Fórum témák
» Több friss téma |
Kondit nem cseréltem ki. FI-relé nincs, csak 25A-os biztosító.
Két kondi is van benne. Egy óriási nagy meg egy kicsi mint egy fénycsőgyújtó. De a centrifugához lehet valami köze ennek? Mert gyanús hogy megint nem megy illetve a motor hangja is megváltozott, de ezt betudtam annak hogy a palásttól változott a hangja. Illetve most kapott terhelést is, raktam bele fél kiló ruhát.
A fénycsőgyújtó mérető a zavarszűrő.Ha lehet akkor üzem közben ilyen állapotban ne tapogasd mert még a végén ráragadsz!Nézd meg hogyha beállítod voltmérésre a multit és az egyik felét a a gép fém testéhez a másikat pedig a földhöz rakod mutat valamit?(elvileg kéne de nagyon is!)Valami testzárlatos benne de nagyon! Szerintem ha lenne FI azt már lenyomta volna.
A gép fém teste és a dugvilla föld érintkezője között a multi sípol tehát az odáig rendben. De viszont a dugvilla egyik villája és a föld között is sípol.
A FI pedig 15W-os villanykörtétől lekapcsol, nem még egy 400W-os szivárgó áramtól. De nincs fi relém hogy rádugjam, de nem kérdés hogy mit tenne, ezt kézzel is érezni ha nem földelt a konnektor. De az a kondi viszont egyáltalán rá van kötve a gép testéhez? Amúgy a gép teste bizserget, a dob meg ráz akkorát hogy el kell rántani a kezem ha földelés nélküli konnektorba dugom, csak azt nem tudom hogy mi a fene ami búg. Olyan mintha a fűtőszál fűtene olyasmi a búgás. De a zavarszűrő konditól attól még mennie kellene a centrifugának nem? Legalábbis szétszedve is rázott de akkor centrizett is. ![]() De sajnos kezd olyan gyanúm lenni hogy súlyos hiba van itt. ![]() Mert ugyanis rossz volt az ajtózár, így a centri nem pörgött fel, az előző tulaj meg így használta 10 évig. Én meg megkaptam, vettem bele ajtózárat, működött, összeraktam, ruha bele, meg földelt konnektor de már jött is a búgás meg újra nem centrifugál. Szóval nekem az a sanda gyanúm hogy a motorját kiégették az ajtókapcsoló nélküli üzemmel és most az kezd el testzárlatossá válni. ![]()
Félreértettél.A multi egyik felét a padlóhoz a másikat a gép testéhez érintve mennyit mutat?Ja????hogy ez 10 évig így ment??Akkor nem is csoda!!Mondanám hogy adok motort de abban a mosó tekercsek menetzárlatosak.A zavarszűrő össze van kötve a gép fém testével.A kondi cserét azért próbáld ki.
Akkor tönkretehette az a motort hogy a rossz ajtókapcsoló miatt nem kapta meg a segédfázist sohasem?
De akkor az hogy lehet hogy előtte meg tökéletesen centrizett? Vagy azért mert akkor üresen ment a gép? A multit a padlóhoz? A betonpadlóhoz viszonyítva gondolom nem fog semmit mutatni de majd kipróbálom. A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2014
Üresen centrizik ajtókapcsoló nélkül is akár.Padlóhoz vagy más fém testhez.Egyből kijön hogy van e (azt ugye más tudjuk hogy van)szivárgó áram és hogy mekkora.Azt javaslom nézz át naggyából mindent fűtőbetétet fűtőszálat nézd meg nincsen e valahol elnyírva a vezeték.Amúgy földelt konektorról is ráz?Mert ez egy bizonyos fokig hogy ráz földeletlen konnektornál normális.Az összes gép olyan hogyha földeletlen konnnektorba dugod be akkor ráz.(pl nálunk is a konyhában a mosogatógép konnektora földeletlen(ben t van a zöldsárga csak valahol meg van szakadva) és ha pl mezítláb fogod meg a gépet úgy hogy be van dugva akkor érezhetően csíp földeltdről pedig nem csinálja...)
Földelt konnektorba dugva nem ráz. Én is azért nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget mert nekem is rémlett hogy ezek ilyenek.
![]() Csak a fogyasztásmérő buktatta le hogy 400W-nyi a szivárgó áram, csoda hogy élek. ![]() A motorra illetve a centrifuga részre tippelek hogy ott lehet valami, a fűtőszál hogyha bekapcsol a fűtés akkor is megmarad 400W-nyi plussz felvétel. Sőt végig megvan a 400W-os bónuszfogyasztás. Amúgy most az ajtókapcsolók ujjak, egy mosás tökéletesen le is ment szóval nem hiszem hogy azzal lenne a gond. De ha működő és bekötött ajtókapcsolóval sem indul a centrifuga akkor azt mi okozhatja? Illetve ha kinyitom az ajtót akkor a mágneskapcsolónak pontosan mit is kellene megszakítania? Mi az amit üzemszerűen megszakít és mi az aminek nem kellene mennie a mágneskapcsoló oldása után?
Ha földeltbe dugva nem ráz akkor azzal nincs gond.Ezek ilyenek.Próbáld meg az hogy lehúzod a motorcsatit éd nézd meg hogy akkor jön e a fogyasztás.És ezt próbáld végig naggyából mindenen ahol eltűnik ott a bibi.
Sziasztok!
Vhirpool -t vettem, elég nehezen forog a dobja mikor kinyitom szerintem, ez normális? Köszönöm!
Attól még lehet testzárlatos hogy nem ráz ha földelt a konnektor, csak ilyenkor valami elfűti a teljesítményt.
Bár egy kondi 400W-tól nemhogy egy órás mosás után hanem pár perc után felrobbanna. Tehát marad a motor meg a fűtőszál. ![]()
Már leírtam az ellenőrzés menetét.Egyszerűen húzd le a csatlakozót a motorról és nézd meg hogy változik e a fogyasztás.Ha nem akkor motor vissza és a fűtőbetétnél is ugyanezt.Egyből ki fog jönni hogy mi az ami nem klappol.(de ezt már írtam)
Ezek szerint Te sem olvastad el a hsz-omat....
Igen, így is fogok eljárni de csak majd holnap mikor szétkapom. Addig csak elmélkedtem.
Szerintem felesleges elmélkedni addig amíg nem nézed meg.Egyébként egy nagyon jó strapabíró gép kár hogy nem mi magyarok találtuk ki....
Ma bedugtam, minden tökéletes. Szét is szedtem, semmi hibát nem találtam.
Ez hogy lehet?? 400W-nyi testzárlat csak úgy eltűnik? Most arra gondoltam hogy mivelhogy kintvolt az udvaron de fedett részen, nem-e beázott és az okozta ezt...? Tehát a palásttal tuti nem csíptem oda semmit. Eltűnt a hiba. Ilyenkor mit nézzek meg?
Üdv urak kérdés lenne felétek : Volna egy whirlpool zen /AWE 8764 / automata gép ami már brushless motoros és ennek a vezérlő panelja szált el oly annyira hogy a benne lévő íc is ketté nyilt . Valami nagyon speciális az íc benne ezért nem is hinném hogy ezt lehet csak úgy kapni üzletben ?
A kérdés az lenne hogy nem-e tud valaki erre mondani valamit , akár javítás szempontjából akár egy új panel beszerzésével kapcsolatban ? A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2014
Ahogy írtátok tegnap, műszerrel nem mérni semmit.
De nem hagyott nyugodni a dolog, bedugtam egy 300mA-es FI-reléhez. Azonnal kicsapta. Szóval ha lejár a mosás akkor szétszedem és megnézem jobban azokat a kondikat.
Üdv.
Kellene egy kép a panelről és a részről ahol elszált az ic.
Megvan az energomat hiba. Összes kondit kiszedtem mégis leverte a fi relét. Motor csatit lehúztam, nem verte le.
Tehát a motor a testzárlatos. Mennyire kompatibilisek egymással ezek a motorok? Illetve tegyük fel, veszek bele másik motort... ugye már nem lehet olyan hiba hogy mondjuk zárva marad egy mikrokapcsoló és újra kiég? De amúgy most működik a gép, tökéletesen, csak éppen testzárlatos.
Szia lukovicsek!
Köszi a segítséget, csatiért azért mégse utazok Ukrajnába. Megkérdezném tőled, hogy mi a szétszerelési sorrend az Indezitnél?
Minden energomat motor egyforma!,ha szerencséd van már három pénzért kapsz az OLX-en!
Először is ez itt nem indesit, a másik meg egy kérdés, hogy mit akarsz rajta szétszedni és miért?
A panel igy néz ki az íc az a hűtőborda alatt van és ketté van repedve , és továbbá egy pár smd is szétégett ...
Le kellene csavarozni a hütőbordát hogy látható legyen hogy melyik ment el.
Ahogy írják az összes energomat és en.lux motor megegyezik.Nézz körbe neten aprópénzért lehet kapni és megy mint a golyó!
Ez egy szép rozsdás fagor gép.Mi a baja az indesitnek?
Na az ÍC tipusa leolvasható .
IRDAK0726305B
Nem szivesen venném el a kedved de ezt beszerezni nem lehetlesz, esetleg Abay vagy külföldi oldalakon, de valami el is lehet írva mert erre amit irtál a gép semmit nem ad ki.
Ennyit a szénkefe nélküli inverteres agyonelektronikázott zen technológiáról...
Hu igen valoban ellett irva , tehát :
IRDAK0726350B |
Bejelentkezés
Hirdetés |