A faliórába nem kell ébresztő. Se távirányító. Évente 2x kell állítani, amikor a rendes analógokat. Az elemje a többit intézi.
Protonak nem rossz ez a nyák szerintem egyáltalán. El lehettél azért a ledkör beforrasztásával egy darabig
Mivel számolod az időt ? RTC-t nem látok, program számolja simán valami korrekciós algoritmussal, vagy hogy ? (Amúgy kapni olyan RTC-t ami átáll magától nyári/télire, és egész pontos, nem is nagyon drágán)
Nem idézném magam, de írtam, hogy RTC IC.
Hali!
Na beültettem az alkatrészeket, sőt időközben készült egy kisebb is. Vajon meg lehet csinálni még kisebb méretűre? Egyébként egy másik kolléga is próbálkozott már... Bővebben: Link
Hűű!
Téged nagyon elkapott a minitüralizálás Amúgy jó lett! Jó picike.. Üdv!
Nem kicsit, nagyon, vagy nem nagyon, kicsit
Gratula a mérethez.
Nem volt egyszerű beforrasztani, még mikroszkóp alatt se. Sajnos videót nem tudtam csinálni róla, mert csak valami villogó fénypaca látszik belőle, de valóban működik is.
Ja, egyébkén szép kék fénye van, és 3-5V közötti feszről szépen "ketyeg".
Már csak azt kell kitalálnom, hogy mire használjam...ha már van...
Nem tudom, hogy fogod bedobozolni. Ilyen óriási dobozt nem kapni sehol sem
Gratula, tényleg nagyn kicsi lett. (Vagy normális méretű, csak nagyon felnagyítottad a képen az 1Ft-ost ) Idézet: „Vagy normális méretű, csak nagyon felnagyítottad a képen az 1Ft-ost” Ez eszembe sem jutott, pedig mennyi munkát, időt megspóroltam volna magamnak...
Szia ! Nagyon jól néz ki így a nyák, emellett még praktikus is is! Ezt a technológiát én is alkalmazni fogom.
Csá!
Király ötlet Szerintem ha egy 5L-es kannát megfelelően kivágsz abból lehetne védőburkolatot fabrikálni.
Ma volt egy pici szabadidőm és megírtam a rovásírásos óra programját. Leteszteltem hamar és készítettem egy rövid videót.
A hangszórókat is kapcsold be.
Nagyon komoly lett, tetszik. A másodperc gondolom zavaró lett volna rovásírás jeleivel. Így is nagy segítség a felső sor. Gratulálok! A beállító menü lehetett volna magyar
Köszönöm!
Sajnos a másodperc már nem is férne ki egysorban a többivel. Most készülök megvalósítani a ledes változatot, de a mechanika nem lesz olyan egyszerű.
Alakulgat! Kicsit furcsa volt az LCD-n a 29 kiírása, de nem tudom máshogy meg zavaró lene.
Mert ugye így írattad ki: IIIIVXX és így kellene: XIXX (vagy nem tudom, csak így meg zavaró lehet, félreérthető? nem tudom)
Gratulálok! Súlyos!
Na igen, az a fránya nulla számjegy... (( Amikor a hangot írtad, azt hittem, közben távíró kódokkal is adja a pontos időt. Még egy: színes kijelzőn alkatrész színkódokkal. ))
Tévedés. Nem a lómai számjegyek szerint történik a kiíratás. Pl.: 23:49 =>IIIXX:IIIIVXXXX Tehát a 9=> így néz ki: IIIIV és nem IX.
@ gg630504: Sajna nincsen nulla a rovásírásban. Azaz van, csak üres hellyel jelzik.
Hát... lehet, hogy nagy hiba volt átváltani erre a hangszórós mizére, ezelőtt épp d&b-re dudorogtam.
off
Egy érdekes project: Bővebben: Link , igaz nem óra de lehetne belőle az is akár. Világításnak sem utolsó. |
Bejelentkezés
Hirdetés |