Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
A turbót azt nem is én mondtam, eszembe se lenne belerakni, és széthajtani a kis diesel motort, utána meg vinni nagygenerálra, ami nem 2Ft. Arra kell használni amire kitalálták, ennyi.
Az 50-es kismotorral is lehet 90-nél biztonságosan közlekedni, legalább lakott területen kivül fel tudod venni a forgalom ritmusát. Sem a kismotor, sem a kisautó nem veszélyes csak ésszel kell vezetni, ha a hülyegyerek meg száguldozik, és elesik az az ő problémája ! Müszi
De azt tudod remélem hogy a turbós mondat után ott volt egy hatalmas vigyorgó szmájli, tehát csak poén volt. Persze, hogy nem kell bele, de ha a fék és minden más meg van erősítve és bírja is, akkor mehetsz vele gyorsabban is.
![]() Persze ott van a 45-ös sebességkorlátozás, de ez még városban is kevés. Városban ledudálnak, mert nem tartod a forgalom sebességét és feltartasz mindenkit, hogy 40-el zötyögsz. Városban sok helyen van kirakva 60-70-es tábla, hogy gyorsabb legyen a haladás. na ha oda bekeveredsz 40-el... Ez a 45-ös maximumos szabály 30-40 éve megállta a helyét, de ma már kissé elavult, de változtatni nem nagyon akarnak. Persze az is érdekes, hogy kismotor jogosítvánnyal "autót" lehet vezetni. Nem semmiért kell a B-s jogsi előtt nem kevés órát venni vezetésből. Aki meg nem csinált ilyet, az meg csak úgy beleül egy "autóba" és nulla tapasztalattal kivágtat a forgalomba. Persze vannak olyanok, akik rendesen betartják a szabályokat és szép lassan ráéreznek a dologra, belejönnek, de aki 14 évesen egy ilyenbe beleül az nem biztos, hogy bizonyos helyzetekben semmi tapasztalattal jól tud dönteni és lehet hogy épp ezzel okoz balesetet. Sok fiatalt láttam már robogóval meg egyéb "kismotorral" száguldozni, na most ha ezek beülnének egy ilyen kisautóba biztos azt sem kímélnék.
Erre én csupán cinikusan azt tudom mondani: hulljon a férgese. Meg attól hogy ma "nem menő" tötyögni, attól még a fizika törvényei változatlanok. És ha gond van, akkor nem mindegy, hogy 90-nel, vagy 40-nel van a gond. A mozgási energia a sebesség NÉGYZETÉVEL arányos. Ez az az energia, ami begyűri a kocsi elejét. Kétszeres sebesség négyszeres energiát hordoz. Plusz ehhez hozzájön a lendület is. Tehát lehet, hogy mindenki gyorsabban akar menni, de nem biztos, hogy ez a célszerű és adekvát viselkedés, különösen akkor, ha eleve megnőtt a forgalomban részt vevő járművek száma, azaz nagyobb a balesetveszély. Ezt még tetőzzük a "gyorsabban akarok menni" mentalitással.
Annak idején amikor megemelték a jogosítvány szerzés korhatárát, nagyon örültem. Egy mai 16-17 éves körülbelül az én korosztályomhoz viszonyítva olyan szellemi szinten van, mint én voltam 12-13 éves koromban. Ezt az állításomat pszichológusok és szociológusok is alátámaszthatják, kár lenne vitatni, hogy az emberek később érnek. Egyszerűen badarság egy nagyra nőtt csecsemő kezébe volánt adni. Mehessen előtte is, de kemény PÁV vizsga után - mint ahogy régen is volt. Úgy lenne korrekt. Mindenki biztonsága érdekében.
Mopedautót is már csak B kategóriával lehet vezetni!
Sőt, az európai unióba (direkt kisbetű) lépésünk óta a quadok is személyautóként vannak regisztrálva.
Kipróbáltam a Firefox 4-et. Legnagyobb előnye, hogy az alul futó sáv (letöltés csatlakozás a szerverekhez) eltűnt, és csak addig írja ki diszkréten a bal alsó sarokba, amíg a töltés tart. Megint nyertünk fél centi helyet a monitoron. Viszont engem kifejezetten zavar, hogy a címsáv és a navigálás össze lett olvasztva, és sehogyan sem szedhető szét. Lehet, hogy csak ezért visszaváltok a FF 3-ra. Szerk.: Probléma megoldva! Marad a FF4.
![]()
:hehe: Sziasztok ! Képzeljétek pakolgattam ma a szobában, ahol tanulok, dolgozok stb... , és találtam sok érdekeset:
EURO 2008-as focialbum, totál kigyűjtöttem, csak pár kép hiányzik : 50 a 600-ból... ![]() 2008-2009-es, 2009-2010-es BL albumot. Ezeket nem gyűjtöttem mert édesapám megsokallta. Ezek mellet kigyűjtöttem egy dínós albumot, 160 képes, csipszben volt a kép. Meg egy hazai albumot, szerb focis albumot.. Aztán megtaláltam a nagy "focis" időmből származó összes posztert, amit a Képes Sportból szereztem. Az volt a mániám, hogy ami tetszett kiraktam, ami nem , azt meg árultam ~ 60 forintért a suliban.. Tök zsír volt látni ezt a sok "szemetet".. Valaki gyűjtött még ilyeneket rajtam kívül? ![]()
Az itt jelenlévők mások számára mind "szemétnek tűnő" kacatokat gyűjtenek, és abból csodákat kreálnak. Ja, és közös vonásunk, a birtoklási vágy nálunk tényleg legyőzi a józan észt.
Nem igazán értettelek, de nem baj...
![]() ![]()
Nekem a rendszámozáskor mondták, hogy csak B-vel vezethet, még a forgalmiban is benne van!
A képek direkt nem méreteztem, a jobb láthatóság kedvéért! Müszi
Pedig teljesen érthető a dolog, még magyarul is van
![]()
Kössz a tippet Matyi, én is leszedtem, egész jól használható!
Simpikém a glimmek valami eszméletlen gyönyörűek, gratula hozzá !
![]()
Hát igen a kocsma de arra sincs már időm se pénzem amit tudok az elektronikára fordítok. A tegnapi egy kirívó eset volt
![]()
Hehe, érdekes, nekem tetszik!
![]()
Ki ismeri ezt a dalt: Szomszéd asszonynak csinos a lánya, be is mennék vele a pajtába... Tovább nem mondom..
![]() ![]()
Én
![]()
:hehe: Most találtam rá, régi kedvenc volt...
![]()
Höhöhöhö...
![]() ![]() " A sok nő mellet van egy nagy álmom, hogy egyszer az igazit megtalálom, aki majd mindig , ad nekem ppppppuszit.... " ![]()
Mázlista... Itt csak a 3. emeleten ismerek egy velem egyidős lányt,valami zenész típus. De elég bunkó,sosem köszön,ha köszönök neki. Minden nap,pontban reggel fél hatkor elkezd húzni valami bőgőt vagy brácsát vagy mi a nyavaját? Ha a rossz oldalát nézzük: Minden nap felkelt avval a macskajajjal amit eljátszik itt nekünk,ha a jó oldalát nézzük: Minden nap beérek időben az iskolába!
![]()
Hehe, ez hasonló a Pocsolyába léptem, sáros lett a cipőm...
![]()
Sziasztok!
Nem tud valaki hivatalos infót arról, hogy a Főtáv szolgáltató, amennyiben fel van szerelve hőmennyiségmérő a radiátorokra akkor hogyan számítja ki a fűtési költséget? Mi november óta nem voltunk a lakásban, ott egy egység sem került elfűtésre, mégis jönnek a nagyobbnál nagyobb számlák. Számíthatunk rá, hogy visszakapunk? És mikor? Ráadásul melegvizet sem fogyasztottunk, ennek ellenére azt is számlázzák, nem is kis összegben. Hogyan lehetséges ez?
A radiátorokra nem hiszem, hogy hőmennyiség mérő lenne felszerelve. Ez nagyon drága lenne. Csak egy költségmegosztást segítő radiátor hőmérő van elhelyezve. Különben is, ha te nem is fűtesz a lakásodban, elzárod a radiátorokat, akkor is fűtődik a lakásod, mégpedig a szomszéd lakásokból, ezért, és a közös területek fűtése miatt a költségmegosztásnak bonyolult módja van.
A tényleges helyzetről az ügyfélszolgálaton érdeklődhetsz.
Ok akkor próbálom itt:
Bővebben: Link Viszont arra sincs tippem, hogy mikor olvassák le a mérőket. Remélem nem egy évben egyszer... ![]()
Nem tudom, hogy nálatok milyen van, de létezik olyan megoldás, ahol távolról (rádiós úton) olvassák le a mérőt, és a költségmegosztókat is.
Üdv ! Nincs valakinek eladó egy jó állapotú Lada Niva ha igen írjon
![]()
Ha már itt tartunk, aki tud jó állapotú Simson S51-et (nem enduro), vagy Schwalbe -t írjon!
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |