Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1302 / 3614
(#) _ampervadasz_ válasza kadam hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

Akkor ez egy elég komoly kis mérő lehetett.

Szerintem egy alállomás főmérője lehetett kombinálva egy áramváltóval.

Máshol ilyet nemigen szoktak alkalmazni.

Szerintem a kijelzőn és néhány alkatrészen kívül semmit ne tarts meg belőle. A Japán elkókat mindenképp mentsed ki.
(#) kadam válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

Úgy lesz. Érdekes dolgokat találni egy egy útszéli szemétszedés alkalmával. Tavasszal pl két mobiltelóval és egy monitorral tértem haza. Most meg ez a mérő. Nálam ez betegség, ha valami elektromos dolgot látok eldobva azonnal felveszem és kitalálom mire lenne jó.
(#) Stadi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

Havi diktálásos vagyok, de régebben, míg csak telefonon lehetett bemondani az óraállást, hanyagoltam a témát (fenének sincs kedve drága pénzért egy géppel társalogni), ezért becsülték a fogyasztást. Azóta már neten is be lehet jelenteni az állást, és így legalább jobban látom, milyen fogyasztáscsökkentő lépésem milyen kézzelfogható hatással jár. Egyébként a legjobban úgy lehet csökkenteni a fogyasztást, ha az ember napi 8+ órában dolgozik (de nem otthon), és aztán már se ideje, se kedve villanyzabáló készülékeket üzemeltetni. Persze az évi egyszeri leolvasásnál így is, úgy is szinkronba kerül a valós mérőállás a kalkulálttal, csak azért a különbség addigra már egy elég komoly összeggé halmozódik.
(#) _ampervadasz_ válasza Stadi hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

Értelek, ebben a fogyasztásosgazdaságosságosságban meg igazad van.
(#) Stadi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

Majd szeptemberben kiderül. (Most kezdtem dolgozni, ugyanakkor pedig áttették hó végéről hó közepére a diktálást.) Jelenleg úgy 150KWh a havi fogyasztásom, cél a 100KWh elérése.
(#) scooby_ válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

Az enyém egy éves és már nyikorog ha lenyitom. Bátyámnak fenyőből van a sarokasztala. Nagyon vigyázni kell vele,puha fa,könnyen sérül,de tényleg. Ha a körmöddel benyomod az is meglátszik a fenyőben!
Nekem nem lapraszerelt volt. Fogták felhozták egyben azt levágták az előszoba kellős közepére azt nesze vidd be. Vagy 7x olyan nehéz mint én.... De legalább nem kellett kínlódni az összeszerelésével. Az enyém amúgy 20.000Ft körül volt. Ahogy emlékszem 50% kedvezmény.
(#) zenetom hozzászólása Aug 8, 2010 /

No emberek, nemsokára kiélhetem elfojtott játékszenvedélyeim!
Egyik ismerősöm ideadta a winyóját hogy formázzam le, mondom add már ide a videókarid is (9600Gt, ugyanaz amit vettem a vateráról, elvileg keddre már meg is érkezik), kipróbálom ezt az új NFSW játékot (korábban már írtam róla, meg linkeltem be videót).
Háát mit mondjak, engem meggyőzött, csak az a "baj" hogy hamar megunok minden játékot, ezért sem játszok nagyon semmivel, de nem is hiányzik nekem, hogy óvodás módjára nyomkodjam a klaviatúrát...
De szerintem kipróbálni mindenképp megéri, ha érdekli kicsit is az embert.
Csatoltam két képet.
(#) _ampervadasz_ válasza zenetom hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

Nem rossz egy kártya, ha azt az apró hibáját nem vesszük figyelembe, hogy akkorát fűt mint a barom.

Ajánlom figyelmedbe, ha egyáltalán letudod operálni a bordát, hogy a DDR modulokon használt hővezető lapkát mind a két oldalán bőségesen pasztázd, majd rakd vissza hűtést. Legalább 12 C° fokkal lesz hűvösebb kártya.
Ezzel a beállított élettartamot felülbíráltad Gratulálok.

Arról nem is beszéltem hogy a stabilizátorokra is érdemes egy bordát akasztani, mert egy nagyobb terhelésnél piszkosul tudnak fűteni, főleg, hogy a forró levegő pont oda áramlik.
(#) zenetom válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

Télen lesz mivel fűteni. Nyáron meg jó lesz még grillezni
De szerintem 80°C-ig még nem vészes, most haver karijáról (a szintén 9600GT) 53°C-ot mutat az Everest.
(#) _ampervadasz_ válasza zenetom hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

Erről beszéltem! Na igen, nekem ezért maximum 43C°

A kártya így nem lesz hosszú életű, ha megközelíti a közel 80C° fokos hőmérsékletet. Akkor már úgy akadna a játék a rengeteg hibás számítás miatt, hogy az már eléggé nyilvánvalóan látható lenne.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Aug 8, 2010 /

Van itt még valaki?
(#) SzervízMacska válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

Már nincs.
(#) _ampervadasz_ válasza SzervízMacska hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

Á! A csába, akkor megint magamra maradtam!

Szerk.: Elteszem magam alukálni, mert a macskák várnak. Folyton helyezkednek, és nem találják a helyüket.
Persze hogy nem mert az jómagam lennék!
(#) SzervízMacska válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

Jó éjt!
(#) zoly15 válasza kadam hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

ÉN is így vagyok vele, mindent össze szoktam szedni Én hoztam már az út széléről: mikrót, tv-t, mobiltelefont, discmant, fejhallgatót és még sorolhatnám.. Egyik haverom az út szélén egy apple-t talált, igaz csak mp4 lejátszó...
(#) zenetom hozzászólása Aug 8, 2010 /

Tud valaki valami jó kis 3D-s szerkesztő progit? Olyasmi kéne mint az AutoCAD, de nem akarom most azt felrakni, ágyúval verébre lőni, a Google SketchUp meg túl butított, valahogy a kettő közötti tudású program kéne.
(#) SALáta hozzászólása Aug 8, 2010 /

Tegnap felraktam a Mandriva linux disztribuciót, totál jó, megy minden alatta mint a karikacsapás. Kivéve a wlan-t, de csak az én hozzánemértésem lehet a gond.
Gyorsabb most még mint a windows volt valaha is.
Megyünk moziba, jól legyetek addig is .
(#) zoly15 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

Mi a csuda az a "nyoszolya"?
(#) zenetom válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

Áhááá!
És még én vagyok a városi?!
(#) SALáta válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

És akkor a nyoszolyólány mit jelent?
(#) zoly15 válasza zenetom hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

Helóka! Ez ófalusi nyelv volt!
(#) zoly15 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

Áhá! De nem értem hogyan lett az ágyból ilyen szó
(#) zoly15 válasza SALáta hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

Örömlány?
(#) SALáta válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

Tudod a menyaszony az örömlány... :yes:
(#) zoly15 válasza SALáta hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

Hivatalos elnevezés szerint nem a menyasszonyt nevezik úgy :hide:
(#) szamóca válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

Ha a lányos apa az örömapa, és a mama meg az örömanya, akkor a lányuk az örömlány.
Erre akart utalni Salat.
Nyoszolya

A nyoszolyólány pedig a a menyasszony legjobb havercsaja, aki oltár elé vezeti a szüzet, hogy aztán a nyoszolyában este..........khm, örüljön magának.
(#) zoly15 válasza szamóca hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

Ja! Hoppá Nem "így jött át"
(#) zoly15 hozzászólása Aug 8, 2010 /

Képzeljétek milyen munka lehetőséget kaptam A gyakorlati oktatóm az egyik barátjának beajánlott. Hogy víz órákat meg hasonlókat kell ellenőrizni. Felrakni valamilyen szenzort meg 3 képet készíteni. Mindezt 150Ft/db áron. Napi kb 40Db ilyen. Már honlaptól mehet a dolog
(#) Norberto válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

Nem rossz pénz, gyors ellenőrzésekért, hajrá!
(#) zoly15 válasza Norberto hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

Igen, szerintem sem rossz. Azt mondta a telefonban hogy egy akna max 10 perc.. Napi átlag 40 akna De lehet több is. Ma estefelé jön a tag és megbeszéljük a dolgot. Gondolom ha valaki megbontotta a blombát, személyesen adhatom át üdvözletemet neki :boxer:
Következő: »»   1302 / 3614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem