Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1391 / 3614
(#) bankimajki válasza nagy hoho hozzászólására (») Okt 11, 2010 /

Te aztán kihasználod a nap minden percét. Már 15 perc alatt készítettél 2 fényképet és ezt megosztottad velünk.
"Értem én hogy gőzös, na de mi hajtja."
(#) DuMatyi válasza bankimajki hozzászólására (») Okt 11, 2010 /

Az hagyján, de Hohóéknál éjfélkor is világos van. Egyébként kezdem sejteni, hol lesz a következő Hobbielektronika találkozó.
(#) Gafly válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 11, 2010 /

> Egyébként kezdem sejteni, hol lesz a következő Hobbielektronika találkozó.
Kemencén? Ott még vasút is van Bővebben: Link
(#) DuMatyi válasza Gafly hozzászólására (») Okt 11, 2010 /

Áhhááá, akkor ott bújkál az ország összes kis Bencéje!
(#) DuMatyi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 11, 2010 /

Valaki nagyon tájékozott a témában. :hehe:
(#) SALáta válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 11, 2010 /

Támogatom az ötletet Matyikém! Legalább nem büdös a kipufogófüsttől mint Pest volt, közel van nekem, legalább Feri is eljön, vagyis neki nem is kell jönni mert ott lesz nála. Meg van látnivaló is.
(#) szamóca válasza SALáta hozzászólására (») Okt 11, 2010 /

Ha sütünk kenyeret akkor mehetünk.
Kemencébe sült "legendát" még úgy sem ettem, s lehet ez a löket hiányzik hozzá, hogy én is építsek egyet.
:yes:
(#) Frankye válasza szamóca hozzászólására (») Okt 11, 2010 /

Ezen ne múljék, hátba taszajtalak én, ha csak ez kell... :hehe:
(#) szamóca válasza Frankye hozzászólására (») Okt 11, 2010 /

Az nem löket Frankyekém, hanem taszet.
(#) Frankye válasza szamóca hozzászólására (») Okt 11, 2010 /

Hát, a lökést - félreérthetősége okán - nem vállalom...
(#) zoly15 hozzászólása Okt 11, 2010 /

Szép estét mindenkinek! Úgy látom nagyon kihalt a topic Ma voltam az egyik szomszédban megnézni egy TV-t. Azt mondta a tulaj hogy csattog, pattog. Amit a sorkimenő okoz. Nagy nehezen megértettem vele hogy mi is az. Meg nagyfeszt állít elő. Mikor ez tudatosult benne mindenki egy méterrel hátrább
(#) DuMatyi válasza zoly15 hozzászólására (») Okt 11, 2010 /

Öreg hiba. A tulajjal nem értetünk meg semmit, mert akkor elkezd belepofázni a dolgunkba. Azt meg ugye semelyik szaki nem szereti. Ilyenkor rögtön olyan okosak lesznek...
(#) zoly15 válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 11, 2010 /

Muszáj voltam mert kérdezett, hitetlenkedett stb.. No meg dőlt belőle a piaszag.
(#) kadam válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 11, 2010 /

Idézet:
„Azt meg ugye semelyik szaki nem szereti.”

Azt hittem, csak én mászok a falra tőle. Persze csak az értelmetlen és nehéz felfogású embereknél.
(#) Rober_4 válasza zoly15 hozzászólására (») Okt 11, 2010 /

Múltkor én is veszekedtem a FÉG-es bojlerre a gázosnak. Nehezen tudtam megmagyarázni neki, hogy nem rá haragszom, hanem arra a törvényre ami miatt nem tudjuk lecserélni: mert az újhoz kéményt kéne bélelni akár milyen modern, a régi viszont mehet amíg fel nem robban, azért nem aggódnak
Ott mondtam a gázosnak, hogy nekem ne magyarázza, nem érdekel. Én körülbelül annyit szeretnék az egészből érzékelni, hogy a kék csap a hideg, a piros meg a meleg.
Azért csak elmondott, egy húszas listát mire figyeljek
(#) tiggersoft válasza Rober_4 hozzászólására (») Okt 11, 2010 /

Nálun sincs bélelve mégis kicserélödött...A kéményes meg is kérdezte, hogy kicseréltettük? Nem csak másik burkolatot kapottm mert rozsdásodott...Ez volt 3 éve!
(#) Rober_4 válasza tiggersoft hozzászólására (») Okt 11, 2010 /

Én már kicseréltettem volna, de az asszony parázik. Így még két három hétig biztos, hogy marad ez, addig próbálom megismerni a lelkivilágát. Érdeklődöm hogyléte felől, virágot veszek neki, esetleg 7 Miatyánk, és betartom a gázos 20 parancsolatát
(#) tiggersoft válasza Rober_4 hozzászólására (») Okt 11, 2010 /

Én arra az időre átküldtem a barátnőjéhez, mert tudtam az nem 1-2 óra. Utánna 3 napig azzal etettem, hogy nem másik csak lesikáltam...
(#) DuMatyi válasza Rober_4 hozzászólására (») Okt 11, 2010 /

Idézet:
„Érdeklődöm hogyléte felől, virágot veszek neki, esetleg 7 Miatyánk, és betartom a gázos 20 parancsolatát

Ezt mond az asszony kapja? Figyelmes férj vagy, de mi lesz a kazánnal? Sebaj, legfeljebb jobban összebújtok, és kevesebb lesz a gázszámla. Node mi köze van a gázos 20 parancsolatának ehhez?
(#) DuMatyi válasza tiggersoft hozzászólására (») Okt 11, 2010 /

A végén megette?
(#) Rober_4 válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 11, 2010 /

Ez csak melegvizes cucc, a fűtésért nem ő felel szerencsére. Persze majd együtt fürdünk az asszonnyal :love11:

Pervollal mosva

Merülőforraló esetleg? Vagy a radiátort csapoljátok meg.
(#) tiggersoft válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 11, 2010 /

3 napig ette aztán bevallottam. Gyanus volt, hogy túl tiszta, nagyon csendes és mintha nem is ilyen tekerő lett volna rajta...Aztán egy hónap mulva kiderült mégegy különbség:-4000Huf gázszámla!

A kéménybélelés kivételesen nem lehúzás.

A szituáció: a földgáz szintelen és szagtalan. Csúnya robbanásokhoz vezetne, ha nem szagosítanák. Ezért egy kéntartalmú vegyületet adnak hozzá, ami szintén gázhalmazállapotú. Nem mérgező és nem veszélyes, csak rémesen büdös, kis koncentrációban is. Természetesen éghető, mint a szerves vegyületek mindegyike. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy jóval az előtt elviselhetetlen, mielőtt a zárt térben lévő gázkoncentráció megközelíti a robbanóelegy alsó határát. Kétféle koncentráció van: egy százalékig MÉG nem robban, fölötte MÁR nem röbban. Mindemellet a földgáz azért veszélyes, mert kiszorítja az oxigént. Azaz annyira felhigítja, hogy nem tud a tüdőd eleget felvenni és elájulsz.

Fentiek értelmében olyan vegyszer kellett, ami már kis szivárgáskor is penetráns és elviselhetetlen szagú. Jóval a robabnási de még az életveszélyességi (fulladás!) határ alatt egyszerűen az életösztön közbeszól: ettől a szagtól menekülni kell. Ha mégsem tezsi ezt meg valaki, akkor második lépcsőben elkezd könnyezni és köhögni, azaz képtelenség a szivárgás közelében maradni.

Jön a feketeleves. Ez a vegyület nagyon szép és jó, de enyhén károsítja a gázcsöveket, mindemellett minden kéntartalmú vegyület kéndioxiddá ég el. a kéndioxid (ill. kéntrioxid kis koncentrációban) a levegő páratartalmával kénessavvá és kénsavvá alakul. Amaz meg szép lassan szétmarja a habarcs fő alkotóelemét, a kalciumkarbonátot, és a kémény rogyadozik, majd összedől. A kéményeket ki kell bélelni. Vegyes tüzelésnél acélcsővel, gáztüzelésnél aluminiummal. A különbség oka, hogy a vegyestüzelés nagyobb hőingást és nagyobb hőmérsékletet eredményez. Az aluminium nem bírja, és ő maga is elég és / elolvad. Hasonló probléma, de nem ennyire markáns a kéntartalmú szeneké. A hatás ugyanaz.

Kémia óra vége
(#) DuMatyi válasza tiggersoft hozzászólására (») Okt 11, 2010 /

4000 FtPer hó? Azaz jobb a hatásfok, cirka 15-20 %-kal.

Privátban megírtam mért nem bélelünk ki pár emeletnyi kéményt
(#) bankimajki hozzászólása Okt 11, 2010 /

Itt egy jó videó: Bővebben: Link
A hang lenne a lényeg, de szerintem nem az. (Az kicsit gáz. )
(#) szamóca válasza bankimajki hozzászólására (») Okt 11, 2010 /

A bobs-ok tényleg jókorák, de a tekervények száma ezzel pont fordítottan arányos.
(#) nagy hoho válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 11, 2010 /

Azt nem írtam, hogy éjszaka fotóztam a darvakat, ma láttam ezt írtam.
Egyébként este sötétben mennek a szálláshelyükre Hortobágyra, sajnos a sötétben csak a kurrogásukat hallom.
Következő: »»   1391 / 3614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem