Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ok kipróbálom! Végül is egyszer élünk. :kalap:
Hiába próbálkozom keresni, szerezni, eredmény =0
![]()
Ki kapcsolta le Paksot, és miért borult sötétségbe a fél ország?
![]()
Nem érzem igazán hiányzónak magamat. Van más, lesz más utánam, majd helyettem. Aki akar, úgy is megtalál. Néha-néha benézek, ha van valaki rég nem látott ismerős, és komikus helyzet, akkor reagálok rá. Egyébként megvan a magam gondja-baja-tervei.
Urak, egy olyat szeretnék kérdezni, hogy kb egy 50m2-es cirkó fűtéses lakótelepi háznak mennyi lehet a havi gázszámlája ha mondjuk hideg van körülbelül, átlagos meleget számolva, műanyag nyílászárók, illetve szigetelt épület?
Mindegy, Shalafinak megpecsételődik a sorsa, az biztos. Már szerveződnek az események a fórum visszaszerzésére. Nemrég jól átvert valakit. Elküldtek neki néhány hangszórót javításra, de sem a hagszórókat, sem a pénzt nem küldte vissza. Így hát a megrendelő pár haverjával kocsiba ült és meglátogatták mezőkövesden. Utána Shalafi hozzáállása nagyon hirtelen megjavult!
![]() Szóval nem titok ki ő, hol kell keresni, hova jár dolgozni. Túl sok ellenséget hagyott, akik tudják, hogy néz ki és tudják a lakcímét is. Most több ezer embernek tett keresztbe, és elkövetett egy olyan hibát, hogy jogilag is eljárást tudunk kezdeményezni ellene. A fórumot a készítő tulaj évekkel ezelőtt nyíltan és egyértelműen a közösségre hagyta. Hangsújozva, hogy az az akarata, hogy a fórum a közösség tulajdona legyen és ne egy embertől függjön. Shalafi csak a tárhelyet meg a karbantartást biztosította volna, úgy, hogy a költségeket mi, a közösség álljuk. Erre ő azonnal kisajátította, amint a karmai közé került a fórum. A napokban kiborult a bili, elkezdett nyíltan visszaélni a jogkörével. Topicokat törölt, a megszavazott moderátoroknak egyszerűen elvette a jogkörét, (most meg a fórumot is leállította.) Erre forradalmi hangulat alakult ellene. Annyi felhasználó volt jelen egyszerre, amennyit nem is láttam még ott. Mind Shalafi lemondását követelte és az adatbázis fálj kiadását a közösségnek. Ha nem adja oda a másolatot minél hamarabb szerintem nem ússza meg szárazon a dolgot, marha nagy a felháborodás ellene, sok fanatikus tag van, aki már sok éve oda ír. Szinte mindenki egyhangúlag utálja már. Óriási hiba volt ekkora hatalmat a kezébe adni. Sokan mondták, hogy egy elmebeteg és nem kéne rá bízni a fórumot semmilyen szinten. Hát igazuk volt, most megtörtént, ami a legsötétebb félelmünk volt Shalafi technikai admin posztjával kapcsolatban.
100%-ig együtt érzek veled Müszi! Mondhatni egy csónakban evezünk! :yes:
Ez panellakás Papa? Ha akarod kérdezősködök aputól.
Persze, lakótelepi . Csak úgy nagy általánosságban érdekel, kb mennyi lehet az annyi. Apropó csajok. nem nyavajogni, csajozni!
![]()
Csajoznék én,csak ők sza**nak a pasikra! :no:
Amúgy minálunk általány díj volt a gázra. De holnap megkérdezem neked. 54m2-es lakásunk volt,és elég drága volt a távfűtés.... Melyik települést nézted ki,ha szabad érdeklődni? ![]()
Nem néztem én ki semmit, érdeklődöm. De írtam, hogy nem távfűtés, hanem egyedi cirkó, nem mindegy.
Láttam hogy írtad,én csak hangoztattam.
![]()
Sziasztok!
Készülök egy versenyre prezentációval, PIC-es témában, találtam egy képet ami túl világos, de tökéletes volna háttérnek. Valaki ezt be tudná nekem egy picit sötétíteni? Köszönöm! Tudom, nem ide tartozik, de szükségem volna arra a képre... Köszönöm!
Szia !
Remélem erre gondoltál és tudod használni . ![]()
Szép jó reggelt !
A nevem azért "Árnyék" - mert szeretek a háttérből figyelgetni és nem a fényben lenni . ![]() Ezt kérte a srác ezt kapja ! ![]()
Nekünkn 54m2-es konvektoros a lakás.
A múlt hónapban 35-et fizettem, de nem tudom milyen időszakról szólt a csekk, majd megnézem, viszont a nagyszobát nem fűtjük. Ehhez képest a pesti 69m2-es panel ugyanekkor volt 27ezer. Vagy még egyet tudok miskolci avasi 55m2-es bérházi 17ezer.
Nem mindegy a gáz fűtőértéke sem, valamint a készülékek állapota sem! A mai világban a kondenzációs kazánoké a terep
![]()
Itt egy 49m2-es két oldalról, illetve alulról felülről is fűtött (lakók) új építésű panellakásról lenne szó, (tégla épület) új cirkó és lap radiátoros fűtés, új műanyag nyílászárók, és szigetelt homlokzat. Én egy 15-20.000Ft ra saccoltam az egyhavi fűtését amikor a leg hidegebb van. Ez nagyjából akkor helytálló ugye? Persze ha normális fűtésről beszélünk, nem 30 fokról. Jól gondolom nagyjából?
Akkor most ebéd után egy kis IQ párbaj. Hogy egy kicsit jobb kedvünk legyen.
![]()
Kérdezz meg egy fűtésszakértőt. Aki ismeri a mai paramétereket, az épület méretei, anyaga alapján könnyen kiszámítható, mekkora energia-> mennyi gáz kell. Jó tudni, hogy mennyire fűtenek a szomszédok, mert az is sokat nyom a latban.
Köszönöm szépen!
Tökéletes! ![]() Lehetne nem méretezett képként feltölteni? Köszönöm!
Íme az intő példa: Wikipedia és egyéb web 2.0 alkalmazások ide, közösségi enciklopédiák oda, azért mégiscsak szakmailag és szaktekintélyek által összeállított és lektorált hír-, és szakirodalmi források felé billen a mérleg nyelve. Ott azért ilyen nem fordulhat elő. Azért az nonszensz, hogy valaki tájékozatlan vagy képzetlen ember felülbírálja szakemberek szócikkeit. Tessék mondani a Természettudományi Kislexikonnál előfordulhat ilyen?!
Idézet: „A MEDFEM-L nevu amerikai levelezolistan mostanaban tobb szakerto panaszkodott, hogy az angol nyelvu Wikipediaban ok mikor -- egyetemi oktatokent -- frissitik a kozepkori targyu szocikkekeket a legfrissebb kutatasok es szakirodalom alapjan, utana viszont ismeretlenek (-- szerkesztok? --) rendre visszajavitjak, felulbiraljak a tartalmakat az elavultabb szakirodalomnak es a regebbi (romantikus) elkepzeleseknek megfeleloen. Gondolom, hogy szerencsere ilyen jelenseg nalunk egyaltalan nincs.”
Az a te esetedben attól is függ Mekkora felületű fűtetlen falad van és mennyire fűtenek alul felül. Ugyanis az egyik barátom havi 7-8000Ft-ot fizetett a leghidegebb hónapokra. Mert alatta fázosék laknak és mind a két oldalon is van szomszédja. Amíg a külső hőmérséklet nem megy 5C° alá nem is fűtenek. A lakásban mégis 20-22C° van. Amikor meg én laktam ilyen helyen 12 éve, a mi lakásunk alatt garázs volt. Oldalt csak a fal és a felettünk levő lakást sem használták. Nekem akkoriban kellett havonta 20-25 ezret fizetnem. Szóval nem könnyű meghatározni látatlanban.
Nagyon sokat segítettél, köszönöm szépen.
![]()
A magyar wikin rontották el a megohm-ot megaohm-ra. Pedig kivétel, és nem is túl új...
Tudtommal mind a kettő helyes. Viszont a 100%-ig elfogadott a megaohm. Mivel a prefixumot ki kell írni. Én igazából a megohmot nem értékelem sokra, mert a kiloohm helyett sem mondjuk, hogy kilohm.
off Sokáig én is rosszul tudtam. /off
Bár lehet, úgy lesz helyes. |
Bejelentkezés
Hirdetés |