Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2866 / 3607
(#) kameleon2 válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 10, 2018 /

(#) Gafly hozzászólása Márc 11, 2018 / 2

Fortepan.
Idézet:
„A Bécsből töltött néhány óráról sok emlékem nincs azon kívül, hogy boltba be, boltból ki, hogy az eladók kedvesek, néhol magyarul is próbálkoznak megszólalni, és a „was kostet?”-re nem szóban, hanem írásban válaszolnak. Egy mérsékelten türelmes hölgy, aki nem akarta kivárni, hogy majd „Jánoska” fordítson neki, saját kezébe vette az ügyintézést. Történetesen egy kutyanyíró ollót akart venni, hát odaállt a pulthoz, és előadta a „magyar ember beszélni külföldiül” performanszt, miszerint (kezével mutatva a kő-papír-ollóból használható megfelelő jelet): vaú, vaú, nyisz, nyisz. Az eladónak arcizma se rándult, „Hundeschere?”, kérdezte, „Hund?”, nézett a néni, „wauwau”, mondta az eladó, „ja, az”, mondta a néni. Az eladó beleegyezésnek vette, hogy „ja”, az üzlet megköttetett.”
A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2018
(#) ROBESTON hozzászólása Márc 11, 2018 /

Sziasztok!
Off:
Hogy lehet a HOBBI ELEKTRONIKA regisztrácíót véglegesen törölni, sajnos semilyen infót nemtalálok?
Gondolom ha regisztráció van akkor törölhető is.
(#) Gafly válasza ROBESTON hozzászólására (») Márc 11, 2018 /

Van a klasszikus megoldás:
Nem lépsz be, nem olvasol, nem látogatod. Ennyi...

Ha a "digitális lábnyomodat" szeretnéd csökkenteni, akkor ez sajnos nem elég. Még moderátoroknak sem sikerül tökéletesen "kiirtani" felhasználókat...
(#) sany válasza ROBESTON hozzászólására (») Márc 11, 2018 /

Miért nem tetszik az oldal, ha szabadna megtudni? Különben így van nem kell belépni.
(#) tbarath válasza ROBESTON hozzászólására (») Márc 11, 2018 /

Szerintem írj a moderátor(ok)nak, jobb ötletem nincs.
A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2018
(#) tbarath hozzászólása Márc 11, 2018 /

Hogyan tegyük valamit vízhatlanná, de jó hővezetéssel című kérdés, remélem nem túl off itt.
Szóval adott egy hőmérő rádiós kültéri egysége, ami szép lyukacsos műanyag házban van, nincs jelentősebb IPxy védettsége. Azt írja a manuál, hogy olyan helyre tegyem, ahol nem éri az eső, de tegyük fel ezt nem tudom (vagy akarom) megoldani. Ezt a készüléket kellene valahogy vízzáró csomagolásban elhelyelyezni kültéren úgy, hogy közben a belső és a külső hőmérséklet nagyjából megegyezzen. A készülék kb. percenként bekapcsol, és rádión megüzeni a hőmérsékletét a beltérinek, szóval nyilván hőt is termel.

Hogyan oldanátok meg ezt?
(#) gernerakos válasza tbarath hozzászólására (») Márc 11, 2018 /

Alumínium doboz?
(#) Robin2 válasza tbarath hozzászólására (») Márc 12, 2018 /

(#) granpa hozzászólása Márc 12, 2018 /

Szevasztok!
Ki, mit tud a HE-Store-ról? Több mint egy órája egyik telefonon sem elérhető; a mellék beütése után elköszön! Most az egyszer épp sürgős lenne.
(#) usane válasza granpa hozzászólására (») Márc 12, 2018 /

Épp azért most, mert most sürgős.
Én is fél órája próbáltam, nekem sem jött össze.
(#) granpa válasza usane hozzászólására (») Márc 12, 2018 /

Írj nekik E-mailt, vagy egyből a megrendelést. Most beszéltem Szilvivel (email után felhívott), élnek, működnek, csak a telefonnal vannak gondok.
(#) Johnycorp válasza granpa hozzászólására (») Márc 12, 2018 /

Én sem tudom elérni őket.
Pedig akadt egy kis gondom a számlázással.
Írtam emailt, remélem hamarosan válaszolnak majd.
(#) granpa válasza Johnycorp hozzászólására (») Márc 12, 2018 /

Fognak, Piroskának írtam megint. Telefonjuk még mindig "alulteljesít".
(#) granpa válasza granpa hozzászólására (») Márc 12, 2018 /

Elnézést, nem Szilvi; Szabina.
(#) pjg hozzászólása Márc 12, 2018 /

Dörög az ég és jégeső esik. De piszkosul!
(#) tbarath válasza gernerakos hozzászólására (») Márc 12, 2018 /

A rádiót (433 MHz) nem árnylkolja le a fém?
(#) tbarath válasza Robin2 hozzászólására (») Márc 12, 2018 /

kKösz, ez hasznos.
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2018
Moderátor által szerkesztve
(#) granpa válasza pjg hozzászólására (») Márc 12, 2018 /

Szép az idő, itt a tavasz. Nálunk (Zugló) erős szél, napsütés. Hétvégén meg itt a tél.

Itt épp nem süt, de nem is szakad. Viszont ha meszebbre nézek szépen bevilágítja a nap a házakat.
(#) pjg válasza usane hozzászólására (») Márc 12, 2018 /

Már süt a nap.

Megrendeltem amit akartam, a visszaigazolás megjött. Várom az árut
(#) Petyaa válasza ROBESTON hozzászólására (») Márc 12, 2018 /

Szerintem szedj össze annyi warmot hogy kitiltsanak....
Beszólások stb stb. Ha ilyen érthetetlen módon nincs regisztráció törlésére lehetőség....
(#) Bakman válasza tbarath hozzászólására (») Márc 12, 2018 /

Lehetséges, inkább tedd műanyag dobozba.
(#) Gafly válasza Bakman hozzászólására (») Márc 12, 2018 /

Dehát az sokkal jobban árnyékol, és így megvéd a káros sugárzásoktól
(#) tbarath válasza Bakman hozzászólására (») Márc 12, 2018 /

Jelenleg egy simítózáras zacskóban van, de azt felfűti, több fokot csal felfelé. Szerintem egy műanyagdobozzal is azt tenné, de majd kipróbálom. Lehet az lenne a megoldás, hogy egy kajásdoboz alját levágom és egy alu lapot ragasztok a helyére. Így elvileg az egyik oldala jó hővezető lenne, a többi oldal pedig nem árnyékolna RF szempontból.
(#) elektroncso válasza granpa hozzászólására (») Márc 12, 2018 /

Az sem érdekel, ha -20oC lesz, csak legyen már hétvége.
Holnap kezdődik a pokoli négyes, és már nagyon szeretnék túl lenni rajta. Konkrétan az érettségi írásbeli szekciója kezdődik holnap és tart péntek délutánig. Holnap szlovák, délelőtt tesztet írunk, délután fogalmazást. Szerdán angol szintén délelőtt teszt, délután fogalmazás. Csütörtökön matematika, ennek szerencsére csak délelőtti része van, délután felkészülhetünk a pénteki magyar írásbelire amely szintén délelőtt teszt, délután fogalmazás formában várható. Sajnos az eredményeket csak egy héttel a szóbeli szekció előtt tudjuk meg, ami majd május végén lesz csak.
De a nehezén, az írásbelin ezen a héten túl leszünk és utána kicsit több időm lesz.
Ha meg nem sikerül, akkor újrapróbálkozás szeptemberben.
(#) granpa válasza usane hozzászólására (») Márc 12, 2018 /

Akkor élnek még, csak a telefonjuk nem.
(#) granpa válasza elektroncso hozzászólására (») Márc 12, 2018 /

Az utolsó mondatot nem is láttam!
Nehéz hét lesz, de én anno, azon mérgelődtem, hogy több napra széthúzták, 1-2 naponként volt 1-1 vizsga, nem lehetett elmenni pl. több napra horgászni. Persze, ez sokaknak úgy jobb volt.
Egy kalappal! Menni fog ez Neked!
(#) Gery78 válasza elektroncso hozzászólására (») Márc 12, 2018 /

Drukkolok Neked, ügyes leszel. Aki eljut az érettségiig, annak már nincs miért fájjon a feje. Abba gondolj bele, hogy eddig mennyi dolgozaton, és megmérettetésen vagy már túl. Mind sikerült. Ez is csak egy ugyanolyan doga lesz mint a többi. Ne félj, sikerülni fog.
Következő: »»   2866 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem