Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Megnéztem! Hát, nem tudom mit eszel rajta
![]()
Honnan ismerős nekem eme jól csengő név? Bizonyos fokig nemtelenségnek tartom, hogy valaki ilyen sületlenséget adjon meg becsületes polgári nevének. Ha már mindenképp el akarja titkolni kilétét, legyen elég a nick-je,mivel úgy tudom nem kötelező a polgári nevet is megadni.
De hát nem vagyunk egyformák...
Jó estét mindenkinek! Nagyon csendes a topic
![]() ![]() ![]()
Mennyi volt? Nekem is vennem kéne már egy normálisat, mert a rugók már-már beleállnak a ..
![]()
Ebben is van rugó. De nem nyikorog a matrac alján van kb 5 centinyi rugó rajta szivacs. De nagyon rugalmas
![]()
Most jöttem be a műhelyből, esztergáltam vagy 2 órát.
Szerintem nem lesz jó! Mert gondolom csak egyedül leszel benne, ahelyett, hogy kérnél egyet köbzoli csini lányai közül a próbára.
![]()
Valóban, egyedül nem lesz jó
![]() ![]()
Üdv! Ha a fogyasztásmérő a szolgáltató tulajdona, akkor hogy lehet árulni a vaterán? Az én agyam ehhez kevés, nem vágom.
![]()
Szia Egész egyszerűen.
![]() Ugyan is akkor kerül a szolgáltató tulajdonába, amikor te azt beszerelted és hitelesítetted a szolgáltatóddal. Persze ha utána leszereled és eladod, akkor a bokád nagyon fog utána fájni. ![]()
Szóval ha én találok egyet az út szélén (Képzeld, megtörtént!) akkor csak felrakom, szólok hogy van és hitelesítik és használjam egészséggel?
Én ezt eddig úgy képzeltem, hogy ők hozzák magukkal, felteszik és én csak rá se nézhetek. Idézet: „... felteszik és én csak rá se nézhetek.” Pedig néha muszáj. ![]()
Idézet: „Szóval ha én találok egyet az út szélén...” Természetesen nem, mert azt a mérőt regisztrálták már, így könnyen megeshet hogy lopott. ![]() Csak újonnan megvásárolt, vagy felújított órát lehet megvásárolni, hitelesíttetni. Ha jelenleg is nálad van az a mérő javaslom, hogy távolítsd el belőle a sorozatszámot mindenhonnan, és tedd ki dísznek, esetleg még a számlálómechanizmusát még valami fordulatszámmérős projekthez fel lehet használni. A szolgáltató is hozhatja és felrakhatja, de egy megfelelő (igazolványos) engedéllyel rendelkező villanyszerelő is bármikor felrakhatja, és hitelesítheti.
Vagy egyszerűen felteszi almérőnek a műhelyre, hogy: Látod anya, nem is én zabálom a villanyt.
![]()
Igen igen.
![]() ![]()
Persze és kolléga szerinted nem is szedte szét még egyszer sem, hogy változtasson a patkómágnes pozícióján, hogy ezzel bizonyítsa ártatlanságát a nagy villany számlával a szülökkel szemben? Ugyan már!
![]()
Legjobb lesz ha visszadobom az út szélére. A sorozatszámát nem lehet eltűntetni. Digitális és hiába vakarom le az előlapot, akkor is mindent tud.
![]() És ha szétbontom? Nagyon mutatós NYÁK trafók vannak benne. ![]()
Jó, de ezt Ők is tudják?
![]()
Igen!
Kedves Szülők a fiuk módosította a fogyasztásmérő berendezés mérési pontosságának beállításaira vonatkozó értékeket, így verve át önöket! Már csak abban kell reménykedni hogy Ők is regisztráltak és olvassák az OFF -ot! ![]() ![]()
Nem regisztráltak, de néha olvassák.
![]() Egyébként gondoltam rá, hogy jó lenne almérőnek, de csak egyszer lássa meg valaki "okosabb" és akkor hiába mondanám, hogy én csak találtam. :no:
Ezért szedd ki sorozatszámot.
Valószínűleg lopták, csak menekülés közben eldobhatták.
Picit feljebb írtam, hogy a sorozatszámot nem tudom eltűntetni.
![]() ![]()
Nálam sikeresen duplájára becsülték a fogyasztást, aztán meg fel voltak háborodva, hogy vissza kellett utalniuk 70 rugót.
![]()
Ejj, akkor ez egy komoly kis gép!
Akkor meg szerintem szedd darabokra és a használható alkatrészeket tedd el, az uC -t meg süsd meg. Jobbat nem tudok. Ha az időt mutatja és a dátumot, akkor még a szobádba fali órának jó lesz.
Ami az időt illeti... Amint megkapta az áramot azonnal tudta a pontos időt / dátumot. Meg is lepődtem. Kerestem elemet, hogy talán abból nyer energiát a működéshez, de nincs. Egyre jobban érdekel a működése, tudása. Mielőtt kinyírom próbálgatom kicsit. Persze csak óvatosan.
Talán csinálok pár képet a belsőségről és megosztom a kíváncsiskodókkal.
DCF77 -es modult nem fogsz benne találni, de viszont valóban van benne egy telep ami miatt nem felejti el az időt sem.
Vannak olyan típusok amiken van egy kis plombált átlátszó ablak amin keresztül a telepet is tudod cserélni a fogyasztás mérő piszkálgatása nélkül. Továbbá tartalmazni szokott egy IR szenzort is és egy gombot, így bármikor lekérdezhető az óraállás, fogyasztási statisztika, áramkimaradások, belő hiba, sorozat szám, stb.
Ez hogyan is történt?
Altalanydíjas vagy? illetve ha nem akkor ennek az ügymenetét leírhatnád egy másik topikban is akár. Gyanakodok arra hogy itt is túlszámlázás történt egy időben azért kérdezek. Ígylegalább feltudnék készülni.
Az IR szenzort megtaláltam, most már tudom hogy olvassák le. Nem ülnek előtte fél napot, hogy a kívánt adat legyen a kijelzőn.
![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |