Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Te aztán kihasználod a nap minden percét. Már 15 perc alatt készítettél 2 fényképet és ezt megosztottad velünk.
![]() "Értem én hogy gőzös, na de mi hajtja." ![]()
Az hagyján, de Hohóéknál éjfélkor is világos van.
![]() ![]()
> Egyébként kezdem sejteni, hol lesz a következő Hobbielektronika találkozó.
Kemencén? Ott még vasút is van ![]()
Áhhááá, akkor ott bújkál az ország összes kis Bencéje!
![]()
Valaki nagyon tájékozott a témában. :hehe:
Támogatom az ötletet Matyikém! Legalább nem büdös a kipufogófüsttől mint Pest volt, közel van nekem, legalább Feri is eljön, vagyis neki nem is kell jönni mert ott lesz nála. Meg van látnivaló is.
Ha sütünk kenyeret akkor mehetünk.
![]() Kemencébe sült "legendát" még úgy sem ettem, s lehet ez a löket hiányzik hozzá, hogy én is építsek egyet. :yes:
Ezen ne múljék, hátba taszajtalak én, ha csak ez kell... :hehe:
Az nem löket Frankyekém, hanem taszet.
![]()
Hát, a lökést - félreérthetősége okán - nem vállalom...
![]()
Szép estét mindenkinek!
![]() ![]() ![]()
Öreg hiba. A tulajjal nem értetünk meg semmit, mert akkor elkezd belepofázni a dolgunkba. Azt meg ugye semelyik szaki nem szereti. Ilyenkor rögtön olyan okosak lesznek...
![]()
Muszáj voltam mert kérdezett, hitetlenkedett stb.. No meg dőlt belőle a piaszag.
![]() Idézet: „Azt meg ugye semelyik szaki nem szereti.” Azt hittem, csak én mászok a falra tőle. ![]()
Múltkor én is veszekedtem a FÉG-es bojlerre a gázosnak. Nehezen tudtam megmagyarázni neki, hogy nem rá haragszom, hanem arra a törvényre ami miatt nem tudjuk lecserélni: mert az újhoz kéményt kéne bélelni akár milyen modern, a régi viszont mehet amíg fel nem robban, azért nem aggódnak
![]() Ott mondtam a gázosnak, hogy nekem ne magyarázza, nem érdekel. Én körülbelül annyit szeretnék az egészből érzékelni, hogy a kék csap a hideg, a piros meg a meleg. Azért csak elmondott, egy húszas listát mire figyeljek ![]()
Nálun sincs bélelve mégis kicserélödött...A kéményes meg is kérdezte, hogy kicseréltettük? Nem csak másik burkolatot kapottm mert rozsdásodott...Ez volt 3 éve!
Én már kicseréltettem volna, de az asszony parázik. Így még két három hétig biztos, hogy marad ez, addig próbálom megismerni a lelkivilágát. Érdeklődöm hogyléte felől, virágot veszek neki, esetleg 7 Miatyánk, és betartom a gázos 20 parancsolatát
![]()
Én arra az időre átküldtem a barátnőjéhez, mert tudtam az nem 1-2 óra. Utánna 3 napig azzal etettem, hogy nem másik csak lesikáltam...
Idézet: „Érdeklődöm hogyléte felől, virágot veszek neki, esetleg 7 Miatyánk, és betartom a gázos 20 parancsolatát ” Ezt mond az asszony kapja? ![]() ![]() ![]()
A végén megette?
![]()
Ez csak melegvizes cucc, a fűtésért nem ő felel szerencsére. Persze majd együtt fürdünk az asszonnyal :love11:
Merülőforraló esetleg?
![]() ![]()
3 napig ette aztán bevallottam. Gyanus volt, hogy túl tiszta, nagyon csendes és mintha nem is ilyen tekerő lett volna rajta...Aztán egy hónap mulva kiderült mégegy különbség:-4000Huf gázszámla!
A kéménybélelés kivételesen nem lehúzás.
A szituáció: a földgáz szintelen és szagtalan. Csúnya robbanásokhoz vezetne, ha nem szagosítanák. Ezért egy kéntartalmú vegyületet adnak hozzá, ami szintén gázhalmazállapotú. Nem mérgező és nem veszélyes, csak rémesen büdös, kis koncentrációban is. Természetesen éghető, mint a szerves vegyületek mindegyike. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy jóval az előtt elviselhetetlen, mielőtt a zárt térben lévő gázkoncentráció megközelíti a robbanóelegy alsó határát. Kétféle koncentráció van: egy százalékig MÉG nem robban, fölötte MÁR nem röbban. Mindemellet a földgáz azért veszélyes, mert kiszorítja az oxigént. Azaz annyira felhigítja, hogy nem tud a tüdőd eleget felvenni és elájulsz. Fentiek értelmében olyan vegyszer kellett, ami már kis szivárgáskor is penetráns és elviselhetetlen szagú. Jóval a robabnási de még az életveszélyességi (fulladás!) határ alatt egyszerűen az életösztön közbeszól: ettől a szagtól menekülni kell. Ha mégsem tezsi ezt meg valaki, akkor második lépcsőben elkezd könnyezni és köhögni, azaz képtelenség a szivárgás közelében maradni. Jön a feketeleves. Ez a vegyület nagyon szép és jó, de enyhén károsítja a gázcsöveket, mindemellett minden kéntartalmú vegyület kéndioxiddá ég el. a kéndioxid (ill. kéntrioxid kis koncentrációban) a levegő páratartalmával kénessavvá és kénsavvá alakul. Amaz meg szép lassan szétmarja a habarcs fő alkotóelemét, a kalciumkarbonátot, és a kémény rogyadozik, majd összedől. A kéményeket ki kell bélelni. Vegyes tüzelésnél acélcsővel, gáztüzelésnél aluminiummal. A különbség oka, hogy a vegyestüzelés nagyobb hőingást és nagyobb hőmérsékletet eredményez. Az aluminium nem bírja, és ő maga is elég és / elolvad. Hasonló probléma, de nem ennyire markáns a kéntartalmú szeneké. A hatás ugyanaz. Kémia óra vége ![]()
4000 FtPer hó? Azaz jobb a hatásfok, cirka 15-20 %-kal.
Privátban megírtam mért nem bélelünk ki pár emeletnyi kéményt
![]()
A bobs-ok tényleg jókorák, de a tekervények száma ezzel pont fordítottan arányos.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |